andy_0702 napisao:
|
Vi'š, to nisam znao. Uglavnom ih ganjaju sa jakim tranzistorcima.
[/QUOTE]
pa ja sam naletio na forumima da su ljudi jako zadovoljni sa lampašima (steve hofmann forum i sl.).
A vidio sam da ih prodaju u kompletu sa primaluna pojačalima u nekim hi-fi shopovima, a i na izložbama da znaju biti u kombinaciji.
I ja sam bio skeptičan tako da sam čak poslao upit najvećem prodavatelju i velikom stručnjaku za lampe u USA - upscaleaudio upit da li je to ok match. Dave iz upscaleaudio-a mi je odogovorio da je to provjereno dobra kombinacija.
Na mojoj primaluni slušam muziku na kefovima između cca 10 do 11 sati.
Kad spojim na regu onda moram staviti na min. 11 da mi zvuči ok...
Puno joj je teže potjerati kefove nego primaluni.
[/QUOTE]
Joj ljudi....."položaj sati" na potenciometru nema veze s tim kako teško neko pojačalo pogoni zvučnike. Aj se skulirajte...

Ne odbacujem mogućnost da LS-50 dobro radi s cijevima ali bi te ipak trebale biti snažnije. U toku testa probao sam LS-50 s T.A.C. 88 (2 x 55 w) i to je radilo dobro. 35W.....može to svirati solidno no to je snaga nedostatna za bilo koji kvalitetniji britanski zvučnik.
LS-50 je 85 dB/2,83V/1m a kako pada na 3,2 Ohma znači da je to zapravo 4 Ohma zvučnik bez obzira što je deklariran 8 Ohma. To opet znači da je i osjetljivost netegnuta za barem 2-3 Db. Dakle realna osjetljivost je 82-83 dB što je jedva decibel više od originalnog LS3/5a.
Dakle možeš LS-50 spojiti na što god hoćete no puni potencijal će ostvariti na dobrom solid state pojačalu. Naglasak na dobrom....