Ispiši stranicu | Close Window

Koja zvučnica

Web: Audiofil - feel the sound -
Kategorija: Glazba
Ime foruma: Vinyl
Opis foruma: Gramofon? Ovo je forum za vas.
URL: Http://www.audiofil.net/forum/forum_posts.asp?TID=13350
Datum ispisa: 06.travanj.2020 u 17:13
Verzija Softwarea: Web Wiz Forums 11.10 - http://www.webwizforums.com


Tema: Koja zvučnica
Objavio: SpejsKauboj
Tema:: Koja zvučnica
Datum objave: 16.siječanj.2013 u 13:44

Treba mi preporuka/savjet/hint oko nove zvučnice.Dosadašnja (Dynavector DV-20x) je završila karijeru pa bih se počastio novom. Pošto nisam slušao baš prevelik broj zvučnica u kontroliranim uvjetima, ne znam u kom smjeru da krenem sa potragom. Ono što znam je da bih htio dobiti više "zraka" i informacija sa ploče, ali da pritom ne gubim muzikalnost i timbar.

Kombo je ovakav: Michell Gyro SE, klamp, SME M2-9, Krklec SoundCarrier Phono7.
Ostatak sistema je Karan KA-i180 i Marten Design Duke, kabeli su Sumić 5 interkonekti i 3 zvučnički.
 
Ajd sad... raspišite se...Odgovori:
Objavio: zuzi
Datum objave: 16.siječanj.2013 u 15:54
AT 33 EV

-------------
Think pozitiv stay negativ


Objavio: soundnewsdino
Datum objave: 16.siječanj.2013 u 16:38
Ovo je nešto najbolje što sam ja čuo. Obzirom na ostatak sistema nije overkill..
Benz Micro LP

http://www.tehnicki-centar-krklec.hr/second/benz.htm - http://www.tehnicki-centar-krklec.hr/second/benz.htm

Tu je cijena za rabljenu no upitaj kod godpodina Lovrinčevića u Osijeku (SAM gramofoni). Koliko se sječam on može dobaviti novu za ne puno više para...Objavio: foxy
Datum objave: 24.siječanj.2013 u 21:40
 Ja imam Audio-Technicu najnoviju AT-OC10 sa Sondekom Lp12 i Ittokom LVII ručicom. Zvuk je fantastičan: to treba ćuti! Ploče su mi potpuno nove - nijedna nije izašla van moga praga!
Ugodno slušanje!
Foxy


-------------
Vedran


Objavio: altair
Datum objave: 24.siječanj.2013 u 22:20
Efektivna masa SME M2-9 je 9,5 grama, a efektivna masa Linn Ittok LVII je 11,5 grama.
Ne da mi se računati rezonantne frekvencije, ali svakako http://www.vinylengine.com/cartridge_resonance_evaluator_results.php?m=Audio%20Technica+AT-OC10&cm=8&dc=9&search=search - provjeriti .


Objavio: popol_vuh
Datum objave: 26.siječanj.2013 u 21:07
Kauboj, si imao još koju ručku na Gyru i kakvi su bili dojmovi? Nisam čuo puno ljudi da ima M2-9 gore. Kako mu "leži"?


Objavio: thoree
Datum objave: 08.veljača.2016 u 13:16
Da ne otvaram novu temu... Da li netko ima preporuku za MM zvučnicu oko 1000 kn koja bi dobro pasala na Thorens TD 160/Grace 707?

Imao sam ideju naručivati Shibata iglu za AT95E koju trenutno vrtim i koja je pri kraju svog vijeka. Pošto su klinci u akciji doma ne bi uzimao ništa previše skupo.

Imam priliku nabaviti iglu za svoju staru Ortofon 2M Blue za 1075 kn. S njom sam bio izuzetno zadovoljan. Zanima me da li postoji još koja zvučnica u tom rangu da je vrijedna razmatranja. 2M Blue je nadsvirala i Denon DL-103 koju sam također imao.

AT95E radi odlično, s obzirom koliko košta (sada se može nabaviti za smiješnih 225 kn). Gledao sam i Shure M97xE koja bi s gledišta komplijanse bila odličan odabir ali me muči njena reputacija kvalitete i spominjani roll-off u visokima. Pošto nemam opciju podešavanja ulaznog kapaciteta na preampu (Musical Fidelity X-LPSv3) opcija mi je neka zvučnica otvorenijeg karaktera. Jednog dana se možda opet vratim i na MC...

Ako ima tko iskustva s ovom kombinacijom grema/ručke neka se javi, hvala!

-------------
Svaki čovjek je dijete svojih postupaka.


Objavio: thoree
Datum objave: 08.veljača.2016 u 22:59
Za oko mi je zapela i ova:

https://www.thakker.eu/tonabnehmer/tonabnehmer-nagaoka-tonar-jt-555-tonabnehmer/a-5049/ - Tonar JT555

Prije sam nekako zazirao od NOS zvucnica ali ova je specificna, ima nude shibata iglu za razumne novce. E sad, mene zanima u kakvom bi stanju mogao biti ovjes i koliko je takva zvucnica kostala nova prije cca 35 godina koliko se negdje navodi da bi mogla biti stara.

-------------
Svaki čovjek je dijete svojih postupaka.


Objavio: Fantocci
Datum objave: 06.travanj.2016 u 15:19
Ne bih ni ja da otvaram novu temu.

Malo me zagrabila nostalgija za starim LP ploćama, neke i ne mogu naći u digitalnom izdanju a i fali mi ona procedura biranja, čišćenja, okretanja i gledanja omota :)
Dosadili su mi više ovi fajlovi...

Kupio sam 80-tih gramofon AKAI AP D-33C i još uvijek radi b.p. samo je igla istrošena. Gore je neka AT replika (AKAI oznaka PC-90 i igla RS-90).
Zna li netko koja je to AT zvučnica?

Zamjenska RS-90 me dođe oko 20 Eura pa sam malo razmišljao, da li mi se možda isplati malo dodati pa uzeti neku novu MM zvučnicu.
Detaljne podatke o ručici ili zvučnici na tom gramu nemam, samo ovo što se nađe u manualu, slika dolje.
Da li je "Shell weight" isto kao efektivna masa ručice?Zanimljive mi se čine recimo Shure M97xE ili Ortofon 2m Red. Obije su po masi (oko 6-7g) u zlatnoj sredini preporučene za tu ručicu i mogu se naći u rangu 80 do 100 Eura, što je nekako maksimum koji bih još utrpao u taj gramofon.

Smisao bi bio da zvuk poboljšam u poređenju na postojeću zvučnicu, inače je bolje da samo uzmem novu iglu za nju i gotovo.

Kakav prijedlog ili komentar?
    
P.S.:
     https://www.youtube.com/watch?v=uWtbJWqZBK0&nohtml5=False - To je to


Objavio: MiljenkoC
Datum objave: 06.travanj.2016 u 16:15
Pratiš upute s ovog
    http://www.vinylengine.com/cartridge_database_tools.php - Linka

-------------
Obi-Wan Kenobi says "Use the search Luke", and Yoda says "RTFM, you should"Objavio: Fantocci
Datum objave: 06.travanj.2016 u 16:27
Hvala, ali fali mi podatak "Arm Effective Mass"


Objavio: zuzi
Datum objave: 06.travanj.2016 u 17:14
    Sklon sam vjerovati da se radi o AT 100E VM dual magnet, ručka je "srednje teška" kao i većina na gramofonima tog vremena i klase. Na Amazonu osamdesetak dolara.
Inače bi išla i at95 E jeftini dobar allarounder.Možda ima i boljih (vjerojatno i skupljih) rješenja.

-------------
Think pozitiv stay negativ


Objavio: Fantocci
Datum objave: 06.travanj.2016 u 21:47
AT95 je stvarno pristupačna jedino je pitanje, da li je primjetno bolja od postojeće. Kao što sam rekao, išao bih do negdje 100€ za novu, ako bi bila bolja.

Kakav zvuk ima postojeća bi u tom trenutku teško ocijenio, pošto ima više od 15 godina, kad sam je zadnji put čuo. Tada mi se činio dobar zvuk, možda bi bio danas razočaran.


Objavio: Brico
Datum objave: 06.studeni.2016 u 19:43
Jedan savjet, baziran na slušnom iskustvu. Svrbi me nabaviti novu zvučnicu, ali koju ...
Trenutno imam Lyra Dorian i noviju Delos (rang cijene 1000-1500 eura), gramofon je VPI Super Scoutmaster Reference a ručka JMW-10.5i.
Sada nastupa klasična audiofilska priča - iako sve zvuči odlično, pitam se može li i bolje. Jasno mi je da će placebo efekt napraviti svoje ako uzmem 500-1000 evra skuplju zvučnicu ...
Ima li smisla sve ovo i zna li netko (je li čuo) provjerene nadgradnje?


-------------
*** DOĐE MI DA ODEM! ***


Objavio: soundnewsdino
Datum objave: 06.studeni.2016 u 20:00
U analogiji nema placeba na način koji si opisao. U velikoj većini slučajeva prelazak na bolju i skuplju zvučnicu znači bolji zvuk. Investicija dodatnih 1000 do 1500 eura u zvučnicu uglavnom donisi "ladicu do poda" a ne umišljanje da nešto bolje zvuči...   
    


Objavio: catalyst
Datum objave: 06.studeni.2016 u 21:10
Čuo VDH grasshoper,meni zvukovno najbolja.Ne znam što još neka može izvući bolje sa vinila.Al je skupa za popizdit oko 3000 funti.....Tko može molim lijepo.   

-------------
Nosce te ipsum


Objavio: tatamata
Datum objave: 06.studeni.2016 u 22:49
Možda da pažnju obratiš i na phono preamp. Koji je u igri i dali misliš da je ultimativan?


-------------
prava hifa svijetli u mraku.


Objavio: tatamata
Datum objave: 08.studeni.2016 u 20:03
Originalno postano od strane člana: Brico Brico napisao:

Jedan savjet, baziran na slušnom iskustvu. Svrbi me nabaviti novu zvučnicu, ali koju ...
Trenutno imam Lyra Dorian i noviju Delos (rang cijene 1000-1500 eura), gramofon je VPI Super Scoutmaster Reference a ručka JMW-10.5i.
Sada nastupa klasična audiofilska priča - iako sve zvuči odlično, pitam se može li i bolje. Jasno mi je da će placebo efekt napraviti svoje ako uzmem 500-1000 evra skuplju zvučnicu ...
Ima li smisla sve ovo i zna li netko (je li čuo) provjerene nadgradnje?
Evo savjet, baziran na slušnom iskustvu. I to recentnom.
Jučer sam proveo poslijepodne i večer sa Baxom, slušali smo i uspoređivali zvučnice, ranga cijene baš onih koje bi ti mogle biti interesantne.

Na njegovom gramofonu Merkally AXAB kojeg je sam projektirao i izradio (nešto čujem da se sprema i na serijsku izradu nekoliko komada) bile su postavljene tri konfiguracije.

1. Lyra Scala na ručki Saec WE-308

2. Koetsu Rosewood na ručki Dynavektor 505

3. Transfiguration Phoenix na ručki Micro Seiki MA505

Slušalo se istim redoslijedom. Imam doma Lyru Delos i Skala mi je odmah pokazala da je razred bolja u dinamici, transparentnosti i timbru od moje Delosice. Na stranu iskustvo da se jedna druga Lyra (Kleos) i nije baš toliko pokazala bolja. Iz te zvučnice izlazi glazba neometana u bilo kojem dijelu spektra, instrumenti su stvarnih dimenzija i mogao bih reći da je highlights večeri bila (upravo na Skali) izvedba pjevačice u drugom stavku Mahlerove druge. Poznat vam je osječaj da ste nekom čarolijom tamo uz lagano ježenje kože.

Koetsu je priča za sebe. Srednji spektar strahovit. Glazba za uživanje. Apsolutna mirnoća i timbralna perfekcija. Violine kao kod rijetko koje zvučnice. Pomalo slađa sa harmonijskim bogatstvom uz sjajnu rezoluciju. Nema tako rezolutan bas kao Transfiguration, so what. To je zvučnica koju bi mnogi izabrali.

Kad bih birao između ove tri zvučnice, uzeo bih Transfiguration Phoenix. Rezolucija u fundamentu orkestra je bolja od svih zvučnica koje su moje uši poslušale. Osobna preferenca, a možda i placebo (moš mislit) stoga što je i dosta skuplja od ostale dvije.
Evo, mojih pet lipa.Pogledaj malo na facebook.. stranici VinylBaxa/facebook.. javi se Baxi, vjerojatno ima što za ponuditi.
Save Save

-------------
prava hifa svijetli u mraku.


Objavio: Brico
Datum objave: 08.studeni.2016 u 20:32
Zahvaljujem se na odgovorima, pomalo mi je bilo neugodno otvarati ovakva pitanja kada je situacija oko nas sve samo ne poziv na ulaganje u dobar zvuk. A kada su u pitanju malo veći iznosi onda je čovjek i s razlogom oprezan.
Inače koristim phono na McIntosh C-2300 Pre Amp-u. To ne mislim mijenjati u skorije vrijeme.-------------
*** DOĐE MI DA ODEM! ***


Objavio: Apparatus
Datum objave: 14.studeni.2016 u 00:12
Originalno postano od strane člana: tatamata tatamata napisao:

...Na njegovom gramofonu Merkally AXAB kojeg je sam projektirao...
Meni se vidi da ga je projektirao Micro Seiki, a Marijan ga je maksimalno vjerno kopirao, naravno koliko je bilo moguće. Što može biti samo dobro.

-------------
https://youtu.be/LQHk5qwEDPU" rel="nofollow - dCS Puccini MkII & U-Clock, AQ Sky, Krell FPB300cx, AQ Sterling 2, Sonus faber Amati Futura, KEF Model 101 Reference, Audioperformance Media Player...


Objavio: tatamata
Datum objave: 14.studeni.2016 u 07:38
Nije ga Marjan "maksimalno vjerno kopirao" nego je na Micro Seikijevim sjajnim tehničkim rješenjima kao bazi dodao dosta svojih, uglavnom ciljajući na još veću beskompromisnost u izvedbi. Detalje možeš dobiti od Baxe, naravno ako si zainteresiran za grebalicu.   

-------------
prava hifa svijetli u mraku.


Objavio: Apparatus
Datum objave: 14.studeni.2016 u 09:52
Gle, Žac, nije šija nego vrat. Da ja idem raditi vrhunski gram, boljeg koncepta od ovog Micro Seiki-jevog jednostavno nema. A da ga je Baxa svakojako dorađivao i to vjerujem, znajući njega. Što se tiče detalja, ne treba, jedino pozdravi Baxu kad ga vidiš. Ja sam se konačno dokopao digitalije gdje bilo kakva špreha digitalno ili analogno gubi svaki smisao.


-------------
https://youtu.be/LQHk5qwEDPU" rel="nofollow - dCS Puccini MkII & U-Clock, AQ Sky, Krell FPB300cx, AQ Sterling 2, Sonus faber Amati Futura, KEF Model 101 Reference, Audioperformance Media Player...


Objavio: tatamata
Datum objave: 14.studeni.2016 u 13:03
   Pa nije baš ni šija ni vrat, napisao sam samo da nije "maksimalno vjerno kopiran". Evo zašto.

Izgled je dosta preuzet od Mikro Seikija, kao i velike većine drugih koji imaju mogućnost montaže više ručki. Takav sistem zahtijeva neke gotovo standardne oblike i udaljenosti konzola armboarda pa samo estetika ostaje na izbor i tu se Baxa priklonio "vječnom" dizajnu Mikro Seikija s kojim ima sličnosti, no tu ona i prestaje kad se pogleda "pod haubu". Princip rada je različit od MS-a, za svaki stupanj tražena su danas najbolja tehnološka riješenja. Ležaj tanjura i tanjur napravljeni su po principu "pure mass" tehnologije, ležaj je invertni sa kapilarnim podmazivanjem, ovjes je sa želatinskim ležajevima a MS nema ništa od toga. DC motor je ovješen u odvojenom kučištu na Baxin vlastiti sistem gumenih remena sa automatskom regulacijom kuta i napetosti. Sve ovo rezultira maksimalnoj prilagodljivosti gramofona ručkama svih težina, dužina i izvedbi iz kojih se onda može izvući maksimum, što onda gramofon u radu lako i dokazuje.
    

-------------
prava hifa svijetli u mraku.


Objavio: Apparatus
Datum objave: 14.studeni.2016 u 13:34
Okej, shvatio. Kako god, Micro Seiki nenadmašan je koncept za sva vremena. Samo jednom sam ga doživio uživo i to se ne zaboravlja. Inače, vrhunski gramofon sa svim pratećim folklorom, kulminacija je bavljenja audijom, izvan svake diskusije. Šteta što više ničemu ne služi.


-------------
https://youtu.be/LQHk5qwEDPU" rel="nofollow - dCS Puccini MkII & U-Clock, AQ Sky, Krell FPB300cx, AQ Sterling 2, Sonus faber Amati Futura, KEF Model 101 Reference, Audioperformance Media Player...


Objavio: tatamata
Datum objave: 14.studeni.2016 u 17:51
    API, tebe čeka kupnja neke fine grebalice samo ti to još ne znaš. Na tvoje redovno kašnjenje da budeš u trendu tj. da si malo zaosto smo već navikli tako da se ne ljutimo.

-------------
prava hifa svijetli u mraku.


Objavio: Apparatus
Datum objave: 14.studeni.2016 u 18:58
Nikad više care. Da je mi ostalo vrijednih ploča, onda veliko možda. Ovako nema teorije. Osim toga, već sam rekao da sam otkrio digitaliju iz snova. Kupio pače. Pa mogu s mirom reći: analog rest in peace. Inače, gramofon je trendy, ubilo se namrtvo.


-------------
https://youtu.be/LQHk5qwEDPU" rel="nofollow - dCS Puccini MkII & U-Clock, AQ Sky, Krell FPB300cx, AQ Sterling 2, Sonus faber Amati Futura, KEF Model 101 Reference, Audioperformance Media Player...


Objavio: amigo
Datum objave: 24.studeni.2016 u 20:43
Momci,
mnogo puta sam bio kod Baxe i slušao, najprije Oracle sa SME ručkom, a sada Baxin uradak kojeg je nazvao Merkally AXAB sa 3-4 vrhunske ručke i nekoliko vrhunskih zvučnica. Još dok je svirao Oracle, nakon slušanja, mnoge sate bismo proveli u kafiću, razgovarajući o projektu njegovog gramofona. Baxa je po struci strojar (dipl. ing.) i uistinu je mnogo vremena utrošio proučavajući najrazličitija tehnička rješenja i razmišljajući o tome kako ih implementirati u njegov projekt, kako bi grebalica svirala što bolje.

Ja, koji sam na digitaliji, ali isto tako svjestan da je vrhunska grebalica još uvijek nedostižna i za najbolju digitaliju, uživao sam u tim razgovorima. No pomalo sam bio i skeptičan. Meni je već Oracle bio kraj svijeta i nisam bio siguran da se tu može ostvariti značajniji napredak.

Sjećam se, kad je prvi put prosvirao Merkally, čuo se veliki potencijal prirodnosti, ali i bas van kontrole. Nisam htio ništa reći, bilo mi je žao Baxe, koji je u projekt uložio veliko znanje, rad i materijalna sredstva. Međutim, kad sam za nekoliko dana ponovno došao, nakon što je Baxa napravio pravi armboard, nakon što je podesio ručku, postalo mi je jasno koliko je projekt imao smisla, jer je zvuk bio fantastičan, neusporedivo bolji od Oracle-a. Takvu prirodnost, dinamiku, toliko bogat i precizan zvuk, nisam čuo nikad prije.

Nakon toga zaredale su se poslastice u vidu isprobavanja vrhunskih ručki: Micro Seiki 505, Dynavector 505, Kuzma FourPoint, Saec WE-308 te vrhunskih zvučnica: Lyra Argo, Lyra Scala, Koetsu Rosewood, Koetsu Jade, Transfiguration Phoenix.

Baš sinoć smo malo uspoređivali Lyra Scalu na ručki Saec WE-308 sa Transfiguration Phoenix na ručki Micro Seiki MA505, slušajući ista 2 materijala, Dvoržakovu Češku svitu i 2. Mahlerovu simfoniju. Obje kombinacije su fantastične, no zvuk je ipak prilično različit. Dok je Lyra Scala na ručki Saec WE-308 iznimno prirodna, bogata, sa fantastičnom dinamikom i ujednačenošću po cijelom spektru, Transfiguration Phoenix na ručki Micro Seiki MA505 nudi nevjerojatnu preciznost visokih i iznimnu jasnoću i definiranost basa. Trebalo bi mi mnogo sati da se definitivno odlučim koja kombinacija je bolja, nakon možda sat vremena, to nisam u stanju.

Uglavnom, koga zanimaju gramofoni, ručke, zvučnice, matovi i klampovi, ali i phono pojačala, transformaori, Baxa je prava enciklopedija, isprobao je svakakvog vraga i može vam mnogo pomoći. Što više, u moru snimki koje se nude i naplaćuju kao audiofilske, može vas uputiti u zaista najbolja izdanja.
    
    

-------------
     http://www.audiofil.net/gal_news_item.asp?NewsID=147 - Moj HiFi


Objavio: soundnewsdino
Datum objave: 25.studeni.2016 u 16:39
Tako to rade pravi audiofili....
Ne mogu ne primjetiti kako je mnoštvo članstva odavno prešlo na tamnu stranu. Raspberry pi, Daphile, audio serveri, usb dacovi, squeezebox, iphone, ipad, streaming servisi, soundblasteri te windowsi ovi ili oni...

Audiofili su oduvijek bili romantičari i upravo sva ta njihova raskošna oprema, tetošenje ručki i zvučnica, podešavanje gramofona, goleme phonoteke (LP- i CD), vrhunski CD playeri itd... su govorili o čemu se tu radi i što čini razliku. U konačnici kada i ženska vidi kako puštaš glazbu na pola je gotova (spremna )
http://https://www.youtube.com/watch?v=se0XO3780Pg - https://www.youtube.com/watch?v=se0XO3780Pg - https://www.youtube.com/watch?v=se0XO3780Pg

Ovo novo vrijeme čini da je audiofil još samo jedan tip za kompom, mišem ili pametnim telefonom...
O "prosvijetljenju" kada se ponovo čuje dobro podešen analogni gramofon da ne govorim...


Objavio: Gašo
Datum objave: 25.studeni.2016 u 17:12
Evo kad ste se tako raznjezili, radimo na potpuno analognoj produkciji, dakle masterima koji nisu vidjeli digitaliju nigdje, skroz od mikrofona do vaših zvucnika.
Radi se apsolutno vrhunskom tehnikom koja se kontinuirano nabavlja,poboljšava i modificira.
Materijala ima sve vise.

Za sad toliko.
    


Objavio: Gašo
Datum objave: 25.studeni.2016 u 17:16
Naravno, za one koji nemaju grembalice, bit ce zaista vrhunskih neokljaštrenih snimaka u visim rezolucijama.


Objavio: maltus
Datum objave: 25.studeni.2016 u 17:46
Originalno postano od strane člana: Gašo Gašo napisao:

Naravno, za one koji nemaju grembalice, bit ce zaista vrhunskih neokljaštrenih snimaka u visim rezolucijama.
Kada, gdje, cega?


-------------
Samo glazbu slusam :)


Objavio: amigo
Datum objave: 25.studeni.2016 u 19:37
Originalno postano od strane člana: Gašo Gašo napisao:

Naravno, za one koji nemaju grembalice, bit ce zaista vrhunskih neokljaštrenih snimaka u visim rezolucijama.

     

-------------
     http://www.audiofil.net/gal_news_item.asp?NewsID=147 - Moj HiFi


Objavio: Gašo
Datum objave: 25.studeni.2016 u 20:24
Evo dva kompjuteraša.

A bit ce za skinut pod labelom.

Da ne zagađujemo temu, sve u svoje vrijeme.
    
    


Objavio: maltus
Datum objave: 25.studeni.2016 u 20:51
Nemoj samo zaboraviti!!!! 

-------------
Samo glazbu slusam :)


Objavio: Solo
Datum objave: 30.prosinac.2016 u 12:50
Da se malo nadovežem na Amigovu storiju posjeta kod Baxe. Kako sam kao i on više manje imao priliku sve to kod Baxe do sada poslušati, najviše me oduševila kombinacija od prije par mjeseci Lyra skala i 4 point ručke. Meni osobno (a i sam Baxa se tada složio) nikad njegov sustav nije bolje radio. Navratio sinoć do Baxe poslušati Kuzmu Airline. Zvučnica je bila Lyra Argo. Samo ću reći: kada budem bilo gdje čuo da ijedna digitalija odradi kao sinoć navedena kombinacija stati ću se uz bok Apiju i navijati da tu starudiju zvanu gramofon pošaljemo u ropotarnicu povijesti.
A ovako, prema sjećanju, navedena kombinacija Lyra skala i 4 point mi je radila još i bolje.


-------------
Timbral listening


Objavio: Apparatus
Datum objave: 30.prosinac.2016 u 13:21
Poštujem Baxu i njegovo zalaganje, ali navrati jednom u BJ čuti dCS.


-------------
https://youtu.be/LQHk5qwEDPU" rel="nofollow - dCS Puccini MkII & U-Clock, AQ Sky, Krell FPB300cx, AQ Sterling 2, Sonus faber Amati Futura, KEF Model 101 Reference, Audioperformance Media Player...


Objavio: tatamata
Datum objave: 30.prosinac.2016 u 17:29
 Being there, got T- shirt. Tako da sam dobro upoznao kvalitete http://audiofil.net/hifi_item.asp?NewsID=370 - ovog DCs-a.
Razlike u izvorima ima, ona je nedvojbena za uho onog audiofila koji hoće poslušati. Interesantno da se ni jednom rječju na stranicama foruma nije popratio Baxin tekst o DCS-u. A evo i završne rečenice te sjajne recenzije:

 "Do tada stay in peace with digital, love analog".

I sretna Vam Nova 2017. godina, zdravlja i veselja (za pamet je ionako prekasno)


-------------
prava hifa svijetli u mraku.


Objavio: Apparatus
Datum objave: 30.prosinac.2016 u 18:07
Razlike ima zato jer ni jedan izvor nije potpuno vjeran. Uključujući i Baxin gramofon koji boluje od svih boljki gramofona kojih kod digitalije nema (i obrnuto naravno), ali tim manje jer je vrhunske kvalitete, no ipak... Činjenica je da pucketanje i skrečanje ne postoji u glazbi i to je meni kod grama nepremostivo. Fala bogu i Philipsu.
Nisam se htio referirati na Baxinu recenziju niti je previše spominjati jer me i ovako napadaju između redova pa se na ovom forumu čovjek osjeća ko pile sa sisama ako ima bolju hifu. Ovdje je u nedogled uobičajeno razpravljati jedino o kuruza hifi ili tu negdje.
 
Cheers svi i sreto novo leto.


-------------
https://youtu.be/LQHk5qwEDPU" rel="nofollow - dCS Puccini MkII & U-Clock, AQ Sky, Krell FPB300cx, AQ Sterling 2, Sonus faber Amati Futura, KEF Model 101 Reference, Audioperformance Media Player...


Objavio: Solo
Datum objave: 30.prosinac.2016 u 18:12
Će da navratim, fala na pozivu. Naravno, ne treba generalizirati, nije mi bila namjera. Slušao sam ja i dCS dosta puta, bio i na njihovoj prezentaciji kod Bože... I naravno da radi odlično. Nije namjera uspoređivati, bilo bi pogrešno, jer svaka od tih priča ima svoj kontekst. I ne zalaže se samo Baxa. I ti si se uostalom sam uhvatio slaganja transporta za svoj CA kad si shvati da nema kruha od ovoga što se nudi na tržištu. I moja su iskustva vrlo slična. Kako je tema "koja zvučnica" više je bio point na toj kombinaciji Kuzminih najboljih ručki i Lyrinih zvučnica. Prisutnost koja se baš ne čuje često.
A ovo s digitalijom je bila malo provokacija mada tvrdnja stoji u potpunosti

Edit: tek sad vidim da se već nazdravlja
, drugari analogni i digitalni svima sretno

-------------
Timbral listening


Objavio: amigo
Datum objave: 17.siječanj.2017 u 12:49
Originalno postano od strane člana: Solo Solo napisao:

I ti si se uostalom sam uhvatio slaganja transporta za svoj CA kad si shvati da nema kruha od ovoga što se nudi na tržištu. I moja su iskustva vrlo slična.
Ja mislim da ima kruha i to boljeg od ovog što se može složiti sa standardnim PC komponentama, samo što to košta.
    

-------------
     http://www.audiofil.net/gal_news_item.asp?NewsID=147 - Moj HiFi


Objavio: amigo
Datum objave: 17.siječanj.2017 u 12:49
Ja sam sinoć, doduše nakratko, kod Baxe slušao Kuzmu Airline sa Koetsu Rosewood i VTA ručku sa Lyra Argo zvučnicom.

VTA s Lyrom radio je vrlo čisto i detaljno, no Kuzma je mnogo bolje iznosio glazbu. U tom trenutku je VTA bila spojena sa slabijom interkonektom.

Onda je Baxa na VTA spojio najjači Sumićev IC. Zvuk se jako promijenio, izrazito se približio zvuku Kuzme. Toliko da seteško odlučiti što je objektivno bolje. Meni subjektivno ipak bolja Kuzmina ručka s Koetsu zvučnicom.

No sveukupno, sjajan zvuk.

-------------
     http://www.audiofil.net/gal_news_item.asp?NewsID=147 - Moj HiFi


Objavio: Apparatus
Datum objave: 17.siječanj.2017 u 17:03
Siguran sam. Ako je itko znao posložiti vrhunski gram onda je to Marijan. Jedino ne znam što sa skreč-plej-skreč-plej-skreč-skreč-plej-skreč... To mi se nekako ne uklapa u visoku vjernost.


-------------
https://youtu.be/LQHk5qwEDPU" rel="nofollow - dCS Puccini MkII & U-Clock, AQ Sky, Krell FPB300cx, AQ Sterling 2, Sonus faber Amati Futura, KEF Model 101 Reference, Audioperformance Media Player...


Objavio: tatamata
Datum objave: 18.siječanj.2017 u 07:43
Ovim postom samo iskazuješ s kakvim pločama i gramofonima imaš iskustva.
No možeš ti i bolje, (gramofon kao izvor ima još nedostataka), pa šaraj malo.     

-------------
prava hifa svijetli u mraku.


Objavio: Apparatus
Datum objave: 18.siječanj.2017 u 09:55
Dobro deder, jel ono tamo smajli? Je.
Iako je činjenica da gramofon producira cijeli niz čujnih fenomena kojih u glazbi jednostavno nema. Moja poanta je da sva izuzetna prednost direktno analogne reprodukcije dobrim dijelom pada u vodu zbog inherentnih problema sustava ma koliko kvalitetan bio. Kad tomu pribrojim strahotnu skupoću svega, govoreći naravno u kontekstu vrhunskog front enda, od igle do lokomotive i očajnu nepraktičnost, na um mi pada jedino riječ mazohizam. Uostalmo, već sam ovo više puta rekao pa prihvaćam primjedbu da nije potrebno više reagirati. Za kraj, moja su iskustva s gramovima više no dostatna.


-------------
https://youtu.be/LQHk5qwEDPU" rel="nofollow - dCS Puccini MkII & U-Clock, AQ Sky, Krell FPB300cx, AQ Sterling 2, Sonus faber Amati Futura, KEF Model 101 Reference, Audioperformance Media Player...


Objavio: tatamata
Datum objave: 18.siječanj.2017 u 10:01
Razliku između digitalije i analogije je najjednostavnije opisati prolaskom kroz šumu autom i jahanjem kroz nju. U prvom slučaju kroz prozor gledaš prekrasne slike šume koja prolazi pokraj tebe, u drugom jašeš kroz stvarnu šumu punu zraka, mirisa i boja. (© by me)   

-------------
prava hifa svijetli u mraku.


Objavio: maltus
Datum objave: 18.siječanj.2017 u 10:31
Originalno postano od strane člana: tatamata tatamata napisao:

Razliku između digitalije i analogije je najjednostavnije opisati prolaskom kroz šumu autom i jahanjem kroz nju. U prvom slučaju kroz prozor gledaš prekrasne slike šume koja prolazi pokraj tebe, u drugom jašeš kroz stvarnu šumu punu zraka, mirisa i boja. (© by me)   
Dooobar opis. (bez smajlica)


-------------
Samo glazbu slusam :)


Objavio: Apparatus
Datum objave: 18.siječanj.2017 u 11:18
Originalno postano od strane člana: tatamata tatamata napisao:

Razliku između digitalije i analogije je najjednostavnije opisati prolaskom kroz šumu autom i jahanjem kroz nju. U prvom slučaju kroz prozor gledaš prekrasne slike šume koja prolazi pokraj tebe, u drugom jašeš kroz stvarnu šumu punu zraka, mirisa i boja. (© by me)   
Krasno. Ne bi se posramio ni Silvije Strahimir Kranjčević.
Jašiš tako šumom, uživaš mirise i boje, grančice i grane šibaju ti licem do krvi, a posere te i koja tica bogami.
(© by me)
Oćemo još? Sad ti.


-------------
https://youtu.be/LQHk5qwEDPU" rel="nofollow - dCS Puccini MkII & U-Clock, AQ Sky, Krell FPB300cx, AQ Sterling 2, Sonus faber Amati Futura, KEF Model 101 Reference, Audioperformance Media Player...


Objavio: tatamata
Datum objave: 18.siječanj.2017 u 12:14
Digitaliju ću priznat u onom trenutku kad mi pin-up gerla s ekrana ostavi ožiljke noktiju na dupetu. U međuvremenu stay with analog.

-------------
prava hifa svijetli u mraku.


Objavio: maltus
Datum objave: 18.siječanj.2017 u 13:06
Kooookiceeee, kiiikiiiriiikiii !!!!! 

-------------
Samo glazbu slusam :)


Objavio: alexatpos
Datum objave: 18.siječanj.2017 u 13:50
Mene interesira kako na vinylu nabaviti sva ona izdanja kojih bojim se jednostavno vise nema, osim na cu u? Pricam o jazzu....
Cak i ako novac nije problem, dostupnost mnogih naslova, u korist cd a je neusporediva...


Objavio: DeCe3
Datum objave: 18.siječanj.2017 u 19:30
Originalno postano od strane člana: Apparatus Apparatus napisao:

Jašiš tako šumom, uživaš mirise i boje, grančice i grane šibaju ti licem do krvi, a posere te i koja tica bogami.
(© by me)
Oćemo još? Sad ti.
Objavio: Apparatus
Datum objave: 19.siječanj.2017 u 09:34
Je, i ovo mi je isto dobra (meta)fora, s ostavljanjem ožiljaka. Kao digitalija to ne može. Naravno da ne može ako je za kikiriki. Sve u svemu, gramofonska mitologija podsjeća na grčku.


-------------
https://youtu.be/LQHk5qwEDPU" rel="nofollow - dCS Puccini MkII & U-Clock, AQ Sky, Krell FPB300cx, AQ Sterling 2, Sonus faber Amati Futura, KEF Model 101 Reference, Audioperformance Media Player...


Objavio: FANCY
Datum objave: 25.siječanj.2017 u 16:43
Vidim, smisao za humor još je u usponu. Zato volim ovdje navratit.. Sve ima svojih dobrih i loših strana bilo analogno ili digitalno, pitanje je samo do koje smo granice spremni da akceptiramo to što nam se ne sviđa. Najbolje od svega po malo ako je moguće.


Objavio: Vedran
Datum objave: 27.kolovoz.2018 u 18:09
Drago društvo lijep pozdrav :) Slabašno navraćah na forum posljednje četiri godine. Interesi su se nešto preusmjerili te sam se više hranio softwareom :) Prije koji dan spoznah da mi je zvučnica odvrtila svoje pa sam u potrazi za novom. Nemam pojma kakva je situacija na distributerskoj sceni, što je uopće u ponudi i vrijedno razmatranja pa tu molim vašu pomoć.
Do sad sam bio na Ortofon Sambi, koja je bila nakačena na Pro-Ject RPM 9, a taj pak na Musical Fidelity X-LPSv3. Nisam imao nikakvih zamjerki, ali niti nekih spektakularnih zvučnih dometa. Sviralo je korektno. Tražim zvučnicu težine 6-10 grama u cjenovnom rasponu od 1.500 kuna (ide bez problema) do 3.000 kuna (puno šmajhlanja ženici i vjerojatno kuš do kraja godine). Hvala ljudi na svakom učešću.


Objavio: andy_0702
Datum objave: 27.kolovoz.2018 u 23:22
bok.. 
ovisi da li ideš na MM ili MC... 
mada za MC imaš puno manji izbor u tvom zadanom cijenovnom rangu...
ako MC onda idi na provjereno denon DL103 (oko 2k kn)

osobno sam imao(imam) ortofon 2M liniju zvučnica, i zadovoljan sam bio tek sa bronze...
(black nisam probao)...

ali mislim da su nagaoke isplativija kupnja npr MP-150 je malo preko 2k kn... 

naravno ako ti paše na ručku - nisam gledao komplijansu...

pozz
Objavio: Vedran
Datum objave: 28.kolovoz.2018 u 00:09
Hvala puno Andy#. 
Uzimam u obzir, računam kompatibilnost i stavljam na shoping list.


Objavio: andy_0702
Datum objave: 28.kolovoz.2018 u 07:40
imaš zanmljive testove zvučnica od jednog singapurca na youtube - kanal se zove HiViNyws, pa baci oko....Objavio: Vedran
Datum objave: 06.rujan.2018 u 21:55
Pošto sam tražio pomoć na forumu bio bi red uzvratiti i doprinijeti informacijom o epilogu, koja nadam se može biti od koristi.

Do sada je moja ljubav prema gramofonu ponajviše bila uzrokovana reminiscencijom na srednjoškolske dane i uskraćivanje užine kako bi se prištedjela kakva sredstva za ploču koncem mjeseca. Protkao mi se taj medij u biće i čini mi prilično veselje pri izboru, kupovini, slaganju na policu, slušanju... Međutim zvučni dosezi u mojoj slušaonici nikad nisu bili glavni motiv zašto i dalje kupujem ploče. Nikada to nije nešto spektakularno zvučalo. Smatrao sam da sam složio solidnu integraciju i da sam sigurno izvukao maksimalni zvučni potencijal koji je sigurno limitiran žanrom koji pratim, hiperprodukcijom/lošim otiskom ploča posljednjih godina, digitalno-analognom konverzijom u procesu snimanja itd. Gramofon mi je zvučao korektno, ali ne spektakularno. Niti približno CD playeru. Ljubav prema ploči mi je bila dovoljna da anulira insuficijenciju sonične kvalitete. Ukoliko mi je neki album bio izuzetan, da sam ga želio poslušati u boljoj kvaliteti, kupio bih uz ploču i CD. Sve te priče o superiornosti gramofona kao reproduktora sam uzimao s rezervom, obrazlagajući si da je potrebno uložiti enormna sredstva da bih se približio toj kvaliteti, iako i investicija koju sam ja utisnuo u gramofonsku integraciju nije baš bezazlena.

Tako je bilo sve do dolaska Nagaoke-MP 150. Trenutno mi je u glavi zadivljujuća tektonika kojom se ruši čitav niz prepreka osnovanih na predrasudama, neznanju i pogrešnim pretpostavkama. Ne mogu si objasniti kako je moguće, čak i s ne značajno većom investicijom u zvučnicu od prehodne, dobiti toliko zvuka van. Ako me sjećanje ne vara mislim da mi je jedino upgrade zvučnika s Jamo Studio 180 na Audio Epilog Peyote donio toliki zvučni napredak. Nisu to bile izmjene ni pojačala, ni CD playera, ni kabela... Zvučna slika je eksplodirala u svim segmentima od fundamenata, pozornice, transparentnosti, detalja, a prije svega čistoće. Uvijek do sada sam uz gramofon asocirao tamniji, zatvoreniji, doduše ugodno nekstreman, ali patinirani zvuk i nije mi ni na kraj pameti bilo da ploča može zvučati toliko otvoreno. Vjerujem da takvo prosvjetljenje dožive ljudi kad skinu mrenu s oka smijeh. Ono što me posebice veseli što je Nagaoka ukrotila prgavi Naim u gornjem srednjotonskom području, što je kod nekih produkcija pri reprodukciji s CD playera pomalo i iritantno. Cijeli frekvencijski spektar je linearan, ništa nije istureno ili povučeno, a osobno sam konsterniran koliko vinil može ići duboko i visoko. Slušam ritmom i dinamikom kompleksnu glazbu, s vrlo brzim i kratkim kickom i tek sam ga sad dobio pošteno van. CD player ga zamulja, ne odradi i ne prenese onako kako bi trebao zvučati.

Andy# beskrajno hvala na hintu smijeh. Svima koji su u potrazi za zvučnicom u ovom cjenovnom rangu iskrena sugestija da neizostavno poslušaju Nagaoku.


Objavio: soundnewsdino
Datum objave: 06.rujan.2018 u 22:35
Nagaoka zvučnice su odlična vrijednost za novac i nešto su manje poznati jer su kratko prisutni na našem tržištu.. Nemaju puno modela i kod nas je najpopularniji MP-110 zbog svoje cijene koja je atraktivna na našem tržištu.
Modeli MP-150, 200, 300 i 500 već razmjerno cijeni nude puno više. No u tom cjenovnom razredu je mnogo MC modela koje ljudi rađe biraju. Već opisani MP-150 je dokaz da to ne mora biti tako....
Uživaj...Bravo


Objavio: Vedran
Datum objave: 06.rujan.2018 u 22:46
Originalno postano od strane člana: soundnewsdino soundnewsdino napisao:

Nagaoka zvučnice su odlična vrijednost za novac i nešto su manje poznati jer su kratko prisutni na našem tržištu.. Nemaju puno modela i kod nas je najpopularniji MP-110 zbog svoje cijene koja je atraktivna na našem tržištu.
Modeli MP-150, 200, 300 i 500 već razmjerno cijeni nude puno više. No u tom cjenovnom razredu je mnogo MC modela koje ljudi rađe biraju. Već opisani MP-150 je dokaz da to ne mora biti tako....
Uživaj...Bravo

Budem, hvala puno.da


Objavio: MiljenkoC
Datum objave: 07.rujan.2018 u 10:31
Originalno postano od strane člana: Vedran Vedran napisao:

Pošto sam tražio pomoć na forumu bio bi red uzvratiti i doprinijeti informacijom o epilogu, koja nadam se može biti od koristi.

Do sada je moja ljubav prema gramofonu ponajviše bila uzrokovana reminiscencijom na srednjoškolske dane i uskraćivanje užine kako bi se prištedjela kakva sredstva za ploču koncem mjeseca. Protkao mi se taj medij u biće i čini mi prilično veselje pri izboru, kupovini, slaganju na policu, slušanju... Međutim zvučni dosezi u mojoj slušaonici nikad nisu bili glavni motiv zašto i dalje kupujem ploče. Nikada to nije nešto spektakularno zvučalo. Smatrao sam da sam složio solidnu integraciju i da sam sigurno izvukao maksimalni zvučni potencijal koji je sigurno limitiran žanrom koji pratim, hiperprodukcijom/lošim otiskom ploča posljednjih godina, digitalno-analognom konverzijom u procesu snimanja itd. Gramofon mi je zvučao korektno, ali ne spektakularno. Niti približno CD playeru. Ljubav prema ploči mi je bila dovoljna da anulira insuficijenciju sonične kvalitete. Ukoliko mi je neki album bio izuzetan, da sam ga želio poslušati u boljoj kvaliteti, kupio bih uz ploču i CD. Sve te priče o superiornosti gramofona kao reproduktora sam uzimao s rezervom, obrazlagajući si da je potrebno uložiti enormna sredstva da bih se približio toj kvaliteti, iako i investicija koju sam ja utisnuo u gramofonsku integraciju nije baš bezazlena.

Tako je bilo sve do dolaska Nagaoke-MP 150. Trenutno mi je u glavi zadivljujuća tektonika kojom se ruši čitav niz prepreka osnovanih na predrasudama, neznanju i pogrešnim pretpostavkama. Ne mogu si objasniti kako je moguće, čak i s ne značajno većom investicijom u zvučnicu od prehodne, dobiti toliko zvuka van. Ako me sjećanje ne vara mislim da mi je jedino upgrade zvučnika s Jamo Studio 180 na Audio Epilog Peyote donio toliki zvučni napredak. Nisu to bile izmjene ni pojačala, ni CD playera, ni kabela... Zvučna slika je eksplodirala u svim segmentima od fundamenata, pozornice, transparentnosti, detalja, a prije svega čistoće. Uvijek do sada sam uz gramofon asocirao tamniji, zatvoreniji, doduše ugodno nekstreman, ali patinirani zvuk i nije mi ni na kraj pameti bilo da ploča može zvučati toliko otvoreno. Vjerujem da takvo prosvjetljenje dožive ljudi kad skinu mrenu s oka smijeh. Ono što me posebice veseli što je Nagaoka ukrotila prgavi Naim u gornjem srednjotonskom području, što je kod nekih produkcija pri reprodukciji s CD playera pomalo i iritantno. Cijeli frekvencijski spektar je linearan, ništa nije istureno ili povučeno, a osobno sam konsterniran koliko vinil može ići duboko i visoko. Slušam ritmom i dinamikom kompleksnu glazbu, s vrlo brzim i kratkim kickom i tek sam ga sad dobio pošteno van. CD player ga zamulja, ne odradi i ne prenese onako kako bi trebao zvučati.

Andy# beskrajno hvala na hintu smijeh. Svima koji su u potrazi za zvučnicom u ovom cjenovnom rangu iskrena sugestija da neizostavno poslušaju Nagaoku.

coolBravo


-------------
Obi-Wan Kenobi says "Use the search Luke", and Yoda says "RTFM, you should"Objavio: astraldance
Datum objave: 08.rujan.2018 u 03:00
Originalno postano od strane člana: Vedran Vedran napisao:

Pošto sam tražio pomoć na forumu bio bi red uzvratiti i doprinijeti informacijom o epilogu, koja nadam se može biti od koristi.


Hvala lijepa na analognom feedbacku, biti će od koristi    Beer


-------------
Ne volim kraj a rijetko sam high - Đuka Padobranac
Tko sluša zlo ne misli


Objavio: Vedran
Datum objave: 08.rujan.2018 u 15:53
Originalno postano od strane člana: astraldance astraldance napisao:

Originalno postano od strane člana: Vedran Vedran napisao:

Pošto sam tražio pomoć na forumu bio bi red uzvratiti i doprinijeti informacijom o epilogu, koja nadam se može biti od koristi.


Hvala lijepa na analognom feedbacku, biti će od koristi    Beer

Hvala i veseli me ako bude koristi. smijeh


Objavio: andy_0702
Datum objave: 08.rujan.2018 u 23:30
Originalno postano od strane člana: Vedran Vedran napisao:


Andy# beskrajno hvala na hintu smijeh. Svima koji su u potrazi za zvučnicom u ovom cjenovnom rangu iskrena sugestija da neizostavno poslušaju Nagaoku.


sad tek vidio post.. drago mi je da si zadovoljan :-)
još kad se malo usvira nakon 20-ak sati bit će ti još i malo bolja ;-)

pozz


Objavio: Vedran
Datum objave: 09.rujan.2018 u 10:09
Originalno postano od strane člana: andy_0702 andy_0702 napisao:

Originalno postano od strane člana: Vedran Vedran napisao:


Andy# beskrajno hvala na hintu smijeh. Svima koji su u potrazi za zvučnicom u ovom cjenovnom rangu iskrena sugestija da neizostavno poslušaju Nagaoku.


sad tek vidio post.. drago mi je da si zadovoljan :-)
još kad se malo usvira nakon 20-ak sati bit će ti još i malo bolja ;-)

pozz

Ma i ne treba. haha
Hvala još jednom. migIspiši stranicu | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net