kela napisao:
Medjutim i dalje mi nije bas najjasnije sto konkretno zelite sa cime povezati i gdje se sve to tocno nalazi u stanu/kuci i koje sve opcije imate.
|
Prije svega, Amigo bi želio da mu pjesme sa NAS-a sviraju bolje nego što sviraju.
ISP router mu je na ulazu u sobu. Na zidu suprotno od ulaza mu se nalazi HiFi sustav. Tamo se trenutno nalazi i NAS, te jedan switch , na koji je povezan i SotM i NAS (nisam siguran da li su direktno te dvije komponente povezane).
Uglavnom, trenutno ne može direktno pustiti stvar sa NAS-a na SoTM, već se povezuje na LMS /NAS. Usporedba slušanje jedne te iste stvari mu zvuči drugačije (lošije) takvim povezivanjem, nego kad istu pjesmu pročita preko USB sticka uključenog na SotM direktno.
Pokušali smo upogoniti direktno povlačenje pjesme iz NAS music foldera (bez LMS-a kao koljena između), ali nismo uspjeli (meni cajtung vremenski, a i nedovoljan skill da bih na prvu skontao razne opcije na SoTM i njihovu međuovisnost).
Ne znam, ja se nisam kod sebe doma uspio povezati na NAS (kao računalo na networkingu), već sam NAS vidio kao media player (te se mogao na njega povezati prek browsera, baš na sučelje NAS-a). Skužio sam da mi defaultna instalacija windowsa 10 na PCu nema uključen SMB protokol. KAd sam ga uključio, sve je bilo ok. Da li nešto slično možda treba na SoTM, ne znam.
Njegovo računalo nije prepoznalo moj NAS na mreži (radi usporedbe puštanja neke pjesme sa mog u odnosui sa njegovog). Možda također zato što mu nije uključen SMB protokol, a možda ima drugačiji range adresa, pošto moj NAS ima dodijeljenu statičku.
Radi prijedloga iz one druge teme (LAN...) stavio sam link kako bi se možda sredila ta lokalna mreža u sobi pomoću dodatnog routera i access pointa (ima nekih linkova koje sam quotao Icoma):
Icon napisao:
Inače, generalno govoreći za lokalnu mrežu je daleko bolja opcija kupiti mrežni router poput recimo https://www.ubnt.com/edgemax/edgerouter-x/ i recimo njihov access point https://www.ubnt.com/unifi/unifi-ap-ac-lite/nego router sa integriranom bežičnom mrežom. Ovo gore navedeno lagano ulazi u profi vode, a nije previsoka cijena (cca za router i aacess point oko 1000kn) za opcije i kvalitetu koju ovaj dvojac nudi. Na router onda možeš direktno žicom spojiti NAS, PC, a preko access pointa sve ostale uređaje koje ti trebaju, od mobitela, tableta i sl. koji ne zahtjevaju žicu i imaš vrlo solidno složenu lokalnu mrežu na koju onda s vremenom možeš spajati i nove uređaje i modem za pristup internetu kada ga jednom omogućiš u prostoru. |
Editirao Darco - 12.lipanj.2020 u 13:30