Korisnik |
Pretraži u temi Opcije teme
|
Bio_
Groupie
Status: Offline
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Tema: Zujanje?? Objavljeno: 12.lipanj.2018 u 22:32 |
Nisam slušao hifu neko vrijeme i kada sam upalio amp i okrenuo input selector na cd....iznenađenje u obliku pozadinskog zujanja, šuma  Znači šum je prisutan samo kada na pojačalu stavim na cd ulaz bez obzira dali je cdp upaljen ili ugašen. Isključio sam cdp na napajanju i čim utikač stavim u utičnicu čuje se zujanje. Dali netko ima kakav prijedlog ili ideju mogućeg problema?
Hifa mi se očito osvećuje jer je podosta nisam koristio  Amp je ASR Emitter, a cdp Symphonic line der cd Spieler, oboje sa odvojenim napajanjima. hvala
|
 |
Deki777
Banned
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.lipanj.2018 u 22:36 |
Bio_ napisao:
Nisam slušao hifu neko vrijeme i kada sam upalio amp i okrenuo input selector na cd....iznenađenje u obliku pozadinskog zujanja, šuma Znači šum je prisutan samo kada na pojačalu stavim na cd ulaz bez obzira dali je cdp upaljen ili ugašen. Isključio sam cdp na napajanju i čim utikač stavim u utičnicu čuje se zujanje. Dali netko ima kakav prijedlog ili ideju mogućeg problema?
Hifa mi se očito osvećuje jer je podosta nisam koristio  Amp je ASR Emitter, a cdp Symphonic line der cd Spieler, oboje sa odvojenim napajanjima. hvala | Prištekaj cd player u drugu utičnicu. Pa vidi dal još zuji.
|
 |
Bio_
Groupie
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.lipanj.2018 u 22:50 |
Zuji na bilo kojoj utičnici, tim glasnije što je pot na pojačalu više otvoren.
|
 |
Deki777
Banned
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.lipanj.2018 u 22:54 |
Bio_ napisao:
Zuji na bilo kojoj utičnici, tim glasnije što je pot na pojačalu više otvoren. | Onda neznam. Zna hebat struja nekad pa zuji amp. Javit će ti se experti za takve stvari
|
 |
syss
Hiperaktivan
hedonist daltonist
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.lipanj.2018 u 23:09 |
a na drugi input?
|
 |
Bio_
Groupie
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.lipanj.2018 u 23:30 |
Probao sam player spojiti na drugi input (aux) i ista je situacija...ali već kada sam preštekavao probao sam promijeniti kablove i nestalo je zujanje  Stvarno nisam očekivao da su kablovi u pitanju pošto sve ovo vrijeme nisam micao ni komponente ni stalažu. Kablovi su inače dosta kruti i malo su bili stisnuti pozadi pošto je player poprilično dubok pa je vjerovatno popustio kontakt negdje. Uglavnom bolje kablovi nego kvar na playeru  Ja zadovoljan...još ako mi konstruktor riješi kablove bit ću još zadovoljniji 
Editirao Bio_ - 12.lipanj.2018 u 23:40
|
 |
Deki777
Banned
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.lipanj.2018 u 06:29 |
Bio_ napisao:
Probao sam player spojiti na drugi input (aux) i ista je situacija...ali već kada sam preštekavao probao sam promijeniti kablove i nestalo je zujanje Stvarno nisam očekivao da su kablovi u pitanju pošto sve ovo vrijeme nisam micao ni komponente ni stalažu. Kablovi su inače dosta kruti i malo su bili stisnuti pozadi pošto je player poprilično dubok pa je vjerovatno popustio kontakt negdje. Uglavnom bolje kablovi nego kvar na playeru  Ja zadovoljan...još ako mi konstruktor riješi kablove bit ću još zadovoljniji 
|
|
 |
parabolis
Super Aktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.lipanj.2018 u 07:11 |
|
Grundig cd 35,Philips cd104,Sugden A48 III, Meridian 562V, Quad 405/2 / preamp Attila audio sa ecc83 lampama, Kef 103.4
|
 |
Gašo
Moderator Group
analogni šnelšvaser
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.lipanj.2018 u 07:26 |
Hehe, otvaranje teme je brze od samostalnog pronalaska i otklanjnja problema. Zapravo je oke sto se ljudi oslanjaju na forum.
|
RPi3+Digi Pro(Soundness mod), AD1865 filterless non oversampling DAC ,Marohei Maduro S, Pioneer C-21,Marohei Maduro S, Pioneer M-22, Acoustic zen-Satori, ATC SCM 19 V2
|
 |
Apparatus
Best of the Best
Krelle
Status: Online
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.lipanj.2018 u 08:49 |
Meni zuji u glavi. Kaj da delam? Uštekam, ištekam?
|
|
 |