| Autor posta |
Poruka |
Gašo
Best Of The Best
analogni šnelšvaser
Registriran: 16.srpanj.2004
Online Status: Offline
|
 Napisano: 17.svibanj.2013 u 10:36 |
Postao dvv.
Sa 33,000 uF, imamo 13 Džula na raspolaganju. Sve iznad toga je već čisto iživljavanje, ili, kako reče Gaša, peglanje bednog PSRR faktora.
Jeo te Gaša! Neću da me zoveš Gaša 
|
IP Logged |
|
Gašo
Best Of The Best
analogni šnelšvaser
|
 Napisano: 17.svibanj.2013 u 10:38 |
Postao anubisgrau
ok momci, znam da vasi ampovi sviraju bolje od onoga sto je napravio jean hiraga, ali malo postovanja.... Dajem Hiragi svo dužno poštovanje, nisam se igrao njgovim sklopovima, samo tražim razloge za 500000uF kapaciteta u 20W-nom ampu. Bez brige, i sebe puno puta propitkujem što će mi ovo i ono.
Post editirao Gašo - 17.svibanj.2013 u 10:39
|
IP Logged |
|
Gašo
Best Of The Best
analogni šnelšvaser
|
 Napisano: 17.svibanj.2013 u 10:46 |
Postao dvv.
I još jedna mala konstrikciona primedba - iako Motorola/ON Semi MJL 3281/1302 realno potiče od Toshibe, lično sam se uverio da taj par zvuči bolje od Toshiba 2SC5200/2SA1943, na primer. Ima detaljnije srednje tonove i ni malo agresivne visoke. A to što su dati kao 200W umesto Toshibinih 150W sigurno ne smeta.
Realno to se postiže topologijom, implementacijom i odabirnom radnih točaka. Iako naizgled ti tranzistori mogu biti zamjenjeni jedni drugima bez nekih promjena u ostaku sklopa, ipak traže drugačije uvjete i implementaciju.
|
IP Logged |
|
dvv.
Hiper Aktivan
Registriran: 20.lipanj.2004
|
 Napisano: 17.svibanj.2013 u 11:43 |
Postao Gašo
Realno to se postiže topologijom, implementacijom i odabirnom radnih točaka. Iako naizgled ti tranzistori mogu biti zamjenjeni jedni drugima bez nekih promjena u ostaku sklopa, ipak traže drugačije uvjete i implementaciju.
Realno nisi savim u pravu. Osnovni ton, da, tako je, posebno se odnosi na stepen iskorišćenja.
Međutim, samo jednom zameni Toshibe za Motorole i sam ćeš čuti razliku bez ikakvih diranja kola, najčešće su direktno zamenljivi bez problema, što i nije čudno obzirom da imaju isti koren.
Nisam to radio ne znam koliko puta, ali jedno 5-6 puta jesam, uvek sa istim opštim rezultatom. Uostalom, uporedi Data Sheet-ove. U svakom slučaju, dovoljno puta da me navede da napravim jedan ozbiljniji lager Motorola (gde je istina važnije to što ga kupujem od ON Semi direktno, pa bar znam šta sa dobio, a za Toshibe neka je čoveku Bog upomoći).
|
|
Gašo
Best Of The Best
analogni šnelšvaser
|
 Napisano: 17.svibanj.2013 u 11:52 |
|
Probat ću, nije problem.
Primječuješ da ovi ON tranzistori imaju 3x viši Cob(Ccb) nego 5200?
Post editirao Gašo - 17.svibanj.2013 u 12:10
|
IP Logged |
|
dvv.
Hiper Aktivan
|
 Napisano: 17.svibanj.2013 u 14:41 |
Postao Gašo
Probat ću, nije problem.
Primječuješ da ovi ON tranzistori imaju 3x viši Cob(Ccb) nego 5200?
Samo uslovno - proveri uslove pod kojima je data specifikacija. Toshiba daje TYPICAL, Motorola daje MAXIMUM.
Oko probanja - toplo ti preporučujem da i sam probaš kako bi se uverio da iako možda ne bi trebalo, razlike ipak ima i da se čuti.
|
|
Apparatus
Best Of The Best
Krelle
Registriran: 22.listopad.2005
Online Status: Online
|
 Napisano: 17.svibanj.2013 u 18:09 |
Kak vam u životu već nisu dopižđela pojačala? Pojačalo, pojačalo... Oslabljivala treba radit. Tu je lova jer to nitko na svijetu ne radi. Konkurencija nula.
|
dvv.
Hiper Aktivan
|
 Napisano: 17.svibanj.2013 u 18:45 |
Postao ApparatusKak vam u životu već nisu dopižđela pojačala? Pojačalo, pojačalo... Oslabljivala treba radit. Tu je lova jer to nitko na svijetu ne radi. Konkurencija nula.
Nema frke, pokloni se i počni.
|
|
Gašo
Best Of The Best
analogni šnelšvaser
|
 Napisano: Danas u 14:28 |
|
|