Ispiši stranicu | Close Window

(polu)vodič za kupnju vinila

Web: Audiofil - feel the sound -
Kategorija: Glazba
Ime foruma: Vinyl
Opis foruma: Gramofon? Ovo je forum za vas.
URL: Http://www.audiofil.net/forum/forum_posts.asp?TID=10021
Datum ispisa: 11.srpanj.2020 u 19:54
Verzija Softwarea: Web Wiz Forums 11.10 - http://www.webwizforums.com


Tema: (polu)vodič za kupnju vinila
Objavio: popol_vuh
Tema:: (polu)vodič za kupnju vinila
Datum objave: 12.listopad.2008 u 17:28
Kolega Altair je neki dan napravio komentar da bismo trebali negdje žigosati usrane vinile koje smo kupili. Mislili smo prije svega na vinile koji su loše producirani/mixani/masterirani i možda prvenstveno upozoravati na loše remastere, budući da nabrijanih, komprimiranih remastera ima ko šrota.

Iako, ako se ponavlja iskustvo da sa nekog labela dolaze stalno uber izvitopereni vinili, oni kojima rupa nije u centru i sl. fizički defekti, zašto i na njih ne upozoriti, ali to mislim da ne bi trebao biti fokus.

Također, mislim da bi tu mogli pisati i o razlikama vinila koji su štampani u zemlji u kojoj je album u pitanju izašao, te vinila te iste kuće u lokaliziranoj verziji neke druge zemlje.

Dobrodošle su i potpuno općenite natuknice tipa "kupujte što starije izdanje možete, ako je u dobrom stanju", izdanja te i te kuće su odlična, a te i te su šrot i sl.

Dobrodošli bi bili i linkovi sa popisima LP izdanja albuma/bendova sa kataloškim brojevima i sl. ponekad je doista teško (npr. u slučaju Pink Floyda) reći što je doista first pressing i sl.Odgovori:
Objavio: Jethro
Datum objave: 12.listopad.2008 u 18:23
Bok, podržavam ovu temu, no meni se čini da je ostavljanje postova jedan za drugim dosta nepregledno i teško pretraživo. Osobno bi mi više odgovaralo da jednostavnijom pretragom dođem do željene informacije, a ne da moram prolistati 200 ili 500 stranica koliko bi vjerujem ova tema mogla doseći.
Da li postoji neka varijanta da se napravi smislena baza na forumu?


-------------
Ja sam pošteno radio, izlagao sam se opasnosti da me uhvate i oteraju na robiju!


Objavio: popol_vuh
Datum objave: 12.listopad.2008 u 18:27
    Istina....i to nešto na wiki sistemu, da svi možemo stavljati entry-e i prepravljati. Ali to bi trebalo jako pametno osmisliti glede kategorizacije problema koji bi se obrađivali.


Objavio: Gašo
Datum objave: 12.listopad.2008 u 19:48-------------
RPi3+Digi Pro(Soundness mod), AD1865 filterless non oversampling DAC ,Marohei Maduro S, Pioneer C-21,Marohei Maduro S, Pioneer M-22, Acoustic zen-Satori, ATC SCM 19 V2


Objavio: popol_vuh
Datum objave: 06.studeni.2008 u 18:40
    Jedno skromno zapažanje, ali koje mi se stalno ponavlja:

Kupujem nove ploče, dakle ne samo nove, zapakirane, već mislim na nova izdanja. Neka od njih su i super duper audiophile, triple extra thick gatefold, virgin vinyl, virgin hair sleeve 220g izdanja. Nisu sva takva, neki su normalni 180g vinili, ništa fancy.

Još više od toga kupujem rabljene EX pa na bolje ploče iz 70ih preko e-baya.

Zanimljivo zapažanje: skoro sve od ovih 35 godina starih ploča su manje iskrivljene (warped) od ovih novih izdanja. Nova izdanja su sa različitih kuća i pretpostavljam iz različitih tvornica. E pa koji je to k...c sa novim vinilnim izdanjima?

Rekao bih da se radi o vrlo lošoj kvaliteti nečega, pojma nemam čega, u procesu izrade vinila. Možda čak i o nemaru - jer nedavno sam kupio 3 reizdanja legendarne njemačke grupe Can i na dvije od tri od tih ploča je faking rupa u sredini waaaay off.

Ima li netko kakvo razumno objašnjenje i jesu li to uobičajena iskustva ili sam ja nesretnik?
    


Objavio: Monét
Datum objave: 06.studeni.2008 u 18:47
Dobra i interesantna tema!


-------------
A good system is about music to be respected.


Objavio: dacho
Datum objave: 06.studeni.2008 u 19:29
Mislim da smo se jednom prije već dotakli te teme.
Pravog objašnjenja nema ali da ima takvih primjera nažalost je puno. Ja npr ima novu ploču 180gr od Kralice i jedna je također grbava.....
Nova ploča isto 180gr remaster od Simple Mindsa na nekim pjesmama ima toliko nabrijan snimak da je to strava, ali ne sve...
Razloge bi mogli potražiti u činjenici što se većina izdavačkih kuća polakomila za zaradom i nas krajnje konzumente je shvatila kao laki plijen za zaradu bez obzira na kvalitetu štampanja vinila a sve na osnovu velikog BUMA kupovine vinila i potrebe za istim.
Nažalost mnogi se samo povode nekom trendu slušanja i prodaje ploča a boli ih ona stvar koliko su te ploče uopće kvalitetno napravljene i još usto toliko rado vole keljiti etikete audiofilska izdanja i sl nebuloze da nas malo marketinški uhvate i izvuku nam nofce za nama dragu pločicu.
 
Često smo pljuvali po Jugotonovim , RTB, Suzy i sl izdanjima a na kraju ispada da su poneka bila itekako dobra spram nekim novim pločama koja su puna izobličenja s prezasićenim signalima, nabrijanim i zvuče kao kopija neke Mp3ice, a nažalost sva oprema iz tih naših tvornica je prodana skoro kao i na otpad za neku mizernu lovu a ti novi vlasnici istih nas sada pošteno deru s cijenama novih ploča a za uzvrat nam bacaju svašta na tržište tek toliko da se zove ploča odštancana od strane nekih šustera kojih bili k.... za kvalitetu niti uopće znaju svoj posao za razliku od starih majstora crnog tiska.


-------------
Neke čudne okrugljaste lampe, par crnih kutijica, povelike glasne škatulje, crno-bijela skalamerija i to je to....


Objavio: dinx
Datum objave: 06.studeni.2008 u 20:16
popol-vuše, hvale vrijedna ideja. vidjeh kod dache tu dianinu ploču i nisam mogao vjerovat kak je grbava, ali eto....međutim, ja osobno imam sreću da mi je rijetko koja ploča mlađa od dvadesetak godina, pače, mnoge su malo mlađe od mene....ovo danas me puno ne zanima, tako da tu pozamašnu vinilnu kolekciju obilato koristim, neke je od ploča još moj stari kupovao. manje više sve su uščuvane, možda ih je 5 % na granici slušljivosti (što prilično popravlja filtar phono audiolaba 8000ppa o kojem pisah neki dan na ovom forumu).

velim, sreća da slušam klasiku i jazz, na tim pločama, ali žao mi je mlađeg audiofilskog svijeta koji bi poslušao vinilna izdanja recentnije glazbe, eto npr.diane krall,ili norah jones, ili bilo koga drugog, nebitna vrst glazbe.... a prijatelj dacho je lepe novce dao za taj komad plastike...uglavnom, najmlađa LP ploča koju imam tiskana je negdje krajem osamdesetih...uglavnom, ako i kupujem, kupujem SH, i opet vrlo stara, ali uščuvana izdanja


-------------
pathos clasic one, sonus faber grand piano home, pro-ject 2 Xperience, xindak fs1


Objavio: altair
Datum objave: 06.studeni.2008 u 20:43
Ideja je bila da dajemo upozorenja ... ali ... evo i dobar primjer ... remaster http://store.acousticsounds.com/browse_detail.cfm?Title_ID=39750 - Steely Dan - "Aja" ... imam remaster CD, RTB vinil i nedavno sam uzeo ovaj vinil remaster - stvarno decki znaju svoj posao. Moze se kad se hoce ...


Objavio: glava
Datum objave: 07.studeni.2008 u 11:27
a jadnoga li vodiča za kupnju...sve kao sad ćemo raskrinkat proizvođače a ono ćorak.
 
Dakle,od kojeg proizvođača imate ploče a da su iskrivljene ili su  ADA ili DDA ?
 
Mene nekidan zahebalo...platio novu ploču od TELARCa 300 kunas a ono ADA. Odmah mi zazvučala kao CD.


Objavio: altair
Datum objave: 07.studeni.2008 u 11:32
Iskreno, samo mi je jedan od novih vinila dosao ispigan ...

Moj problem je sto se ekipa polakomila i na vinile stancaju lose mastere s pocetka digitalne ere ... "worst of both worlds" ...

Slazem se s Dachom, neki nasi SH Jugoton vinili zvuce bolje od novih 180g reizdanja ...


Objavio: glava
Datum objave: 07.studeni.2008 u 11:42
A koja su to nova 180g izdanja ? Tehnomaxova ?


Objavio: dinx
Datum objave: 07.studeni.2008 u 11:43
 imam sreću da mi je rijetko koja ploča mlađa od dvadesetak godina, pače, mnoge su malo mlađe od mene

-------------
pathos clasic one, sonus faber grand piano home, pro-ject 2 Xperience, xindak fs1


Objavio: glava
Datum objave: 07.studeni.2008 u 11:45
nego jeli tko isprobao Outer ring- vanjski disk koji se stavi na vanjski rub ploče. Dosta je skup ako se ne varam oko 5000 kuna...doduše ima tokarije od šipke na njemu ili glodanja iz lima.
Dali taj disk osim što smanjuje vibracije i ispravlja krive ploče ?


Objavio: altair
Datum objave: 07.studeni.2008 u 11:51
@ dinx ... Ma sve 5 ... posebno ako si "prvi vlasnik" ... Dosta SH ponude je s kraja vinil ere ... to su sada 15-20 godina stari vinili, koji dobro zvuce, a mogu se dobiti za 20-50 kn ...

Vec sam nekoliko puta keljio onaj Fremerov clanak o tome kako se pocetkom 80ih pocelo korisiti digitalnu tehnologiju u procesu snimanja. Tehnologija je jos bila nova, ni priblizno mocna kao danas, a ni tehnicari jos nisu "usli u stos" i dosta je snimaka u startu "digitalno" u najgorem smislu te rijeci. Citao sam da su i neke analogne mastere digitalizirali zbog pouzdanijeg i jednostavnijeg arhiviranja.

Imam dojam da se takve stvari izvlace iz bunkera, manje ili vise dotjeruju i stancaju na vinile. Dobijes (los) CD otisnut na vinil.

Vise o tome bi mogli znati ljudi koji su blize snimateljskom poslu ...

@ glava ... Tehnomax? Ne kuzim?! Recimo, govorim o Warner reizdanjima i Universalovom B2B (ne sve, ali neki bas i nisu perjanica vinil otiska). S druge strane, jos se nisam nasadio s audiofilskim reizdanjima. Jes' da kostaju (posebno kod nas), ali osim dobro odabrane vrhunske glazbe i remaster i otisak su vrhunski ...


Objavio: dinx
Datum objave: 07.studeni.2008 u 12:00
altair:Imam dojam da se takve stvari izvlace iz bunkera, manje ili vise dotjeruju i stancaju na vinile. Dobijes (los) CD otisnut na vinil.


u pravu si


-------------
pathos clasic one, sonus faber grand piano home, pro-ject 2 Xperience, xindak fs1


Objavio: glava
Datum objave: 07.studeni.2008 u 12:03
Originalno postano od strane člana: altair altair napisao:


@ glava ... Tehnomax? Ne kuzim?! Recimo, govorim o Warner reizdanjima i Universalovom B2B (ne sve, ali neki bas i nisu perjanica vinil otiska). S druge strane, jos se nisam nasadio s audiofilskim reizdanjima. Jes' da kostaju (posebno kod nas), ali osim dobro odabrane vrhunske glazbe i remaster i otisak su vrhunski ...
 
Kako ne kužiš ? Ako je vodič za kupnju onda se treba napisat npr. od Klaviera su ploče dobre sve (snimka je AAA a kvaliteta plastike (ne krči,nije iskrivljena). Ili od Klavier su ploče ono...pola šrota ( iskrivljene i DDA )  pola dobro.
 
Tko ta Warner reizdanja izdaje(proizvodi)?
Što ti je to Universal B2B ...biznis to biznis ???
 
Molim Altair ne odgovarati na engleskom niti lijepiti linkove koje vode na nečiji tuđi odgovor
 


Objavio: altair
Datum objave: 07.studeni.2008 u 12:04
Originalno postano od strane člana: dinx dinx napisao:

altair:Imam dojam da se takve stvari izvlace iz bunkera, manje ili vise dotjeruju i stancaju na vinile. Dobijes (los) CD otisnut na vinil.


u pravu si
Ubodi Cassandru Wilson - Loverly ... Herbie Hancock - Joni Letters ...  novi vinili - nemam prigovora. Zvuk ne smeta uzivanju u glazbi. Vrijedekoliko kostaju ... S druge strane zadnji Springsteenov album na vinilu ... no, tu ni CD nije nista bolji ...


Objavio: altair
Datum objave: 07.studeni.2008 u 12:14
Originalno postano od strane člana: glava glava napisao:

Kako ne kužiš ? Ako je vodič za kupnju onda se treba napisat npr. od Klaviera su ploče dobre sve (snimka je AAA a kvaliteta plastike (ne krči,nije iskrivljena). Ili od Klavier su ploče ono...pola šrota ( iskrivljene i DDA )  pola dobro.
 
Tko ta Warner reizdanja izdaje(proizvodi)?
Što ti je to Universal B2B ...biznis to biznis ???
 
Molim Altair ne odgovarati na engleskom niti lijepiti linkove koje vode na nečiji tuđi odgovor
 
Ne, IMHO ovo nije vodic za kupnju, ja ovo vidim kao mjesto na kojem ces nekoga upozoriti da si kupio vinil s kojim nisi zadovoljan. Probleme koje si nabrojao ne mozes objesiti jednome na vrat ... osim proizvodnje, u igri je i transport i skladistenje ... Ideja je da elaboriras zasto si nezadovoljan s konkretnim albumom, da se drugi ne nasade.

Ne pratim tko sto kod nas distribuira jer se sada vecim dijelom ponuda u ducanima preklapa ...

Universal B2B je "Back to Black" akcija - reizdanja starih hit albuma gdje uz vinil dobijes kartoncic sa sifrom za download MP3 verziju albuma. Postoje specijalizirani forumi za vinilashe, gdje si ljudi daju truda usporediti originalno izdanje i reizdanje. Nije lako biti vinilash danas ... vinili su uglavnom skuplji od istog izdanja na CD-u, pa treba biti oprezan ... Volim ritual slusanja vinila, ali mi se ne placa vise da dobijem losiji zvuk ...

Evo, ako ce ti pomoci ... jos se nisam nasadio kod MA s njihovom ponudom s Acoustic Soundsa ... ne kuzim zasto su vinili skocili s 200 na 240 kn, dok se US$ survao, ali ... imaju dobar izbor i kvalitetne vinile audiofilske kvalitete (dobar snimak, dobar remaster, dobar otisak na masivnom vinilu, niti jedan nije uocljivo iskrivljen)


Objavio: glava
Datum objave: 07.studeni.2008 u 12:27
Originalno postano od strane člana: altair altair napisao:

Evo, ako ce ti pomoci ... jos se nisam nasadio kod MA s njihovom ponudom s Acoustic Soundsa ... ne kuzim zasto su vinili skocili s 200 na 240 kn, dok se US$ survao, ali ... imaju dobar izbor i kvalitetne vinile audiofilske kvalitete (dobar snimak, dobar remaster, dobar otisak na masivnom vinilu, niti jedan nije uocljivo iskrivljen)
 
nedavno kupim Mozartov neki klavirski koncert od Columbie ( Sony reizdanje) za 85 kuna...odlična snimka i kvaliteta plastike.
 U Media Audio na sajmu ta ista ploča 200 kuna ???...vjerojatno se malo prekombinirali.
 
nego Altair sam si spominjao ploče DDA ili ADA. Pa jel te zajebalo koji put?
Nisam valjda ja jedina budala


Objavio: popol_vuh
Datum objave: 07.studeni.2008 u 12:30
Originalno postano od strane člana: glava glava napisao:

Kako ne kužiš ? Ako je vodič za kupnju onda se treba napisat npr. od Klaviera su ploče dobre sve ....

    
Krivo si shvatio temu. Već u početnih par postova smo naveli da je ovo zamišljeno kao svojevrsni wiki, dakle ne da jedan sveznalica (kojeg nema) napiše istinski vodič, već da tijekom vremena upozoravamo jedni druge na dobre i loše vinile na koje smo nabasali. Ja sam u cijeloj toj priči pak samo otvorio temu, nisam guru.

On topic:

Novi album Kate Bush - Aerial na vinilu zvuči fantastično - sve doista na razini, produkcija IMO vrhunska.

http://xs.to">

Edit - uz to i iz zvučnog vala/planina/refleksije planina na coveru vidite da nema ni k od kompresije


Objavio: glava
Datum objave: 07.studeni.2008 u 12:38
Originalno postano od strane člana: popol_vuh popol_vuh napisao:

 već da tijekom vremena upozoravamo jedni druge na dobre i loše vinile na koje smo nabasali. 
 
pa koji je taj loš na kojeg si nabasao i zbog čega je loš ?


Objavio: altair
Datum objave: 07.studeni.2008 u 12:47
Originalno postano od strane člana: glava glava napisao:

nedavno kupim Mozartov neki klavirski koncert od Columbie ( Sony reizdanje) za 85 kuna...odlična snimka i kvaliteta plastike.
 U Media Audio na sajmu ta ista ploča 200 kuna ???...vjerojatno se malo prekombinirali.
Ne znam za klasiku, ali ono sto je mene zasmetalo je sto su u Dancing Bearu vinili bili po 89 kn, a cim je krenula prodaja skocili su na 139 kn ...
 
Originalno postano od strane člana: glava glava napisao:

nego Altair sam si spominjao ploče DDA ili ADA. Pa jel te zajebalo koji put?
Nisam valjda ja jedina budala
Uzeo sam neke vinile za koje ne vidim da bih zvucno prosao losije s CD-om ... neki mi se vinili cine kao da je netko malo izvukao visoke i vokale (Curtis Mayfield) ... citam da su neki kupili zamjenu za Supertrampov "Breakfast in America" i nakon toga u SH dali novi vinil, a zadrzali stari ...
Znam samo da temeljito refreshanje analognog mastera i remasteriranje znaci da vani vinil nece kostati manje od 30 $, sto kod nas vuce cijene preko 200 kn ... s druge strane, neki novi vinili (Costello, Winwood) zvuce jako dobro ...
U igri je i psihologija, dok gledam iglu na ploci ... teze mi je prebrojavati bitove i sample rate ...
Albumi poput Brubeckovog Time Out, Milesovog Kind of Blue ... koje imam i na CD-i na vinilu ... sluze mi za podsjetnik na prednosti vinila.


Objavio: smario
Datum objave: 07.studeni.2008 u 12:52-------------
CD-Perfect Sound Forever!


Objavio: Joby
Datum objave: 07.studeni.2008 u 12:58
Originalno postano od strane člana: altair altair napisao:


IMHO ovo nije vodic za kupnju, ja ovo vidim kao mjesto na kojem ces nekoga upozoriti da si kupio vinil s kojim nisi zadovoljan.


Vidio sam i ja da to baš nije neki vodič za kupnju, pa sam promijenio naslov.
     

2 Glawoslaw

Prsten o kojem pričaš služi da se spuste ploče koje su konveksno/konkavne, tj rubovi im odu u zrak kad staviš clamp ili čak i bez njega ili imaju neke slične geometrijske tegobe. On ima efekta to više što je ta geometrija ploče syebanija. U svakom slučaju pomaže da se ploča bolje drži mata. Pitanje prestena ovisi o koncepciji gramofona, obliku tanjura i težini tog prestena jer bi mogao eventualnom prevelikom težinom tj. momentom inercije naškoditi nekom nejakom dd motoru prilikom startanja, pa bi trebalo malo pomoći rukom. A nije niti podesan za sve oblike tanjura kako sam razumio.


Objavio: Kalle242
Datum objave: 07.studeni.2008 u 13:43
Originalno postano od strane člana: popol_vuh popol_vuh napisao:


Novi album Kate Bush - Aerial na vinilu zvuči fantastično - sve doista na razini, produkcija IMO vrhunska. 

Edit - uz to i iz zvučnog vala/planina/refleksije planina na coveru vidite da nema ni k od kompresije
 
OT: Jao što volem Katicu Žbunić, imam dupli cd, jedan od rijetkih novijih pop-rock albuma koji su mi došli ruku da nije signal izravnan, ekspandiran i napucan "nebu pod oblake"! Odlična ploča te izvrsna, pomalo mekana i blago nostalgična produkcija!


Objavio: altair
Datum objave: 07.studeni.2008 u 13:52
Originalno postano od strane člana: Kalle242 Kalle242 napisao:

OT: Jao što volem Katicu Žbunić, imam dupli cd, jedan od rijetkih novijih pop-rock albuma koji su mi došli ruku da nije signal izravnan, ekspandiran i napucan "nebu pod oblake"! Odlična ploča te izvrsna, pomalo mekana i blago nostalgična produkcija!

Nego, vec sam pisao, ali sjetilo me na tekst iz 1989. ...

Sensual World/ "Deeper Understanding"

As the people here grow colder
I turn to my computer
And spend my evenings with it
Like a friend.
I was loading a new programme
I had ordered from a magazine:
Are you lonely, are you lost?
This voice console is a must.
I press Execute.
Hello, I know that you've been feeling tired.
I bring you love and deeper understanding.
Hello, I know that you're unhappy.
I bring you love and deeper understanding.
Well I've never felt such pleasure.
Nothing else seemed to matter.
I neglected my bodily needs.
I did not eat, I did not sleep,
The intensity increasing,
'Til my family found me and intervened.
But I was lonely, I was lost,
Without my little black box.
I pick up the phone and go, Execute.
Hello, I know that you've been feeling tired.
I bring you love and deeper understanding.
Hello, I know that you're unhappy.
I bring you love and deeper understanding.
I turn to my computer like a friend.
I need deeper understanding.
Give me deeper understanding.


Kata je zakon ... svaka cast onom Floydovcu sto ju je otkrio ...


Objavio: Kalle242
Datum objave: 07.studeni.2008 u 14:05
Tekst je vizionarski, definitivno.
 
Neznam jedino čemu se čudiš!


Objavio: popol_vuh
Datum objave: 07.studeni.2008 u 14:18
Kati samo

Meni je pomalo čudno što toliko malo ljudi uočava da je ona odrasla na bendovima poput King Crimsona ili Pink Floyda i da je ona također, na svoj način, konciznije i više "singer-songwriter"-orijentirano, ali ipak definitivno nastavak te iste škole. Uvijek bila i jest.

Kada nekim drugovima metalcima (iskreno) kažem da je Kate Bush manje pop od Cannibal corpsea, i definitivno više punk od većine punka i/ili metala samo me ili zbunjeno gledaju ili misle da ih pokušavam provocirati.

On topic, svi albumi Kate Bush su producentski vrhunski, ona je uvijek jako pazila na te stvari i uvijek bila uključena u proces produkcije, odluke oko snimanja, mixa, mastera itd. Albumi su joj producirani različito jedan od drugoga, ali svaki potpuno u skladu sa glazbom na samom albumu.


Objavio: glava
Datum objave: 07.studeni.2008 u 14:21
a je vizionarski...
izbaciš iz teksta kompjuter i staviš knjigu i dobio si pjesmu taman koja je skladana kad se je izumio tiskarski stroj.
Dakle,ništa novo već 500 godina...osim što je glazba lošija


Objavio: popol_vuh
Datum objave: 07.studeni.2008 u 14:26
Originalno postano od strane člana: glava glava napisao:

a je vizionarski...
izbaciš iz teksta kompjuter i staviš knjigu i dobio si pjesmu taman koja je skladana kad se je izumio tiskarski stroj.
Dakle,ništa novo već 500 godina...osim što je glazba lošija


    
Prije oko godinu dana bijah u Lisinskom na Beethovenovoj Misi solemnis, nakon koncerta reko ja, jebesh to, idem doma slusati pravu muziku...nabacio vinil The wall i duša mi je plakala od sreće, uzdizala se u nebeske visine, doživljavala prošlost, sadašnjost i budućnost ujedno.

Pozdrav i tebi
    


Objavio: Kalle242
Datum objave: 07.studeni.2008 u 14:32

Pusti Glavu, kad kastrati ciknu na latinskom definitivno svi kuže o čemu je riječ!Objavio: glava
Datum objave: 07.studeni.2008 u 14:36
Originalno postano od strane člana: popol_vuh popol_vuh napisao:

nabacio vinil The wall i duša mi je plakala od sreće, uzdizala se u nebeske visine, doživljavala prošlost, sadašnjost i budućnost ujedno.
Pozdrav i tebi
    
 
vidim ja da je bilo uz The Walla lagane pušike a uz Beethovena si morao babe gledat
 
pozdrav i tebi


Objavio: glava
Datum objave: 07.studeni.2008 u 14:41
Originalno postano od strane člana: Kalle242 Kalle242 napisao:

Pusti Glavu, kad kastrati ciknu na latinskom definitivno svi kuže o čemu je riječ!

 
izgleda Kalle da ti s brijanjem glave uvijek skineš i sloj mozga
A na kojem jeziku pjevaju u elektronici
 


Objavio: zook
Datum objave: 07.studeni.2008 u 14:54

pearl, java, c++,-------------
đez je limunada
Objavio: Kalle242
Datum objave: 07.studeni.2008 u 14:58
Originalno postano od strane člana: glava glava napisao:

 
izgleda Kalle da ti s brijanjem glave uvijek skineš i sloj mozga
A na kojem jeziku pjevaju u elektronici
 
Issati, da nisi stari forumaš za ovo bi te trebalo zbanat, koje bezočno vrijeđanje, na bezazlenu šalu koja je trebala implicirati tvoju isključivost i ograničenost koju svaki put iznova neumorno dokazuješ svojim uletima!
 
Očigledno je da ne priznaš nijedan drugi muzički oblik osim klasike, što je legitimno, no svesrdno se trudiš omalovažiti ono što ne voliš, što dovoljno govori o tebi da oprostiš!
 
"U elektronici" ponekad pjevaju na engleskom, njemačkom, francuskom, talijanskom, švedskom..., pa i hrvatskom, ponekad i ćute. ;)
 
 
 


Objavio: popol_vuh
Datum objave: 07.studeni.2008 u 15:07
Originalno postano od strane člana: glava glava napisao:

Originalno postano od strane člana: popol_vuh popol_vuh napisao:

nabacio vinil The wall i duša mi je plakala od sreće, uzdizala se u nebeske visine, doživljavala prošlost, sadašnjost i budućnost ujedno. Pozdrav i tebi      

vidim ja da je bilo uz The Walla lagane pušike a uz Beethovena si morao babe gledat
pozdrav i tebi

    
<- put moje krnje duše u audio nirvanu

A jesi uzdignut, kulturan i obrazovan, nema šta. Ovo za Kalleta još više nisam mogao vjerovati što si napisao
    
    


Objavio: Vedran
Datum objave: 07.studeni.2008 u 15:11
Originalno postano od strane člana: zook zook napisao:

pearl, java, c++,


     


Objavio: Vedran
Datum objave: 07.studeni.2008 u 15:17
Originalno postano od strane člana: Glava u drugoj temi Glava u drugoj temi napisao:

a moj Olife...da su svi Zagorci neodlučni kao ti davno bi Horvatska propala


Nemojte se ljutiti na Glavu ipak je markirao druge predmete kako bi što više bio na satu glazbenog.

P.S. Olif je iz Čakovca.


Objavio: Kalle242
Datum objave: 07.studeni.2008 u 15:20
Ja slušam samo elektroniku, popol vuh je stalno napušen, Vedran je ostarjeli panker sa zaostalim zihericama u vuhu, joby je pijanac... parada forumskih stereotipa i neosnovanih ukalupljivanja! ;) 
 
Ako je netko jednodimenzionalan, to ide njemu na čast ili bolje reći sram! ;)


Objavio: Vedran
Datum objave: 07.studeni.2008 u 15:23
Originalno postano od strane člana: Kalle242 Kalle242 napisao:

Ja slušam samo elektroniku, popol vuh je stalno napušen, Vedran je ostarjeli panker sa zaostalim zihericama u vuhu, joby je pijanac... parada forumskih stereotipa i neosnovanih ukalupljivanja! ;) 
 

Ako je netko jednodimenzionalan, to ide njemu na čast ili bolje reći sram! ;)

    
Ovo za starost bih ti još i oprostio, ali ovo sa zihericama u uhu nikad.


Objavio: Aquarius
Datum objave: 07.studeni.2008 u 15:24
 


Objavio: Kalle242
Datum objave: 07.studeni.2008 u 15:45

Pa đe si sokole?Objavio: popol_vuh
Datum objave: 07.studeni.2008 u 16:04
-


Objavio: Aquarius
Datum objave: 07.studeni.2008 u 16:05
 


Objavio: Aquarius
Datum objave: 07.studeni.2008 u 16:06
 


Objavio: altair
Datum objave: 07.studeni.2008 u 16:24
Originalno postano od strane člana: zook zook napisao:

pearl, java, c++,
Ajde, iz trece si blizu ... iako ... zna se sto se jedino priznaje ... fortran! The IBM Mathematical Formula Translating System ... ta elektronika i nije nista drugo nego odusak studentima elektrotehnike. Fulali upisati glazbenu akademiju ... pa na Kalleu iskaljuju frustracije ... 


Objavio: Joby
Datum objave: 07.studeni.2008 u 16:42
Originalno postano od strane člana: Kalle242 Kalle242 napisao:

... no svesrdno se trudiš omalovažiti ono što ne voliš, što dovoljno govori o tebi da oprostiš!


Memrem verovat, jel to meni Glawogna maznul glavnu rolu hračkaroša?
    


Objavio: Joby
Datum objave: 07.studeni.2008 u 16:44
Originalno postano od strane člana: Vedran Vedran napisao:

Originalno postano od strane člana: Glava u drugoj temi Glava u drugoj temi napisao:

a moj Olife...da su svi Zagorci neodlučni kao ti davno bi Horvatska propala


Nemojte se ljutiti na Glavu ipak je markirao druge predmete kako bi što više bio na satu glazbenog.

P.S. Olif je iz Čakovca.


Pih, pa ne zna ti Glava elementarnu geografiju. Njemu su svi koji nisu Dalmoši Zagorci.
     


Objavio: glava
Datum objave: 08.studeni.2008 u 07:33
Originalno postano od strane člana: Kalle242 Kalle242 napisao:

Originalno postano od strane člana: glava glava napisao:

 
izgleda Kalle da ti s brijanjem glave uvijek skineš i sloj mozga
A na kojem jeziku pjevaju u elektronici
 
Issati, da nisi stari forumaš za ovo bi te trebalo zbanat, koje bezočno vrijeđanje, na bezazlenu šalu koja je trebala implicirati tvoju isključivost i ograničenost koju svaki put iznova neumorno dokazuješ svojim uletima!
  
 
 
a jebate...da sam ti to rekao u živo samo bi se nasmijao. A na forumu se razbješnjuješ.
 
 A jese vi rokeri lako uvrijedite?
Pa di nećete kad vam se pjevači samo deru
piz brader kalle...donesem ti tupe za pomirbu
 
 
 
 


Objavio: Kalle242
Datum objave: 08.studeni.2008 u 17:50

Glavonja znam da mi ne bi uživo to reko, ali ajd pizz i tebi!

Nisam fakin roker nit panker i pjevači "mojih grupa" se ne deru (bar ponekad), štogod ti mislio o tome!  Uostalom mrzim ladičarenja.
Bajdvej nemam ni kompleks ćelave glave, imam 35, kosa počela da odlazi još sa 21 nasljedno... oguglao odavna.
S tim da je danas čak i popularno bit ćelav, pa se briju i neki ne nagriženi elopecijom! ;)


Objavio: barica
Datum objave: 09.studeni.2008 u 22:16
za neke vinile ne morate ići daleko , ima ih kod mene

-------------
EAD dsp 7000 mkII dac , Aq Jaguar , Exposure 3010S , Osborne Datalink , Acoustic energy reference 1


Objavio: glava
Datum objave: 11.studeni.2008 u 08:38
jeli itko kupovao s ovih stranica http://www.hornet.hr/HRec.htm - www.hornet.hr/HRec.htm
Najviše ima klasike,nešto jazza,rocka i popa.Cijene od 5 do 500 Eura
 
 
@barica
ako imaš klasike pošalji cjenik na PM
 
@Kalle
hm...ne znam što da kažem,ne čitaš s razumijevanjem. Znanstvenici kažu da krave daju više mlijeka ako slušaju klasiku, a da onima što slušaju elektroniku nešto odumire ...Pa sad ti traži da banaju znanstvenike
 
@Vedran
Moja primjedba Olifu je pohvala Zagorcima. Ne znam zašto si to shvatio suprotno. Stišaj glasnoću dok razmišljaš.
 
Inače ako je Olif u kupnji pojačala krenuo Zenovim putem bojim se da ne bu opal u prvu grabu.
Ima li goreg scenarija...vrijeme biranja pojačala uzme od vremena izrade delanca. U cajtnotu kupi neko loše pojačalo.Rezultat: loš zvuk,loš delanec
 
 
 


Objavio: Vedran
Datum objave: 11.studeni.2008 u 08:47
Originalno postano od strane člana: glava glava napisao:

@Vedran
Moja primjedba Olifu je pohvala Zagorcima. Ne znam zašto si to shvatio suprotno. Stišaj glasnoću dok razmišljaš.
 
 
Olif nije Zagorec nego Međimurec. Probaj u malo čvršćoj međimurskoj birtiji reći ljudima da su Zagorci, čuti ćeš što je glasnoća.
No neka te ne zabrinjava previše ta problematika, nakon Jobyeva komentara stavio sam te na listu za prilagođeni program. 


Objavio: Kalle242
Datum objave: 11.studeni.2008 u 08:52
Eksperimenti na kravama dajmeneme ... jučer slušao Satiea, Albinonija i Prokofieva, da bi presjekao sa njemačkom elektronikom, Instrict Confidence, tebi neshvatljivo, a šta ću ti!
 
Mislim da smo dovoljno i nepotrebno zagadili temu o vinilima! Dosta.


Objavio: popol_vuh
Datum objave: 11.studeni.2008 u 17:58
Originalno postano od strane člana: glava glava napisao:

@Kalle
hm...ne znam što da kažem,ne čitaš s razumijevanjem. Znanstvenici kažu da krave daju više mlijeka ako slušaju klasiku, a da onima što slušaju elektroniku nešto odumire ...Pa sad ti traži da banaju znanstvenike

    
Hm, još samo treba ustanoviti po čemu su krave i ljudi slični u načinu na koji slušaju muziku . Ovo istraživanje vjerujem da nema nikakav drugi smisao osim eventualne koristi za industriju mliječnih proizvoda, osim ako se ne pretpostavi da i ljudi nekako nesvjesno i biološki slušaju muziku, te dalje da je biologija krava i ljudi dovoljno slična da se po analogiji može ustvrditi da je klasika dobra za ljude, čime se još uvijek nije reklo ništa o umjetničkoj, duhovnoj, nego specijalno-pragmatičkoj strani klasične muzike.

On topic: možda bi moderator trebao izbrisati sve ove postove koji se ne tiču teme (uključujući i ovaj). Nekako smo stvorili barijeru u ovom topicu ovom digresijom.
    
    
    


Objavio: terapija
Datum objave: 21.studeni.2008 u 15:38
Originalno postano od strane člana: zook zook napisao:

pearl, java, c++,


   

nije pearl, vec je perl


Objavio: zook
Datum objave: 21.studeni.2008 u 16:46


-------------
đez je limunada
Objavio: glava
Datum objave: 21.studeni.2008 u 17:39
nije pearl jam već punjeta


Objavio: homer
Datum objave: 28.studeni.2008 u 09:56
Iz mog skromnog iskustva, nađu se na čudnim mjestima kod čudnih ljudi, prosječna cijena 7-8kn komad - Upravo mi jučer postolar prodao 30-tak ploca za 250kn . Osim toga za neke određene vinyle kojih nema u trgovinama veliki izbor ima na www.musicstack.com . Paypal account je preporučljiv.

-------------
quit being so polite and take the gloves off!


Objavio: glava
Datum objave: 28.studeni.2008 u 10:14
nekidan kupio u Audiosanjara LPije(200kuna/kom) od Propriusa. Švedski izdavač a koje dila Rega. Imaju i đezice.
Dakle,snimke odlične od 1975do1985. Plastika malo tanka,ali zato najmanje pucketa od svih ploča što doma imam.
Kupio mahom kompilacije Bacha,Buxtehudea Vivaldija,Pachelbela, Handela ,Messiena,nekih Šveđana...
Izvođači svi Šveđani i vrlo dobri.
 
Također kupio EMIjevu  nova ploču a snimka iz 50ih. Oistrakh( poznati violinist) lijepo svira Mozarta i Prokofjeva ali snimka loša.Bolje da sam za 240 kuna kupio Oistrakhov kakav box od 5 CDa.
 
Dakle,od svih LPija novih što imam najbolje su snimke upravo onih koje preporučuju proizvođači gramofona.
Klavier ploče preporučuje Project, a Proprius ploče Rega.
 
Nego nitko mi nije odgovorio ima li tko ploču ADA. Nije valjda da ne prepoznajete takvu ploču.


Objavio: homer
Datum objave: 28.studeni.2008 u 10:22
    Daj molim te pojasni "ADA". Mislis li na postupak snimanja analog-digital-analog ili nešto drugo?

-------------
quit being so polite and take the gloves off!


Objavio: glava
Datum objave: 28.studeni.2008 u 10:26
naravno...


Objavio: altair
Datum objave: 28.studeni.2008 u 10:30
Analogno snimljena ploca ... takodjer dostupna kod Dreamera ... http://www.elusivedisc.com/prodinfo.asp?number=REGLPI001 - Christine Collister - Love


Objavio: homer
Datum objave: 28.studeni.2008 u 10:42
    Imam jednu yugoton sa sljedećom teorijom: "Konvencionalni kolutni i kasetni magnetofoni snimaju zvučne titraje u analognom obliku. Velike zvučne amplitude jače će uzbibati mikrofonsku membranu i nastat će električni signali s većom amplitudom, a magnetska glava za snimanje jače će magnetizirati vrpcu. Iako su danas analogni magnetofoni vrlo kvalitetni, još uvijek dolazi do izobličenja i nedostataka u pogledu dinamike snimke.
Primjenom digitalne tehnike, uz pomoć PCM (Pulse Code Modulation - impulsno kodne modulacije) izbjegnuti su svi ovi nedostaci.
Kod digitalnog sustava snimanja pretvara se analogni signal u digitalni koji je binarno kodiran tj. sastavljen od niza bitova (binary digit) a registrira se u obliku "0" i "1". Svaki binarni znak predstavlja trenutnu vrijednost analognog signala čije se amplitude vremenski mijenjaju. Ovako kodirani binarni signal bilježi se magnetnoj vrpci. Radi pretvaranja digitalnog signala u analogni postoji odgovarajući pretvarač.
Program ove gramofonske ploče snimljen je na digitalnu "matičnu vrpcu", ali ploča sadrži analogne signale zvuka. Snimanje digitalnim sistemom u odnosu na analogni daje u reprodukciji slijedeće prednosti:
- jasnoću i transparentnost zvuka
- neznatni utjecaj mehaničkih dijelova uređaja na snimku
- visoku vrijednost glazbenih i govornih impulsa
- optimalnu dinamiku
- neznatno izobličenje
Ova ploča može se reproducirati na svakom standardnom stereo gramofonu

-------------
quit being so polite and take the gloves off!


Objavio: Joby
Datum objave: 29.studeni.2008 u 19:07
Homer,  na ovo se mogu samo nasmijati. Iz koje je godine ta ploča?


Objavio: glava
Datum objave: 30.studeni.2008 u 09:22
Originalno postano od strane člana: homer homer napisao:

    Program ove gramofonske ploče snimljen je na digitalnu "matičnu vrpcu", ali ploča sadrži analogne signale zvuka. Snimanje digitalnim sistemom u odnosu na analogni daje u reprodukciji slijedeće prednosti:
- jasnoću i transparentnost zvuka
- neznatni utjecaj mehaničkih dijelova uređaja na snimku
- visoku vrijednost glazbenih i govornih impulsa
- optimalnu dinamiku
- neznatno izobličenje
Ova ploča može se reproducirati na svakom standardnom stereo gramofonu
 
evo što piše na mojoj TELARC DIGITAL LPiju.
Snimka iz 1984 a reizdanje 2006.
Recorders:Soundstream Digital Tape Recorder, Sony Digital Tape recorder
Digital Editing: Sony DAE 1100
This record,manafactured with Teldecs DMM Technology(Direct Metal Mastering),sets new standards for a sound of superior purity,transparency and dinamics
 
Da bude smješnije na omotu LPija crvenim slovima piše:
WARNING ! DIGITAL SOUNDS EFFECT
Lower Levels are recomended for initial playback until a safe level can be determined for your equipment
 
Dakle,LP je snimljen digitalno na vrpcu,digitalno uređen, analogna je samo plastika...DDA ploča
 
Bilo Jugoton,bilo TELARC, izgleda da je dosta izdavačkih kuća prigrlilo digitalni zapis i obradu zvuka čim je izmišljena.
Izgleda da treba bit oprezan pri kupnji LPija čije su snimke u 80im, jer je prelaz s ploča na CDe popraćen masom ploča na kojima je analogna samo plastika.
 
Baš me zanima što piše na novim pločama Amy Vinarije-Drogerašice
 
 
 


Objavio: homer
Datum objave: 30.studeni.2008 u 12:13
Originalno postano od strane člana: Joby Joby napisao:

Homer,  na ovo se mogu samo nasmijati. Iz koje je godine ta ploča?

    
     Evo koliko mogu utvrditi čini mi se iz 1979 godiste... dobra berba.

-------------
quit being so polite and take the gloves off!


Objavio: altair
Datum objave: 30.studeni.2008 u 12:14
Originalno postano od strane člana: glava glava napisao:

evo što piše na mojoj TELARC DIGITAL LPiju.
Snimka iz 1984 a reizdanje 2006.
Recorders:Soundstream Digital Tape Recorder, Sony Digital Tape recorder
Digital Editing: Sony DAE 1100
This record,manafactured with Teldecs DMM Technology(Direct Metal Mastering),sets new standards for a sound of superior purity,transparency and dinamics
 
Da bude smješnije na omotu LPija crvenim slovima piše:
WARNING ! DIGITAL SOUNDS EFFECT
Lower Levels are recomended for initial playback until a safe level can be determined for your equipment
 
Dakle,LP je snimljen digitalno na vrpcu,digitalno uređen, analogna je samo plastika...DDA ploča
 
Bilo Jugoton,bilo TELARC, izgleda da je dosta izdavačkih kuća prigrlilo digitalni zapis i obradu zvuka čim je izmišljena.
Izgleda da treba bit oprezan pri kupnji LPija čije su snimke u 80im, jer je prelaz s ploča na CDe popraćen masom ploča na kojima je analogna samo plastika.
 
Baš me zanima što piše na novim pločama Amy Vinarije-Drogerašice
Nije dobro sto je digitalno snimano, pa otisnuto na analogan medij. No, jos je gora vijest da se pocetkom 80-ih snimalo u daleko nizoj preciznosti (10-12 bit) od Red Book-a ... Evo, za primjer, XRCD proces sve snimke, analogne ili digitalne, prvo pretvara u 24 bitni zapis, te dalje obradjuje ...


Objavio: altair
Datum objave: 27.siječanj.2009 u 17:43
Stereophile - Fred Kaplan - Blog: http://blog.stereophile.com/fredkaplan/moaning_over_imoanini/ - Moaning over Moanin'

In all cases, the LPs were remastered form the original analogue tapes. Good people were involved in the work. So why do the albums sound so blah?

They don’t sound bad, just entirely uneventful. The Blue Note LPs sound hardly different from the accompanying CDs, and I don’t mean this as praise for the CDs. They sound two-dimensional: no harmonic richness, no depth, none of the you-are-there magic that one hears in the original pressings of these albums or in several previous reissues by the audiophile labels, especially Classic Records or Analogue Productions. So one must ask: What’s the point? Why did the producers bother embarking on these projects? More dismaying, why would any consumer, listening to both the CD and the LP, get the slightest bit excited about vinyl?
Objavio: popol_vuh
Datum objave: 22.ožujak.2009 u 11:28
Trebao bih savjet od znalaca za klasiku - kakva su vinilna izdanja klasike Deutsche Grammophona u pogledu kvalitete snimki i audiofilskih parametara. Ono što imam meni zvuči odlično i izvedbe su izvrsne. Zanima me samo kakva je procjena kvalitete zvuka od strane vas koji imate klasiku sa raznih labela, kako bih mogao kontekstualizirati Deutsche Grammophon...


Objavio: popol_vuh
Datum objave: 22.ožujak.2009 u 12:17
Heh, budući da mi se Beethoven donekle sviđa i kao osoba i kao kompozitor, upravo sam piknuo na švapskom e-bayu ovo:Prva stereo snimka iz 1961/1962 u NM stanju ploče. Za 180kn zajedno sa shippingom. Eto, nisu neke pare pa ćemo vidjeti.


Objavio: popol_vuh
Datum objave: 01.svibanj.2009 u 12:08
Imam jedno pitanje, ako netko zna - koja izdanja Beatles ploča treba ganjati? Originalna UK izdanja, US izdanja, neka re-izdanja, neke remastere - što?

Hvala!


Objavio: altair
Datum objave: 01.svibanj.2009 u 12:50
Originalno postano od strane člana: popol_vuh popol_vuh napisao:

Imam jedno pitanje, ako netko zna - koja izdanja Beatles ploča treba ganjati? Originalna UK izdanja, US izdanja, neka re-izdanja, neke remastere - što?

Hvala!
Disclaimer: nemam iskustava iz prve ruke ... kreni http://www.head-fi.org/forums/f9/beatles-japanese-vinyl-whats-difference-75390/ - odavde ...

Inace ta Toshiba/EMI izdanja jedni kude, drugi hvale ... ako se okurazis uzeti neko, javi ...

"One of the greatest albums of all time and no other reviews??? Hmmmm, maybe thats why? I was hoping to see what others thought of this Toshiba vinyl too but no one has so I purchased with great anticipation and angst? $40 for yet another version of Let it Be....well this is the one. It is simply flawless in all respects. My only criticism is that its not a gatefold jacket, but that appears to be faithful to the UK version. In US we all got a gatefold with cool pic inside. Also the label is green and not RED? Possibly another "import only" issue. I am now considering getting more toshiba pressings but at $0 need to move slow."

 -- -- -- -- -- -- -- --  -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- --  -- -- -- -- -- -- -- --

Are you referring to the new EMI Japanese pressings?

From what I read on the vinyl board of http://www.audioasylum.com/ - www.audioasylum.com , the new Toshiba EMI LPs are taken from the 1987 digital remasters -- the same masters used to make the 1987 CDs. They have gotten very negative reviews. Here are Tuberoller's impressions from the http://www5.head-fi.org/forums/showthread.php?t=53864 - vinyl sticky thread:

Quote:
Beatles Various titles (Toshiba-EMI Japan)-These new so-called "audiophile" pressings sound horrible. The "Help" release is probably the worst of the bunch but "Abbey Road" and "A Hard Day's Night" are almost as bad. The sounds is very bright and hard sounding and looking at the notes I learned that they were digitally remastered using very late generation tapes. At $40 a pop these are a real rip and I spent more on these than I'll ever admit to. Run away from these. Not recommended
The best Beatles LPs are apparently the English and German pressings. And you'll have to get those used on eBay.


Objavio: popol_vuh
Datum objave: 01.svibanj.2009 u 13:35
Hvala ti altair. Mislim da ću probati ipak sa originalnim engleskim izdanjima u dobrom stanju - ove verzije su kontroverzne izgleda, a i puno para je to...


Objavio: altair
Datum objave: 01.svibanj.2009 u 13:39
Originalno postano od strane člana: popol_vuh popol_vuh napisao:

Hvala ti altair. Mislim da ću probati ipak sa originalnim engleskim izdanjima u dobrom stanju - ove verzije su kontroverzne izgleda, a i puno para je to...
Mda, ali glazbeno dobri albumi, stara izdanja, u SH znaju biti u losem stanju ...
Uzeo sam http://store.acousticsounds.com/browse_detail.cfm?Title_ID=12859 - No1s i nije los zvuk, nije audiofilski, ali slusljiv ...


Objavio: popol_vuh
Datum objave: 01.svibanj.2009 u 13:51
Najs. Malo sam pročeprko e-bay i ima ljudi sa dobrim feedbackom i dobrim kopijama čak i popularnijih albuma. Našlo bi se.


Objavio: altair
Datum objave: 01.svibanj.2009 u 13:58
Originalno postano od strane člana: popol_vuh popol_vuh napisao:

Najs. Malo sam pročeprko e-bay i ima ljudi sa dobrim feedbackom i dobrim kopijama čak i popularnijih albuma. Našlo bi se.
Za pocetak, otidji do Spirit of Music, koliko pamtim, njima se povlace nkei Beatlesi po policama ...


Objavio: popol_vuh
Datum objave: 01.svibanj.2009 u 14:04
      Treba podržavati domaće dućane vinilma, imaš pravo!


Objavio: popol_vuh
Datum objave: 18.siječanj.2010 u 13:52
Došao mi je Nevermind, http://www.originalrecordingsgroup.com/htm/nirvana_overview.htm - Original recordings group verzija koju je kolega altair preporučio u jednom drugom topicu prije nešto vremena. Radi se o verziji čiji vanjski omot ima ovu naljepnicu koja se može vidjeti na slikici. Otraga dolje na omotu ima još jedan mali "ORG" logo:U svakom slučaju, ako volite Nirvanu, go for it. Bez ikakve rezerve mogu preporučiti ovu snimku. Nažalost, ne mogu ju usporediti sa Back to black verzijom koja navodno isto nije nimalo loša, ali sama po sebi ova ORG verzija zvuči kao da prvi put slušam album koji sam u srednjoj školi poderao 10ak kazeta i znam napamet svaki zvukić i prizvukić u njemu.

Ukratko: "air" oko instrumenata i glasa, "presence" instrumenata i vokala, prekrasno dinamično - kad bend okine, zvuk isto okine, napadne, raširi se, kad se bend stiša, zvuk se stiša - naravno, sve odlike makrodinamike, ne moram to objašnjavati, ali na pop-rock albumu ove, za recimo klasiku svakodnevne stvari, se ne čuju često. Ne moram napominjati koliko pozitivnosti za emocionalnost i energiju muzike ovo znači (možda nije zgorega za napomenuti da Nevermind ni u kojoj varijanti nije zvučao loše - ne radi se o ovoj modernoj "kompresija do jaja" produkciji, početkom 90ih se to još nije ni blizu tako radilo). Zvuk nije ni najmanje zgusnut, a niti artificijelno "rastepen". I na kraju - AAA ovog izdanja se itekako čuje. Zvuk, među ostalim, ima "bite", ima "edge" i nije nimalo zatupljen, ali taj "bite" zvuči prekrasno prirodno. Bez ovih parcijalnih i nepovezanih analiza, koje su samo nužno zlo kad se doživljaj zvuka pokušava staviti u riječi, mogu reći ono što mi je i najsuvislije i najbliže zvuku ovog izdanja: zvuk je jednostavno "ispravan", uvjerljiv, prirodan.

Eto, ljubiteljima Nirvane i/ili mlađim nostalgičarima velika preporuka što se mene tiče.


Objavio: altair
Datum objave: 18.siječanj.2010 u 15:12
Nisam fan Nirvane, ali ovo mi je "doletjelo" u Inbox. ...

Availability:     Last 2 copies in stock. Order now for shipping on Tuesday 19th January
Release date:     OUT NOW!
Year of Release:     2010
Artist: Nirvana
Title: Live At Reading

Price:  L 32.99, USD 52.45, € 36.29  
Format:     DOUBLE LP
Record Label:     Universal
Catalogue No:     B1353801
Country of Origin: UK

Tracklisting / Additional Info:     
1. Breed
2. Drain You
3. Aneurysm
4. School
5. Sliver
6. In Bloom
7. Come As You Are
8. Lithium
9. About A Girl
10. Tourette's
11. Polly
12. Lounge Act
13. Smells Like Teen Spirit
14. On A Plain
15. Negative Creep
16. Been A Son
17. All Apologies
18. Blew
19. Dumb
20. Stay Away
21. Spank Thru
22. The Money Will Roll Right In
23. D-7
24. Territorial Pissings


Objavio: popol_vuh
Datum objave: 18.siječanj.2010 u 15:18
Kako zvuči taj vinil, altair? Imam DVD. Na DVDu je dobar zvuk.


Objavio: olif
Datum objave: 18.siječanj.2010 u 17:14
Upsss ! Fulal sam, mislil sam da je to vodić za kupnju vina
Ali svejedno, da pitam: kako se kreću cijene rabljenih LP-a u Zgb ?


Objavio: altair
Datum objave: 18.siječanj.2010 u 19:47
Originalno postano od strane člana: popol_vuh popol_vuh napisao:

Kako zvuči taj vinil, altair? Imam DVD. Na DVDu je dobar zvuk.

Originalno postano od strane člana: altair altair napisao:

Nisam fan Nirvane, ali ovo mi je "doletjelo" u Inbox. ...

Mail Inbox ... Dobio sam obavijest, nisam slusao.


Objavio: popol_vuh
Datum objave: 31.kolovoz.2010 u 14:13
Ljudi, trebao bih pomoć:

Kakvi su Jugotonovi vinili Beatlesa? Zanima me gdje su po kvaliteti u odnosu na neka druga izdanja, isplati li se uopće na njih osvrtati ili ne? (naravno, podrazumijevam da su dobro očuvani).


Objavio: porti
Datum objave: 31.kolovoz.2010 u 14:23
Originalno postano od strane člana: popol_vuh popol_vuh napisao:

Ljudi, trebao bih pomoć:

Kakvi su Jugotonovi vinili Beatlesa? Zanima me gdje su po kvaliteti u odnosu na neka druga izdanja, isplati li se uopće na njih osvrtati ili ne? (naravno, podrazumijevam da su dobro očuvani).
 
Imam "Please Please Me" koji je dobrano istrošen (ostavština od brata). Zvuk je dosta dobar. Vjerujem da bi se dalo naći očuvanih primjeraka te da bi njihova kvaliteta bila dobra.
Prijatelj mi ima neke druge albume (Abbey Road, Red Album) samo nisam siguran da su Jugotonvi. Ja osobno nisam imao prilike čuti druga izdanja!
Ostale Jugotonove ploče koje imam su sasvim solidne za razliku od Diskosa, Diskotona I PGP RTB. Čuo sam za Suzy-jeve da su O.K.


-------------
http://hblasic.stiforphr.com/ - http://hblasic.stiforphr.com/


Objavio: popol_vuh
Datum objave: 31.kolovoz.2010 u 16:12
porti, hvala ti na iskustvu. Jesu li drugi članovi uglavnom suglasni sa ovim što je porti rekao ili možda netko ima i usporednih iskustava?


Objavio: zuzi
Datum objave: 31.kolovoz.2010 u 17:44
@Popol vuh
Za Beatlese nemam pravi odgovor, dugo ih nisam imao na gremu, Jugoton ima vrhunskih ploča jazza i to onih koje je izdavač Timeless records.
 
Po navodima većeg znalca od mene ti masteri su u Jugoton došli direktno iz Japana, jer se to vidi po upisanim brojkama na praznom rubu ploče.
 
O PGP RTB /Produkcija gramofonskih ploča radio televizije Beograd/ mišljenja su podijeljena. Imam uglavnom jazz i ja bih rekao da su very good u kvaliteti presinga, a postoji par snimaka domaćih jazz majstora koji su snimljeni po mojoj ocijeni vrhunski /Stjepko Gut Mića Marković sextet, Trumpets&rhythm unit.Gojković-Kovačev/ time da ovu posljednju smatram najboljim jazz albumom izdanim u ex Yu.


-------------
Think pozitiv stay negativ


Objavio: popol_vuh
Datum objave: 31.kolovoz.2010 u 17:47
Hvala ti na iskustvu zuzi, ali jazz još ne slušam baš. Ovu korisnu informaciju ću zapamtiti . Za sada me zanimaju baš konkretno Beatles jugotonke.


Objavio: Danko
Datum objave: 31.kolovoz.2010 u 18:58
Imam sve njihove ploče izdane u YU, kao i dosta izdanih po originalnim izdavačima. Isto sa CDovima
Gotovo ništa od toga još nemam uvedene u bazu na Internetu, pa, budući da sam cca 400 km od doma i ne mogu pogledati "in vivo",  ne znam tko ih je sve izdavao, ali ,koliko se sjećam, sve je prilično dobro.
 
Čak i http://library.foi.hr/m3/kdetaljia.asp?sqlx=A00452&ser=&sqlid=1 - "In the Beginning" s Tonyjem Sherridanom Izdana  by PGP 1977 (original by Polydor iz 60-tih) jako dobro zvuči.
Nema praktički nikakve razlike od originala (kojeg isto imam doma).
Ako možeš nabaviti. samo naprijed.
Doduše cijene po "finim HIGH END" dučanima su poprilično visoke, pa treba biti oprezan.


Objavio: popol_vuh
Datum objave: 31.kolovoz.2010 u 19:04
Danko, puno hvala na informaciji iz prve ruke .


Objavio: bais
Datum objave: 13.rujan.2010 u 14:45
Nedavno gledam u svom omiljenom dućanu neke ploče i naletim na jedno neobično izdanje grupe koju sam redovno slušao u srednjoj.


Dođem doma, zavrtim grem i tek tad skužim da sam piknuo bootleg. Neki mudrijaši su besplatno dostupne mp3-ce fino prebacili na vinil i odlučili zaraditi neku kintu. Znam da se to često radi i u principu nemam ništa protiv sharinga, ali prodavati to u redovnom dućanu za 150kn u finom omotu i vinilu u boji bez ikakve napomene mislim da je ipak malo previše ili u najmanju ruku misleading. Doduše i ja sam to mogao znati, ali ne pratim tool već neko vrijeme pa sam ispao iz štosa. Ipak, sve se sretno završilo jer sam uspio zamijeniti sporni bootleg.
Malo sam si dao truda i našao na netu toga koliko hoćeš. Evo malog vodiča:

Stinkfist- Što reći o ovome? Notorna izmišljotina. Nikad izdano nigdje snimano, porez za naivce.

Lateralus - tužan pokušaj prebacivanja cd-a na vinil

Aenima - ista stvar dostupna u žutoj i zelenoj10 000 days - najnoviji pokušaj izdavanja zadnjeg albuma u "rare" vinil izdanju - moš mislit.

    

-------------
Automatski bias


Objavio: Komandant Data
Datum objave: 14.rujan.2010 u 21:09
Originalno postano od strane člana: bais bais napisao:    

    
Originalno postano od strane člana: MiljenkoC MiljenkoC napisao:

 


 


Ovo se svako malo pojavljuje, očito omiljeni cover template nekog bootlegaša! Meni bi pasalo jedino uz Nirvanin
In Utero


Objavio: dAkustic
Datum objave: 14.rujan.2010 u 21:49
Originalno postano od strane člana: bais bais napisao:

Nedavno gledam u svom omiljenom dućanu neke ploče i naletim na jedno neobično izdanje grupe koju sam redovno slušao u srednjoj.


Dođem doma, zavrtim grem i tek tad skužim da sam piknuo bootleg. Neki mudrijaši su besplatno dostupne mp3-ce fino prebacili na vinil i odlučili zaraditi neku kintu. Znam da se to često radi i u principu nemam ništa protiv sharinga, ali prodavati to u redovnom dućanu za 150kn u finom omotu i vinilu u boji bez ikakve napomene mislim da je ipak malo previše ili u najmanju ruku misleading. Doduše i ja sam to mogao znati, ali ne pratim tool već neko vrijeme pa sam ispao iz štosa. Ipak, sve se sretno završilo jer sam uspio zamijeniti sporni bootleg.
Malo sam si dao truda i našao na netu toga koliko hoćeš. Evo malog vodiča:

Stinkfist- Što reći o ovome? Notorna izmišljotina. Nikad izdano nigdje snimano, porez za naivce.

Lateralus - tužan pokušaj prebacivanja cd-a na vinil

Aenima - ista stvar dostupna u žutoj i zelenoj10 000 days - najnoviji pokušaj izdavanja zadnjeg albuma u "rare" vinil izdanju - moš mislit.

    


Moje predzadnje što sam kupio su bila neka reizdanja za koja su otkupili prava obradili i izrezali na vinyl mp3trojke!!!, zadnje što sam kupio je bio neki album koji su tako izlimitirali da sam mislio da je cd na gramofonu kao da nemogu i sam pojačati, uglavnom ne kupujem više nove...


Objavio: bais
Datum objave: 14.rujan.2010 u 22:54
a koja izdanja su u pitanju?

-------------
Automatski bias


Objavio: dAkustic
Datum objave: 14.rujan.2010 u 23:25
Originalno postano od strane člana: bais bais napisao:

a koja izdanja su u pitanju?


http://www.disco-disco.com/labels/salsoul.shtml

Suss'd Records je otkupio prava, pa se ponadao, ali kupio sam i par cd-a da usporedim mislim da su propali što bi i bilo pošteno jer iako su trake sigurno bilekoma bolje da su snimili sa ploča, u svakom slučaju one trick pony business, CD album na vinylu je bio Chromeo, radili samo jedan mastering naravno prvo za cd...

http://www.livefromdarylshouse.com/currentep.html?ep_id=35
(Za vidjeti Chromeo face, baš ih ne ide, ali barem su pošteni i imali su nešto hitova.
Inače show se odlično čuje, naravno mixano je poslije, ali je snimljeno live)Objavio: popol_vuh
Datum objave: 05.listopad.2010 u 08:30
Znam da ova tema ima nešto drugačiju namjenu, ali da pitam ipak ovdje kako ne bih otvarao novu temu:

Gdje se mogu kupiti ploče Audio Fidelity-a po OK cijeni i da šalju u Hrvatsku? Želim kupiti audio fidelity re-issue "Hounds of love" Kate Bush. Međutim na stranici samog Audio fidelity-a ne mogu odabrati Hrvatsku kao destinaciju za pošiljku.

Radi se o ovom izdanju:

http://www.audiofidelity.net/content/kate-bushhounds-love - Hounds of love


Objavio: catalyst
Datum objave: 05.listopad.2010 u 09:23
Evo ti na amazonu.de .

-------------
Nosce te ipsum


Objavio: Crescendo
Datum objave: 05.listopad.2010 u 09:45
http://www.adm.hr/index.php?cPath=270_348&osCsid=1057b0cc353988026240b5c54e870b28 - http://www.adm.hr/index.php?cPath=270_348&osCsid=1057b0cc353988026240b5c54e870b28

-------------
Two channels good, five channels baaad !


Objavio: popol_vuh
Datum objave: 05.listopad.2010 u 09:46
Originalno postano od strane člana: catalyst catalyst napisao:

Evo ti na amazonu.de http://www.amazon.de/s/ref=nb_sb_noss?__mk_de_DE=%C5M%C5Z%D5%D1&url=search-alias%3Daps&field-keywords=kate+bush&x=8&y=18#/ref=sr_pg_3?rh=i%3Aaps%2Ck%3Akate+bush&page=3&d=1&keywords=kate+bush&ie=UTF8&qid=1286263274 - link

    
Hvala ti catalyst, pronašao sam dotičnu ploču na amazon.de, ali cijena je bizarna (49€). Ima li još gdje za kupiti Audio fidelity ploče?Ispiši stranicu | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net