Korisnik |
Pretraži u temi Opcije teme
|
altair
Hiperaktivan
Status: Offline
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Tema: Back 2 back Objavljeno: 28.studeni.2007 u 15:15 |
Cijeli dan mi na 101-ici usi probija danasnji power play " Cazals: To Cut A Long Story Short". Da stvar bude gora, uglavnom u re-mix verziji ...  Njihov singl je obrada 27 godina starog prvog singla grupe Spandau Ballet, jednog od istaknutijih bandova britanskog novog vala s pocetka 80-ih. Razliciti su motivi za snimanje covera. Nekad je to jednostavno manjak inspiracije i igranje na "sigurnu kartu", a ponekad izvodjac toliko izmjeni aranzman i izvedbu da ta pjesma zvuci bolje od originala ... ili bar ... drugacije. Dakle, ako imate primjer nekog originala i covera i komentar ... ovo je tema za to ... back2back ... p.s. znam jednog punkera koji za svaku pjesmu koja mi se svidja ima punk verziju koja ce mi je ...
|
 |
DarkoS
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.studeni.2007 u 15:33 |
Zanimljiva je "Whiskey in the jar" - Thin Lizzy; u Veroni '93. čuo kad je cijeli stadion sa Springsteenom pjevao "Who'll stop the rain" - da se krv sledi, ali nikad nisam čuo cover kako bi to zvučalo u studiju; "Blinded by the light" - obradio Springsteen himself na albumu "Live in Dublin" - meni osobno nemjerljivo bolja verzija od originala...
"Proud Mary" - izvrsna i kod T. Turner, i kod CCR (na žalost, ne znam šta je original, da li je to neka stara pjesma, pa je oni obrađivali, ili...)
Ali legendarni coveri su Jure Stublića, kad on sam promjeni (zbog dnevnopolitičke situacije) svoje pjesme: "...dao bih milijardu dinara za jedan sekund prvog poljupca..." - orig, a u cuveru daje dolare, pa "pet dinara u juke-box,...", u coveru "žeton u juke-box"...
Editirao DarkoS - 28.studeni.2007 u 15:58
|
Nisam star, al' pamtim bolje dane...
|
 |
DrAle
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.studeni.2007 u 15:39 |
Ono što mi prvo pada na pamet jest I will survive koju u originalu pjeva Gloria Gaynor. Pjesma koja je (meni) sinonim za disko i koja mi se, priznajem, vrlo sviđa (tjera na cupkanje!)! Obradila ju je (pjesmu, ne Gloriu!) grupa Cake na albumu Fashion Nugget, a njihova inačica mi je još i bolja i uživam svaki put kada je čujem (i spot je odličan). Ovo smatram dobrom obradom.
|
Led je krenuo, gospodo porotnici. Paradom cu ja zapovijedati.
|
 |
DarkoS
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.studeni.2007 u 16:05 |
|
|
 |
DarkoS
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.studeni.2007 u 16:07 |
|
|
 |
Vedran
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.studeni.2007 u 16:25 |
Altair napisao:
p.s. znam jednog punkera koji za svaku pjesmu koja mi se svidja ima punk verziju koja ce mi je ...  |
DrAle napisao:
Ono što mi prvo pada na pamet jest I will survive koju u originalu pjeva Gloria Gaynor. |
Ovdje su i Snuff napravili odličan posao izbavivši potencijalno dobru stvar iz lošeg soft aranžmana 
Evo sample:
|
 |
altair
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.studeni.2007 u 16:40 |
Vedran napisao:
Ovdje su i Snuff napravili odličan posao izbavivši potencijalno dobru stvar iz lošeg soft aranžmana
Evo sample:
|
Aaaaah!!! Pa sto uradise od nekad slusljive pjesme  Uglavnom je natezanje oko autorskih prava, a ovdje bi trebalo istraziti moze li se clanove punk banda i krivicno goniti
|
 |
Vedran
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.studeni.2007 u 16:41 |
Još jedna genijalna mi je od sastava Skanatra koji sviraju Sinatrine stvari u SKA aranžmanu.
Sample:
|
 |
DrAle
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.studeni.2007 u 17:20 |
Vidim da se lijepe linkovi pa evo izvedbe Glorie Gaynor http://www.youtube.com/watch?v=Xv6lHwWwO3wi obrade grupe Cake http://www.youtube.com/watch?v=10C68Gzd5GMJoš mi jedna odlična odbrada pada na pamet. Original Beatlesi - Across the Universe http://www.youtube.com/watch?v=bbirjVeI_PkObrada Laibacha. Vokal je fenomenalna Anja Rupel (Videosex). http://www.youtube.com/watch?v=_q5mlb3BjzsBTW Laibach je dosta stvari obradio na sebi svojstven način.
Editirao DrAle - 28.studeni.2007 u 17:21
|
Led je krenuo, gospodo porotnici. Paradom cu ja zapovijedati.
|
 |
Gašo
Moderator Group
analogni šnelšvaser
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.studeni.2007 u 17:32 |
Kad smo kod Spanadu Baletta, jel se netko sječa grupe ABC.
|
 |