Help Help  Pretraži forum   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Raspberry pi

 Odgovori Odgovori Stranica  <1 4950515253>
Korisnik
  Tema Pretraži Pretraži u temi  Opcije teme Opcije teme
Gašo View Drop Down
Best of the Best
Best of the Best
Avatar
analogni šnelšvaser

Pridružen:
16.srpanj.2004
Status: Online
Postova: 20024
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj Gašo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.travanj.2017 u 23:26
Uzmes Digi pro karticu i to je to.

Ako mislis ici na I2s, onda moraš u Pi dovest mclk (clock) iz tog vanjskog daca.
Na vrh
VU metar View Drop Down
Super Aktivan
Super Aktivan


Pridružen:
18.kolovoz.2008
Status: Offline
Postova: 424
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj VU metar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.travanj.2017 u 00:44
Postoji li wifi direct za pi? Dakle komandujem pi telefonom, ali u sredini gdje nema wifi mreže.
Čak i ako nisam u pravu - ja nisam u krivu...
Na vrh
MiljenkoC View Drop Down
Hiper aktivan
Hiper aktivan
Avatar
DALI freak

Pridružen:
02.veljača.2010
Status: Offline
Postova: 2674
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj MiljenkoC Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.travanj.2017 u 06:57
Originalno postano od strane člana: VU metar VU metar napisao:

Postoji li wifi direct za pi? Dakle komandujem pi telefonom, ali u sredini gdje nema wifi mreže.

U verziji 0.4 beta postoji opcija kreiranja Access Point-a


Obi-Wan Kenobi says "Use the search Luke", and Yoda says "RTFM, you should"
Na vrh
denis_vz View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Pridružen:
01.svibanj.2009
Lokacija: Croatia
Status: Online
Postova: 172
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj denis_vz Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.travanj.2017 u 10:43
Originalno postano od strane člana: VU metar VU metar napisao:

Postoji li wifi direct za pi? Dakle komandujem pi telefonom, ali u sredini gdje nema wifi mreže.


Najjednostavnije (a i najjeftinije) je uzeti neki stari router kojemu wifi radi, i podesiti mu lokalnu wifi mrežu (bez izlaza na Internet), pa Rasberry onda prištekati na njega žicom, a kontrola onda ide preko mobitela/tableta.

Tako ja to ponekad radim korisnicima koji nemaju vezu na Internet, ili koje ne zanima npr. internetski radio...

Takav ispravan router vjerojatno svatko od nas ima doma, a ako nema, onda se nađe na njuškalu za 50kn. Doduše, treba znati podesiti router, ali niti to nije neka komplikacija....
Na vrh
MiljenkoC View Drop Down
Hiper aktivan
Hiper aktivan
Avatar
DALI freak

Pridružen:
02.veljača.2010
Status: Offline
Postova: 2674
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj MiljenkoC Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.travanj.2017 u 11:41
Ako 0.4 beta već ima opciju AP-a onda kupovina routera nije niti najjednostavniji niti najjeftiniji način.
Koristim tu verziju nekoliko tjedana i nemam nikakvih problema.


Ja bih jedino DHCP range smanjio na 192.168.5.2,192.168.5.10,24h

LPM

Obi-Wan Kenobi says "Use the search Luke", and Yoda says "RTFM, you should"
Na vrh
denis_vz View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Pridružen:
01.svibanj.2009
Lokacija: Croatia
Status: Online
Postova: 172
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj denis_vz Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.travanj.2017 u 12:00
Originalno postano od strane člana: MiljenkoC MiljenkoC napisao:

Ako 0.4 beta već ima opciju AP-a onda kupovina routera nije niti najjednostavniji niti najjeftiniji način.


Ovisi koji se RasPi koristi. Ako je dvojka, koja nema wifi, onda treba vanjska wifi kartica, koja zapravo košta kao i polovni ruter, a nije ziher da će raditi kao AP....

No, ako se koristi trojka, onda bi ovo navedeno (kao Access Point) trebalo raditi - makar dosta korisnika nije baš previše zadovoljno s wifijem na RPi trojki.... :(

Uglavnom, nije niti frka niti skupo složiti, u bilo kojoj varijanti.
Na vrh
Alen43 View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Pridružen:
08.prosinac.2004
Status: Offline
Postova: 171
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj Alen43 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.travanj.2017 u 15:21
Ja koristim vec neko vrijeme RPI 3 kao access pont i to radi bez problema preko Moode audia. Probao i Volumio. Isto dobro. Rune ti nece raditi. Barem meni nije htio bez zice ili wifi rutera.
Jos jednu stvar sam primjetio kod moodeaudia i access ponta, Kad imam sistem slozen s RPI3, Kali reclocker i Mamboberry LS DAC radi bez greske no s samim RPI3 i HIFIBerry DAC Pro + nece. Kod Volumia obadvije verijante rade. 
Na vrh
denis_vz View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Pridružen:
01.svibanj.2009
Lokacija: Croatia
Status: Online
Postova: 172
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj denis_vz Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.travanj.2017 u 17:17
Originalno postano od strane člana: Alen43 Alen43 napisao:

Kad imam sistem slozen s RPI3, Kali reclocker i Mamboberry LS DAC radi bez greske no s samim RPI3 i HIFIBerry DAC Pro + nece. Kod Volumia obadvije verijante rade. 


Ustanovljeno je da je greška kod Hifiberry DAC Pro+ uređaja, proizvođač se navodno sprema priznati reklamaciju i napraviti zamjenu. Propust u dizajnu, izgleda.... Jednostavno ometa RPI3 wifi signal, pa wifi ne radi.....
Na vrh
Gašo View Drop Down
Best of the Best
Best of the Best
Avatar
analogni šnelšvaser

Pridružen:
16.srpanj.2004
Status: Online
Postova: 20024
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj Gašo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.travanj.2017 u 20:00
To je firmverska greska.
Na vrh
Alen43 View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Pridružen:
08.prosinac.2004
Status: Offline
Postova: 171
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj Alen43 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.travanj.2017 u 08:24
Ima jos jedna fora kod RPI3 i Rune-a koja se kod mene dogadja(la). Naime kod sviranja preko USBa (u bilo kojoj konfiguraciji DACova ili pak Digi +) doslo bi do iznenadne izmjene kanala i ako ne poznajes to sto slusas, ustvari je nezamjetno. samo se iznenada zamjene kanali. I to bi se ponavljalo svakih nekoliko minuta. 
Izgleda da je problem u kernelu i postoji nacin da se to rijesi ali to ukljucuje zadiranje u neke postavle samog firmwarea a meni je nekako bilo lakse prijeci na Moode. 
Vidim da je izasla nova beta verzija Runea pa pretpostavljam da su to rijesili. 


Editirao Alen43 - 05.travanj.2017 u 08:26
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 4950515253>
  Podijeli temu   

Skoči na drugi Forum Forumske ovlasti View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,191 sekundi.


Audiofil.net @ 2017   l   Hosted by PLUS


ZADNJIH 20 POSTOVA
Forum: Audio komponente
izvor direktno u amp ili sa ...
Forum: Retro audio
Kazetofoni
Forum: Audio komponente
Denon PMA 1510 AE - problem
Forum: Predstavite se
Dobar dan
Forum: Audio komponente
Multipak 2017
Forum: Računala i audio
Raspberry pi
Forum: Audio komponente
Naim Mu-so Qb
Forum: Uradi sam
Osvježavanje boje na postoje...
Forum: Audio komponente
Clock reset Yamaha rx-e810
Forum: Računala i audio
Peporuka za usb kabel
Forum: Audio komponente
Preamp +40k kuna
Forum: Uradi sam
Magneplanar nosaci
Forum: Računala i audio
WIN i USB2
Forum: Uradi sam
ožičavanje uredjaja i koji r...
Forum: Audiofil web
Oglasnik
GLAZBENI FORUMI
Forum: CD i ostali mediji
Što slušate?
Forum: CD i ostali mediji
JAZZ KLUB
Forum: Live
Najave koncerata i fest...
Forum: Vinyl
Novi Val/Synthpop
Forum: CD i ostali mediji
Referentne snimke
Forum: Vinyl
Vratio se gramofon
Forum: Vinyl
Zadnji LPi koje ste kupili/d...
Forum: CD i ostali mediji
Video klub
Forum: CD i ostali mediji
Record Store Day 2015
Forum: CD i ostali mediji
Nova muzička izdanja
NEVEZANO UZ HI-FI
Forum: Ostalo
Vic!!!
Forum: Ostalo
Budalaštine
Forum: Ostalo
Night Club
Forum: Ostalo
TV 4K - 5k
Forum: Ostalo
Kaj ima?
Forum: Ostalo
RIP
Forum: Ostalo
20000 postova
NOVI ČLANOVI
Graaf25
jocommb
vavilen
Dugaand11
Ninoo
Ivicab
josipbis