Ako Coltrane ne ulazi uz sav trud, zovi čovika, zovi, zovi čovika!
Jimmy Guiffre je najpodcijenjeniji od vrhunskih klasičnih majstora jazza, a on spada u premijership, liga Coltranea, Milesa, Mingusa, Duka, Luisa,.... Zašto je tako, hm, nije lagan, meni osobno je kompleksniji za percepciju od Coltreana iz free faze, jednostavno rečeno, mnogo duže je trebalo da uđe u uho...
Uz klasike iz 50tih, za preporučit je njegov free fall trio sa Paul Bley-em i Steve Swallow-om, ogledni primjerak komornog slobodnog sastava, estetika koja je kasnije kopirana na mnogim albumima ECM produkcije...
Slobodno vi dalje o Gijufriju, a meni kao potpuno neangažirano leglo sinoćke pa reko da spomenem. Mjuza mozak na pašu i liboteratzku... Ne sjećam se da je ovdje Mike Metheny ikad spominjan, pa ajd da i to obavimo. Stariji buraz puno poznatijeg gitarista. Natjeco se davno za prvu trubu Dragačeva. Zvuk jako dobar, a glazbu generalno možeš mazat na kruh. Nekakav krosover, kad ti sve dopizdi, uključujući i jazz artiljeriju. Album je Street of Dreams iz 1996.
P.S. Čeka se nova godina 2386. do kad bi Aleksije konačno mogao naučiti propisno linkati klipove s Jutjube.
Bajdvej, jel ste čuli tubu s Coltraneom? Ja slušo isto jučer. Ne tubu od paste za zube nego onu ogromnu, mjedenu za fizikalce. Velika rijetkost u jazzu. Zapravo, nisu mi poznata dva takva muzičara.
Dobar pokazatelj da si ostario je da muzičari koje cijeniš nisu više nužno iz generacije tvojih roditelja.
A kad je jedan od nji 10-ak godina mlađi od tebe samoga, e onda...
Taj mladi pijanist, imenom i prezimenom Orrin Evans, mi ne izlazi iz playliste već tjednima.
Posebno bih istakao albume Justin Time, Live in Jackson Mississippi, te Faith in Action. Odličan klasičan Bop s puno inteligentnih i modernih momenata.
Za preporuku je i njegov Captain Black Big Band, za one koji vole moćniji zvuk.
Vi ne možete objavljivati nove teme Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati Vaše poruke Vi ne možete editirati svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi