Korisnik |
Pretraži u temi Opcije teme
|
Ardacer
Senior Member
Status: Offline
|
Opcije posta
Pohvala (1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.svibanj.2020 u 11:49 |
to bi bio pravi "earspeaker" btw, ambioPHONICS, ne sonics. glupavo je ja uvijek zaboravim isto. ambio audio sonics phonics
|
 |
Ardacer
Senior Member
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.svibanj.2020 u 13:34 |
Citam sad, reko, idem ja to fino isprobat. Ak se pusta glazba prek PC-a, ima puno opcija, razni pluginovi, playeri, itd. Ak se pusta sa androida, neutron music player. Moze i minidsp 2x4 sa posebbim pluginom.
|
 |
Ardacer
Senior Member
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.svibanj.2020 u 16:58 |
Ok. Cini se da je to lose za klasicno smjesteni stereo. Zvucnici, lijevi i desni, moraju biti skroz blizu, i treba sjedit tocno u liniji izmedju njih o onda je kao fantasticno al za druge pozicije je uzas.
|
 |
Darco
Hiperaktivan
Status: Online
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.svibanj.2020 u 17:21 |
Ardacer napisao:
Ok. Cini se da je to lose za klasicno smjesteni stereo. Zvucnici, lijevi i desni, moraju biti skroz blizu, i treba sjedit tocno u liniji izmedju njih o onda je kao fantasticno al za druge pozicije je uzas. | Dakle, odlicno za špajzu, kako i tema govori
|
Predstavnik neukih. Počnimo sa domaćim stvarima
|
 |
zed_alive
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.svibanj.2020 u 17:36 |
'kako u špajzi dobiti akustiku kao da si u koncertnoj hali' odlično
|
kupujem tehnički ispravni audio
|
 |
Ardacer
Senior Member
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.svibanj.2020 u 17:40 |
manje vise, da...
probal bum veceras, javim rezultate.
|
 |
Darco
Hiperaktivan
Status: Online
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.svibanj.2020 u 17:49 |
Bas sam danas prolistao jednu zakljucanu temu koja mozda ima rjesenje za spajza probleme. Cosmic stage...
Mislim da Edison moze vise o tome
Editirao Darco - 29.svibanj.2020 u 17:49
|
Predstavnik neukih. Počnimo sa domaćim stvarima
|
 |
Gašo
Moderator Group
analogni šnelšvaser
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.svibanj.2020 u 19:00 |
Vjecan san, dsp ce rijesiti probleme sobe, ok nece, nikada, a onda na to dodati akustiku neke druge sobe da ne kazem dvorane.
Ja mislio da ce ovo biti ozbiljna tema.
|
RPi3+Digi Pro(Soundness mod), AD1865 filterless non oversampling DAC ,Marohei Maduro S, Pioneer C-21,Marohei Maduro S, Pioneer M-22, Acoustic zen-Satori, ATC SCM 19 V2
|
 |
donkimizer
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.svibanj.2020 u 20:03 |
Ardacer napisao:
Nije ni to losa ideja za probat, al umrtvit sobu skroz je teze, neces valjda zivit u studiju. Convolution generalno je super stvar |
Meni su mrtve sobe super za živjet.  Inače sam uspio sobu od cca 4 x 3.5 x 2.7, bez problema umrtvit do te razine da savršeno lokaliziram lijevi i desni zvučnik i između, a ničeg drugog nema...grozno za slušat, ali tu se recimo konvolucija može uvalit. Problem su niske frekvencije ispod schroedera gdje takva količina akustičnih panela nimalo ne surađuje, tako da nadodati živost basa iz drugog postora konvolverom postojećem prostoru je najveći problem, dakle trebalo bi modificirati impuls na nižim frekvama da se bolje spari s prostorijom. 
|
 |
donkimizer
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.svibanj.2020 u 20:12 |
Darco napisao:
Bas sam danas prolistao jednu zakljucanu temu koja mozda ima rjesenje za spajza probleme. |
To nije glavni špajza problem. Glavni problem je što vlasnici ne mogu ili ne žele posvetiti takvu sobu glazbi, bez obzira na nedostatke. Primjer čovjeka, kupovao od mene slušalice (pitam se zašto  ), u kutu sobe stol sa kompjuterom i bookshelfima u visini koljena, razmaknuti cca 30 cm, a desno od stola ormar skroz do drugog zida i na sredini sveg tog hrkljuša krevet. I šta će jadan kad ne želi ugradit nosače za zvučnike u vrata od ormara na adekvatnu visinu.  
|
 |