Korisnik |
Pretraži u temi Opcije teme
|
tderek
Newbie
Status: Offline
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Tema: Servis zvučnika - zamjena ovjesa Objavljeno: 30.ožujak.2018 u 16:37 |
Bok ekipa,
Na zvučnicima Wharfedale diamond 9.1 mi je otišao ovjes na jednom basu. Zanima me jel da da negdje to naručiti taj ovjes al da mi se ne naplati shipping od ohoho novaca.
Vidim ima i na ebayu za par dolara al ne znam jel to uopće vrijedi išta.
Ako netko ima kakvu informaciju, dobro je došla :-)
|
 |
DeCe3
Super Aktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.ožujak.2018 u 18:02 |
Ukoliko ćeš poslije zamjene ovjesa taj zvučnik koristiti u štali ili kakvoj birtiji, go for it a ukoliko ga misliš "ozbiljno slušati", zaboravi na tu radnju... NIKAD ali NIKAD, zvučnik nakon zamjene ovjesa ili premotavanja zavojnice ne može biti isti kao tvornički, po osnovu više parametara, stoga ti to kao "ozbiljno rješenje" ne savjetujem! Jedina i najbolja solucija je kupnja novih, identičnih, originalnih bassrednjetonskih jedinica (dva komada) a drugi, postojeći rabljeni i ispravni ostaviš "kao rezervni". E, sad...koliko ti se to isplati, ne ulazim u to ali to je najbolje rješenje!
|
 |
Gašo
Best of the Best
analogni šnelšvaser
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.ožujak.2018 u 18:28 |
Mislim da se najbolje obratiti zastupniku, za pocetak. kupnja i zamjena ovjesa(pitanje koliko orginalnog) u toj klasi moze kostati i preko 50% cijene novih drivera.
Mozda je moguce dobiti novo za staro.
Editirao Gašo - 30.ožujak.2018 u 18:29
|
 |
tderek
Newbie
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.ožujak.2018 u 19:25 |
Tnx na odgovorima, s obzirom da to nisu neki hi end zvučnici a nisu ni dio nekog skupog setup-a mislio sam zamjeniti ovijes na oba zvučnika. Cijena novog drivera je 350 kn po komadu, a zamjena oba dva mi se ne jednostavno ne isplati.
Ovo sam gledao ali šalju iz Australie:
|
 |
Gašo
Best of the Best
analogni šnelšvaser
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.ožujak.2018 u 19:28 |
Isplati se jer za 700Kn ne mozes kupiti nove zvučnike ala Diamond 9.1
Ako kupiš ovjese, nekako, odnosno moraš odraditi vrlo zeznut posao precizne izmjene i to pod pretpostavkom da ti novi ovjesi imaju identicne karakteristike tvorničkima i da kod izmene nece doci do ostecenja kod skidanja starih ovjesa.
Editirao Gašo - 30.ožujak.2018 u 19:47
|
 |
nu!me!
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 31.ožujak.2018 u 14:45 |
DeCe3 napisao:
Ukoliko ćeš poslije zamjene ovjesa taj zvučnik koristiti u štali ili kakvoj birtiji, go for it a ukoliko ga misliš "ozbiljno slušati", zaboravi na tu radnju... NIKAD ali NIKAD, zvučnik nakon zamjene ovjesa ... ne može biti isti kao tvornički,
|
ne kuzim ovo zasto nebi bio isti kao original ako se drajver nakon/prilikom izmjene gumenog ovjesa pravilno centrira ? u cemu je razlika izmedju novog i tako servisiranog drajvera ?
|
"Everything should be made as simple as possible, but no simpler."
|
 |
nu!me!
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 31.ožujak.2018 u 15:05 |
tderek napisao:
Tnx na odgovorima, s obzirom da to nisu neki hi end zvučnici a nisu ni dio nekog skupog setup-a mislio sam zamjeniti ovijes na oba zvučnika. Cijena novog drivera je 350 kn po komadu, a zamjena oba dva mi se ne jednostavno ne isplati.
Ovo sam gledao ali šalju iz Australie:
|
oko 350kn po komadu nije neka strasna suma novaca ako ti se svidja kao zvucnici sviraju u splitu bi ti izmjenju gumenog ovjesa naplatili oko 250kn po kamadu s tim da je preporuka/pravilo da se ovjes mijenja na oba drajvera tako ces dobiti jednake drajvere kao s pocetka price na youtube ima video kako to mozes odraditi sam, pa sad, s obzirom da ti nije neka velika razlika, dal ces platiit nekome servisi ili kupovina novih, onda mozes uzeti ovo s ebay pa se malo poigrati mozda usijes sam to odraditi i ustediit nesto novaca ;)
|
|
 |
Komandant Data
Hiper aktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 31.ožujak.2018 u 15:13 |
DeCe3 napisao:
Jedina i najbolja solucija je kupnja novih, identičnih, originalnih bassrednjetonskih jedinica (dva komada) a drugi, postojeći rabljeni i ispravni ostaviš "kao rezervni"...
| Oprosti ali što će mu taj "rezervni", ako je, po tebi, nužna izmjena obaju drajvera?
|
|
 |
DeCe3
Super Aktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 31.ožujak.2018 u 15:33 |
nu!me! napisao:
ne kuzim ovo zasto nebi bio isti kao original ako se drajver nakon/prilikom izmjene gumenog ovjesa pravilno centrira ? u cemu je razlika izmedju novog i tako servisiranog drajvera ?
|
Nije jedini problem u pravilnom centriranju...bitan je materijal i kvalitet novog ovjesa (ukoliko je zamjenski u pitanju, kao u većini slučajeva) a ako je originalni u pitanju i tu postoji razlika samim tim što je jedan "radio" a novi ne, pa tu nema "simetrije" po pitanju elasticiteta ovjesa, starosti...itd. Druga stvar je moguće oštećenje (mehaničko ili kemijsko) dijelova zvučnika kod skidanja starog ovjesa, za razliku kad je u pitanju "recone", gdje se na već očišćene korpe zvučnika postavlja kompletan novi "motorni" mehanizam sa zavojnicom, centratorom i membranom... Svako "krpanje" zvučnika je čista improvizacija i loše rješenje...osobno, nikad ne bih uzeo u razmatranje kupovinu ili ne daj Bože, prodaju takvih zvučnika...
Komandant Data napisao:
Oprosti ali što će mu taj "rezervni", ako je, po tebi, nužna izmjena obaju drajvera?  |
U ovom slučaju, ni za što...zato sam ga i stavio pod navodne znake....
|
 |
nu!me!
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 31.ožujak.2018 u 15:42 |
DeCe3 napisao:
nu!me! napisao:
|
Nije jedini problem u pravilnom centriranju...bitan je materijal i kvalitet novog ovjesa (ukoliko je zamjenski u pitanju, kao u većini slučajeva) a ako je originalni u pitanju i tu postoji razlika samim tim što je jedan "radio" a novi ne, pa tu nema "simetrije" po pitanju elasticiteta ovjesa, starosti...itd. Druga stvar je moguće oštećenje (mehaničko ili kemijsko) dijelova zvučnika kod skidanja starog ovjesa, za razliku kad je u pitanju "recone", gdje se na već očišćene korpe zvučnika postavlja kompletan novi "motorni" mehanizam sa zavojnicom, centratorom i membranom... Svako "krpanje" zvučnika je čista improvizacija i loše rješenje...osobno, nikad ne bih uzeo u razmatranje kupovinu ili ne daj Bože, prodaju takvih zvučnika...
|
Dakle nema razlike  pretpostavka da je otisao samo gumeni ovjes i da to se radi na oba drajvera... i nakon sto se to odradi nema nikakve razlike izmedju drajvera i nema apsolutno nikakve potrebe kupovati nove drajvere pitanje je samo ispativosti
|
|
 |