Korisnik |
Pretraži u temi Opcije teme
|
respons
Super Aktivan
Status: Offline
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.travanj.2008 u 17:04 |
DarkoS napisao:
@ respons
always on my mind
između Williea i Michaela još ulijeću i Pet Shop Boys!
@ DrAle - priča se da je i "My way" najobrađivanija pjesma, ali, opet Aquarius je u pravu što se tiče "Yesterday" i Guinnisa... |
Da, ali Brenda Lee je bila samo koji mjesec pre Elvisa
|
|
 |
altair
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.svibanj.2008 u 01:28 |
Pjesmu Missing You 1984. objavio je engleski kanta-od-autora John Waite. Pjesma je nastala u cas posla jer je zatelebani mladac naricao za svojom suprugom dok je bio na putu u Americi ... Koliko je pjesma imala uspjeha kod njegove drage nije poznato, ali da na vrijeme upozorimo neke druge tetrijebe da ne zazele svojoj dragoj ovaj pjesmuljak na radiju, tekst ide: I aint missing you at all Since youve been gone Away I aint missing you No matter What I might say
Dakle, klizav teren ... u najmanju ruku. 
Zanimljive su obrade tijekom godina ... 1996. Tina Turner, 1999. country dvojac Brooks & Dunn, 2006. Rod Stewart ... i na kraju 2007. duet samog autora s Alison Krauss. IMHO, prva verzija je bila dovoljna ... ako zena nije shvatila poruku nakon nje, ostalih 4 verzije tesko da ce joj pomoci ... p.s. Jedan cijeli tjedan u rujnu 1984. Amerikanci nisu mogli kupiti dovoljno PVC palacinki s ovom pjesmom, sto je navelo ekipu iz Billboarda da je nakaci na vrh svoje liste.
|
 |
altair
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.prosinac.2008 u 00:07 |
Bas gledam listu nominacija za ovogodisnje Grammye ... mislim da je dobar pokazatelj stanja na glazbenoj sceni to sto jedna od nominiranih pjesama koristi sample starih punkera ... a druga je u sred afere o plagiranju ... Mda, prodaja je pala zbog pirata ... nema to veze s kvalitetom ...
|
 |
nu!me!
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.prosinac.2008 u 10:03 |
altair napisao:
Bas gledam listu nominacija za ovogodisnje Grammye ... mislim da je dobar pokazatelj stanja na glazbenoj sceni to sto jedna od nominiranih pjesama koristi sample starih punkera ... a druga je u sred afere o plagiranju ...
Mda, prodaja je pala zbog pirata ... nema to veze s kvalitetom ... 
|
mene ova druga jako podsjeca na ovu stvar iz 1995
ako vam se da malo prevrtite na 1minutu od pocetka...
doduse i ova iz 95 je vjerojatno pokupila nestom,ako ne i sve iz neke klasike (klasiku ne poznam pa...)
|
"Everything should be made as simple as possible, but no simpler."
|
 |
altair
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.veljača.2009 u 15:32 |
Walk on by - originalno napisali Burt Bacharach i Hal David za Dionne Warwick ... samo neki od izvodjaca iz razlicitih zanrova koji su je izvodili: Aretha Franklin, Isaac Hayes, Stranglers, Hooverphonic, Gabrielle ...
Editirao altair - 08.veljača.2009 u 15:33
|
 |
Vedran
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.veljača.2009 u 15:50 |
The Scorchers. Zar si sumnjao.
|
 |
altair
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.veljača.2009 u 15:54 |
 Zar im nista nije sveto? U ovim nabrojanim izvedbama postoji razlika izmedju onih koji su je izvodili i onih koji su je samplirali (uglavnom dijelove Hayesove verzije) ...
Editirao altair - 08.veljača.2009 u 15:56
|
 |
Vedran
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.veljača.2009 u 16:02 |
|
 |
altair
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.veljača.2009 u 16:03 |
|
 |
DrAle
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.veljača.2009 u 16:44 |
Evo meni jedne vrlo drage pjesme koju je napisao (i izvodio) Willie Nelson - Crazy. Napisana je za Patsy Cline koja je poginula u zrakoplovnoj nesreći, no pjesma i dalje živi. Original Patsy Cline http://www.youtube.com/watch?v=Zzq5X-p2C0YOvo je inačica Nelson/Sheryl Crow http://www.youtube.com/watch?v=fdjqE6bCE_MA ovo Nelson/Diana Krall/Elvis Costello http://www.youtube.com/watch?v=7EYzQG9ICJE
|
Led je krenuo, gospodo porotnici. Paradom cu ja zapovijedati.
|
 |