Korisnik |
Pretraži u temi Opcije teme
|
zed_alive
Hiperaktivan
Status: Offline
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.siječanj.2021 u 23:17 |
a 'klasika' je da i dalje imaš na raspolaganju mogućnost za igranje s uparivanjem amplifikacije. s aktivom tu igricu nemaš, to je složeno i to je to. i jedno i drugo ima svoje prednosti. tebi kao čovjeku koji je orijentiran primarno na muziku, sekundarno na opremu, vjerujem da je aktiva bolji izbor, a to što je i sigurniji izbor je bitno. manje igrice znači lakši i čvršći fokus na muziku
|
kupujem tehnički ispravni audio
|
 |
popol_vuh
Hiperaktivan
čemu ?
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.siječanj.2021 u 23:24 |
zed_alive napisao:
a 'klasika' je da i dalje imaš na raspolaganju mogućnost za igranje s uparivanjem amplifikacije. s aktivom tu igricu nemaš, to je složeno i to je to. i jedno i drugo ima svoje prednosti. tebi kao čovjeku koji je orijentiran primarno na muziku, sekundarno na opremu, vjerujem da je aktiva bolji izbor, a to što je i sigurniji izbor je bitno. manje igrice znači lakši i čvršći fokus na muziku |
Hehe druže, volim ja jako i opremu ;). Samo što mi se baš ne da nanašati komponente i preštekavati. A volim i igranku, ali meni je gram zadnjih godina takva igranka da se tu ispucam  . Na relaciji amp-zvučnik želim samo što optimalnije postaviti stvar i gotova priča. Sa gramofonom mi je nekako drugačije - tu fakat volim picajzlati, isprobavati, eksperimentirati.
|
 |
Gašo
Moderator Group
analogni šnelšvaser
|
Opcije posta
Pohvala (1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: jučer u 11:46 |
vrbbra napisao:
barica napisao:
Ipak , nisam ih izabrao , nisu mi zvucali nekej posebno.
|
Ni meni😀 |
To vam je zato jer više volite i prepoznajete impresionizam nego realizam.
Editirao Gašo - jučer u 11:47
|
RPi3+Digi Pro(Soundness mod), AD1865 filterless non oversampling DAC ,Marohei Maduro S, Pioneer C-21,Marohei Maduro S, Pioneer M-22, Acoustic zen-Satori, ATC SCM 19 V2
|
 |
vrbbra
Groupie
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 2 sati 11 minuta prije u 20:13 |
Realnost je da je taj ATC19 prenapuhan u javnosti, izrada mu je besprijekorna a zvuk po meni upitan zamoran dosadan a to nije samo moje misljenje nego dosta iskusnih audiofila s kojima sam razgovarao. Ne komentiram nesto što nisam slušao ali taj zvucnik sam slusao i to u kontroliranim uvjetima i pojačalom ATC. Jedan LS 3/5a od bilo kojeg proizvodaca je puno ugodniji prirodniji po zvuku od tog ATC19. Za mene je zvuk ATC19 zamoran za dugo slusanje.
|
 |
Gašo
Moderator Group
analogni šnelšvaser
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 1 sati 42 minuta prije u 20:42 |
Eto, ja sam iskusan audiofil i kažem da nije tako  .
Sve je nego zamoran, dapaće svaki album ima novi, drugačiji zvuk i novo uzbuđenje.
LS 3/5 je ugodno koloriran, nekom to paše, imao sam kolorirane zvučnike i nisu dugo potrajali jer sam slušao njih a ne ono što je u zapisu pa su mi brzo dosadili.
pozz.
Editirao Gašo - 1 sati 38 minuta prije u 20:46
|
RPi3+Digi Pro(Soundness mod), AD1865 filterless non oversampling DAC ,Marohei Maduro S, Pioneer C-21,Marohei Maduro S, Pioneer M-22, Acoustic zen-Satori, ATC SCM 19 V2
|
 |
Apparatus
Best of the Best
Krelle
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 1 sati 37 minuta prije u 20:47 |
I komu sad vjerovat? Bajdvej, inačicu LS3/5 posjedujem skoro dvije godine i dobro znam koliko je to yebeno dobro. I nije koloriran već realan.
Editirao Apparatus - 1 sati 37 minuta prije u 20:47
|
|
 |
soundnewsdino
Hiper aktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 1 sati 13 minuta prije u 21:11 |
Permanentno imam u slušaonici već više od dvije godine barem 1 par Falcon LS3/5a.
Što reći? Malo toga svira kao taj zvučnik. Jednostavno svira kako treba. Klasik...
Za audiofile koji imaju problema s malom sobom naprosto ultimativno rješenje za sva vremena. Ne vidim ni jedan zvučnik koji mu u tome može parirati. Kada ga poslušaš u pravom set-upu shvatiš zašto košta koliko košta...
|
 |
Gašo
Moderator Group
analogni šnelšvaser
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 1 sati 12 minuta prije u 21:12 |
Treba vjerovat sebi i točka.
|
|
 |
Sveti_Ilija
Hiperaktivan
Status: Online
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 1 sati 10 minuta prije u 21:14 |
Nemaš šta vjerovat nego poslušaš i znaš.
Ja bi volio Atc40 v2 pasivne poslušat.
|
 |
soundnewsdino
Hiper aktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 45 minuta prije u 21:39 |
Na stranu sada što se nekom više sviđa. O tome ne treba raspravljati...
Kako djelomicno trgujem i profesionalom vrlo sam često od profesionalaca čuo sintagmu o razlici između profesionalnih monitora i hifi zvučnika. Ta je razlika za njih opako pojednostavljena i svodi se na to da hifi zvučnici koloriraju a pro monitori daju točan i sirov zvuk.
Koliko je ta podjela besmislena meni je jasno. Dobar zvučnik je dobar zvučnik bez obzira iz koje game dolazi.
Velika većina aktivnih monitora koje sam čuo (čast izuzecima) ne svira dobro. Bilo je tu Adama, M-Audia, Tannoya, Behringera..itd .itd...i svima je zajedničko da su generatori frekvencija ...nema tu muzike ma koliko se neki kunu u njih...
Kompanije koje proizvode pro i hifi zvučnike vrlo često, čini mi se, upadnu u zamku "pro zvuka". Meni se to ne sviđa jer izostanak svih onih boja koji čine vrhunski zvuk nije realnost. Baš naprotiv....
Editirao soundnewsdino - 44 minuta prije u 21:40
|
 |