Vidim da se spominju subci (o čemu je tema baš me briga) i imam nešto iskustva s njima. Na stranu što sam aktivni sub imao 14 godina. Bio je u sklopu s aktivnim satelitima koji nisu bili ni zamišljeni raditi bez njega (samogradnja) pa ne bih o njemu iako je radio odlično. Spomeuo bih REL-a. I to ne bilo kojeg nego starog
Stentor 2 kojega sam jednoć posudio na koji tjedan. Bilo je to kad sam konačno uselio u poštenu (tretranu) sobu od 28 kvadrata. Tad sam imao SF Extrema koji je po svemu vrhunski standmount (ne bukšelf - yebo vas bukšelf te vas yebo bukšelf, da vas yebo bukšelf i opet ponovo vas...), ali objektivno nije imao muda u najnižem basu. Mislim, dobro je to bilo i više no dobro, ali kad je netko nakanio ćerati cara do duvara... Elem, Stentora sam, koji je inače solidan komad namještaja (oniža komoda) i dobar zalogaj za fizičke radnike, podesio za ciglih valjda 5 minuta. I ostao oduševljen njime do dan danas. To su sjajne stvari. Da sam ga tada mogao negdje kupiti, odmah bi ga maznuo. Od konkretnog primjerka se vlasnik nije kanio rastati ni pod razno. Za druge subove ne znam, ali ovi Velšani REL-ovci znaju napraviti yebatchkhi subac, to definitivno. Ovo je bio ondašnji model odmah ispod najboljeg, a za pretpostaviti je da i današnji (i oni manji) rade ko zmajevi.
Editirao Apparatus - 20.ožujak.2021 u 15:00