Help Help  Pretraži forum   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Rešetka za roštilj

 Odgovori Odgovori Stranica  <12345 135>
Korisnik
  Tema Pretraži Pretraži u temi  Opcije teme Opcije teme
goddard234 View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Pridružen:
22.rujan.2009
Status: Offline
Postova: 112
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj goddard234 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.travanj.2012 u 15:16
I ja preporučam kamenu, u mom slučaju mramornu, ploču. Ložim isključivo drvima, ne treba ti žar nego plamen. Izgleda kao mali stolić sa pločom na metalnim nogicama, i stavili smo ga u klasičan vrtni roštilj.

Kamen se zagrije (postigne optimalnu temperarutu), namasti se  - komad špeka je idealan, i onda slažem sve što poželim - male komade, velike komade, piletinu, roštiljke, povrće, gljive........možeš zaljevati raznim "močama" ako hoćeš još saftnije.

Uglavnom, od svega što smo probali ovo je najbolje, ne osjeća se ni dim ni pepeo, i možeš bacit gore skoro sve što poželiš. Sa ribom baš nije idealno, istina, pa ipak koristimo rešetku (samo maknem mramorni "stolić"), osim vjerojatno za tunjevinu i slično (što više liči mesu) ali to još nisam probao.

Glas za ploču, dakle.....



Na vrh
White Face View Drop Down
Hiper aktivan
Hiper aktivan
Avatar

Pridružen:
15.studeni.2006
Status: Offline
Postova: 3684
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj White Face Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.travanj.2012 u 15:32
Originalno postano od strane člana: zook zook napisao:

WF, ajde nabaci neku sliku te tvoje gusne ploče, čisto da si predočim kak to izgleda.
 
Ništa posebno, bitna je zavjetrina i odvod dima.
 
 
 
 
 
Audiofiska grupa zadužena za „kušni“ test zadovoljno je mahala repom.
Ponašamo se kao djeca u osvijetljenoj sobi, koja zatvore oči i kažu da se boje mraka.
Na vrh
White Face View Drop Down
Hiper aktivan
Hiper aktivan
Avatar

Pridružen:
15.studeni.2006
Status: Offline
Postova: 3684
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj White Face Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.travanj.2012 u 15:43
Originalno postano od strane člana: Khadgar2007 Khadgar2007 napisao:

Whiteface, ja nisam vidio neke probleme oko kamene ploče koja nema rebra, meso je za polizat prste i nema viška masti na ploči niti mesu. može se malo ploča lagano zakositi tako da mast curi prema dolje.
 

Nije nužno, ali je poželjno.

Ponašamo se kao djeca u osvijetljenoj sobi, koja zatvore oči i kažu da se boje mraka.
Na vrh
zook View Drop Down
Hiperaktivan
Hiperaktivan
Avatar
mrzitelj malih skakutavaca

Pridružen:
27.studeni.2005
Status: Online
Postova: 2480
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj zook Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.travanj.2012 u 15:46
WF: Ako sam te dobro skužio, ložiš plinom (veliki okrugli plamenik).
Ili?
đez je limunada


Na vrh
White Face View Drop Down
Hiper aktivan
Hiper aktivan
Avatar

Pridružen:
15.studeni.2006
Status: Offline
Postova: 3684
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj White Face Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.travanj.2012 u 15:49

Točno, ispod toga je spremište u kojoj stoji butan boca obzirom da smo u vrtu.

Ponašamo se kao djeca u osvijetljenoj sobi, koja zatvore oči i kažu da se boje mraka.
Na vrh
Apparatus View Drop Down
Best of the Best
Best of the Best
Avatar
Krelle

Pridružen:
22.listopad.2005
Lokacija: Rvacka
Status: Online
Postova: 21716
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj Apparatus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.travanj.2012 u 16:05
Možete se vi slikat s plinom, gusom, drvima i mermerom. Roštilj mora imati aromu ugljena. Zato se ja dimim, kašljem, psujem, čistim... Jedino je to prava stvar.

Editirao Apparatus - 18.travanj.2012 u 16:39
Na vrh
amigo View Drop Down
Hiperaktivan
Hiperaktivan
Avatar

Pridružen:
28.siječanj.2004
Status: Offline
Postova: 5035
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj amigo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.travanj.2012 u 16:15
Originalno postano od strane člana: Apparatus Apparatus napisao:

<FONT size=2 face="Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif">Možete se vi slikat s plinom, gusom, drvima i mermerom. Roštilj mora imati aromu ugljena. Zato se ja dimim, kašljem, psujem, čistim... Jadino je to prava stvar.
Kad probaš meso pečeno na mramoru, zaboravit ćeš na rešetku. Uostalom, malčice dima, koliko treba, uvijek prođe oko ploče. A meso, koje se ne peče naglo, nego polako, topi se u ustima.
    Moj HiFi
Na vrh
White Face View Drop Down
Hiper aktivan
Hiper aktivan
Avatar

Pridružen:
15.studeni.2006
Status: Offline
Postova: 3684
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj White Face Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.travanj.2012 u 16:25
Originalno postano od strane člana: Apparatus Apparatus napisao:

Možete se vi slikat s plinom, gusom, drvima i mermerom. Roštilj mora imati aromu ugljena. Zato se ja dimim, kašljem, psujem, čistim... Jadino je to prava stvar.
 

„Aroma ugljena“ ne dolazi iz samog ugljena, već iz zapečenih dijelova mesa.

Ponašamo se kao djeca u osvijetljenoj sobi, koja zatvore oči i kažu da se boje mraka.
Na vrh
Apparatus View Drop Down
Best of the Best
Best of the Best
Avatar
Krelle

Pridružen:
22.listopad.2005
Lokacija: Rvacka
Status: Online
Postova: 21716
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj Apparatus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.travanj.2012 u 16:36
Originalno postano od strane člana: amigo amigo napisao:

Kad probaš meso pečeno na mramoru, zaboravit ćeš na rešetku. Uostalom, malčice dima, koliko treba, uvijek prođe oko ploče. A meso, koje se ne peče naglo, nego polako, topi se u ustima.
Naravno, fino, mekano, nije ga imalo što dehidrirati, nije prepečeno, sve pet. Osim ključne arome. Ni na ugljenu se ne peče dok kuri da možeš kovati konjske potkove nego kad popusti. Stvar je tajminga.
Na vrh
Apparatus View Drop Down
Best of the Best
Best of the Best
Avatar
Krelle

Pridružen:
22.listopad.2005
Lokacija: Rvacka
Status: Online
Postova: 21716
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj Apparatus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.travanj.2012 u 16:38
Originalno postano od strane člana: White Face White Face napisao:

 

„Aroma ugljena“ ne dolazi iz samog ugljena, već iz zapečenih dijelova mesa.

Majde? Pečeš plinom na gusu. Otkud aroma ćumura? Jedino ako ima kakav sprej sa šnjofom vuglena.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <12345 135>
  Podijeli temu   

Skoči na drugi Forum Forumske ovlasti View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.


Audiofil.net @ 2017   l   Hosted by PLUS


ZADNJIH 20 POSTOVA
Forum: Audio komponente
Dobre SH prilike
Forum: Uradi sam
Što radim ovih dana
Forum: Računala i audio
Hifi servis u ZG?
Forum: Audio komponente
Zagrijavanje pojačala
Forum: Uradi sam
pro-ject RPM-4
Forum: Audio komponente
Čišćenje drivera na zvučniku
Forum: High-End
Wadia 581
Forum: Audio komponente
Remen za kazetofon
Forum: Komponente
Jeftini Receiver
Forum: Audio komponente
Pomoć za odabir
Forum: Predstavite se
Dobar dan
Forum: Audio komponente
Preporuka za zvučnicu SR222
Forum: Audio komponente
Vaic zvučnici
Forum: Komponente
Tv 2018
Forum: Uradi sam
eBay
GLAZBENI FORUMI
Forum: CD i ostali mediji
Što slušate?
Forum: Live
Najave koncerata i fest...
Forum: Vinyl
Koja zvučnica
Forum: CD i ostali mediji
JAZZ KLUB
Forum: CD i ostali mediji
BLUES preporuka
Forum: Vinyl
Koje LP-e slušate?
Forum: Vinyl
Kuzma
Forum: Vinyl
HD vinyl, WTF?
Forum: CD i ostali mediji
Electronica ...
Forum: Vinyl
Pumpanje vinyla
NEVEZANO UZ HI-FI
Forum: Ostalo
Night Club
Forum: Ostalo
Vic!!!
Forum: Ostalo
Ripanje DVDa
Forum: Ostalo
RIP
Forum: Ostalo
Popravak LED plafonjera
Forum: Ostalo
Ruski front 2018.
Forum: Ostalo
Rešetka za roštilj
NOVI ČLANOVI
Muzikman
demo995
dr.Tomek-Koyo
Mariok
matt75
vanjaj
noobservator