altair napisao:
Audioholic napisao:
Živio Marantz,uređaji s najboljim timbrom i osjećajem za glazbu  | Ehm, ne bih htio biti grub ... ali Marantz o kojem ova dvojica govore, jedva da se preselio u Japan ... 
|
Istorijski, nisi u pravu. Naime, Marantz je odavno preselio proizvodnju u Japan, prvo kod jedne tada samostalne firme, a onda je otkupio celu tu firmu i prekrstio je u Marantz Japan. Čak su imali i neke modele specifično za japansko tržište, inače običaj koji poštuju (koliko znam) svi ozbiljni proizvođači u Japanu.
I na tome im ja skidam kapu, uz dubok naklon. To je prava stvar, poštuj svoje domaće tržište, a ne kao mi ovde, prvo uredno ispljujemo domaće proizvođače. Poludim zbog toga, jer su svi oni, a ako se ja pitam, RIZ ubedljivo najviše od svih, imali vrlo solidnih modela za ono vreme i one uslove.
Pretpostavljam da znaš, ali za one koji ne znaju, Denon i Marantz su stvorili novu zajedničku firmu, pod nazivom D&M Holdings, s tim što obe firme nastavljaju da posluju pod sopstvenim imenom.
Bolje i tako, u ovoj eri globalizma, nego da nestanu kao Sansui, a ovo sada kažem ozbiljno, zbog čega je meni jako, jako žao.