Evo napokon sam riješio i dileme oko ručke.
Pokušao sam po osjećaju naći optimalnu visinu, ali nije išlo, kod Akito ručke, onaj vijak sa desne strane koji se otpušta da bi podigao ili spusio ručicu nije baš 100% precizan i veoma je teško naći pravo mjesto po zvuku.
A primjetio sam i da mi je bas malo predubok, doduše tko ne sluša gramofon, njemu bi to bilo "možda" normalno.
Na youtube sam našao ovaj video u kojem si je čovjek dao truda i sve pojasnio, te pokazao kako naći optimalan položaj ručice.
Iskreno rečeno, ja se nisam ni sjetio ovako nešto probati, dok nisam vidjeo u videu, kako on to radi i kako je najlakše podesit visinu ručice. (na žalost video je na njemačkom, ali tko je ikada štimao gramofon, zna o čemu se radi i ako ne razumije njemački)
Naravno visina uvelike ovisi i od podloge na koju ide ploča,
Negdje sam već napisao da imam podlogu od pluta, malo deblju od originalne Lin-ove, tako da se visina podešava sa trenutnom podlogom i pločom na podlozi.
Na kraju kad sam ručku postavio 100% u ravninu, zvuk je dobio na mekoći, nema više izraženiji dubokih i jošje malo detalja "odnekud" isplivalo.
Eto i ova je priča nadam se gotova, opet se nešto naučilo ili se zaboravljeno ponovilo..