| Autor posta |
Poruka |
jozhaa
Senior Member
Registriran: 13.ožujak.2007
Online Status: Offline
|
 Napisano: 12.kolovoz.2012 u 22:38 |
|
Već sam naručio kondove za visokotonce. Odlučio sam se za Clarity ESA, ali verziju od 250VDC, tako da nisu bili nešto pretjerano skupi, a ipak imaju u sebi dašak hig-enda. Ono iracionalno sam time zadovoljio, pa ću kod slušanja vidjet jel imalo smisla.
Na baseve neću istresat neku lovu. Ići ću ili na Mundorf MKP ili Visaton MKP, štogod ispadne povoljnije.
|
IP Logged |
|
elpi
Super Aktivan
Registriran: 24.ožujak.2005
|
 Napisano: 15.kolovoz.2012 u 11:50 |
|
Ako si se več odlučio za promjene, onda ti ja preporučujen Jantzen Superior za Tw,a za L stavi Mundorf MKP.
eLPi
|
IP Logged |
|
Flikoman
Hiper Aktivan
Registriran: 10.kolovoz.2010
|
 Napisano: 15.kolovoz.2012 u 16:10 |
|
Za tweeter. je još bolji Jantzen Silver Z-Cap, no i daleko skuplji.
Post editirao Flikoman - 15.kolovoz.2012 u 16:10
|
IP Logged |
|
Gašo
Best Of The Best
analogni šnelšvaser
Registriran: 16.srpanj.2004
|
 Napisano: 15.kolovoz.2012 u 16:23 |
|
Ljudi, to su stariji zvučnici sa starijim jedinicama. Ne treba pretjerivati.
"Nabrijani" djelovi bi mogli čak imati kontraefekt na zvuk tih zvučnika koji su kontruirani u doba kad nije bilo nekih Janzena, Mundorfa...
Ja sam frendu nedavno refrešao stare trostazne Celestion zvužnici i sa djelovima poput Wima ili Vishay folija na manjim vrijednostima i Panasonic FC (spojeni +--+) na večim, rezultati su bili odlični. Promjenio sam mu i staru trulu kablažu.
|
IP Logged |
|
jozhaa
Senior Member
|
 Napisano: 15.kolovoz.2012 u 17:59 |
|
Uf! Znao sam da ćete počet brijat po hajend kondovima, a oni mi već na putu... Kondići su mi sporedna stvar u odnosu na o ova druga pitanja koja sam postavio.
|
IP Logged |
|
Gašo
Best Of The Best
analogni šnelšvaser
Registriran: 16.srpanj.2004
|
 Napisano: 15.kolovoz.2012 u 18:34 |
|
Pričekaj da ti stignu kondiči, zamjeni ih, pogotovo one bipolarne elekrolite, pa poslušaj kako to radi. Promjeni obavezno i ožičenje.
Ako bude i dalje tamno, baci sumnju na visokotonce.
Ako je sve OK, poigraj se malo i apsorbcijskim materijelom u kutiji, možda dobiješ malo na živosti i brzini zvuka.
|
IP Logged |
|
elpi
Super Aktivan
Registriran: 24.ožujak.2005
|
 Napisano: 16.kolovoz.2012 u 11:06 |
|
Ne, kondiči su jako važna stvar kod kretnice, ali:
prije svega, ako su rogersovi inženjeri predvidjeli kondiče za te monitore takve kakvi su ugrađeni, budi bez brige, da to nije tek tako, "da to nije važna stvar", več treba gledati te monitore u cjelosti, da su točno takvi kakve su oni željeli napraviti. Sve prepravke mogu samo naškoditi zvuku koji je specifičan za sve Rogerse.
Ima puno njih koji su htjeli napraviti bolje "rogerse"(KEF,HARBETH,SPENDOR), ali nikome nije uspjelo.
Tvoja je želja da nešto poboljšaš, možda ti i uspije ali to je generalno gledano, zvuk koji če se tebi svidjeti i koji neče biti više Rogers.
Znači, ako hočeš čuti neku razliku, upotrijebi kondove koji su bolji od ugrađenih, barem za jedan razred.
eLPi
Post editirao elpi - 16.kolovoz.2012 u 17:22
|
IP Logged |
|
jozhaa
Senior Member
|
 Napisano: 16.kolovoz.2012 u 11:24 |
Svjestan sam mogućih zamki vezuanih uz promjenu kondenzatora, ali to me neće spriječiti da pokušam. Inače, Mark Hennessy, ljubitelj starih Rogersa, imao je prilično neugodnih iskustava s modifikacijama, u njegovom slučaju Rogersa LS7:" I quite often receive emails asking about modding these speakers (and others
on this site). From experience, I would advise caution. I tried changing the
two electrolytic capacitors for expensive polypropylene devices, and the results
were horrible! The midrange glare mentioned below was made much worse, and
the original caps went back in a few weeks later!
Electrolytic capacitors have well-known problems and limitations, and the
designers working at Rogers back then were (are) talented and experienced
engineers. Quite simply, these limitations were accounted for at the design
stage, and substituting "better" components will upset the balance." Svjedno mislim da bolji kondovi ne bi trebali naškoditi mojim visokotoncima.
Post editirao jozhaa - 16.kolovoz.2012 u 11:25
|
IP Logged |
|
drago67
Super Aktivan
Registriran: 16.lipanj.2008
|
 Napisano: 16.kolovoz.2012 u 12:03 |
gde se najviše primjeti razlika u zamjeni kondiča? po mojim izkustvima kod pojačala na lampe.....dobiješ više onih malih detajla u visokim tonovima,za koje prije nisi ni znao da oni postoje.usto je zvuk manje mutan,kako da kažem čistiji....srednji tonovi se isto tako dosta poprave. p.s. izvinjavam se jer nisam neki stručni opisivač zvuka, da ne kažem kao neki koji zvuk skoro vide...
|
IP Logged |
|