Ispiši stranicu | Close Window

Gradelada, janjetinada...

Web: Audiofil - feel the sound -
Kategorija: Triode festival
Ime foruma: Triode festival
Opis foruma: Domaća verzija Triode Festival-a.
URL: Http://www.audiofil.net/forum/forum_posts.asp?TID=11831
Datum ispisa: 10.prosinac.2019 u 12:56
Verzija Softwarea: Web Wiz Forums 11.10 - http://www.webwizforums.com


Tema: Gradelada, janjetinada...
Objavio: Helicon
Tema:: Gradelada, janjetinada...
Datum objave: 30.travanj.2010 u 13:18

Molim ideje i prijedloge za gradeladu, roštiljanje i tome slično...

 
Mogućnost narudžbe mlade pečene janjetine, citat iz osnovne teme:
 
Mali update, razgovarao sam sa g. Toljem koji vodi restoran u sklopu hotela i saznao da postoji mogućnost umjesto jednog uobičajenog pansionskog obroka (napr. večere) organizirati pečenje recimo mlade domaće janjetine, s tim da bi se to doplatilo sa 55 kn po osobi i trebalo bi znati točan broj zainteresiranih za takav aranžnam nekih 10-tak dana prije održavanja samog festivala tako da se ljudi iz restorana mogu po tome ravnat i na vrijeme sve priredit (naručit janje, računa se nekih pola kila janjetine po osobi). Dakle, umjesto redovnog pansionskog obroka koji košta 55kn, moguće je naručiti mladu pečenu janjetinu za 110 kn po osobi. Obzirom da je svibanjska janjetina najbolja i najslađa možda nebi bilo loše razmotriti i tu mogućnost.
završetak citata
 
 
 
Uz malu napomenu da bi za ovakav janjeći aranžman trebalo skupiti barem 15-tak zainteresiranih ( mladi i mali janjac je nekih 7-8 kila pečen, a računa se nekih pola kila pečene janjetine po osobi).
 
Gradele i drva za loženje postoje u hotelu i veli gospođa Blažević da neće biti nikakav problem to dobiti na korištenje, dakle ostaje nam dogovoriti se za meso i kruh (i ostale priloge i začine) ukoliko želimo napraviti neku finu gradeladu. Molim prijedloge i ideje...
 
 



Odgovori:
Objavio: sstrsat
Datum objave: 30.travanj.2010 u 13:21
Rekal je jdan stari covik da je sa gradele i cipela dobra pa ako vrime posluzi sigurno ce se nesto zadimit.



-------------
krepat ma ne molat


Objavio: criss
Datum objave: 30.travanj.2010 u 13:36
    Zainteresiranih ne fali samo reci šta treba...
Ipak je to High End

-------------
AntiCriss


Objavio: sstrsat
Datum objave: 30.travanj.2010 u 14:32
Originalno postano od strane člana: criss criss napisao:

    Zainteresiranih ne fali samo reci šta treba...
Ipak je to High End


Itekakav high end, pa to je njegov najvisi stupanj.

Ma jeba i izoblicenja kod pojacala, bitno je da se ono ca je na gradeli ne izoblici


-------------
krepat ma ne molat


Objavio: Khadgar2007
Datum objave: 30.travanj.2010 u 14:42

Ja se unaprijed odjavljujem za janjetinu, nije mi neki gušt ali ako imaju kakav roštilj/gradele za to se prijavljujem. Samo se treba dogovoriti oko materijala za to.



Objavio: harkonen
Datum objave: 30.travanj.2010 u 14:52
Ima nas još nejedaca janjetine (ostali smo iz škole pod utjecajem balade o mladim ovcama.....) ali ćevape i slično ćemo obilato stuć, tako da ćemo se mi sigurno dogovorit...
..ili da otvaramo novu temu - Triode festival - ćevapi i merifetluci ?
D
 


-------------
Shejtan from Mahala...


Objavio: Helicon
Datum objave: 30.travanj.2010 u 18:16
Originalno postano od strane člana: criss criss napisao:

    Zainteresiranih ne fali samo reci šta treba...
Ipak je to High End
 
 
Za sad se čini kako ćete bolja sstrsatova polovica i ti morat ciloga janjčića izist...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
...dobro ajd...i ja ću malo pomoć...


Objavio: Helicon
Datum objave: 30.travanj.2010 u 18:20
Originalno postano od strane člana: harkonen harkonen napisao:

Ima nas još nejedaca janjetine (ostali smo iz škole pod utjecajem balade o mladim ovcama.....) ali ćevape i slično ćemo obilato stuć, tako da ćemo se mi sigurno dogovorit...
..ili da otvaramo novu temu - Triode festival - ćevapi i merifetluci ?
D
 
 
Eh...kad bi se još znalo nekog tko radi dobre (ali fakat dobre) ćevape i pljeskavice (ma može i šiš-ćevap) pa još negdje pravih (vrućih) somuna kupit...
 
 


Objavio: Helicon
Datum objave: 30.travanj.2010 u 18:37


Objavio: Khadgar2007
Datum objave: 30.travanj.2010 u 18:40
Ja mogu donesti domaći ajvar, za one slabog želuca preporučam da ga izbjegavaju zbog određene količine feferona,papra i takvih stvarčica. 


Objavio: glava
Datum objave: 30.travanj.2010 u 18:47
Šteta je u Krasnom nepojest ličke janjetine kao i ćevape na Baščaršiji...
Bilježim se za janjetinu...2 kom


Objavio: Helicon
Datum objave: 30.travanj.2010 u 19:14
Originalno postano od strane člana: glava glava napisao:

Šteta je u Krasnom nepojest ličke janjetine kao i ćevape na Baščaršiji...
Bilježim se za janjetinu...2 kom
 
 
...da bi reč rekel...
 


Objavio: Lest
Datum objave: 03.svibanj.2010 u 01:45
Ja se bilježim za bilo kakav rožtilj,bitno da je na gradelama.
Što se mene tiće,može janjetina (mada je ne preferiram no smažem ja to:),a ako bude trebalo,lako nabavimo tamo nekog meseka pa bacimo na roštilj.

Ja donosim skromnih 10 litra vina,5 malvazije/5 merlota


-------------
If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, Infinite.
- Blake -


Objavio: dobri.dobri
Datum objave: 03.svibanj.2010 u 09:37
Originalno postano od strane člana: Lest Lest napisao:

Ja se bilježim za bilo kakav rožtilj,bitno da je na gradelama.Što se mene tiće,može janjetina (mada je ne preferiram no smažem ja to:),a ako bude trebalo,lako nabavimo tamo nekog meseka pa bacimo na roštilj.


Sve isto i kod mene - bilo kakav roštilj, glavno da je fešta.
Heli, zabilježi slobodno za dvije osobe. I hvala ti na trudu oko organizacije.


Objavio: Helicon
Datum objave: 03.svibanj.2010 u 17:40
Originalno postano od strane člana: dobri.dobri dobri.dobri napisao:

 

Heli, zabilježi slobodno za dvije osobe.
 
 
 
OK
 
 
Za janjetinu:
 
 
 
sstrsatova bolja polovica -  x1
 
criss -  x1
 
glava -  x2
 
dobri.dobri -  x2


Objavio: Helicon
Datum objave: 03.svibanj.2010 u 17:59
Originalno postano od strane člana: Lest Lest napisao:

 
 

Ja donosim skromnih 10 litra vina,5 malvazije/5 merlota
 
Taj "skromni" set-up pokazuje priličan potencijal...   


Objavio: Helicon
Datum objave: 05.svibanj.2010 u 11:49
http://videoteka.novatv.hr/multimedia/in_tema/rene-pripremio-pastrve-na-zaru.html - http://videoteka.novatv.hr/multimedia/in_tema/rene-pripremio-pastrve-na-zaru.html


Objavio: Zmajz
Datum objave: 05.svibanj.2010 u 15:47
A šta je po kila janjetine za normalna čo'eka!!! Samo kosti su 45 deka.

-------------
Vedran The Zmaj


Objavio: Helicon
Datum objave: 07.svibanj.2010 u 11:03
Originalno postano od strane člana: Zmajz Zmajz napisao:

 
A šta je po kila janjetine za normalna čo'eka!!!
 
 
 
Prva pričest...


Objavio: Khadgar2007
Datum objave: 16.svibanj.2010 u 11:34
Ima li kakvih novosti što se tiče ove teme?


Objavio: Joby
Datum objave: 16.svibanj.2010 u 23:06
Samo da se vrijeme ne pokvari


Objavio: olif
Datum objave: 17.svibanj.2010 u 08:11
A zašto jedan dan ne bi bili na dijeti i "hranili" se samo cijevnim zvukom..!


Objavio: Edison
Datum objave: 17.svibanj.2010 u 08:27
Originalno postano od strane člana: olif olif napisao:

A zašto jedan dan ne bi bili na dijeti i "hranili" se samo cijevnim zvukom..!
 
Olife, tako se hrani dusa. Treba nesto i za tijelo.
Ili mislis da se spojimo s cjevcicama na cjevase pa diraktno u zilu, neka vrsta infuzije?   
 


Objavio: olif
Datum objave: 17.svibanj.2010 u 08:36
Pa, infuzija je zadnja alternativa.
Važno je da budete imali dobru Transfuziju ( crvenu i bijelu) !
 


Objavio: Helicon
Datum objave: 19.svibanj.2010 u 12:39
Originalno postano od strane člana: olif olif napisao:

Pa, infuzija je zadnja alternativa.
Važno je da budete imali dobru Transfuziju ( crvenu i bijelu) !
 
 
 
 Znači ide transfuzija iz palnice na Velebit?


Objavio: Dorian
Datum objave: 19.svibanj.2010 u 12:52
Pozdrav svima...

samo kratko pitanje,s obzirom da gotovo nikog ne poznajem u živo,vjerojatno ćemo i draga i ja malo navratiti,koji je protokol,da sad ne čitam sve postove,može li mi se netko javiti na privat.




Objavio: Helicon
Datum objave: 19.svibanj.2010 u 12:58
Originalno postano od strane člana: Dorian Dorian napisao:

Pozdrav svima...

samo kratko pitanje,s obzirom da gotovo nikog ne poznajem u živo,vjerojatno ćemo i draga i ja malo navratiti,koji je protokol,da sad ne čitam sve postove,može li mi se netko javiti na privat.


 
Protokol je da nema protokola...većina će se tamo pojaviti u subotu, 22.svibnja popodne i treba samo doći, poslušati postavljene sustave, popiti pivicu (ili već po želji napr. gemištek...), proćakulati i uživati...


Objavio: Joby
Datum objave: 19.svibanj.2010 u 15:08
Originalno postano od strane člana: Dorian Dorian napisao:

Pozdrav svima...

samo kratko pitanje,s obzirom da gotovo nikog ne poznajem u živo,vjerojatno ćemo i draga i ja malo navratiti,koji je protokol,da sad ne čitam sve postove,može li mi se netko javiti na privat.


Javi se nekome ko ima na sebi majicu s logom.


Objavio: Dorian
Datum objave: 19.svibanj.2010 u 15:13
 
Protokol je da nema protokola...većina će se tamo pojaviti u subotu, 22.svibnja popodne i treba samo doći, poslušati postavljene sustave, popiti pivicu (ili već po želji napr. gemištek...), proćakulati i uživati...
[/QUOTE]
ok,hvala,ali nisam na to mislio,prvo nisam skužio jel to dvodnevno zbivanje,jel da rezerviram sobu,ima li uopće mjesta još u hotelu,pa nešto se pričalo o janjetini....


Objavio: Joby
Datum objave: 19.svibanj.2010 u 15:25
Rezerviraj sobu ako misliš ćioriti. Ostale stvari ćemo dogovoriti onako komunistički, u hodu.


Objavio: Dorian
Datum objave: 19.svibanj.2010 u 15:37
Originalno postano od strane člana: Joby Joby napisao:

Rezerviraj sobu ako misliš ćioriti. Ostale stvari ćemo dogovoriti onako komunistički, u hodu.
 
OK,rješeno,soba rezervirana,znači stižemo bolja polovica i ja,vidimo se....


Objavio: Lest
Datum objave: 21.svibanj.2010 u 11:01
Kad se planira ta gradelada,u subotu popodne ili na večer?




Da znam kad da izvadim vino iz auta


-------------
If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, Infinite.
- Blake -


Objavio: olif
Datum objave: 21.svibanj.2010 u 11:29
Ako bi vam slučajno (samo slučajno) bilo ružno vrijeme, stavi se rosfraj rešetka ne neki "ozbiljnjiji" cjevaš i evo pečenjare.
Kapanje masnoće po triodama, može poslužiti za direktno umakanje svježeg
kruha. A kad se stvdne, kao dodatni antivibro materijal....
 Naravno da se pri navedenoj radnji očekuju kvalitetniji pomaci u zvuku...


Objavio: Lest
Datum objave: 21.svibanj.2010 u 11:39
Ali za to su prikladne samo 300B triodice,imaju veći obujam,pa bude više safta;)

-------------
If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, Infinite.
- Blake -


Objavio: olif
Datum objave: 21.svibanj.2010 u 11:43
Originalno postano od strane člana: Lest Lest napisao:

Ali za to su prikladne samo 300B triodice,imaju veći obujam,pa bude više safta;)
Znači, nek Edison dodatno zglanca gornju ploču , kaj bu lakše klizilo !


Objavio: zook
Datum objave: 21.svibanj.2010 u 11:52
fraza "masni zvuk" dobiva ovdje savim novu dimenziju

-------------
đez je limunada




Objavio: olif
Datum objave: 21.svibanj.2010 u 11:58
Originalno postano od strane člana: zook zook napisao:

fraza "masni zvuk" dobiva ovdje savim novu dimenziju
Dobraaaa
Jedino me brine, kaj će to sve teći prema "donjim srednjima", pa bi trebalo poduzeti dodatne radnje da se "viosoki" malo uzdignu !


Objavio: Joby
Datum objave: 21.svibanj.2010 u 12:04
Originalno postano od strane člana: Lest Lest napisao:

Kad se planira ta gradelada,u subotu popodne ili na večer?




Da znam kad da izvadim vino iz auta
Mislim da bi bilo najbolje da to složimo u nedjelju za ručak. Tako imamo vremena da se skupimo i sve dogovorimo i pripremimo, a i najava vremena za nedjelju je bolja nego za subotu.


Objavio: dobri.dobri
Datum objave: 21.svibanj.2010 u 13:07
Originalno postano od strane člana: Joby Joby napisao:

Mislim da bi bilo najbolje da to složimo u nedjelju za ručak. Tako imamo vremena da se skupimo i sve dogovorimo i pripremimo, a i najava vremena za nedjelju je bolja nego za subotu.

Možda će neki odlaziti u nedjelju oko podneva, a i mora uz rostilj pasti više od jednog piva, pa se meni čini da je subota navečer znatno pogodnija ...


Objavio: Joby
Datum objave: 21.svibanj.2010 u 13:11
Može biti. Meni je u načelu svejedno, pa kak se dogovorimo na licu mjesta.


Objavio: olif
Datum objave: 21.svibanj.2010 u 13:11
Originalno postano od strane člana: dobri.dobri dobri.dobri napisao:

Možda će neki odlaziti u nedjelju oko podneva, a i mora uz rostilj pasti više od jednog piva, pa se meni čini da je subota navečer znatno pogodnija ...
Pa naravno; triode budu u subotu navečer, taman zagrijane za roštilj !


Objavio: cdanijel
Datum objave: 21.svibanj.2010 u 13:44
Originalno postano od strane člana: Joby Joby napisao:

Može biti. Meni je u načelu svejedno, pa kak se dogovorimo na licu mjesta.


Win/Win situacija. ;)


Objavio: Khadgar2007
Datum objave: 21.svibanj.2010 u 14:09
Yup,subota navečer mi se čini zgodnijom. Znači gradelada je zagarantirana, tako da ponesem par teglica domaćeg ajvara, valjda neće biti samo riba na gradelama. hehe



Ispiši stranicu | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net