Help Help  Pretraži forum   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Raspberry pi

 Odgovori Odgovori Stranica  <1 4950515253 54>
Korisnik
  Tema Pretraži Pretraži u temi  Opcije teme Opcije teme
Gašo View Drop Down
Best of the Best
Best of the Best

analogni šnelšvaser

Pridružen:
16.srpanj.2004
Status: Offline
Postova: 21031
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj Gašo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.travanj.2017 u 23:26
Uzmes Digi pro karticu i to je to.

Ako mislis ici na I2s, onda moraš u Pi dovest mclk (clock) iz tog vanjskog daca.
Na vrh
VU metar View Drop Down
Super Aktivan
Super Aktivan


Pridružen:
18.kolovoz.2008
Status: Offline
Postova: 464
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj VU metar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.travanj.2017 u 00:44
Postoji li wifi direct za pi? Dakle komandujem pi telefonom, ali u sredini gdje nema wifi mreže.
Čak i ako nisam u pravu - ja nisam u krivu...
Na vrh
MiljenkoC View Drop Down
Hiper aktivan
Hiper aktivan
Avatar
DALI freak

Pridružen:
02.veljača.2010
Status: Offline
Postova: 3058
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj MiljenkoC Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.travanj.2017 u 06:57
Originalno postano od strane člana: VU metar VU metar napisao:

Postoji li wifi direct za pi? Dakle komandujem pi telefonom, ali u sredini gdje nema wifi mreže.

U verziji 0.4 beta postoji opcija kreiranja Access Point-a


Obi-Wan Kenobi says "Use the search Luke", and Yoda says "RTFM, you should"
Na vrh
denis_vz View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Pridružen:
01.svibanj.2009
Lokacija: Croatia
Status: Offline
Postova: 174
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj denis_vz Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.travanj.2017 u 10:43
Originalno postano od strane člana: VU metar VU metar napisao:

Postoji li wifi direct za pi? Dakle komandujem pi telefonom, ali u sredini gdje nema wifi mreže.


Najjednostavnije (a i najjeftinije) je uzeti neki stari router kojemu wifi radi, i podesiti mu lokalnu wifi mrežu (bez izlaza na Internet), pa Rasberry onda prištekati na njega žicom, a kontrola onda ide preko mobitela/tableta.

Tako ja to ponekad radim korisnicima koji nemaju vezu na Internet, ili koje ne zanima npr. internetski radio...

Takav ispravan router vjerojatno svatko od nas ima doma, a ako nema, onda se nađe na njuškalu za 50kn. Doduše, treba znati podesiti router, ali niti to nije neka komplikacija....
Na vrh
MiljenkoC View Drop Down
Hiper aktivan
Hiper aktivan
Avatar
DALI freak

Pridružen:
02.veljača.2010
Status: Offline
Postova: 3058
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj MiljenkoC Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.travanj.2017 u 11:41
Ako 0.4 beta već ima opciju AP-a onda kupovina routera nije niti najjednostavniji niti najjeftiniji način.
Koristim tu verziju nekoliko tjedana i nemam nikakvih problema.


Ja bih jedino DHCP range smanjio na 192.168.5.2,192.168.5.10,24h

LPM

Obi-Wan Kenobi says "Use the search Luke", and Yoda says "RTFM, you should"
Na vrh
denis_vz View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Pridružen:
01.svibanj.2009
Lokacija: Croatia
Status: Offline
Postova: 174
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj denis_vz Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.travanj.2017 u 12:00
Originalno postano od strane člana: MiljenkoC MiljenkoC napisao:

Ako 0.4 beta već ima opciju AP-a onda kupovina routera nije niti najjednostavniji niti najjeftiniji način.


Ovisi koji se RasPi koristi. Ako je dvojka, koja nema wifi, onda treba vanjska wifi kartica, koja zapravo košta kao i polovni ruter, a nije ziher da će raditi kao AP....

No, ako se koristi trojka, onda bi ovo navedeno (kao Access Point) trebalo raditi - makar dosta korisnika nije baš previše zadovoljno s wifijem na RPi trojki.... :(

Uglavnom, nije niti frka niti skupo složiti, u bilo kojoj varijanti.
Na vrh
Alen43 View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Pridružen:
08.prosinac.2004
Status: Offline
Postova: 172
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj Alen43 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.travanj.2017 u 15:21
Ja koristim vec neko vrijeme RPI 3 kao access pont i to radi bez problema preko Moode audia. Probao i Volumio. Isto dobro. Rune ti nece raditi. Barem meni nije htio bez zice ili wifi rutera.
Jos jednu stvar sam primjetio kod moodeaudia i access ponta, Kad imam sistem slozen s RPI3, Kali reclocker i Mamboberry LS DAC radi bez greske no s samim RPI3 i HIFIBerry DAC Pro + nece. Kod Volumia obadvije verijante rade. 
Na vrh
denis_vz View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Pridružen:
01.svibanj.2009
Lokacija: Croatia
Status: Offline
Postova: 174
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj denis_vz Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.travanj.2017 u 17:17
Originalno postano od strane člana: Alen43 Alen43 napisao:

Kad imam sistem slozen s RPI3, Kali reclocker i Mamboberry LS DAC radi bez greske no s samim RPI3 i HIFIBerry DAC Pro + nece. Kod Volumia obadvije verijante rade. 


Ustanovljeno je da je greška kod Hifiberry DAC Pro+ uređaja, proizvođač se navodno sprema priznati reklamaciju i napraviti zamjenu. Propust u dizajnu, izgleda.... Jednostavno ometa RPI3 wifi signal, pa wifi ne radi.....
Na vrh
Gašo View Drop Down
Best of the Best
Best of the Best

analogni šnelšvaser

Pridružen:
16.srpanj.2004
Status: Offline
Postova: 21031
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj Gašo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.travanj.2017 u 20:00
To je firmverska greska.
Na vrh
Alen43 View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Pridružen:
08.prosinac.2004
Status: Offline
Postova: 172
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj Alen43 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.travanj.2017 u 08:24
Ima jos jedna fora kod RPI3 i Rune-a koja se kod mene dogadja(la). Naime kod sviranja preko USBa (u bilo kojoj konfiguraciji DACova ili pak Digi +) doslo bi do iznenadne izmjene kanala i ako ne poznajes to sto slusas, ustvari je nezamjetno. samo se iznenada zamjene kanali. I to bi se ponavljalo svakih nekoliko minuta. 
Izgleda da je problem u kernelu i postoji nacin da se to rijesi ali to ukljucuje zadiranje u neke postavle samog firmwarea a meni je nekako bilo lakse prijeci na Moode. 
Vidim da je izasla nova beta verzija Runea pa pretpostavljam da su to rijesili. 


Editirao Alen43 - 05.travanj.2017 u 08:26
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 4950515253 54>
  Podijeli temu   

Skoči na drugi Forum Forumske ovlasti View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,166 sekundi.


Audiofil.net @ 2017   l   Hosted by PLUS


ZADNJIH 20 POSTOVA
Forum: Audio komponente
Krell out of business..??
Forum: Audio komponente
Parasound Vs. Audiolab
Forum: Audio komponente
New cabel...
Forum: Audio komponente
Koji amp na Opere Quinte SE
Forum: Audio komponente
Nadogradnja Rega RP3
Forum: Audiofil.net klub
KLUB 26.05. 2018 Unison&...
Forum: Audiofil web
Apparatus referendum
Forum: Uradi sam
Kvazi Bodega
Forum: Audio komponente
Technics SL3110 ili ne
Forum: Audio komponente
Dobre SH prilike
Forum: Uradi sam
Osvježavanje boje na postoje...
Forum: Retro audio
Technis SU V9
Forum: Računala i audio
Preporuka in ear slušalice d...
Forum: Audio komponente
AudioAero Prima 192/24 mkII ...
Forum: Uradi sam
Pot na shunt način
GLAZBENI FORUMI
Forum: CD i ostali mediji
Što slušate?
Forum: CD i ostali mediji
JAZZ KLUB
Forum: Live
Najave koncerata i fest...
Forum: CD i ostali mediji
BLUES preporuka
Forum: Vinyl
Kuzma
Forum: Vinyl
Koje LP-e slušate?
Forum: Vinyl
HD vinyl, WTF?
Forum: CD i ostali mediji
Electronica ...
Forum: Vinyl
Pumpanje vinyla
Forum: Vinyl
Pro-Ject RPM 1 Genie
NEVEZANO UZ HI-FI
Forum: Ostalo
Rešetka za roštilj
Forum: Ostalo
Obiteljski auto
Forum: Ostalo
FILM POINT
Forum: Ostalo
Night Club
Forum: Ostalo
TIDAL
Forum: Ostalo
Jadni mi sa ovom Hrvatskom p...
Forum: Ostalo
Vic!!!
NOVI ČLANOVI
bravo1
Nonick
tderek
Miomir57
firemanYU
zbregar
Peter