Korisnik |
Pretraži u temi Opcije teme
|
FANCY
Hiperaktivan
Status: Offline
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.lipanj.2020 u 10:12 |
Gašo napisao:
Edison napisao:
FANCY napisao:
Ako netko ima kakav priručnik ili link za Lin Sondek LP12 sa Akito ručkom, bio bi zahvalan ako može da mi kaže ili pošalje kakav naputak, koja visina je optimalna za ručicu, mora li biti niže, više, potpuno horizontalna tj. u ravnini sa pločom ili zadnji kraj ručice mora biti malo izdignut. |
U teoriji rucka teba lezati na ploci horizontalno, tj. paralelno s plocom. U praksi... probas kako ti najbolje svira. Svoju rucku mogu podizati i spustati dok svira, i probom odredim najbolji polozaj. Moze biti u polozaju blagog "ulzeta" ili "poniranja". Ovisi i o zvucnici...
| Ono što znam, rucka treba biti u polozaju koji postavlja cantilever i vrh u najoptimalniji kut, naravno to se moze promjeniti sa debljinom ploce ili mata. Zato su zgodne rucke sa promjenjivim VTA.
Dakle, ne gleda se dali je ručka ravno s plocom ili nije, nego kut cantilevera i vrha u odnosu na plocu.
|
Za to treba oko sokolovo. Ja imam malo deblju matu (Kork-pluto) nego što je originalna Linn mata.
Na ovoj sam stranici mnogo toga pronašao..
|
 |
FANCY
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.lipanj.2020 u 10:16 |
Mijo napisao:
Eh ,poklonio sam svoj gramofon . Istina ,sramota me i napisati koliko je "dobar"bio i koliko sam ploča imao ,pa sam zato i poklonio  |
Dragi prijatelju, nije valjda da si digao ruke od gramofona, deck-ova itdd? Znači nema više analogno, sad samo digitalna "klasika".. Ako negdje naletiš na ploče, EX YU pop rock 80-e, samo rezerviraj za mene i naravno da nisu skuplje od dijamanta... 
|
 |
Mijo
Senior Member
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.lipanj.2020 u 11:30 |
Znaš kak to ide ,faza konzumerizma ,koju smo ,valjda ,svi prošli . Najlakše upalit računalo i izabrat pjesmu . Pa onda ,nekakvo prerastanje muzike koju se imalo na kazetama ..mada me exYu pop-rock i stare mašine nikad nisu prestali zanimati . Vjerujem da ću se opet uhvatiti toga ,za početak je u planu lampaško pojačalo ,ali prioriteti koče...A za ploče ćemo se dogovorit kad dođeš ,vjerujem da mogu naći.
|
 |
Darco
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.lipanj.2020 u 12:06 |
Sto se ploca tice, skuzio da bejbisiterica (60+) ima 120+ ploca...stari rock, sttani domaci. Tak da, bude uletio jednom gramofon koji ce to hendlat. To su te neke sitne stvari u zivoti koje se poklope
|
Predstavnik neukih. Počnimo sa domaćim stvarima
|
 |
zed_alive
Hiperaktivan
Status: Online
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.lipanj.2020 u 12:20 |
sve oke, samo nemoj tražit 'rvacki grem
|
kupujem tehnički ispravni audio
|
 |
Darco
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.lipanj.2020 u 12:21 |
Iskreno, i to mi je bila namjera.
Ali da, tu su stvari vjerojatno drugacije u diy vodama nego kod pojacala i zvucnika
Editirao Darco - 18.lipanj.2020 u 12:23
|
|
 |
zed_alive
Hiperaktivan
Status: Online
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.lipanj.2020 u 12:22 |
zato sam i napisao
|
kupujem tehnički ispravni audio
|
 |
Zmajz
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.lipanj.2020 u 14:16 |
Jedini "rvacki" gramofon je bio onomad Tosca HiFi (RIZ) sa BSR mehanikom, sasvim solidnom. Ručka je bila malo krampasta ali je sa Shure M75ED radilo sasvim fino. Bilo je još i Iskra u sličnom razredu, mehanika Garrard, ista priča, ali to ni bilo rvacko, to je stranjsko.
|
Vedran The Zmaj
|
 |
Darco
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.lipanj.2020 u 14:27 |
Meni je rvacko ako su rvacke ruke gradile.DIY mi spada u tu kategoriju
|
|
 |
ziki
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.lipanj.2020 u 14:34 |
Darco napisao:
Sto se ploca tice, skuzio da bejbisiterica (60+) ima 120+ ploca...stari rock, sttani domaci. Tak da, bude uletio jednom gramofon koji ce to hendlat.
To su te neke sitne stvari u zivoti koje se poklope  | Kontaktiraj g. Lovrinčevića.
|
 |