Korisnik |
Pretraži u temi Opcije teme
|
pupa
Hiperaktivan
Status: Offline
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.kolovoz.2012 u 21:59 |
Eleni Karaindrou - The Beekeeper, film Thea Angelopoulosa (Minos-EMI, 1986.) Još jedno u nizu njenih ostvarenja, uvijek za istog redatelja, pokojnog Thea Angelopoulosa. Neka od njih, izdana na ECM-u davno sam spomenuo i to su mi sjajni albumi. Ovaj je na tom tragu, ali .. Tri skladbe gledam kako bi i skalpelom zgulio s CD-a. Farewell Theme Wedding Waltz
|
 |
pupa
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.rujan.2012 u 17:52 |
|
 |
chef
Senior Member
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.rujan.2012 u 20:20 |
Sad ću morati i film pogledati.. :) Odlično mi je ovo od Miyakea, jako zanimljivo zvuči cijeli soundtrack..
|
 |
pupa
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.listopad.2012 u 20:37 |
Peer Raben - Berlin Alexanderplatz, Rainer Werner Fassbinder Franz B. - Allein
|
 |
pupa
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.prosinac.2012 u 23:37 |
Philip Glass - The Hours (Nonesuch, 2002) The Kiss Escape! The Hours
|
 |
Sten
Hiperaktivan
Nikad zadovoljan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.studeni.2013 u 00:33 |
Već više od tjedan dana u playeru je gotovo samo ovaj CD.
Još gledavši film mi se u memoriju urezala dobra glazba koja ga je pratila, pogotovo uvodna stvar - samo vokal, Meredith Sisco ... vrlo dojmljivo, iako vrlo jednostavna stvar, poput nekakve uspavanke.
Onda sam s vremenom shvatio da su glazbenici u filmu glazbenici u stvarnom životu, i nakon, sad već par godina, odlučih ipak kupiti CD, iako poprilično zazirem od soundtrackova, jer se s vremenom nekako ispostavi da su uglavnom to - muzika za film, koja ide uz film, i koja samo za sebe teško "drži vodu" na duže pruge.
No, u ovom slučaju, iako mi je film stvarno odličan, glazba ne zaostaje nimalo. Što je vrlo rijetko. Čak ponekad imam dojam da je film zapravo vizualna kulisa glazbe.
|
Forum bez poštenog moderatorstva je nevrijedan aktivnog sudjelovanja
|
 |
Šokrat
Senior Member
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.rujan.2015 u 01:28 |
Razmjerno dugo nisam sudjelovao na uvaženom forumu, no ovako ili onako nakon nekoliko godina počeo sam ponovno čitati i tako dalje, pa me eto iznova. Koristim priliku promovirati ne soundtrack u smislu albuma nego soundtrack u smislu korištenja glazbe u seriji Hannibal, napravljenoj prema romanima Thomasa Harrisa o čuvenom psihijatru kanibalu, najpoznatijem u verziji sir Anthony Hopkinsa. Ovdje isti lik glumi Mads Mikkelsen. Serija je vizualno briljantna i generalno se radi o možda najpomaknutijem proizvodu u formatu TV serija, po mom skromnom mišljenju.
Kao što rekoh, glazbe nema na posebnom nosaču zvuka, ali fora je u tome što se sastoji 99,99% od izvanrednih izvođača koji izvode najčešće vrlo poznate skladbe, no nađe se i buljuk stvari koje često promaknu ispod radara. Rekao bih da je čitav koncept pridonio više popularizaciji klasike nego komprimiranih 20 godina Muzičke omladine.
O kakvoj se glazbi radi i kojim izvedbama možete vidjeti ovdje Hannibal's music
I malo atmosfere s podosta nabrijanog recitala kanadskog soprana Emily Klassen Nabrijani Handel
Ukratko, vrlo vizualno i slušno privlačna kombinacija.
|
Écoute les orgues, Elles jouent pour toi, Il est terrible cet air-là , J'espère que tu aimes, C'est assez beau non? C'est le requiem pour un con
|
 |
Gašo
Moderator Group
analogni šnelšvaser
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.prosinac.2015 u 13:32 |
 Nisam neki Zimmer fan, ali ovo je meni osobno izvrsno.
Editirao Gašo - 11.prosinac.2015 u 23:04
|
RPi3+Digi Pro(Soundness mod), AD1865 filterless non oversampling DAC ,Marohei Maduro S, Pioneer C-21,Marohei Maduro S, Pioneer M-22, Acoustic zen-Satori, ATC SCM 19 V2
|
 |