Korisnik |
Pretraži u temi Opcije teme
|
Gašo
Moderator Group
analogni šnelšvaser
Status: Offline
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.siječanj.2021 u 10:14 |
U biti nije. Mozda je samo odušak djela zvucne energija, ali iza glave imas i dalje dva velika zida koji reflektiraju zvuk unutra sam prostorije.
Racunac tu jednu sobu.
|
RPi3+Digi Pro(Soundness mod), AD1865 filterless non oversampling DAC ,Marohei Maduro S, Pioneer C-21,Marohei Maduro S, Pioneer M-22, Acoustic zen-Satori, ATC SCM 19 V2
|
 |
popol_vuh
Hiperaktivan
čemu ?
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.siječanj.2021 u 10:17 |
vrbbra napisao:
Ugradi klizna vrata
|
Tu su originalno bila klizna vrata, ali ne svida nam se to.
|
 |
popol_vuh
Hiperaktivan
čemu ?
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.siječanj.2021 u 10:19 |
Gašo napisao:
U biti nije. Mozda je samo odušak djela zvucne energija, ali iza glave imas i dalje dva velika zida koji reflektiraju zvuk unutra sam prostorije.
Racunac tu jednu sobu. | Ok...zapravo iza glave direkt nije taj zid i zvucnici pucaju vecim dijelom u taj otvor kad se gleda direktno naprijed od prednje strane zvucnika
Editirao popol_vuh - 23.siječanj.2021 u 10:20
|
 |
Gašo
Moderator Group
analogni šnelšvaser
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.siječanj.2021 u 10:28 |
A dobro, zvučnici nisu laseri da bi baš gađali, a i zidovi oko zvučnika vec u startu rade odbijance kojima taj otvor nije nužno na nišanu.
Bolje je nega da nema otvora, al druga prostorija se ne racuna.
|
RPi3+Digi Pro(Soundness mod), AD1865 filterless non oversampling DAC ,Marohei Maduro S, Pioneer C-21,Marohei Maduro S, Pioneer M-22, Acoustic zen-Satori, ATC SCM 19 V2
|
 |
popol_vuh
Hiperaktivan
čemu ?
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.siječanj.2021 u 10:33 |
Da, da skuzio sam odmah sto sam napisao cim sam postao, da ne ide to tako jao laser haha. Ok..znaci neki apsorberi na tim straznjim zidovima bi dobro dosli? Vjerujem i na zidu iza zvucnika ,izmedu njih?
|
 |
vrbbra
Senior Member
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.siječanj.2021 u 10:51 |
Ili klizna vrata sa obsorberima
|
 |
donkimizer
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.siječanj.2021 u 10:55 |
Od svih mogucih mjera kvadratura je valjda najneinformativnija. Ako te zanima room gain onda gledas najmanju dimenziju prostorije. Ako ti je otvor drito iza ledja to je cak i beneficijalno jer pomice prvu straznju refleksiju daleko iza. Tako onda prvu straznju refleksiju dobivas od kuteva tog otvorenog zida, odnosno te su vjerojatno najgore, no koliko vidim kuteve ne mozes tretirat. A ovisno o udaljenosti, mozda i nije nuzno.
|
 |
Brico
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.siječanj.2021 u 11:23 |
Knjigo naroda, s prostorijom je sve OK, samo ti očisti stol ispred fotelje, stavi na njega noge i uživaj. Ne daj se navući. To da imaš prostoriju određenu (samo) za audio, nešto bi ti trebalo reći, ali u životnome prostoru, koji vjerojatno dijeliš s još nekim, nemaš što dirati, jer buš dobil po glavi
Editirao Brico - 23.siječanj.2021 u 11:25
|
*** DOĐE MI DA ODEM! ***
|
 |
Sten
Hiperaktivan
Nikad zadovoljan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.siječanj.2021 u 16:02 |
Gašo je zapravo sve odgovorio, osim što bih dodao - zaboravi na apsorbere.
Ne vidi se 2/3 sobe, ali vjerojatno imaš još kakvih polica (kao ta s pločama što se vidi iza), komodi i sličnoga, a nečega vjerojatno i po zidovima, te ako nemaš kakav tepih (ne vidi se) stavi nešto na pod, da pokriva jedno 50% istog.
To će pomoći barem kao i apsorberi po zidovima, možda i više (osim ako nećeš ulupati poprilične novce, a vjerojatno nećeš, jer nema baš smisla), a soba će i dalje izgledati "normalno".
I uštedjet ćeš jer je to sve skupa jeftinije od skoro ikakvih dedicated apsorbera.
|
 |
popol_vuh
Hiperaktivan
čemu ?
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.siječanj.2021 u 18:16 |
donkimizer napisao:
Od svih mogucih mjera kvadratura je valjda najneinformativnija. Ako te zanima room gain onda gledas najmanju dimenziju prostorije. Ako ti je otvor drito iza ledja to je cak i beneficijalno jer pomice prvu straznju refleksiju daleko iza. Tako onda prvu straznju refleksiju dobivas od kuteva tog otvorenog zida, odnosno te su vjerojatno najgore, no koliko vidim kuteve ne mozes tretirat. A ovisno o udaljenosti, mozda i nije nuzno. |
Razumijem. Thanks  . Da, otvor je iza leđa u poziciji slušanja.
Sten napisao:
Gašo je zapravo sve odgovorio, osim što bih dodao - zaboravi na apsorbere.
Ne vidi se 2/3 sobe, ali vjerojatno imaš još kakvih polica (kao ta s pločama što se vidi iza), komodi i sličnoga, a nečega vjerojatno i po zidovima, te ako nemaš kakav tepih (ne vidi se) stavi nešto na pod, da pokriva jedno 50% istog.
To će pomoći barem kao i apsorberi po zidovima, možda i više (osim ako nećeš ulupati poprilične novce, a vjerojatno nećeš, jer nema baš smisla), a soba će i dalje izgledati "normalno".
I uštedjet ćeš jer je to sve skupa jeftinije od skoro ikakvih dedicated apsorbera.
|
Da, ovo što je Gašo rekao je ono što me primarno zanimalo...+ ovo donkijevo oko te rupe iza pozicije slušanja. Da, na bočnim zidovima su police/knjige, ovo što je na zidovima kao da nije ništa jer su slike rađene na šperploči, pa komadu gipsa i sl., što su tvrde i reflektivne površine. Tepiha nema, znam da bi bilo dobro da ga stavim.
U principu, sve mi je jasno oko mojeg prostora, zapravo mi samo nije bilo jasno kako ta rupa iza leđa funkcionira.
|
 |