Korisnik |
Pretraži u temi Opcije teme
|
11duc
Hiperaktivan
Status: Offline
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.lipanj.2020 u 01:15 |
Neznam zašto ali su mi kasete fetiš iz staraih vremena. Imam sačuvanih oko 250 snimljenih kaseta 80ih koje ne slušam, imam četri delujuča kasetofona in jedan koji čeka na rifreš ( Nakamichi RX505, Sony TC-K990ES, Pioneer CT-93, Akai GX9 i nedelujuči Marantz SD9000). Svojedobno sam jih imao još više. Takodje jedno 20 zapakovanih kaseta, koje nikada neču snimiti, medju njima tri malo traženije Maxell Metal Vertex. Niti neznam kada sam koji dek poslednji put uključio, ne moram, dosta je mi je da bacim pogled  Možda bi mi još trebao da ubodem Technisc SR-B965 i koju Aiwa Excelia i sreči nema kraja.
|
 |
FANCY
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.lipanj.2020 u 17:16 |
11duc imaš lijepu ergelu deck-ova. Ovog tvog Sony-a TC-K990ES sam ganjao godinama, ali nikad da mi ispadne dobra prilika. Ili su cijene astronomske ili je deck u stanju za sjesti i plakati kraj njega. A kaseta imaš isto tako podosta  .. Ove Maxell Metal Vertex su dosta na cijeni danas i veoma ih je teško naći u dobrom stanju. Ja tražim Basf-ove Metal Maxima typ 4 po ebay-u, ali cijene su im previsoke. Ipak kad ubaciš kasetu i poslušaš na njoj muziku, nekako je drugačije, nostalgično-čudan osjećaj. A ova dva decka Technics i Aiwa, ha ja, mokri snovi, ali ja sam zadovoljan Revoxom B215, koristim ga maksimalno i samo neka radi,,,u rezervi je Technics a i ostalo ću poraviti čim uhvatim vremena.
|
 |
Dubs
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.lipanj.2020 u 07:45 |
Evo mog blaga  Sad kad sam vidija ovu temu, narucija još 20xBasf Chrome, 10xBasf normal, 1xSony normal....i jedan Technics 765 za pričuvu . Strašna pojava ta nostalgija
|
Right here, right now
|
 |
Fantocci
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.lipanj.2020 u 14:57 |
A ja pre dve godine bacio sve u smeće. Bilo je tu podosta XLII-S, SA-X, UD-II i sličnih "dragulja". A dosadilo mi je premještanje iz ladice u ladicu, selio sam se 3-4 puta... a kažete da se to moglo čak i prodati?
A sjećam se užitka kod raspakiranja ranih SA-X iz 80-tih (moj favorit, one iz 90-tih više nisu bile na tom nivou), malo je pomirišeš prije nego što je staviš u deck, pa ručna kontrola predmagnetizacije na AIWA ADF-990 kaziču.... I onda fantastična snimka (za ta vremena). Baš divne uspomene.
Editirao Fantocci - 24.lipanj.2020 u 15:05
|
 |
Dubs
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.lipanj.2020 u 17:39 |
Ako su bile snimljene, one ne vride ništa u novcu. Jedino tebi,emocionalno,još ako si sam slaga playlistu i stiska record.....
Prazne (i to samo zapakirane)....u. Kako koja, a nijedna nije jeftina. Od 2 Eur/kazeti za običnu jeftinu normalku ili čak Ferro pa do....puno više za chrome (od 5E/kom naviše) i metal (puno).
Prazne otpakirane isto ne vride ništa.
Ajmo reć da ima jeftinijih ispravnih deckova (oni su u pravilu jeftini, osim onih kultnih a tu je široka poljana) nego praznih kazeta.
Hoće ovo nekom donijet osmijeh ili sjećanje - ili oboje na lice ?
Editirao Dubs - 24.lipanj.2020 u 18:01
|
Right here, right now
|
 |
gord
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.lipanj.2020 u 18:34 |
Ja sam pred cca 10- tak godina nabavio preko brata iz Amerike po kutiju (10kom) Maxell MS90 Audio Pro i TDK SM90 Professional neka se nađe za stare dane :)
|
"Ako prestanem vjerovati u snove,život više neće imati smisla.To je razlog zašto ću i dalje težiti snovima sve dok ne umrem." Soichiro Honda
|
 |
Dubs
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.lipanj.2020 u 18:37 |
gord napisao:
Maxell MS90 Audio Pro i TDK SM90 Professional |
Vidija sam puno kazeta
Al ove nisam
Ako ti nije tlaka....može slija pliz?
Editirao Dubs - 24.lipanj.2020 u 18:37
|
Right here, right now
|
 |
gord
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.lipanj.2020 u 20:45 |
Kako su pre par godina počeli zafrkavat oko photobucket-a, odustao sam sa "ljepljenjem "sličica ....ali utipkaj nazive spomenutih kazeta preko google-a pa ćeš ih vidjeti (provjerio).
|
"Ako prestanem vjerovati u snove,život više neće imati smisla.To je razlog zašto ću i dalje težiti snovima sve dok ne umrem." Soichiro Honda
|
 |
Dubs
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.lipanj.2020 u 21:08 |
Jesan već. Ona Maxelica mi se pari europska XL II ica.
Teška kazeta, preteška. Doslovno :D
TDK SM90 Professional je europska TDK SA, možda SA-X čak.
Riješeno.
Btw EU dizajn je 10 godina ispred amerikanskog.....
***probaj postimage
Editirao Dubs - 24.lipanj.2020 u 21:27
|
Right here, right now
|
 |
izizek
Newbie
|
Opcije posta
Pohvala (0)