Ispiši stranicu | Close Window

dCS Puccini MkII

Web: Audiofil - feel the sound -
Kategorija: Hi-Fi
Ime foruma: High-End
Opis foruma: Vrhunska reprodukcija glazbe.
URL: Http://www.audiofil.net/forum/forum_posts.asp?TID=14642
Datum ispisa: 26.svibanj.2018 u 13:42
Verzija Softwarea: Web Wiz Forums 11.10 - http://www.webwizforums.com


Tema: dCS Puccini MkII
Objavio: Apparatus
Tema:: dCS Puccini MkII
Datum objave: 28.travanj.2017 u 20:51
Otvaram novu temu jer je stara zatvorena zbog  kontaminacije svim i svačim (stara forumska navada), a naslov ima smisla jer učinio sam upravo to, modificirao sam Puccinija.  Zamijenio sam vulgaris ožičenje najfinijim u maloprodaji dobavljivim srebrom.  Kupio sam (HiFiCollective) Neotech PC-OCC solid core srebro u teflonu.  Sam vodič je AWG30 ili u prijevodu oko 0,3mm t.j. oko 1mm za cijeli kabel u promjeru. Nručio sam 15m za zlu ne trebalo, a efektivno sam iskoristio valjda oko 14m.

glup

U plejeru su bila dva flat kabela: 50cm-20 žica i oko 20cm-26 žica. Promijenio sam i kabel u U-Clocku: 15cm-10 žica. Nisam htio nove kabele formirati u bunt nego sam radio flat kabele od pojedinih žica koristeći dvostrano ljepljivu traku, plastične umetke i termobužir. S tim da sam ostavio gole žice na par mjesta jer kabeli u plejeru od početka do odredišta rotiraju za 180° pa da ih mogu donekle usukati kod uštekavanja. Ovo se dade opisati jednom rječju: tlaka. Međutim, ništa me nije pripremilo za tlaku spajanja novih žica s konektorima.

Konektori za flat kabele žicama se spajaju krimpanjem. Svaki kontakt ima dvije mini oštrice između kojih ulazi žica, a pod pritiskom oštrice prorežu izolaciju i zariju se u vodič (licna), Tako jednostavno kroz n.pr. 20 polni konektor gurnete 20 polni flat kabel i čvrsto stisnete poklopac konektora. Sve dihta besprijekorno i jednim stiskom  istodobno ste zakrimpali svih 20 žica. Zvuči jednostavno? I jest, osim kad imate srebro u teflonu koje se nema nikakve namjere ponašati kao ste zamislili. Ukratko, vanjski promjer teflona je okej, ali žica je taman toliko nedovoljno debela da je oštrice kontakta ne zahvate dovoljno. Prvo sam pokušao krimpati žicu po žicu, namučio se ko pas, a onda shvatio da to fercerati neće jer kabel kod pomicanja gubi kontakt s konektorom i to kako koji pin. Ovu sam činjenicu ujedno okrenuo u prednost jer sam tako izblankirao (skinuo izolaciju) sa svih žica u duljini 3mm što inače ne znam čime bih napravio jer je teflon jako tvrd i žilav, a ja takve blankirke nemam.

Damn. Sljedeći pokušaj bio je lemljenje srebra na kontakte konektora direktno. To je tek tlaka. Kad sam završio jedan kabel (onaj 20 žični) i kad sam ga pokušao uštekati u plejer, momentalno mi je popucalo nekoliko spojeva. Tad sam, uz sve moguće kletve došao do točke odustajanja. Budući nisam takav po prirodi, učinio sam jedino razborito: ostavio stvar da se kiseli neko vrijeme. Na kraju sam zakrimpao 2cm original kabela na konektore i na te žičice lemio srebrne kabliće i svaki spoj zasebno izolirao termobužirom. Nije ispalo onako lijepo kako ja volim, ali najbitnije da stvar šljaka i da nisam nigdje pogriješio jer spojeva je samo, okruglo slovom i brojkom: stotinu i dva (102). Užas. Nema teorije da ovo radim ponovo iako se jedan vlasnik Puccinija već raspituje.

Ljut

Donja fotka pokazuje staru i novu žicu. Novu sam već opisao i ta je audiofilska do đaja, a stara se sastoji od šuga PVC izolacije i licne od 6 zasebnih vodiča od pokositrenog bakra vulgaris. Užas MkII. Inače, provo što vas ubode u oči kad otvorite Puccinija su ti flat kabeli koji vijugaju u beskraj. Zaista internog ožičenja preko mjere. Pa kad još prebrojite žice (samo ovaj od Ring DAC-a do stražnje ploče ukupno 10m) ne spavate mirno. Naravno ako ste ortodoksni audiofili ili izraženo u mjernoj jedinici  oko 0,87 Baxa. Jedan Baxa nova je jedinica za mjerenje audiofilštine, a naravno moguće joj se samo približiti, a nikako je i doseći.

mighaha

Ovako to izgleda u plejeru. U-Clock sam zaboravio uslikati no nije teško zamisliti kablić duljine 15cm od 10 žica.

I naravno, kako to radi? Radi dragi moji, radi. Uostalom, ne može jedna logika vrijediti za vanjsko ožičenje, a neka druga za interno. Osim toga, u ovome slučaju se radi o zaista pozamašnom internom ožičenju, da ne upotrijebim neki drugi izraz. :(((

Dogodilo se očekivano: znatno povećana rezolucija ili majka svih parametara, a to za sobom povlači sve benefite. I zrak i atmosferu i fokus i mikrodinamiku i timbar i... sve. Puccini je sam po sebi užasno rezolutan i i spram njega druga digitalija s kojom imadoh posla, zvuči zastrto i nedorečeno. Ovaj zahvat  Puccinija je lansirao ravno u stratosferu i učinio ga još znatno boljim. Našalio sam se u sebi: čovječe, oko 1200kn materijala i tlaka, a rezultat kao da si kupio jedan level jačeg dCS-a. Ili tko zna koliko?

proteza

Taj plejer inače uopće ne pati od zrnatosti, piskutanja u tranzijentima, raznih neprirodnih prizvuka i sl. što je uredno boljka većine jeftinije digitalije. Danas ipak u prosijeku nešto manje jer je narasla svijest o problematici, tržište je zahtijevnije, a i tehnologija je donijela svoje. Srebro je Puccinijeve izvanredne kvalitete diglo na još znatno višu razinu tako da je to sad slušati pornjava bez granica. Iako sam zaradio krvave žuljeve, ne mogu se sjetiti apgrejda (mislim, zaista apgrejda, a ne fikcije) koji bi mogao konkurirati ovomu za uloženu siću. Ja sam presretan. Glazba zvuči predivno, kao nikad prije.

Živjeli drugari!

Beer-------------
dCS Puccini MkII & U-Clock, AQ Sky, Krell FPB300cx, AQ Sterling 2, Sonus faber Amati FuturaOdgovori:
Objavio: DeCe3
Datum objave: 28.travanj.2017 u 21:20
Jbt....fakat nisi normalan.... huh


Respect


Objavio: Brico
Datum objave: 28.travanj.2017 u 21:33
Htjedoh i ja reći - koji si ti lik!? glup


-------------
*** DOĐE MI DA ODEM! ***


Objavio: vdem
Datum objave: 28.travanj.2017 u 22:03

Sa moje strane samo napomena ostalim čitaocima da ne rade ovakve stvari.

Pretjerivanje u izvedbi nečeg neizvedivog uvijek donosi više štete nego koristi. U ovom slučaju bi to bila dva lemna mjesta koja vjerojatno donose više štete nego što 15 cm bolje žice donosi koristi.
-------------


Objavio: Apparatus
Datum objave: 28.travanj.2017 u 22:30
Vjerojatno? Uključujući i onih 5000 lemnih mjesta koje plejer drže na hrpi?
Pretjerao sam u ivedbi nečega neizvedivog?
haha
Care.


-------------
dCS Puccini MkII & U-Clock, AQ Sky, Krell FPB300cx, AQ Sterling 2, Sonus faber Amati Futura


Objavio: Gašo
Datum objave: 28.travanj.2017 u 23:06
Pogledam Vivaldi unutra, kad ono isti "vulgaris" flat kablovi kao u ovim ranjglama prije tvikanja.
Damn!!
Koje su to budaletine u dCsu, nayebu se sloziti kating eđ ditaliju i onda useru sve vulgarit flat kablovima.
Zašto uopce konstrukcijski stavljaju to?
Od kojeg su neOCC materijala pinovi konektora?

Jeomepas, nisam ni 0,3 Bakse ali isto ne vidim smisao štuklanja.

Kaj se Notecha tice, samo pohvale, meni jedan OCC bakar stalno istog presjeka putuje od Izlaznih tranđi/napajanja izlaza do samih drivera u zvuljama. Isto štuklanje ako uracunamo konektore.

P.S. od audiofila nema granice u ludostima koje su spremni odigrati.

Kak bi tek sviralo da se išlo na namjensko kablovinje ovisno o signalima koje žbice vode a ne na pušlek istovjetnih paralelno vođenih(preslikavanje), koliko vidim to piči sa/na zadnji panel gdje ima i digitalije i analogije.

Joj kad se sjetim onih SATA kablova koji utječu na zvuk, pa šildani, pa srebrni pa....haha

Ovakve stvari su mi padale na pamet u vremena kad nisam vidio drvece od šume, pa rokaj ficleke specijalne žice na svaki moguči cm signala, pa slušaš i autosugestijom čuješ ogroman napredak.

Uglavnom, svaka cast za rad, ideja je ok, egzekucija je vrh, al cijela prića je suluda, ovo je ipak DCS, ak to tvornički ne stvara glazbu, onda u k...c.


Objavio: Gašo
Datum objave: 28.travanj.2017 u 23:26
Sljedece je raskopavanje SFa, I Krella, Neotech pandorina kutija.


Objavio: icon
Datum objave: 29.travanj.2017 u 09:25
Svaka čast na trudu!
imam dva pitanja:
možeš li objasniti svrhu, ili da se bolje izrazim, konkretnu funkciju navedenih flat kabela?
- kad si mjenjao sve, mogao si baš i ovaj šareni izmjenjati, možda i onaj za display, možda bi onda na njemu bila audiofilskija slova

U svakom slučaju svaka čast na trudu i vremenu utučenom na ovaj projekt.


Objavio: soundnewsdino
Datum objave: 29.travanj.2017 u 09:38
Mislim...pa kaj se tu ne radi o savršenim uređajima? Deseci tisuća eura cijene i treba promjenit žice?
U firmi nisu razmišljali o tome?


Objavio: Apparatus
Datum objave: 29.travanj.2017 u 09:43
Ovo je forum o heklanju tabletića i vezenju posteljine za miraz? Fakat ste nevjerojatni.
haha


-------------
dCS Puccini MkII & U-Clock, AQ Sky, Krell FPB300cx, AQ Sterling 2, Sonus faber Amati Futura


Objavio: Doomsday
Datum objave: 29.travanj.2017 u 10:17
Smznut


Ne znam... Stvarno, svi smo mi ljudi različiti... Sa različitim sposobnostima, razmišljanjima...

Svaka čast na trudu, koji je meni apsolutno nedostižan, niti u DIY verziji, niti platit nekome da to napravi...

Ali, ne mogu se načudit kako toliko rada i truda se ima volje uložit u nešto što, barem meni, još uvijek nije 100% objašnjivo kao legitiman upgrade i nikako da mi 'legne' kao bitno ili opcija, a nema se volje preštekati pak kabela i isprobati uređaj sa nekim vrhunskim preampom i IC kabelima...

Ako se ide beskompromisno na najbolji mogući zvuk, u tom slučaju obe stvari su mi razumljive, i izvedive, te bi obe podržao... Možda čak niti da bih kupio to predpojačalo i IC kabele u tom trenutku, nego čisto da bih znao, pa ko zna, možda jednom, možda i ne...

Ali, kako već rekoh, 100 ljudi, 100 ćudi...

Još jednom, svaka čast na trudu...

Respect


-------------
PERONOSPORA AD OPEL ASTRA...


Objavio: Brico
Datum objave: 29.travanj.2017 u 11:34
Api, prvo bez nervoze. Ovo je tvoja sprava, tvoj trud i tvoje iskustvo. Nisi ničiji dCS prelemio već SVOJ. Dakle, nitko ti nema što reći. Što se mene tiče legitimno je i da ga rastaviš do najsitnijeg komadića i ponovo prelemiš. Svako ima svoju zabavu - neko lemilo, neko krca ploče, cedeove, flacove, neko čita postove i komentira ...
A što kažeš na goblene i heklanje, pa nije ni to loše...
Samo ti care radi ono što te veseli. Ma molim vas, pogledajte razne face po svijetu koje kupe auto za grdne tisuće (stotine tisuća) evra pa ih raskopaju. Ili još luđe - one koji kupe jeflilen auto pa u njega ukrcaju desetke ili više tisuća evra. Dakle, svatko radi sa svojim vlasništvom što hoće i to je u redu dok se to ne reflektira na druge.
A Apijeva strast se ne reflektira negativno na nikoga od nas. Dapače, zabavlja nas i drži ovaj forum zanimljivim. Priznajte, Api radi ono što mnogi od nas ne bi ni promislili. Svejedno držimo li mi to prihvatljivim ili ne.


-------------
*** DOĐE MI DA ODEM! ***


Objavio: Apparatus
Datum objave: 29.travanj.2017 u 12:29
Potrošio sam sinoć sat i pol života na onaj post u kojemu piše sve. Šteta što ga nitko nije pročitao. Barem ne s razumijevanjem. 

Ja nisam nervozan, upravo suprotno. Opet sam učinio nešto dobro za svoj zvuk, a to čini velik dio kvalitete mojeg života. Dakle, sretan sam i zadovoljan jer sam za šaku kuna dobio apgrejd kakav se inače plaća premasno u visokoj klasi. 

Ujedno me fascinira elementarno nerazumijevanje važnosti kabelinja i to još uvijek, a sve 2017. godine. Svi kuže 1m interkonekta (s eventualno 2X3 žice unutra), al se ne kuži 14 metara u rajngli i što bi to trebalo donijeti. Upravo ono što i jest. Da nekim izvanlogičnim razlogom nije, elegantno bih natrag uštekao vulgaris kabelinje i šutio o tomu. I usput lako prebolio neveliku investiciju. 

Btw, nisam ja dirao "savršeni" dCS nego rajnglu u koju oni drotexi ne spadaju, a jednako tako bih tretirao i bilo koju drugu. Ako meštri iz dCS-a misle da PATA kabeli za komp spadaju onamo, ja ne mislim. I mogu svima pa i njima dokazati da im kanta radi znatno bolje s mojim apgrejdom. A oni meni po tom pitanju ne mogu dokazati ništa. 

Godinama me se ovdje proglašavalo fetišistom, pola u šali pola zaozbač, a ja to u stvari nikad nisam bio. Samo sam znao što je dobra hifa i držao se toga. A držim se i danas. Meni prije ovo kukanje oko dCS-a zvuči kao fetišizam. Joj pa kao kak sad to, pa valjda oni znaju, pa to skupo, pa kak sad?...

Suština priče je da se njihov pogled na interno ožičenje ne poklapa s mojim jer ga je jednostavno puno previše. Zašto nisu ploču Ring DAC-a okrenuli za 90° prema stražnjoj ploči i time drot skratili na minimum? Pa mi sad ovdje ne bismo imali o čemu razglabati. Tako je n.pr. u Bricinom Debussyju. Flat kabela jedva ima i tamo sigurno ne bih gurao lemilo.


-------------
dCS Puccini MkII & U-Clock, AQ Sky, Krell FPB300cx, AQ Sterling 2, Sonus faber Amati Futura


Objavio: soundnewsdino
Datum objave: 29.travanj.2017 u 12:48
Sve to štima ali kako je tema tu pretpostavljam da je otvorena za diskusiju...
Možda je ovo forum ljubitelja tabletića i heklanja, prgavih audiofila koji tjeraju svoje, samograditelja, suprostavljenih strana, mjesto za liječenje kompleksa no isto je tako forum pasioniranih idolopoklonika high end uređaja čija je kvaliteta neupitna i nije predmet rasprave. ...itd..itd..
Zbog posla koji se bavim ima priliku upoznati zanimljive ljude koji stoje iza mnogih uspješnih audio dizajna. Koristim priliku da saznam kako oni gledaju na audio dizajn i uvijek naučim nešto novo. 

Sjetih se jedne korespodencije od prije 3 mjeseca s razvojnim odjelom tvrtke AE oko jednog visokotonca koji koriste. Mat Spandl je project manager u kompaniji i vrlo je otvorena osoba za komunikaciju. U razgovoru smo došli do temeljne filozofije njegovog rada: "Cijena nije važna, važan je inženjering". U potpunosti se slažem...
Zašto pišem to što pišem? Još nisam u svojoj karijeri donio odluku konstruirati zvučnike high end kvalitete ali ako to napravim siguran sam kako će razvoj izgledati. Na razvoj ću utrošiti barem 2 godine, iskoristiti ću sve resurse, koristiti svoje iskustvo i iskustvo drugih i probati sve opcije dok ne dođem do finalne opcije. Nakon što "potpišem" dizajn svako "prčkanje" po njemu smatrao bih herezom i svetogrđem. Zašto? Zato jer u high end dizajnu (i u svakom dobrom dizajnu) svaki upotrebljen dio ima svoj razlog i svrhu i taj je i takav jer to tako treba biti i rezultat je razvoja i daje svoj obol rezultatu. 
DCS je ovdje predstavljen kao vrhunac digitalne reprodukcije i dizajna top high end pedigrea. Vjerujem da to i jest. Vjerujem da su ozbiljno razvijali predmetni uređaj i da je svaki dio promišljen i da ima svoju funkciju u ukupnom rezultatu. Sve drugo bi me razočaralo. No ako je napisano istina i ako su tvornički ugrađeni kabeli "smeče od kabela" i ako je ovakav upgrade napravio jasno čujnu razliku na bolje (što je za mene iznenađenje jer se kod digitalije po mom iskustvu to ne čuje baš lako) onda mogu jedino biti razočaran DCS-om. Kako im se mogao dogoditi takav previd? Što onda čini razliku između Vivaldija i ostalih uređaja? U Vivaldi su stavili srebrne žice i cijena + par desetaka tisuća funti?Objavio: Apparatus
Datum objave: 29.travanj.2017 u 13:00
Nije ti to Dražene nikakav previd nego ilistracija kako oni tretiraju žice. Struju valja odvesti iz točke A u točku B i to je sve. Mene bi čak u neku ruku začudilo da razmišljaju o srebru jer oni su sjajni inženjeri i brinu se o drugim, puno značajnijim stvarima pa ne razmišljaju poput audiofila, među kojima ima i onih koji slušaju smjer osigurača. 

Činjenica je da zvuk Puccinija nisu uspjeli ubiti tom žicom, ali je jednako tako činjenica da sa srebrom radi još bolje. Zar je to teško shvatiti? Tim prije jer nije uopće čudno, niti najmanje.  I kažeš da bi te začudilo jer se to kod digitalije ne čuje lako, ako sam dobro razumio? Što se ne čuje lako? Interkonekcija? Jer ovo je upravo to.


-------------
dCS Puccini MkII & U-Clock, AQ Sky, Krell FPB300cx, AQ Sterling 2, Sonus faber Amati Futura


Objavio: Apparatus
Datum objave: 29.travanj.2017 u 13:16
Bajdvej, sjećam se ovdje ranijih godina, brojnih pokušaja izrade n.pr. srebrnih interkonekata. Pa obilaženja zlatara, izvlačenja srebra, ovoga i onoga. Kaj u to doba nitko nije znao za Neotech PCOCC srebro u teflonu? Ili ga još nije bilo, nisam baš pratio? Ovo se nameće kao odličan materijal za izradu icea. Uz nešto muke oko geometrije i shieldinga, trebalo bi biti izvsno.

-------------
dCS Puccini MkII & U-Clock, AQ Sky, Krell FPB300cx, AQ Sterling 2, Sonus faber Amati Futura


Objavio: DeCe3
Datum objave: 29.travanj.2017 u 13:54
Pobornik sam svakog racionalnog "upgrade-a" u smislu da svaki pomak treba da se čuje i da po pitanju šuški čini neveliku procentualnu vrijednosti predmetnog uređaja za apgrejd...
Api-u svaka čast na trudu i strpljenju ali ukoliko se već koristila lemilica, izbjegao bih prelazne otpore konektora, viškom lemljenja kao i "mix-om" kabela...drugim riječima, direktno bih lemio srebro-kabele na ploču...Objavio: Apparatus
Datum objave: 29.travanj.2017 u 14:14
Ideja je bila da se sve za pola sata (bezbroj šarafa) može vratiti na staro. Bivši kabeli su spremljeni. Nikad se ne zna. Ako stvar jednog dana rikne pa bude trebalo slati u Englesku ili kamo već.
Konektori nisu nikakav problem jednako kao ni lemovi. To nitko ne može čuti.


-------------
dCS Puccini MkII & U-Clock, AQ Sky, Krell FPB300cx, AQ Sterling 2, Sonus faber Amati Futura


Objavio: moog
Datum objave: 29.travanj.2017 u 15:47
Brici lajk za post iznad, a vlasniku teme cestitke. Svatko svoje veselje. Jos ako "hobi" u zivot donosi veselje a.k.a. apgrejd, samo naprijed!

-------------
I'm a Blackstar ✴


Objavio: Gašo
Datum objave: 29.travanj.2017 u 17:00
Ja osobno ovakav pis elektronike nebi dirao i poštivao bi ga kao proizvod, a o njegovim zvucnim dosezima što zbog internog ozicenja, korištenih OPampova (vidim da ih ima hrpica), napajačkih sekcija i svake druge điđe koje čine dCs, bi razmišljao prije same kupnje.

Kao što rekoh i top Vivaldi koji košta kao lijep stan, ima iste te šatro štroteks flat kablove, i svira kao, u 2,99 mačke piterine, mozda bolje i od same snimke koju reproducira.

Ak smo vec kod ovakvog upgradea, osobno bi skuzio što ide kroz koju licnu tog flat kabla, izvadio ga i neprimjetno zalemio ptp samo linije koje koristim i to namjenskim kablovima. Npr Neotech u twist pair za analogne signale, industrijske maloprofilne koakse za krhke a istodobno elektromagnetski probitacne digitalne linije, naravno izvedeno da bude reverzibilno.

Dakle kod borbe na bojišnici dobrog zvuka i zarađivanja titule najpožrtvovnijeg audiofila od 0.7 Bakse, malo više logike i zdravog razuma.


Objavio: zook
Datum objave: 29.travanj.2017 u 17:48
Pošto Appy ne čita Gašine postove. jedna važna obavijest:
Appy, Gašo te upravo nahvalio i digao ti rejting sa 0,3B na gotovo nevjerojatnih 0,7B*

*=Baxa, audifilska jedinica. 1,0 ne može čak ni čak noris


-------------
đez je limunada
Objavio: Gašo
Datum objave: 29.travanj.2017 u 19:06
Zook, mislim da si nekaj pobrkal

Ja sam sebe mjerenjen dobio na 300mB.

App je sebe odoka opizdio na 870mB.Objavio: Sten
Datum objave: 30.travanj.2017 u 10:30
Originalno postano od strane člana: Apparatus Apparatus napisao:

... modificirao sam Puccinija.  Zamijenio sam vulgaris ožičenje najfinijim u maloprodaji dobavljivim srebrom...

Da, jednom kad se shvati što sve utječe na zvuk, stvari znaju početi biti vrlo nezgodne po "krajnjeg korisnika". Iskreno, na ovaj tvoj zahvat gledam dvojako, i ne mogu se odlučiti što je, ajmo reći, ispravnije ili pametnije.

Sa spoznajom da (gotovo) sve utječe na zvuk, jednostavno ne postoji granica po čemu se sve može prčkati u potrazi za boljim zvukom. Tokom godina sam se i sam namijenjao internog ožičenja, i općenito kabela raznih vrsta unutra uređaja. Srećom pa sam neznalica glede elektronike, te kondiće, otpornike i slične elemente nisam dirao.

No, nakon određenog vremena sam "stao na loptu". Nekako mi se iskristalizirala poanta da ako sam s uređajem potpuno zadovoljan, da mi onda nema smisla prčkati po njemu. Zašto? Pa zato što, kako rekoh, nema kraja. Svaki element počinje biti "sumnjiv", sve ono što se eventualno može zamijeniti s nečim drugim (u nadi za daljnje poboljšanje).

Na postojećem playeru je zadnja stvar koju sam uopće mijenjao na nekom svom uređaju - mrežni kabel iznutra. I vjerojatno (ali čak ni to nisam siguran, jer i ovako svira odlično) ću ga zamijeniti još poštenijim jer sam unutra nabio vulgaris PP kabel (bolji od žnjore koja je bila unutra, ali znam da to nije baš neko reprezentativno rješenje) i tu će biti kraj mojim tweakovima.

U ampu imam dosta žica, ali naiđoh negdje da su "sa znatnim udjelom srebra", pa to čitam kao da je netko obratio pažnju na te stvari, i ne mislim raskapati da bi probao nešto drugo.
U zvučniku bih, naravno mogao promijeniti interno ožičenje, ali mi se doslovce ne da raskapati (u biti ne znam ni koje je unutra, ali uvijek može bolje, jer sigurno nije neki top brand name), jer sam potpuno zadovoljan sa loudspeakerom.

Dakle  ...
Bi li mogao izvući bolji zvuk iz postojećih komponenti? Sigurno da bi, jer se uvijek može. Ali se ne mislim upuštati u to jer sam zadovoljan njima. Meni je to neka vrst "smislene granice", ali mi je s druge strane jasno da je to samo moja granica.

Tako da nisam siguran jesam li da ili ne što se tiče ovog tweaka Puccinija. Ako je stvarno napredak, onda pozdravljam, no lako je mogao biti i nazadak, jer nisam nigdje pročitao da se tu žicu ispitalo/isprobalo/poslušalo na neki način, prije svog tog posla. No, to sam samo ja. proteza


Objavio: amigo
Datum objave: 30.travanj.2017 u 12:35
Čestitam na ustrajnosti. Pokazalo se da je ta izmjena prilična tlaka.

Ne mislim da je svetogrđe mijenjati ožičenje u Pucciniju. Vjerujem ti da zvuči rezolutnije.

Šteta što nije išlo bez lemilice. Lemljenje je nužno zlo i ta 2 lema sasvim sigurno su zamutila zvuk.

Također, nije istina da se ne čuje lem. Imam 5-6 vrsta i svaki zvuči drukčije. Berkeley Audio odbija koristiti lead free lem i poncijenu što uređaje ne može izvoziti u EU.

Svakako, tamo gdje je moguće, najbolje je krimpati.

Za pravi zvučni rezultat upgrade-a trebalo bi sjesti i hladne glave usporediti kabele s dobrim poznatim snimkama, najbolje klasične glazbe. Iako ti vjerujem, kao što sam ti i prije napisao, s takvim upgradeima zna se dogoditi da dobiješ na ćupriji, a izgubiš na mostu.

-------------
     http://www.audiofil.net/gal_news_item.asp?NewsID=147 - Moj HiFi


Objavio: glava
Datum objave: 30.travanj.2017 u 13:48
Sjećam se izjave Stereophilovog urednika da ako audiofil zamijeni bilo kakav kabel na komponentama za bilo kakav ali 10puta skuplji da će čuti ogromnu razliku. Nakon par godina shvatio sam da je to bila ironija
E sad...zamijenit neko ožičenje na Pucciniju za 1200 kuna skuplje ožičenje i pri tom se namučit...mora dati rezultat.
To je kao skuhat jaje na plin ili otić u šumu, nacipat drva i to još tupom sikirom ,naložit drva i skuhat jaje. Naravno da je ovo drugo jaje ukusnije. Mogu zamislit bidnog Appija...na koljenima drži Puccinija, žena mu žuga da šta nesrićo činiiiš, znoj mu kapa na lemilo, kokoši mu šetaju ispred nogu( u Bjelovaru još uvijek kokoši šeću po dnevnom boravku) sav u straju da ne zaboravi spojit kakvu od
102 žice, jadan strepi da ne upropasti imetak.
Ali tko zna...i Meštrović je čuvao ovce, rezbario figurice i postao svjetski umjetnik. S druge strane sjetim se splitskog redikula Karuza. Karuzo je uveseljava Splićane svojim imitiranjem pravog Karuza. Jednom su ga Splićani (koje je pisac Ivan Raos podijelio na redikule i njihove obožavaoce) ukrcali na brod u škveru i rekli da ga šalju u Ameriku da ostvari karijeru. Karuzo maše njima, oni njemu. I krenuo Karuzo ali samo do Kaštela u rezalište.

Hoću reći da je tanka linija između Meštrovića i Karuza. To u slučaju Appija nikad nećemo saznat. Trebalo bi usporedit Puccinija ala Appi s pravim Puccinijom


Objavio: icon
Datum objave: 30.travanj.2017 u 14:54Objavio: amigo
Datum objave: 01.svibanj.2017 u 09:31
Originalno postano od strane člana: amigo amigo napisao:

Čestitam na ustrajnosti. Pokazalo se da je ta izmjena prilična tlaka.

Ne mislim da je svetogrđe mijenjati ožičenje u Pucciniju. Vjerujem ti da zvuči rezolutnije.

Šteta što nije išlo bez lemilice. Lemljenje je nužno zlo i ta 2 lema sasvim sigurno su zamutila zvuk.

Također, nije istina da se ne čuje lem. Imam 5-6 vrsta i svaki zvuči drukčije. Berkeley Audio odbija koristiti lead free lem i poncijenu što uređaje ne može izvoziti u EU.

Svakako, tamo gdje je moguće, najbolje je krimpati.

Za pravi zvučni rezultat upgrade-a trebalo bi sjesti i hladne glave usporediti kabele s dobrim poznatim snimkama, najbolje klasične glazbe. Iako ti vjerujem, kao što sam ti i prije napisao, s takvim upgradeima zna se dogoditi da dobiješ na ćupriji, a izgubiš na mostu.
Da nadodam vezano za izradu ICa od Neotech srebra. Mislim da bi se mogao izraditi vrlo dobar IC. Prije, dok sam i ja nešto pokušavao takvih opcija nije bilo pa smo bili prisiljeni koristiti industrijsko srebro iz rafinerije u Tratinskoj i izvlačiti ga kod zlatara. Rezultati su bili vrlo nedosljedni, rjeđe dobri, češće slabi.

Međutim, niti taj Neotech nije kraj svijeta i ne treba očekivati čuda. Koga zanima problematika, može proguglati što koristi Audioquest i što oni kažu svojem i o OCC srebru, kao i kakvu izolaciju oni koriste. Moglo bi biti vrlo dobro, ali nemojte očekivati Audioquest Well, a teško i Audioquest Sky.

Appy, još jednom čestitka što nisi odustao kad je zapelo i hvala na podjeli vrijednog iskustva.

-------------
     http://www.audiofil.net/gal_news_item.asp?NewsID=147 - Moj HiFi


Objavio: Apparatus
Datum objave: 01.svibanj.2017 u 10:52
Nema na čemu. Tomu forum i služi, među ostalim. 
Međutim, prije slegnuća teme i eventualne racionalne rasprave, trebalo je pričekati da prođe baraža mišljenja i raznog lupetanja. Uostalom kao i uvijek. U prvom postu vam napišem sve, potanko, kolegijalno i iskreno. Ali ne. Oni misle. Što imate misliti bog vas ušumu okreno?
haha

Priča je vrlo jednostavna i počiva na osnovnoj logici audija i važnosti kablaže kao jednog od uzroka opće distorzije, a naročito ako se radi o predugim žicama. Opet ću pripomenuti, ovdje je riječ o 14 metara internog drota što bez dlake na tipkovnici proglašavam greškom konstruktora u dCS-u, a što je svakako trebalo izbjeći i ožičenje svesti na minimum. Jer se moglo. Uvijek se može. Davno su prošla vremena kad su najbolji uređaji imali desetak nepotrebnih sklopki, jeftilen potova i "kilometre" oklopljenog kabela na putu signala. Svijest o tomu u međuvremenu je narasla pa onda ni ovakav šlamperaj nije prihvatljiv, a pogotovo ne u visokoj klasi uređaja. Barem ne meni.

Rezultat je tu, sve je odrađeno da se može vratiti na staro, a ne znam tko bi to ikad poželio. Ja svakako ne. I kako već rekoh, nađite mi u ovoj klasi istinski apgrejd za soma i kusur kuna. Nema ga.
Za te pare ne možete kupiti ni neke izvikane mumbojumbo (keramika-radioaktivni-stroncij-nenabavibij...) nožice za uređaj. Koje usput i ne bi bile na direktnom putu signala. A "budžet" eventualno pokriva samo jednu i to vrlo optimistično gledajući. A opći placebo je uračunat u masnu cijenu. 

Dakle, to vam je to. Malo promišljanja, podosta muke, još malo više muda kao ključnog sastojka priče i ... voila. Osobno bih radije da se nije moralo. Predmetni SACD pejer/DAC od same pojave (skupila se već koja godinica) kotira kao jedan od najboljih uređaja ove vrste na svijetu, ako ne i najbolji u čemu se slaže i publika i kritika. Ako nikad nitko nije poduzeo ovo što ja jesam, onda imam najboljeg Puccinija na svijetu.

Amigo, što se tiče tvojih komentara, ne razmišljam poput tebe. Ne bavim se fantazmagorijama tipa kako bi radio uređaj da umjesto 5000 lemova ima krimpane DSP-ove (preko 100 nožica svaki) i sve ostalo, umjesto zalemljene. Ništa što sam ja ovdje napravio nije moglo zamutiti zvuk koliko ga je 14 metara dobrog srebra u teflonu moglo odmutiti.

Jako dobro sam upućen što i kako radi Audioquest, i to već desetljećima, a imam i debele razloge zašto ih se držim kao pijan plota. Govorio sam o ponajboljem srebru danas dobavljivom u maloprodaji i to, kažu, upravo ovaj Neotech. Nemam ništa od kukanja kako AQ ima još bolje "kraj svijeta" žice u svojim kabelima. Osim da kupim nekoliko metara WEL-a (za koliko, nekoliko desetaka tisuća eura?) i iščupam mu lajtunge.
haha

Dakle, ja sam pragmatičar, a ne dogmatičar, kao i uvijek do sad. Locirao sam problem, promislio i riješio ga vlastitim silama. A skeptici radije neka budu nešto drugoga, barem u ovome slučaju.


-------------
dCS Puccini MkII & U-Clock, AQ Sky, Krell FPB300cx, AQ Sterling 2, Sonus faber Amati Futura


Objavio: Gašo
Datum objave: 01.svibanj.2017 u 11:48
Isljuciv pragmatizam je jasno vidljiv kao ne do kraja promisljana radnja.
Dakle ulaze se novac, trud, vrijeme uz nesto rizika, a novo rijesenje je potpuno isto kao staro, samo što je sad tu srebro.
I dalje imas bunt usporednih cvrsto naguranih vodica iste vrste koji vode vode i neupitno preslikavaju raznotrodne signale,dakle nešto što se izbjegava u dizajnu pcba iz vrlo jasnih razloga.

Sistem je rokaj po svojim uvjerenjima(nismo dogmaticar uopce) i ne obaziri se na ostale pizdarije.


I naravno, svaki post koji nije divljenje proglasi lupanjem.


Objavio: Apparatus
Datum objave: 01.svibanj.2017 u 12:20
Pita me nedavno jedan kolega: kako ti se da natezati s onim psihopatom na forumu? (citat završen)
Naravno da mi se ne da.
haha


-------------
dCS Puccini MkII & U-Clock, AQ Sky, Krell FPB300cx, AQ Sterling 2, Sonus faber Amati Futura


Objavio: vdem
Datum objave: 01.svibanj.2017 u 12:21

Jedno od osnovnih pravila svih ožičenja je što manji broj kontakata i spojeva/lemova.

Osim toga u digitalnim transmisijskim linijama vrijede nešto drugačija pravila nego u analognom svijetu. Rušenje parametara tipa refleksija, crosstalk ili diskonituitet linije su puno važniji od same kvalitete žice.

Digitalne veze izvorno rade na teoretskom limitu, drugim riječima na granici ispravnosti zbog zahtjeva velikih brzina. Relativno male promjene u geometriji, refleksiji impulsa mogu donijeti dosta velike razlike, a onda i probleme. Jer limiti su jako "uski".

Osim toga, u digitali je važna ruta kojom žica ide, može biti puno važnija od osnovne kvalitete vodiča. 10 cm duža linija koja ide boljom rutom - radi bolje.

Tako da ja i dalje ne preporučujem modifikacije tvorničkih uradaka na ovaj način. Naravno zvučna promjena će biti čujna, ali treba dobro proanalizitati da li je to promjena na bolje ili na lošije.-------------


Objavio: Gašo
Datum objave: 01.svibanj.2017 u 12:43
Gle App, tak se nemoj spominjati s nikim.

Kaj mislis da ja kao argument pisem kak mnogi u mojoj okolini smatraju da si odavno puko ko kokica, ošo na kvasinu, opterecen glupostima, dere te kriza zadnjih godina itd. Ne izmišljam, al to nije materijal za forum. Rekla kazala.

Pošto ne kuzis nista o tome o cemu pišem jer si 80tih stao u razvoju i mislis da te samo zayebavam, molim te nemoj se vise hvaliti po forumu s ovak kretenskim tvikovima za malu decu.

15m zice, kao da ide cik cak od konektora do konektora. A tuda idu i clock signali i digitalni i analogni audio.

Da psihopat sam zato kaj komentiram kretenske zahvate raznih dudeka u nadi da ce netko zastati, napravoti čoh-čoh i reci sam sebi, hm pa ima to smisla kaj ova baba trkelja.

Od bivseg trgovackog putnika koji je prodaval knjige to ni ne ocekujem.Objavio: Gašo
Datum objave: 01.svibanj.2017 u 12:59
I tak u krug, a ja samo iz ovih primjera zelim reci kak se nesto ne radi, ti si taj koji daje mateijala za to.

Doviđorno.


Objavio: Apparatus
Datum objave: 01.svibanj.2017 u 13:03
Originalno postano od strane člana: vdem vdem napisao:

Naravno zvučna promjena će biti čujna, ali treba dobro proanalizitati da li je to promjena na bolje ili na lošije.

Ako sam proanalizirao, zaključio i objavio u prvom postu kako se radi o znatnom upgrade-u, zašto to dovoditi u sumnju? Postoji neki racionalan razlog?


-------------
dCS Puccini MkII & U-Clock, AQ Sky, Krell FPB300cx, AQ Sterling 2, Sonus faber Amati Futura


Objavio: Apparatus
Datum objave: 01.svibanj.2017 u 13:10
Originalno postano od strane člana: Gašo Gašo napisao:

I tak u krug, a ja samo iz ovih primjera zelim reci kak se nesto ne radi, ti si taj koji daje mateijala za to.

Doviđorno.
dCS, vuče paralelka flat kabel, a ti bi analizirao, razmislio out of the box, pa bi napravio twisted pair wire na kritičnim mjestima pa bi ti ovo, pa bi ti ono... I to bi ti sve napravio bez "s" od sheme. Onda bi još švasao po četveroslojnim (a možda i šesteroslojnim-nisam ziher) pločicama jer dCS je bez veze stavio konektore. I tak... I sad sam ja tebi kriv jer ti moraš i uvijek moraš. Nikad ne možeš diskutirati ko normalan čovjek.


-------------
dCS Puccini MkII & U-Clock, AQ Sky, Krell FPB300cx, AQ Sterling 2, Sonus faber Amati Futura


Objavio: vdem
Datum objave: 01.svibanj.2017 u 13:42
Originalno postano od strane člana: Apparatus Apparatus napisao:

Originalno postano od strane člana: vdem vdem napisao:

Naravno zvučna promjena će biti čujna, ali treba dobro proanalizitati da li je to promjena na bolje ili na lošije.

Ako sam proanalizirao, zaključio i objavio u prvom postu kako se radi o znatnom upgrade-u, zašto to dovoditi u sumnju? Postoji neki racionalan razlog?
 
Zato što što ovo spada u modifikaciju uređaja. Znatna razlika u zvuku znači odmak od zvuka koji je dCs odlučio pustiti u proizvodnju. Odmak od zvuka koji su recenzenti nahvalili i ocijenili da se tek u nijansama razlikuje od ostalih vodećih proizvođača.
 
Kad se to zbroji ostaje pitanje kome vjerovati? Tebi i tvojim ocjenama ili firmi dCs podržanom  Stereophile testom i usporedbi sa Meridianom i Ayreom.
 
Znatna razlika nije uvijek dobra stvar. U ovakvim modifikacijama je prije vjerovati skoro nečujnim nijansama koje ostavljaju pozitivan dojam.
 
 


-------------


Objavio: soundnewsdino
Datum objave: 01.svibanj.2017 u 13:55
Meni se čini da ovo može potrajati još 100 stranica no svejedno će svi ostati na svojim početnim pozicijama...haha
Ideja...Poslati ovaj upgrade sa slikama u DCS. iskreno zanima me što bi oni rekli o tome...


Objavio: Apparatus
Datum objave: 01.svibanj.2017 u 13:56
Kad je već tema i kad je već uložen neki trud oko toga, pokušat ću razmagliti koliko je moguće. 

Kako spomenuh, stvari bi bile znatno jasnije da postoji shema, što se naravno može odmah zaboraviti. Odmah na početku sam onaj najdulji flat kabel (0,5m-20 žičica) prepoznao kao najveći problem i to primarno zbog duljine. To je onaj koji vodi signal iz Ring DAC-a do stražnje pločice s konektorima i mute relejima. Skužio sam da oko pola od tih 20 žica predstavlja masu. Signalne žice su okružene masama, a kabel vodi zasebno balansirane i single ended linije pa se tu skupilo podosta drota. Pola flat kabela je jedan kanal, a pola (geometrijski) je drugi kanal. Dakle, radili su neku vrstu paralelnog, djelomičnog shieldinga. Zato nisam mogao kabele zgruvati u bunt nego sam se patio izradom vlastitog falat kabela.

Sve što iz Ring DAC-a, putem tog flat 20 žilnog kabela ide prema stražnjoj pločici, konačni je i potpuno formiran analogni signal. Na stražnjoj pločici nema više nikakve obrade, samo distribucija prema konektorima.

Onaj drugi flat (20cm-26 žica) vodi digitaliju od/do ulaza/izlaza, do manje pločice (pretpostavljam digitalni preklop ulaza) koja je ubodena u matičnu. Taj kabel nisam analizirao, ali za naslutiti je da dobar broj žica predstavlja masu.

Kabel u U-Clock-u (15cm-10 žica) vodi word clock (ulaz-izlaz) do konektora straga i također ga nisam analizirao.

Prvo sam napravio onaj analogni flat (bio pola metra, a sad je 40cm) i nakon instalacije uzeo si dobra dva dana za slušanje jer sam od njega najviše i očekivao. Odmah se čuo bingo u svim parametrima zvuka dok sam ja lizao žuljeve i opekotine od lemila, a fejs mi se razvukao u osmijeh, koji mi još ne silazi. Naravno, potpuni test potvdio je prvi dojam i isključio svaku ideju povratka na staro. 

Drugi kabel, onaj kraći digitalac, sonično nije donio baš ništa. Jednako kao ni onaj u U-Clocku. U biti sve se svelo na na onaj prvi, analogni flat i da radim ponovo, zamijenio bih samo njega. Naravno, to u startu nisam mogao znati, a ovako je bolje i zbog duševnog mira, ako ništa drugo.

17. put: ovakav se apgrejd zvuka plaća krvavo. Najčešće prelaskom na hijerarhiski i cjenovno višu razinu uređaja istog proizvođača ili za klasu boljeg uređaja nekog drugog proizvođača. Ipak, kao konstatacija ostaje da se ni u ovoj klasi ne bi smjelo moći ništa doraditi, ali kad je već tako, zašto ne? Tim prije jer nikoga nisam morao vući za rukav i sam sam si pomogao. Kao i obično.


-------------
dCS Puccini MkII & U-Clock, AQ Sky, Krell FPB300cx, AQ Sterling 2, Sonus faber Amati Futura


Objavio: Apparatus
Datum objave: 01.svibanj.2017 u 13:58
Originalno postano od strane člana: vdem vdem napisao:

Kad se to zbroji ostaje pitanje kome vjerovati?
Preporučam da vjeruješ meni, a ti izaberi kako ti paše.


-------------
dCS Puccini MkII & U-Clock, AQ Sky, Krell FPB300cx, AQ Sterling 2, Sonus faber Amati Futura


Objavio: Apparatus
Datum objave: 01.svibanj.2017 u 14:15
I naravno, poanta priče, iako je već naglašeno i samorazumljivo, no očigledno i nažalost opet treba:
ljudi dragi, onaj vulgaris kompjuterski šuga kabel direktno je bio u seriji s mojim AQ Sxy XLR interkonektom koji putuje do ampa. Dakle, pola metra ničega (funkcionalno vodi struju i ništa više) direktno u seriji s vrhunskim interkonektom. Sad je to cirka 40 cm finoga srebra. Ako se interkonekti čuju jasno kao dan, a nadam se da na ovom forumu više nema nikoga tko to nije spoznao, a naziva se audiofilom, nema baš nikakvog razloga da se ne čuje sočno predugačko interno ožičenje, a ovo predugačko dCS-u na dušu i nikomu više. Čuje se sasvim dovoljno da od sjajnog plejera napravi još znatno sjajniji, a obzirom na uloženo (praktički smiješna investicija od nekih 1200kn plus tlaka) predstavlja intergalaktički apgrejd jer u ozbiljnoj hifi je i sasvim malo jako puno, a kamo li ovakvo što.


-------------
dCS Puccini MkII & U-Clock, AQ Sky, Krell FPB300cx, AQ Sterling 2, Sonus faber Amati Futura


Objavio: Apparatus
Datum objave: 01.svibanj.2017 u 14:32
Originalno postano od strane člana: soundnewsdino soundnewsdino napisao:

 
Ideja...Poslati ovaj upgrade sa slikama u DCS. iskreno zanima me što bi oni rekli o tome...
Što bi oni rekli, zaboli me kifla. Oni bi se trebali potruditi da se njihovi uređaji uopće ne mogu i ne trebaju tvikati ni na koji način, bez obzira na segment ponude. Da su uređaj koncipirali tako da ima minimum ožičenja, (što je neko generalno pravilo uopće) ove šprehe ne bi bilo.
Da im Puccini izgleda poput nižeg modela Debussy (čisti DAC), nitko ne bi trebao razbijati glavu o internom ožičenju. Izlaz ploče Ring-DAC-a zarotiran za 90°prema stražnjoj ploči i zaboravi.-------------
dCS Puccini MkII & U-Clock, AQ Sky, Krell FPB300cx, AQ Sterling 2, Sonus faber Amati Futura


Objavio: vdem
Datum objave: 01.svibanj.2017 u 14:43
Originalno postano od strane člana: Apparatus Apparatus napisao:

Originalno postano od strane člana: vdem vdem napisao:

Kad se to zbroji ostaje pitanje kome vjerovati?
Preporučam da vjeruješ meni, a ti izaberi kako ti paše.
Imaš kardinalne greške u oba vida prijenosa "signala". I u analognom i u digitalnom. Tako da ću u širokom luku zaobići tvoju preporuku.
 
Mislim da je moj stav dovoljno objašnjen par postova ranije, pa toliko od mene na ovu temu, odjava.
 


-------------


Objavio: Apparatus
Datum objave: 01.svibanj.2017 u 15:22
Hvala na participaciji kolega. Sve jasno.

-------------
dCS Puccini MkII & U-Clock, AQ Sky, Krell FPB300cx, AQ Sterling 2, Sonus faber Amati Futura


Objavio: amigo
Datum objave: 01.svibanj.2017 u 20:39
Originalno postano od strane člana: Apparatus Apparatus napisao:

Prvo sam napravio onaj analogni flat (bio pola metra, a sad je 40cm) i nakon instalacije uzeo si dobra dva dana za slušanje jer sam od njega najviše i očekivao. Odmah se čuo bingo u svim parametrima zvuka dok sam ja lizao žuljeve i opekotine od lemila, a fejs mi se razvukao u osmijeh, koji mi još ne silazi. Naravno, potpuni test potvdio je prvi dojam i isključio svaku ideju povratka na staro. 

Drugi kabel, onaj kraći digitalac, sonično nije donio baš ništa. Jednako kao ni onaj u U-Clocku. U biti sve se svelo na na onaj prvi, analogni flat i da radim ponovo, zamijenio bih samo njega. Naravno, to u startu nisam mogao znati, a ovako je bolje i zbog duševnog mira, ako ništa drugo.

17. put: ovakav se apgrejd zvuka plaća krvavo. Najčešće prelaskom na hijerarhiski i cjenovno višu razinu uređaja istog proizvođača ili za klasu boljeg uređaja nekog drugog proizvođača. Ipak, kao konstatacija ostaje da se ni u ovoj klasi ne bi smjelo moći ništa doraditi, ali kad je već tako, zašto ne? Tim prije jer nikoga nisam morao vući za rukav i sam sam si pomogao. Kao i obično.
Sve jasno. Bravo

-------------
     http://www.audiofil.net/gal_news_item.asp?NewsID=147 - Moj HiFi


Objavio: Gašo
Datum objave: 03.svibanj.2017 u 16:02
Placa se krvavo sve ako je pošteno, pa kaj sad, to ke zivot. Sve kaj je vuna ima efekt bumeranga prije ili kasnije.

A kaj se upgradea tice, najbolji odnos daju oni odrađeni mozgom i sistemom, mjeri 3x radi jednom kak spada.
Na kraju to je inace tako u zivotu, sve ostalo se placa, ovisno o kolicini vlastite gluposti.

Opet, ako je duzi flat samo analogija i masa, cemu sluzi 100 usporednih vodica?
Ako ke digitalac kraci flat, prvo pitanje dcsu zasto preklapanje nije kod konektora, drugo tko bi napravio 2,3,4,5 digitalaca (od kojih moze jedan ili svih 5biti istovremeno aktivnih) u obliku flat kabla sa hrpom paralelnih vodica.

Sve ovo nema veze sa ni jednim zakonom transmisije takvih signala.

To je ono što bode u mozak ako gledamo da je otvorena tema. Nije me briga dal je tweak radio Štef, Joža, Mujo, Ante.

Sve bi ih pitao isto.
Zašto uopce cjepidlaciti?
Pa zaništa da je u pitanju neki Kembriđ audio ili Yamaha risiver od 300 jura.
Tu se prica o necem s moguceg vrha price digitalnih izvora?

Dakle ne radi se o podyebavanju autora teme, nego pitanju i raspravi zasto egzekucija uogrejda nije studiozno pripremljena, nego se radilo, pa nista osim djelomicne promjene materijala vodica, djelomicno jer vidim da su krajevi opet brikani omraženim orginal zicama.

Krajnje pitanje, što je tu bilo toliko revolucijarno da zavređuje temu i beupitnu podršku.

Dakle potrebna je jedna jednostavna recenica koja bi objasnila sve zašto je ovo ludilo. 1200kn materijala sigurno nije opravdanje jer bi vjerojatno 400kn ali dobro utucenih dalo još luđe rezulatate da se slusno jos vise raspametis.

Al naravno ovaj forum nije plodna platforma za takve diskusije, tu je vazno i za naklon do poda dovoljna cinjenica da je netko u velebni dcs nagurao par metara srebra.
Objavio: Apparatus
Datum objave: 03.svibanj.2017 u 17:27
Da, netko je u Puccinija nagurao 14 metara srebra u teflonu i sad uređaj radi još bolje. Nikakve nove litanije tu činjenicu promijeniti neće. Dojmovi se slegoše, satisfakcija na maksimumu, a originalni kabeli trajno su spremljeni u ladicu. Nema se više o čemu diskutirati, a temu valja pustiti u zaborav.

-------------
dCS Puccini MkII & U-Clock, AQ Sky, Krell FPB300cx, AQ Sterling 2, Sonus faber Amati Futura


Objavio: goran st
Datum objave: 04.svibanj.2017 u 22:35
Ja cu se iskidat od smija citajuci ovu temu,kad vidim old school audiofile koji ne slusaju stekere ali mijenjaju interno ozicenje na Pucciniju i misle da su napravili upgrade,jel to je ta nit neutralnosti koja je falila ali konstruktor se na to nije bazirao prevec, mislio je na neke druge stvari i ovaj dio ostavio diy majstorima!!

Lipo je kad covik uziva u svom hobiju ali kad prelazi mjeru u bilo cemu nije dobro!
Ljudi triba znat kad triba stat na balun!!

Shocked


-------------
MNK-VOLE GRADELE SPLIT 2007

Objavio: Apparatus
Datum objave: 05.svibanj.2017 u 08:33
Da si ti, hobistu dragi, išta čita i razumija, ne bi ni pisa post bezveze. Al yebiga, to si ti. Ni prvi ni zadnji put.

-------------
dCS Puccini MkII & U-Clock, AQ Sky, Krell FPB300cx, AQ Sterling 2, Sonus faber Amati Futura


Objavio: amigo
Datum objave: 05.svibanj.2017 u 08:51
Originalno postano od strane člana: goran st goran st napisao:

Ja cu se iskidat od smija citajuci ovu temu,kad vidim old school audiofile koji ne slusaju stekere ali mijenjaju interno ozicenje na Pucciniju i misle da su napravili upgrade,jel to je ta nit neutralnosti koja je falila ali konstruktor se na to nije bazirao prevec, mislio je na neke druge stvari i ovaj dio ostavio diy majstorima!!

Lipo je kad covik uziva u svom hobiju ali kad prelazi mjeru u bilo cemu nije dobro!
Ljudi triba znat kad triba stat na balun!!

Shocked
Ja ću se iskidat od smija čitajući kako si nepopravljivo nepristojan, a da ne govorimo kako o HiFiju očito nemaš pojma.

Nepristojno je uletavati tako s visoka i docirati, čak i da si nedvojbeno u pravu, a nisi.
Da nemaš pojma o HiFiju pokazuje to što si dopuštaš da napamet, bez da si se slušno uvjerio, izričeš takve kategoričke sudove.

Appy je napravio što je napravio, njegov uređaj, njegov novac, njegova lemilica. Nije uništio uređaj, jer je spremio original ožičenje. Iskustvo je podijelio s nama, a mogao je i ne podijeliti ga. Slušno se uvjerio da je rezultat dobar. To što je iznio slušno iskustvo vrijedi više od 1000 postova vas koji napamet lupetate.

I tko si sad ti da ga ismijavaš i osuđuješ? Tko ti daje to pravo?


-------------
     http://www.audiofil.net/gal_news_item.asp?NewsID=147 - Moj HiFi


Objavio: alexatpos
Datum objave: 05.svibanj.2017 u 10:06
Svakako mi nije namjera opet nacinjati vec baniranu temu, niti zelim biti zloban, niti zelim posebno braniti Gorana ili zauzimati strane.
 No ako vec pises kako spomenutom, citiram, 'Da nemaš pojma o HiFiju pokazuje to što si dopuštaš da napamet, bez da si se slušno uvjerio, izričeš takve kategoričke sudove.'....onda budi dosljedan pa to isto reci ili napisi zacetniku teme koji ima puno vise kategorican stav o krupnijoj 'probelmatici'....
Objavio: Kalle242
Datum objave: 05.svibanj.2017 u 10:19
Definitivno je dobra ova kategorizacija sa zagriženošću, nismo svi isti i onda ovi manje zagriženi tipa Goran šilje ove zagriženije.
Nekoga manje ili više nije briga za neke detalje u zvuku, niti mu je to toliko važno i onda to projicira na druge i obratno.
Apparatus je 0,87, Amigo je bar 0,92 Baxe, Sten je 0,95, Gašo je visokih 0,75 no to neće priznat.
Ja sam s vremenom postao nekih 0,3 uvrglave. haha


Objavio: amigo
Datum objave: 05.svibanj.2017 u 10:32
Originalno postano od strane člana: alexatpos alexatpos napisao:

Svakako mi nije namjera opet nacinjati vec baniranu temu, niti zelim biti zloban, niti zelim posebno braniti Gorana ili zauzimati strane.
 No ako vec pises kako spomenutom, citiram, 'Da nemaš pojma o HiFiju pokazuje to što si dopuštaš da napamet, bez da si se slušno uvjerio, izričeš takve kategoričke sudove.'....onda budi dosljedan pa to isto reci ili napisi zacetniku teme koji ima puno vise kategorican stav o krupnijoj 'probelmatici'....


To se odnosi na svakog tko iznosi stavove u HiFiju napamet, bez slušne podloge. I u zatvorenoj temi jasno sam se odredio. Istina je da je Appy u toj temi prema tebi nastupio slično kao i sada Goran prema njemu.

Dok nema moderatora koji će takve postove odmah brisati (umjesto što admin, kad pređemo sve granice, zatvara temu), imat ćemo probleme, a forum neće moći doseći potrebni nivo kvalitete. Mnogi ljudi, koji o HiFiju imaju što reći, ne žele si dopustiti da ih Goran i mnogi drugi na ovaj način poklope i svedu na svoju razinu neznanja pa radije samo lurkaju. Šteta, jer kad se sjetimo koje smo sve imali članove, koji sve ljudi lurkaju, a iz navedenih razloga ne žele sudjelovati, mogli bismo imati sjajan forum. To ide na adminovu dušu.


-------------
     http://www.audiofil.net/gal_news_item.asp?NewsID=147 - Moj HiFi


Objavio: glava
Datum objave: 05.svibanj.2017 u 11:03
Originalno postano od strane člana: Apparatus Apparatus napisao:

Da, netko je u Puccinija nagurao 14 metara srebra u teflonu i sad uređaj radi još bolje. Nikakve nove litanije tu činjenicu promijeniti neće. Dojmovi se slegoše, satisfakcija na maksimumu, a originalni kabeli trajno su spremljeni u ladicu. Nema se više o čemu diskutirati, a temu valja pustiti u zaborav.


dobro...to ti kažeš. Ja npr. imao sam ko mulac kozu latašicu. Pa sam joj proširio kanale, skratio auspuh i ona je išla brže. Al bilo je i ljudi koji su me smatrali redikulom haha

Dopusti drugima da ti ne vjeruju. Najbolje ćeš to riješit da "verificiraš" taj svoj zahvat slušajući svoj Puccini s originalnim Puccinijom.
Nek ti Božo ustupi jedna original...ionako sve kupuješ od njega.

Rezultat će bit da ili da ćeš otić u dCSa radit kao šef razvoja, ili kao splitski Karuzo ( koji je umislio da pjeva ko pravi Karuzo) u rezalište


Objavio: admin
Datum objave: 05.svibanj.2017 u 11:29
Originalno postano od strane člana: amigo amigo napisao:

To se odnosi na svakog tko iznosi stavove u HiFiju napamet, bez slušne podloge. I u zatvorenoj temi jasno sam se odredio. Istina je da je Appy u toj temi prema tebi nastupio slično kao i sada Goran prema njemu.

Dok nema moderatora koji će takve postove odmah brisati (umjesto što admin, kad pređemo sve granice, zatvara temu), imat ćemo probleme, a forum neće moći doseći potrebni nivo kvalitete. Mnogi ljudi, koji o HiFiju imaju što reći, ne žele si dopustiti da ih Goran i mnogi drugi na ovaj način poklope i svedu na svoju razinu neznanja pa radije samo lurkaju. Šteta, jer kad se sjetimo koje smo sve imali članove, koji sve ljudi lurkaju, a iz navedenih razloga ne žele sudjelovati, mogli bismo imati sjajan forum. To ide na adminovu dušu.


Nevezano za temu., ali kad me se već proziva.

Na ovom forumu je dozvoljeno gotovo sve, pa tako i pravo na mišljenje. Neka tema ima smisla sve dok se ima volje za argumentiran, recimo to normalan razgovor sudionika u temi. Ali kad se tema iscrpi i sve se spusti na osobni nivo (kao u onoj kako vi kažete zatvorenoj temi), tema gubi smisao, sve se svodi na provokacije (da ne kažem neku drugu riječ) i sad se samo čeka čija će biti zadnja.

Što mi ostaje nego takvu temu zaljučati ? Čekati da neko prijeđe prag pristojnosti pa da moram nekog kažnjavati ? Jednostavno, nema smisla, svi smo već dovoljno odrasli i po nekoliko puta punoljetni da bih morao učiti nekoga ponašanju i težini pisane riječi.

Dakle, iscrpljene teme će u buduće biti zaljučavane.

Hvala na razumijevanju.

-------------
feel the sound

http://www.audiofil.net/klub/" rel="nofollow - http://www.audiofil.net/klub/Objavio: amigo
Datum objave: 05.svibanj.2017 u 11:48
Originalno postano od strane člana: glava glava napisao:

Originalno postano od strane člana: Apparatus Apparatus napisao:

Da, netko je u Puccinija nagurao 14 metara srebra u teflonu i sad uređaj radi još bolje. Nikakve nove litanije tu činjenicu promijeniti neće. Dojmovi se slegoše, satisfakcija na maksimumu, a originalni kabeli trajno su spremljeni u ladicu. Nema se više o čemu diskutirati, a temu valja pustiti u zaborav.


dobro...to ti kažeš. Ja npr. imao sam ko mulac kozu latašicu. Pa sam joj proširio kanale, skratio auspuh i ona je išla brže. Al bilo je i ljudi koji su me smatrali redikulom haha

Dopusti drugima da ti ne vjeruju. Najbolje ćeš to riješit da "verificiraš" taj svoj zahvat slušajući svoj Puccini s originalnim Puccinijom.
Nek ti Božo ustupi jedna original...ionako sve kupuješ od njega.

Rezultat će bit da ili da ćeš otić u dCSa radit kao šef razvoja, ili kao splitski Karuzo ( koji je umislio da pjeva ko pravi Karuzo) u rezalište
A onda bi mu ova ekipa vjerovala? Možeš mislit!

Ja sam izrazio oprez u valoriziranju rezultata i preporučio na koji način bi bilo najbolje provesti testiranje. Međutim, i ovako Apyjevo svjedočenje vrijedi 1000 puta više od mudrovanja napamet.

-------------
     http://www.audiofil.net/gal_news_item.asp?NewsID=147 - Moj HiFi


Objavio: admin
Datum objave: 05.svibanj.2017 u 13:15
Lijepo molim da se vratite temi

-------------
feel the sound

http://www.audiofil.net/klub/" rel="nofollow - http://www.audiofil.net/klub/Objavio: Gašo
Datum objave: 05.svibanj.2017 u 14:21
Neke ljude ne mozes dobiti na argumentiranje i gotovo, zato je masu toga završilo u košu.
To je jedini razlog što godinama pokušaji diskusije, prijerice sa Appom pocinju i zvršavaju vrlo brzo i bezveze, ja sam kao svadljiva budala.

Osobno sam i sebi osobno modificirao sve i svašta, ali pošto mi se o tome neda raspravljati, posto to smatram nebitnim, jednostavno ne otvaram temu.

Eto, od kurentno i nedavno koristenih uređaja modificirao sam Thiel CS2.4 sa standardnog na SE model, pritom sam konzultirao kod samog proizvođaca ne praveci se pametan, jednostavno sam pitao koja je razlika i koje djelove ste za to koristili, jasno i precizno je odgovoreno.
Pomak na bolje bio jasno cujan u rezoluciji i definiciji, jasniji srednjevisoki spektar poboljšao i bas definiciju pošto se nadovezuju.

Wadija, vracena iz mrtvih, pitao u Wadiji koje su slabe tocke, zamjenio sve to pomno biranim djelovima(pretezno SMD elektroliti), i zamolio ih dali mi mogu poslati noviji firmware za SE uređaj, što su i ucinili. Uređaj proradio.

Berkeley audio DAC, umrtvio pleh kuciste, oklopio jedan od napajackih transformatora, što je pozdravio clan konstruktorskog tima, da je to odlican neinvanzivan tweak na tragu cega su i oni poboljšavali nove generacije uređaja. Jasno cujan napredak u jasnoci, slojevitosti prostornosti, dinamici, definiciji, dinamici.

Pioneer M-22, jedno krasno i rijetko dobro pojacalo snage, nabavio primjerak od naseg Željka, napravio kompletnu restauraciju pri tom poštujuci svaki tvornicki detalj, izradio sam kompletno nove šampane plocice, rucno i precizno transferirsjuci raspored i razmake komponenata, orginalni layout štampe u detalj, jedno što su pcbi rađeni na bazi dvostranih koristeci metalizaciju u rupama lemnih mjesta, bolji raspored i hlađenje djelova koji se griju pri radu itd. Kompletno svi trajni pasivni djelovi poput otpornika su transplatirani s orgibal plocica bez pametovanja, postujuci maksimalno odabir samih dizajnera pojacala.
Novo ozicenje je zamjenjeno i to probama u pronalasku najneutralnijeg, govorim o kriticnih 20tak cm od rca ulaza do pcba. Probao sve što što sam mogao a kotira kao vrhunsko, i bez predrasuda nabasao probom na paricu iz studijskog Gotham multicorea koja je u svim segmentima i ukupnoj koherentnosti nakon sve sjela u sridu....itd.

Ne skidam se s Paje, i imam jak argument u zvuku jer još nisam probao amp koji toliko prirodno i precizno prenosti glazbu.    


Objavio: Gašo
Datum objave: 05.svibanj.2017 u 14:23
Ako se vratimo temi, što je tema i kako prodiskutirati išta smisleno sa inicijatorom iste?

Tema nije iscrpljena nego nije ni zapoceta jer nema dijaloga, a jos manje diskusije, inicijator po difloltu ne zeli diskutirsti vec je iskljuciv i ego-nesto.


Objavio: amigo
Datum objave: 05.svibanj.2017 u 16:44
Originalno postano od strane člana: Kalle242 Kalle242 napisao:

Definitivno je dobra ova kategorizacija sa zagriženošću, nismo svi isti i onda ovi manje zagriženi tipa Goran šilje ove zagriženije.
Nekoga manje ili više nije briga za neke detalje u zvuku, niti mu je to toliko važno i onda to projicira na druge i obratno.
Apparatus je 0,87, Amigo je bar 0,92 Baxe, Sten je 0,95, Gašo je visokih 0,75 no to neće priznat.
Ja sam s vremenom postao nekih 0,3 uvrglave. haha


Nemreš biti 0,9 baxa, ak nemaš gramofon. 😉
Ja istina imam keramike i SET, tak da sam blizu, ali ispod 0,9 baxa.
Sten nije ni blizu, a Appy je negdje između.

Šalim se, nije bitna oprema, nego razumijevanje HiFija i težnja prema prirodnoj reprodukciji. Više baxa će imati čovjek koji razumije HiFi i pokušava si složiti što neutralniji HiFi, u skladu s mogućnostima, nego netko tko ima najbolji setup na svijetu, a niti što razumije, niti ga interesira. Više cijenim čovjeka koji između 3 mini linije znanizabrati najbolju, nego nekog ko istrese milijune, samo zato što može, a onda to i ne sluša.

-------------
     http://www.audiofil.net/gal_news_item.asp?NewsID=147 - Moj HiFi


Objavio: Kalle242
Datum objave: 05.svibanj.2017 u 16:52
Amigo, trefio si u žicu ;)

Nisam naravno ni mislio po razini  tko je koliko love udrobio, nego po razini dediciranosti, a ti si mi uz još nekoliko forumskih individua pri vrhu... kao i Sten koji osluškuje strujne konektore ili Gašo koji je modificirao apsolutno svaku komponentu koja mu je prošla kroz kuću, naravno sve u svrhu boljitka. :) 

Puse


Objavio: amigo
Datum objave: 05.svibanj.2017 u 16:53
Originalno postano od strane člana: Gašo Gašo napisao:

Neke ljude ne mozes dobiti na argumentiranje i gotovo, zato je masu toga završilo u košu.
To je jedini razlog što godinama pokušaji diskusije, prijerice sa Appom pocinju i zvršavaju vrlo brzo i bezveze, ja sam kao svadljiva budala.

Osobno sam i sebi osobno modificirao sve i svašta, ali pošto mi se o tome neda raspravljati, posto to smatram nebitnim, jednostavno ne otvaram temu.

Eto, od kurentno i nedavno koristenih uređaja modificirao sam Thiel CS2.4 sa standardnog na SE model, pritom sam konzultirao kod samog proizvođaca ne praveci se pametan, jednostavno sam pitao koja je razlika i koje djelove ste za to koristili, jasno i precizno je odgovoreno.
Pomak na bolje bio jasno cujan u rezoluciji i definiciji, jasniji srednjevisoki spektar poboljšao i bas definiciju pošto se nadovezuju.

Wadija, vracena iz mrtvih, pitao u Wadiji koje su slabe tocke, zamjenio sve to pomno biranim djelovima(pretezno SMD elektroliti), i zamolio ih dali mi mogu poslati noviji firmware za SE uređaj, što su i ucinili. Uređaj proradio.

Berkeley audio DAC, umrtvio pleh kuciste, oklopio jedan od napajackih transformatora, što je pozdravio clan konstruktorskog tima, da je to odlican neinvanzivan tweak na tragu cega su i oni poboljšavali nove generacije uređaja. Jasno cujan napredak u jasnoci, slojevitosti prostornosti, dinamici, definiciji, dinamici.

Pioneer M-22, jedno krasno i rijetko dobro pojacalo snage, nabavio primjerak od naseg Željka, napravio kompletnu restauraciju pri tom poštujuci svaki tvornicki detalj, izradio sam kompletno nove šampane plocice, rucno i precizno transferirsjuci raspored i razmake komponenata, orginalni layout štampe u detalj, jedno što su pcbi rađeni na bazi dvostranih koristeci metalizaciju u rupama lemnih mjesta, bolji raspored i hlađenje djelova koji se griju pri radu itd. Kompletno svi trajni pasivni djelovi poput otpornika su transplatirani s orgibal plocica bez pametovanja, postujuci maksimalno odabir samih dizajnera pojacala.
Novo ozicenje je zamjenjeno i to probama u pronalasku najneutralnijeg, govorim o kriticnih 20tak cm od rca ulaza do pcba. Probao sve što što sam mogao a kotira kao vrhunsko, i bez predrasuda nabasao probom na paricu iz studijskog Gotham multicorea koja je u svim segmentima i ukupnoj koherentnosti nakon sve sjela u sridu....itd.

Ne skidam se s Paje, i imam jak argument u zvuku jer još nisam probao amp koji toliko prirodno i precizno prenosti glazbu.    
Gašo sjajno što si napravio te upgrade. I meni si već mnogo toga poboljšao i spasio, najbolji si u svemiru.
Appyju ga nastojiš ućerati kad god možeš, to svi vidimo. I on je tebi prije, ali čini se da pokušava to prekinuti.
Vezano za ovu zamjenu ožičenja, ti si svakako dao dobre sugestije, no Appy kaže da nema shemu pa je napravio tako kako je znao i mogao. Kaže da sad svira bolje, ak je on sretan, ne treba mu kvariti veselje.

-------------
     http://www.audiofil.net/gal_news_item.asp?NewsID=147 - Moj HiFi


Objavio: Gašo
Datum objave: 05.svibanj.2017 u 17:20
Ima osciloskop 100%

Kvarit mu veselje nitko ne zeli, samo konstruktivno prodiskutirati, ispod svega se ipak postavlja pitanje zasto je tweak rađen stihijski a ne promisljeno ili kroz savjete sa proizvođacem?

Ja bi uzeo skop, pronasao kakvi signali putuju tim flat kablovima, od kuda do kuda, kakve su terminacije i impedace u igri, našao optimalnije rijesenje od flat kabla izvukao tvornicke i zalemio nove od tocke do tocke, sigurno ima mjesta, za to.
To je sve.
Ak radis tweak na dcsu, onda mooora biti optimiziran, govorimo mogucem smanjnju jittera u stransmisiji signala, također za analogiju je svakako bolji jedan swited pair nego neporebni bunt paralelka vodica.


Objavio: Sten
Datum objave: 05.svibanj.2017 u 18:51
Originalno postano od strane člana: Gašo Gašo napisao:

Ako se vratimo temi, što je tema i kako prodiskutirati išta smisleno sa inicijatorom iste?

Tema nije iscrpljena nego nije ni zapoceta jer nema dijaloga, a jos manje diskusije...
Tema, jednostavno ima relativno malo prostora za širenje.U biti svodi se na to da vjerujemo ili ne u rezultate zamjene internog ožičenja. I to je to. I to nije uopće loša stvar, jer se od nas zapravo ni ne traži vjerovanje, već se samo radi o podijeljenom iskustvu.
Sve dok se ne nađe barem još jedan forumaš koji ima isti uređaj i napravio je istu stvar, to je to. Ili ... da netko ima te iste žice doma, da ih je negdje upotrijebio, pa da postavi neki svoj osvrt.
 
No, onaj tko je tako nešto radio na drugim komponentama, sa drugim žicama, može reći koju pametnu, svakako više od onoga tko nije radio ništa takvoga ni na jednom uređaju. A kamoli se onda još udubljivao u rezultate svega toga.
 
Ja vjerujem da je Appi mogao dobiti isto koliko i izgubiti. Ne vidim da je igdje testirao žice (dakle, ocijenio zvučni domet iste - to što negdje, uokolo piše da je super žica, ništa ne znači) prije zahvata. Osobno, meni je svejedno je li dobio ili izgubio, ne radi se o mom sistemu. Ako je dobio, super, ako ne ... pa shvatit će to s vremenom.
Nekad ni mjesec dana slušanja nije dovoljno da bi čovjek bio 100% siguran u nešto. A može biti čujno i nakon 30 sekundi.
Ukratko, ne razumijem zašto ovoliko žući oko svega toga.


Objavio: goran st
Datum objave: 05.svibanj.2017 u 23:52
Originalno postano od strane člana: amigo amigo napisao:

Originalno postano od strane člana: goran st goran st napisao:

Ja cu se iskidat od smija citajuci ovu temu,kad vidim old school audiofile koji ne slusaju stekere ali mijenjaju interno ozicenje na Pucciniju i misle da su napravili upgrade,jel to je ta nit neutralnosti koja je falila ali konstruktor se na to nije bazirao prevec, mislio je na neke druge stvari i ovaj dio ostavio diy majstorima!!

Lipo je kad covik uziva u svom hobiju ali kad prelazi mjeru u bilo cemu nije dobro!
Ljudi triba znat kad triba stat na balun!!

Shocked
Ja ću se iskidat od smija čitajući kako si nepopravljivo nepristojan, a da ne govorimo kako o HiFiju očito nemaš pojma.

Nepristojno je uletavati tako s visoka i docirati, čak i da si nedvojbeno u pravu, a nisi.
Da nemaš pojma o HiFiju pokazuje to što si dopuštaš da napamet, bez da si se slušno uvjerio, izričeš takve kategoričke sudove.

Appy je napravio što je napravio, njegov uređaj, njegov novac, njegova lemilica. Nije uništio uređaj, jer je spremio original ožičenje. Iskustvo je podijelio s nama, a mogao je i ne podijeliti ga. Slušno se uvjerio da je rezultat dobar. To što je iznio slušno iskustvo vrijedi više od 1000 postova vas koji napamet lupetate.

I tko si sad ti da ga ismijavaš i osuđuješ? Tko ti daje to pravo?
Smiri doživljaj malo,pomalo herc bu te srtefil!
Kao prvo na forumu nismo od jučer i svi se skoro poznajemo,kako osobno tako i virtualno!Nista ja sa visoka nisam napisao,samo svoje misljenje koje je vrlo normalno!!
Njegova sva iskustva koja je podijelio s nama su ista,sto god da ima je taj tren u superlativima,sto god napravi bolje nego sto je tvornicki,tako i sa Puccinijem!!Bilo kakva diskusija u drugom smjeru nije dozvoljena ako ne ide njemu niz vjetar,i onda se ti javljas kao vjerni sljedbenik i meni nesto govoris!!

Moj komentar nije bio za uvredu nikome,jednostavno moje glasno razmisljanje!!!Ovo sto Appi radi meni nema smisla bez obzira sto nisam poslusao uređaj nakon tweeka i nisam jedini koji misli tako!
Bez ikakve studije,istrazivanja,mjerenja.....se dobiva upgrade posrebljivanjem internog ozicenja...daj molim te...a ekipa u dCS pada u nesvjest kako im je to promaklo!

Uglavnom nastavite u revijalno tonu,i svi po srebro!!


-------------
MNK-VOLE GRADELE SPLIT 2007

Objavio: 11duc
Datum objave: 06.svibanj.2017 u 00:55
Originalno postano od strane člana: amigo amigo napisao:

Više baxa će imati čovjek koji razumije HiFi i pokušava si složiti što neutralniji HiFi, u skladu s mogućnostima, nego netko tko ima najbolji setup na svijetu, a niti što razumije, niti ga interesira. Više cijenim čovjeka koji između 3 mini linije znanizabrati najbolju, nego nekog ko istrese milijune, samo zato što može, a onda to i ne sluša.

Clap Respect
Zamena tih kablova u dCS-u je sigurno donela promene, dali bolje ili gore nemam pojma pošto nisam slušao. Rešio sam verovati vragu ne reč, negledajuči na to koliko je boskonačno pozitivno impresioniran u svakom koraku, kada se (naravno) radi o njegovom uredjaju. Može se tu još jednostavnijih tweakova napraviti, koji nisu vezani na put bilo kojeg signala a utiču na zvuk. Još ako na kraju upikne konkretan naponski kabel, putovima impresija nikad kraja. Jedino mi nije jasno, kako pojedinci ne shvačaju da niti perfekcija od 100k eura, nije perfektna.Objavio: amigo
Datum objave: 06.svibanj.2017 u 06:42
Originalno postano od strane člana: goran st goran st napisao:

Originalno postano od strane člana: amigo amigo napisao:

Originalno postano od strane člana: goran st goran st napisao:

Ja cu se iskidat od smija citajuci ovu temu,kad vidim old school audiofile koji ne slusaju stekere ali mijenjaju interno ozicenje na Pucciniju i misle da su napravili upgrade,jel to je ta nit neutralnosti koja je falila ali konstruktor se na to nije bazirao prevec, mislio je na neke druge stvari i ovaj dio ostavio diy majstorima!!

Lipo je kad covik uziva u svom hobiju ali kad prelazi mjeru u bilo cemu nije dobro!
Ljudi triba znat kad triba stat na balun!!

Shocked

Ja ću se iskidat od smija čitajući kako si nepopravljivo nepristojan, a da ne govorimo kako o HiFiju očito nemaš pojma.

Nepristojno je uletavati tako s visoka i docirati, čak i da si nedvojbeno u pravu, a nisi.
Da nemaš pojma o HiFiju pokazuje to što si dopuštaš da napamet, bez da si se slušno uvjerio, izričeš takve kategoričke sudove.

Appy je napravio što je napravio, njegov uređaj, njegov novac, njegova lemilica. Nije uništio uređaj, jer je spremio original ožičenje. Iskustvo je podijelio s nama, a mogao je i ne podijeliti ga. Slušno se uvjerio da je rezultat dobar. To što je iznio slušno iskustvo vrijedi više od 1000 postova vas koji napamet lupetate.

I tko si sad ti da ga ismijavaš i osuđuješ? Tko ti daje to pravo?
Smiri doživljaj malo,pomalo herc bu te srtefil!
Kao prvo na forumu nismo od jučer i svi se skoro poznajemo,kako osobno tako i virtualno!Nista ja sa visoka nisam napisao,samo svoje misljenje koje je vrlo normalno!!
Njegova sva iskustva koja je podijelio s nama su ista,sto god da ima je taj tren u superlativima,sto god napravi bolje nego sto je tvornicki,tako i sa Puccinijem!!Bilo kakva diskusija u drugom smjeru nije dozvoljena ako ne ide njemu niz vjetar,i onda se ti javljas kao vjerni sljedbenik i meni nesto govoris!!

Moj komentar nije bio za uvredu nikome,jednostavno moje glasno razmisljanje!!!Ovo sto Appi radi meni nema smisla bez obzira sto nisam poslusao uređaj nakon tweeka i nisam jedini koji misli tako!
Bez ikakve studije,istrazivanja,mjerenja.....se dobiva upgrade posrebljivanjem internog ozicenja...daj molim te...a ekipa u dCS pada u nesvjest kako im je to promaklo!

Uglavnom nastavite u revijalno tonu,i svi po srebro!!
Da ti kojim slučajem nešto napraviš i izneseš to pred forum i da ti Appy spusti ko ti njemu, čitali bismo svašta.
To se naravno neće dogoditi.
Možda bi trebao razmisliti da ovo nije mjesto na kojem se glasno razmišlja? Možda bi prije upotrebe tipkovnice trebalo razmisliti kako to razmišljanje izgleda drugima i kako utječe na druge?

-------------
     http://www.audiofil.net/gal_news_item.asp?NewsID=147 - Moj HiFi


Objavio: Kale.v.2.0
Datum objave: 06.svibanj.2017 u 09:48
Evo danas kazem sebi idem viditi sta ima na ovom strucnom (ma kako ozbiljno to zvucalo) forumu... i onda vidim ovu temu, i onda vidim dikusiju, i onda zakljucim, sve se mijenja, ali  na audiofil.net forumu stvari su, pa ajmo reci konstanta....

No ajmo malo o temi... fantasticna stvar je zaista sto je Appy ulozio toliko strpljanja i toliko volje u ovu nadogradnju, i moram kazati da mu na tome skidam kapu! Odlicna stvar je sto ta izmjena nije fixna, dakle bez problema se moze vratiti nazad na staro.

No sad "ali" misliti da se postiglo poboljsanje samo radi upotrebe srebrnog vodica, po meni zaista ne drzi vodu. Vjerujem da se Appyu svidja novi zvuk, u to ne sumnjam, ali jel to isti zvuk kojem su tezili tvorci izvornog uredjaja? Mnogo ste puta citali kako ima ljudi koji svoje najdraze CD-ove vole snimiti na kvalitetnog trakasa, jer da im tada ukupna zvucna slika bude dosta realisticnije (nemojte sad paljbu po ovome, ovo iznosim samo kao paralelu), isto tako, ta upotreba srebra vjerojatno je napravila odredjeni pomak koji se svidio Appyu, ali jel to "to" ili ima nesto drugo...

Potpuno se slazem s Gasom, upotreba flat kabela s toliko usporednih vodova s toliko razlicitih prijenosa signala je zaista veliko nuzno zlo, i kako je Gaso kazao, ako se nesto bas mora dirati, bolje bi bilo da su se analizirali koji signali i koja vrsta ide kroz odredjeni vodic, i tada odabrati koju vrstu kabela odabrati i koji vodic.
Da bi se spustio na nizu razinu tehnickog poimanja problema, opet cu navesti primjer:
Svi se sjecate SCART kabela... i bilo je scart kabela za 40kn a bilo je scart kabela za 500 pa i vise kn. Poanta nije bila samo u fancy izgledu, vec unutar samog kabela, ovi jeftini su imali pinove povezane klasicnim zicama, a ovi skuplji su imali ciljano dizajnirane kabele, tako za R-G-B su na primjer imali zasebne koax 75 omske kabele unutar tog scart kabela... i sad mozete zamisliti kakvo preslusavanje su imali scart kabeli od 40kn...

Ima jos nesto, vrlo vazan detalj u ovakvim flat kabelima je i odabir adekvatnog razmaka izmedju vodica, tu se nista ne radi slucajno, tako da moze biti kvalitetniji prijenos razlicitih komplesnih signala na odredjenom flat kabelu tvornicke izrade (sa tankim bakrenim vodicem ali sa pazljivo odabranim razmakom izmadju njih), nego sa debljim srebrnim vodicem koji naslagan tik jedan uz drugog....

Sve su ovo razmisljanja "za" i "protiv" sa moje strane....

Na kraju, Appy je iznio jedno svoje razmisljanje, elaborirao ga i dokumentirao, to je svakako za pohvalu u danjasnje vrijeme kada je tesko naci ovakve teme na ovom forumu, ali isto tako, razmisljanja ljudi su ocekivano razlicita, i to je po meni rasprava, koja je pozeljna u svemu ovome....


Objavio: Kale.v.2.0
Datum objave: 06.svibanj.2017 u 09:50
Originalno postano od strane člana: amigo amigo napisao:


Možda bi trebao razmisliti da ovo nije mjesto na kojem se glasno razmišlja? Možda bi prije upotrebe tipkovnice trebalo razmisliti kako to razmišljanje izgleda drugima i kako utječe na druge?


A sad molim te lijepo obrazlozi ovu svoju izjavu??? A kako ova TVOJA izjava utjece na druge?


Objavio: icon
Datum objave: 06.svibanj.2017 u 09:55
Originalno postano od strane člana: icon icon napisao:

Svaka čast na trudu!
imam dva pitanja:
možeš li objasniti svrhu, ili da se bolje izrazim, konkretnu funkciju navedenih flat kabela?
- kad si mjenjao sve, mogao si baš i ovaj šareni izmjenjati, možda i onaj za display, možda bi onda na njemu bila audiofilskija slova

U svakom slučaju svaka čast na trudu i vremenu utučenom na ovaj projekt.


vidjeh da je prošlo nezapaženo pa da ponovim

Konkretno pitanje i to bez prizvuka zajebavanja bilo je i ostalo (neodgovoreno): "možeš li objasniti svrhu, ili da se bolje izrazim, konkretnu funkciju navedenih flat kabela?"

Objavio: icon
Datum objave: 06.svibanj.2017 u 09:57
prestiže me drug kale


Objavio: Apparatus
Datum objave: 06.svibanj.2017 u 10:49
Vidim, ekipi je do rasprave, a ja ko ja, moje je uvijek najbolje. Jako inteligentno. Da, moje je MENI uvijek najbolje. Bolje od onoga što sam imao, a za bolje ne znam. Usput, nisam bolje nigdje i ni kod koga čuo pa dok se to ne promijeni, da najbolje je. I sad se možete frigat svi na hrpi.

Neš ti hereze, pače blasfemije, promijenit žičice u rajngli. O čemu vi, leba vam? O raketnoj fizici? Kakav dCS ima stav o internom ožičenju svojih rajngli, vidi se. Moj stav je drukčiji i ja sam pokušao srebrom. Moje pravo, moj ćef, moja lova i moj trud. Uređaj radi još bolje, nikakvih negativnosti nema i to je apsolutna činjenica. Pa sad vi možete misliti ovo i o ono, bla, bla, bla... Vjerojatno nemam dovoljno iskustva i dovoljno dobru opremu i sobu pa mi se ne može vjerovati. Jok, vama se može. Btw, i tu se možete frigat svi na hrpi.


@Icon:
Sve ti piše u temi i ako te stvarno zanima, pročitat ćeš. Nemam namjere pisati kobaje ponovo.

@Splićo:
Niti čitaš, nit promišljaš, al zato letiš gologuz u šesnaesterac na Poljudu. Tipično za tebe. I tako očekvano.

@Glava: Što da ja tebi kažem na retardirani komentar kako kokoši još uvijek hodaju kućama u Bjelovaru... Ili je to duhovito?

@Gašo: Fino se javiš Boži i naručiš dCS Puccini i U-Clock. Nominalno oko 2100€, a kod legendarnog Bože ćeš dobit vjerojatno najveći popust na svijetu i okolici. Ili ako nemaš para, kupiš jedan SH kompletić na Audiomarktu za nekih 7000€. Onda fino skineš haubu i udri point to point švajsovanje po višeslojnim pločama. Pa optimiziraj, ubadaj skop, analiziraj, šarafaj i sve redom kako si genijalno zamislio. Ako syebeš n.pr. matičnu, ne beri brige, ima u dCS-a ko salate. Ne vjerujem da je skuplja od 3000-5000€. A ako uređaj nakon toga uopće bude šljakao i pritom još bolje od mojeg, ja ću ti se prvi javno nakloniti do crne zemlje. Nećeš morati čekati da te opjevava Amigo za kojega si najbolji u svemiru. Budući se ništa od navedenog dogoditi neće, savjet je da se i dalje držiš onoga što ti ponajbolje ide, a to je paušalno patroniziranje i busanje bez osnove. 

Evo vam "rasprave". Sretni, zadovoljni? Subota je, a ja odo uživat svojeg Puccinija koji je ovako tviknut najbolji na svijetu. I možete se slikat svi na hrpi.
-------------
dCS Puccini MkII & U-Clock, AQ Sky, Krell FPB300cx, AQ Sterling 2, Sonus faber Amati Futura


Objavio: 11duc
Datum objave: 06.svibanj.2017 u 11:33
Originalno postano od strane člana: icon icon napisao:

 

Konkretno pitanje i to bez prizvuka zajebavanja bilo je i ostalo (neodgovoreno): "možeš li objasniti svrhu, ili da se bolje izrazim, konkretnu funkciju navedenih flat kabela?"


Prenos elektrona? Koji vodiči su za njihov prenos bolji? Probajte me ubediti da če lošiji material pozitivno utjecati na njihov zadatak, i da je razmak medju vodimičima značajniji od vodiča samog.


Objavio: Kale.v.2.0
Datum objave: 06.svibanj.2017 u 11:48
Originalno postano od strane člana: 11duc 11duc napisao:Prenos elektrona? Koji vodiči su za njihov prenos bolji? Probajte me ubediti da če lošiji material pozitivno utjecati na njihov zadatak, i da je razmak medju vodimičima značajniji od vodiča samog.

Tebe necu ubedjivati nista, jer vidim ti si audiofil iz skupine sismisa, pa ti ionako nema svrhe objasnjavati kompleksnost prijenosa signala, i sto sve utjece na to....  Ti imas srecu da se tvoja slusna percepcija krece u rasponu od 2Hz do 20 kHz +/- 0.25 dB, bez faznog pomaka i s mininalnim tj, nemjerljivim izoblicenjima.... Hahaha mos mislit....

Triba pucat srebro, ma sta srebro, ZLATO, svagdi di se stigne, i svi problemi prijenosa signala ce biti rijeseni!

Ma koji me vrag tira da se javim... iden ca vanka, lip suncan dan...


Objavio: vdem
Datum objave: 06.svibanj.2017 u 12:45
Možda pomogne da rasprava bude fokusiranija jer u ovoj raspravi su pomiješana dva različita problema:
 
1. Da li je opravdano raditi modifikacije ovakvih uređaja? Treba uzeti u obzir da se radi o visoko rangiranom proizvodu koji je sasvim sigurno prošao slušne testove i u fazi prototipa različite varijante unutrašnje "opreme". Proizvođač je zbog nečeg odlučio da proizvod ima zvuk koji ima, koji (po recenzijama) pokazuje male razlike u odnosu na proizvode drugih proizvođača i istog ranga. Znači da li modifikacija sa "znatnom razlikom" u zvuku znači pomak na bolje? Svako ima različito mišljenje.
 
2. Drugi problem je kako je kvalitativno realizirana modifikacija? Ne mislim na tehnologiju lemljenja nego na meni čudnu stvari spajanja žičica u seriju lemljenjem. Da je bolje imati 20 cm bakrene žice ili 5 cm bakrene pa zalemljeno 10 cm srebrne pa zalemljeno 5 cm bakrene? U funkciji interkonekta?
 
Ima mjesta za raspravu u oba slučaja. A šta se načina komunikacije tiče... teško. Ne može se provocirati i omalovažavati, a onda očekivati od kritičara drugačiji riječnik.
 
 
 


-------------


Objavio: amigo
Datum objave: 06.svibanj.2017 u 15:10
Originalno postano od strane člana: vdem vdem napisao:


Možda pomogne da rasprava bude fokusiranija jer u ovoj raspravi su pomiješana dva različita problema:
 
1. Da li je opravdano raditi modifikacije ovakvih uređaja? Treba uzeti u obzir da se radi o visoko rangiranom proizvodu koji je sasvim sigurno prošao slušne testove i u fazi prototipa različite varijante unutrašnje "opreme". Proizvođač je zbog nečeg odlučio da proizvod ima zvuk koji ima, koji (po recenzijama) pokazuje male razlike u odnosu na proizvode drugih proizvođača i istog ranga. Znači da li modifikacija sa "znatnom razlikom" u zvuku znači pomak na bolje? Svako ima različito mišljenje.
 
2. Drugi problem je kako je kvalitativno realizirana modifikacija? Ne mislim na tehnologiju lemljenja nego na meni čudnu stvari spajanja žičica u seriju lemljenjem. Da je bolje imati 20 cm bakrene žice ili 5 cm bakrene pa zalemljeno 10 cm srebrne pa zalemljeno 5 cm bakrene? U funkciji interkonekta?
 
Ima mjesta za raspravu u oba slučaja. A šta se načina komunikacije tiče... teško. Ne može se provocirati i omalovažavati, a onda očekivati od kritičara drugačiji riječnik.
 
 
 
Ja mislim da je bilo dovoljno Appyja pohvaliti za trud i zahvaliti se što je podijelio iskustvo. Jer, nitko od nas nema pojma je li on dobio ili izgubio modifikacijom, osim njega.

Rasprava o tome je li bolje imati običnu bakrenu, ili zalemljenu srebrnu žicu, može biti samo obično trabunjanje, jer to nitko osim Appyja nije isprobao. I svi koji na taj način komentiraju, lupetaju bez veze.

-------------
     http://www.audiofil.net/gal_news_item.asp?NewsID=147 - Moj HiFi


Objavio: vdem
Datum objave: 06.svibanj.2017 u 16:30
Originalno postano od strane člana: amigo amigo napisao:

Originalno postano od strane člana: vdem vdem napisao:


Možda pomogne da rasprava bude fokusiranija jer u ovoj raspravi su pomiješana dva različita problema:
 
1. Da li je opravdano raditi modifikacije ovakvih uređaja? Treba uzeti u obzir da se radi o visoko rangiranom proizvodu koji je sasvim sigurno prošao slušne testove i u fazi prototipa različite varijante unutrašnje "opreme". Proizvođač je zbog nečeg odlučio da proizvod ima zvuk koji ima, koji (po recenzijama) pokazuje male razlike u odnosu na proizvode drugih proizvođača i istog ranga. Znači da li modifikacija sa "znatnom razlikom" u zvuku znači pomak na bolje? Svako ima različito mišljenje.
 
2. Drugi problem je kako je kvalitativno realizirana modifikacija? Ne mislim na tehnologiju lemljenja nego na meni čudnu stvari spajanja žičica u seriju lemljenjem. Da je bolje imati 20 cm bakrene žice ili 5 cm bakrene pa zalemljeno 10 cm srebrne pa zalemljeno 5 cm bakrene? U funkciji interkonekta?
 
Ima mjesta za raspravu u oba slučaja. A šta se načina komunikacije tiče... teško. Ne može se provocirati i omalovažavati, a onda očekivati od kritičara drugačiji riječnik.
 
 
 
Ja mislim da je bilo dovoljno Appyja pohvaliti za trud i zahvaliti se što je podijelio iskustvo. Jer, nitko od nas nema pojma je li on dobio ili izgubio modifikacijom, osim njega.

Rasprava o tome je li bolje imati običnu bakrenu, ili zalemljenu srebrnu žicu, može biti samo obično trabunjanje, jer to nitko osim Appyja nije isprobao. I svi koji na taj način komentiraju, lupetaju bez veze.
 
Dragi moj Amigo, ako pročitaš moj tekst vidjet ćeš da ja lupetam sa vezom (temom). A upravo ti lupetaš bez veze (sa onim što piše u mom postu).
 
 


-------------


Objavio: Edison
Datum objave: 06.svibanj.2017 u 16:48
Apparatus za taj uredjaj nema sheme, a ne bi je dobio ni da pita. Plocica je viseslojna i tu se nema sto cackati s obicnom lemilicom. Moze samo nesto sprckati i pokvariti. On je na svom uredjaju napravio sto je mogao, cega se dosjetio, sto mu je tehnoloski bilo moguce izvesti. Uredjaj nije unistio, jer ima i originalne kabele, i za 10 minuta vrati uredjaj u tvornicko stanje. E sad da li srebro... da li dva dodatna lema... da li je razmak medju zicama... da li... Tko ce sve to znati.

Apparatus je smislio, napravio, isprobao, i ovdje opisao sto je napravio. On veli da mu je to donijelo napredak u zvuku. Ja znam da nije gluh i to mi je dovoljno da mu vjerujem ovo sto tvrdi za tu modifikaciju. Da nije uspio, tj. da nije bilo pomaka u zvuku na bolje, ili da je ostalo isto, jednostavno bi izvadio te svoje "preradjene kabele", utakao originalne, i ne bi se o tome ni oglasio javno na forumu. Zar je to tesko shvatiti?

 


Objavio: amigo
Datum objave: 06.svibanj.2017 u 17:06
Originalno postano od strane člana: vdem vdem napisao:

Originalno postano od strane člana: amigo amigo napisao:

Originalno postano od strane člana: vdem vdem napisao:


Možda pomogne da rasprava bude fokusiranija jer u ovoj raspravi su pomiješana dva različita problema:
 
1. Da li je opravdano raditi modifikacije ovakvih uređaja? Treba uzeti u obzir da se radi o visoko rangiranom proizvodu koji je sasvim sigurno prošao slušne testove i u fazi prototipa različite varijante unutrašnje "opreme". Proizvođač je zbog nečeg odlučio da proizvod ima zvuk koji ima, koji (po recenzijama) pokazuje male razlike u odnosu na proizvode drugih proizvođača i istog ranga. Znači da li modifikacija sa "znatnom razlikom" u zvuku znači pomak na bolje? Svako ima različito mišljenje.
 
2. Drugi problem je kako je kvalitativno realizirana modifikacija? Ne mislim na tehnologiju lemljenja nego na meni čudnu stvari spajanja žičica u seriju lemljenjem. Da je bolje imati 20 cm bakrene žice ili 5 cm bakrene pa zalemljeno 10 cm srebrne pa zalemljeno 5 cm bakrene? U funkciji interkonekta?
 
Ima mjesta za raspravu u oba slučaja. A šta se načina komunikacije tiče... teško. Ne može se provocirati i omalovažavati, a onda očekivati od kritičara drugačiji riječnik.
 
 
 
Ja mislim da je bilo dovoljno Appyja pohvaliti za trud i zahvaliti se što je podijelio iskustvo. Jer, nitko od nas nema pojma je li on dobio ili izgubio modifikacijom, osim njega.

Rasprava o tome je li bolje imati običnu bakrenu, ili zalemljenu srebrnu žicu, može biti samo obično trabunjanje, jer to nitko osim Appyja nije isprobao. I svi koji na taj način komentiraju, lupetaju bez veze.

 
Dragi moj Amigo, ako pročitaš moj tekst vidjet ćeš da ja lupetam sa vezom (temom). A upravo ti lupetaš bez veze (sa onim što piše u mom postu).
 
 
No dobro, ti si pokušao raspravljati o temi, barem si pokušao. Nisam mislio da ti trabunjaš, nego bismo svi mi, kad bismo se o dvojbi odlučili napamet, samo trabunjali, zato što nemamo pojma koja opcija je bolja. Kao što sam rekao, to zna samo Appy.

-------------
     http://www.audiofil.net/gal_news_item.asp?NewsID=147 - Moj HiFi


Objavio: amigo
Datum objave: 06.svibanj.2017 u 17:07
Originalno postano od strane člana: Edison Edison napisao:

Apparatus za taj uredjaj nema sheme, a ne bi je dobio ni da pita. Plocica je viseslojna i tu se nema sto cackati s obicnom lemilicom. Moze samo nesto sprckati i pokvariti. On je na svom uredjaju napravio sto je mogao, cega se dosjetio, sto mu je tehnoloski bilo moguce izvesti. Uredjaj nije unistio, jer ima i originalne kabele, i za 10 minuta vrati uredjaj u tvornicko stanje. E sad da li srebro... da li dva dodatna lema... da li je razmak medju zicama... da li... Tko ce sve to znati.

Apparatus je smislio, napravio, isprobao, i ovdje opisao sto je napravio. On veli da mu je to donijelo napredak u zvuku. Ja znam da nije gluh i to mi je dovoljno da mu vjerujem ovo sto tvrdi za tu modifikaciju. Da nije uspio, tj. da nije bilo pomaka u zvuku na bolje, ili da je ostalo isto, jednostavno bi izvadio te svoje "preradjene kabele", utakao originalne, i ne bi se o tome ni oglasio javno na forumu. Zar je to tesko shvatiti?

 
Aa-men!

-------------
     http://www.audiofil.net/gal_news_item.asp?NewsID=147 - Moj HiFi


Objavio: Kale.v.2.0
Datum objave: 06.svibanj.2017 u 17:26
Hebate! Ljudi vi meni niste jasni!

Pa ako je tako, onda treba otvoriti jedan dio foruma u kojem ce se pisati kolumne o hifi-ju. U njima ce autori napisti tekst, koji cemo mi svi moci procitati, formirati svoje misljenje, ali ne i napisati ga, jer ce to biti samo dopusteno autoru teksta u svrhu obavjescivanja svekolikog pucanstva!
Znaci svrha ove teme je, procitati, pogledati slike, i to je to?!?
Meni je iskreno zao sto sam se navukao da komentiram ovo, jer ipak sam mislio da sam na forumu. No svakome svoje veselje, idem ja lemiti po necem drugom...


Objavio: amigo
Datum objave: 06.svibanj.2017 u 17:43
Originalno postano od strane člana: Kale.v.2.0 Kale.v.2.0 napisao:

Hebate! Ljudi vi meni niste jasni!

Pa ako je tako, onda treba otvoriti jedan dio foruma u kojem ce se pisati kolumne o hifi-ju. U njima ce autori napisti tekst, koji cemo mi svi moci procitati, formirati svoje misljenje, ali ne i napisati ga, jer ce to biti samo dopusteno autoru teksta u svrhu obavjescivanja svekolikog pucanstva!
Znaci svrha ove teme je, procitati, pogledati slike, i to je to?!?
Meni je iskreno zao sto sam se navukao da komentiram ovo, jer ipak sam mislio da sam na forumu. No svakome svoje veselje, idem ja lemiti po necem drugom...
Pa onda uzmi 1 m običnog bakrenog interkonekta sa krimpanim konektorima u 2 primjerka. Na drugom primjerku odmah iza konektora odreži žicu i zalemi Neotech srebro. Tako i s druge strane. Onda nakon 50 sati usviravanja reci koji interkonekt je bolji.

-------------
     http://www.audiofil.net/gal_news_item.asp?NewsID=147 - Moj HiFi


Objavio: Doomsday
Datum objave: 06.svibanj.2017 u 20:47
Originalno postano od strane člana: vdem vdem napisao:

...
1. Da li je opravdano raditi modifikacije ovakvih uređaja? Treba uzeti u obzir da se radi o visoko rangiranom proizvodu koji je sasvim sigurno prošao slušne testove i u fazi prototipa različite varijante unutrašnje "opreme". Proizvođač je zbog nečeg odlučio da proizvod ima zvuk koji ima, koji (po recenzijama) pokazuje male razlike u odnosu na proizvode drugih proizvođača i istog ranga. Znači da li modifikacija sa "znatnom razlikom" u zvuku znači pomak na bolje? Svako ima različito mišljenje.
...


Zašto ne...? Postoji nešto što se zove industrijski dizajn, gdje se pod optimizacijom podrazumijeva i dizajniranje namjernih mana, sve u svrhu optimiziranja prodaje i korištenja uređaja na način koji  je najprofitabilniji samom proizvođaču... Pa se koriste materijali koji nisu optimum na funkciju i dugotrajnost, iako možda nisu najpovoljniji, ali  nema smisla proizvoditi uređaj koji će raditi dugo nakon garantnog roka, jer kad ćeš onda kupiti drugi...

U baš ovom slučaju, radi se o uređajima koji  dolaze u nekoliko cjenovnih razreda, a zbog same specifičnosti tehnoligije, možda nije lako napraviti primjetnu razliku između tih razreda, tj. mora se nekako opradati dodatno ulaganje... Pa tako možda početne serije, vjerojatno namjerno, nisu optimizirane koliko bi mogle biti, a jer se ne isplati raditi različite pločice i koristiti drugačija rješenja, najlakše je možda ubaciti duge konekcijske kabele, iako se možda moglo to lako i jednostavno izbjeći u fazi dizajna...

Samo moje mišljenje...

smijeh

P.S.a na drugo pitanje je upravo iznad mog posta amigo llijepo napisao...

mig


-------------
PERONOSPORA AD OPEL ASTRA...


Objavio: vdem
Datum objave: 06.svibanj.2017 u 21:33
Originalno postano od strane člana: Doomsday Doomsday napisao:

Originalno postano od strane člana: vdem vdem napisao:

...
1. Da li je opravdano raditi modifikacije ovakvih uređaja? Treba uzeti u obzir da se radi o visoko rangiranom proizvodu koji je sasvim sigurno prošao slušne testove i u fazi prototipa različite varijante unutrašnje "opreme". Proizvođač je zbog nečeg odlučio da proizvod ima zvuk koji ima, koji (po recenzijama) pokazuje male razlike u odnosu na proizvode drugih proizvođača i istog ranga. Znači da li modifikacija sa "znatnom razlikom" u zvuku znači pomak na bolje? Svako ima različito mišljenje.
...


Zašto ne...? Postoji nešto što se zove industrijski dizajn, gdje se pod optimizacijom podrazumijeva i dizajniranje namjernih mana, sve u svrhu optimiziranja prodaje i korištenja uređaja na način koji  je najprofitabilniji samom proizvođaču... Pa se koriste materijali koji nisu optimum na funkciju i dugotrajnost, iako možda nisu najpovoljniji, ali  nema smisla proizvoditi uređaj koji će raditi dugo nakon garantnog roka, jer kad ćeš onda kupiti drugi...

U baš ovom slučaju, radi se o uređajima koji  dolaze u nekoliko cjenovnih razreda, a zbog same specifičnosti tehnoligije, možda nije lako napraviti primjetnu razliku između tih razreda, tj. mora se nekako opradati dodatno ulaganje... Pa tako možda početne serije, vjerojatno namjerno, nisu optimizirane koliko bi mogle biti, a jer se ne isplati raditi različite pločice i koristiti drugačija rješenja, najlakše je možda ubaciti duge konekcijske kabele, iako se možda moglo to lako i jednostavno izbjeći u fazi dizajna...

Samo moje mišljenje...

smijeh

P.S.a na drugo pitanje je upravo iznad mog posta amigo llijepo napisao...

mig
Sve ok, po tebi dCS, Meridian i Ayre dizajniraju svoje top uređaje sa namjerno ugrađenim (zvučnim) manama. Obzirom da su zvučno slični sigurno se i dogovaraju međusobno kako bi bolje izvarali kupce.
 
A za drugo, Krpljenje je krpljenje kako god okreneš. Ako želimo probati srebrnu žicu onda treba biti ispravnog presjeka... a ne izvoditi kerefeke. Kako bi tek sviralo srebro iz komada, bez zakrpi... vjerojatno bolje i od vivaldija. Jer i on ima namjerno ugrađene tvorničke tehnološke mane.
 


-------------


Objavio: Doomsday
Datum objave: 06.svibanj.2017 u 22:03
Pa da, naravno, sasvim slučajno je u uređaj stavljeno metara i metara kabela,kojeg se sigurno nije moglo reducirati drugačijim prostornim razmještajem...

I sasvim slučajno u uređajima iz višeg cjenovnog razreda istog proizvođača tih istih dugih kabela nema...

I da, kao što je do sada pokazano toliko puta, krpanje kilometara i kilometara naponskih kabela sa zadnjim metrom skupog strujaša nikad nema nikakvog smisla ni efekta...

Što se mene tiče, na ovu temu, EOD...

smijeh


-------------
PERONOSPORA AD OPEL ASTRA...


Objavio: 11duc
Datum objave: 06.svibanj.2017 u 23:52
Originalno postano od strane člana: Kale.v.2.0 Kale.v.2.0 napisao:


Tebe necu ubedjivati nista, jer vidim ti si audiofil iz skupine sismisa

Here we go again Beer
Originalno postano od strane člana: Kale.v.2.0 Kale.v.2.0 napisao:


Triba pucat srebro, ma sta srebro, ZLATO, svagdi di se stigne, i svi problemi prijenosa signala ce biti rijeseni!

Inače je srebro je bolje od zlata, ali što se mene tiče, možeš staviti i čeličnu žicu.
Originalno postano od strane člana: amigo amigo napisao:

  Pa onda uzmi 1 m običnog bakrenog interkonekta sa krimpanim konektorima u 2 primjerka. Na drugom primjerku odmah iza konektora odreži žicu i zalemi Neotech srebro. Tako i s druge strane. Onda nakon 50 sati usviravanja reci koji interkonekt je bolji.

Nema potrebe, pošto zna da nema razlike mig


Objavio: zuti mrav
Datum objave: 07.svibanj.2017 u 10:54
Ne da mi se bit ničiji odvjetnik, zapravo mi se ne da uopće više pisat po forumu, ali prozivat Duca šišmišem, čovjek iz čijeg se svakog posta vidi da zna puno o hifiu je stvarno smiješno.


Objavio: alexatpos
Datum objave: 07.svibanj.2017 u 11:38
Originalno postano od strane člana: Doomsday Doomsday napisao:

Pa da, naravno, sasvim slučajno je u uređaj stavljeno metara i metara kabela,kojeg se sigurno nije moglo reducirati drugačijim prostornim razmještajem...

I sasvim slučajno u uređajima iz višeg cjenovnog razreda istog proizvođača tih istih dugih kabela nema...

I da, kao što je do sada pokazano toliko puta, krpanje kilometara i kilometara naponskih kabela sa zadnjim metrom skupog strujaša nikad nema nikakvog smisla ni efekta...

Što se mene tiče, na ovu temu, EOD...

smijeh

Vdemov odgovor je bio ironican, nisi skuzio.
Takodjer, nisi se potrudio baciti pogled na slike 'iz viseg cjenovnog razreda' ili procitati Gashin raniji
 post, no isti princip izrade je koristen i na drugim mjestima, odnosno ti kabeli postoje i skupljim masinama, ma sto god to znacilo.

No, ono sto meni smeta, na ovom forumu, je cinjenica sto je bila prezentacija DCS a, na kojoj je ipak bilo dosta ljudi sa ovog foruma, a o kojoj je bilo jako malo price ovdje, a umjesto toga se bavimo glupostima.

Na toj istoj prezentaciji je lik iz DCS a u nekom privatnom razgovoru 'priznao' kako je trenutacni 'zvuk' stvar 'mode' ili 'trenda' , izmedju ostalog, te da su oni primjenom slozenih algoritama i softwerskih upgrade a u moucnosti manipulirati zvukom samih uredjaja po zelji ili potrebi, te 'proizvesti' bas onakav kakav zele ili trziste ocekuje ili zahtijeva

U tom kontekstu, ova prica je, ono, 'luk i strijela u divljaka'...no, ako koga veseli....


Objavio: vdem
Datum objave: 07.svibanj.2017 u 11:53
Originalno postano od strane člana: Doomsday Doomsday napisao:

Pa da, naravno, sasvim slučajno je u uređaj stavljeno metara i metara kabela,kojeg se sigurno nije moglo reducirati drugačijim prostornim razmještajem...

I sasvim slučajno u uređajima iz višeg cjenovnog razreda istog proizvođača tih istih dugih kabela nema...

I da, kao što je do sada pokazano toliko puta, krpanje kilometara i kilometara naponskih kabela sa zadnjim metrom skupog strujaša nikad nema nikakvog smisla ni efekta...

Što se mene tiče, na ovu temu, EOD...

smijeh
Prigovoriš, i u drugom postu EOD? Ok ali reda radi evo odgovora na tvoja pitanja:
 
1. Tačno, optimalni prostorni razmještaj komponenti unutar uređaja ovisi o puno drugih faktora koji su bitniji za ukupan rezultat. Sama dužina kabela ovisi o najboljoj ruti, tj putanji koja ima najmanje interferencija sa ostalom elektronikom u blizini. I... tvorničko kabliranje je za tu rutu odrezano na mjeru, nema smotanog viška.
 
2. Upravo govorimo o uređaji tog višeg cjenovnog razreda. Nema ništa iznad. A kabeli su tu.
 
3. U ovom slučaju je "zadnji metar" tj zadnji centimetar veze - bakreni.
 
Prilažem i sliku Vivaldija za usporedbu:


-------------


Objavio: Doomsday
Datum objave: 07.svibanj.2017 u 11:58
EOD jer je sve već rečeno, pa tko je shvatio-shvatio...

A što se slika tiče... Pa da, ista stvar, nema nikakve razlike...
-------------
PERONOSPORA AD OPEL ASTRA...


Objavio: vdem
Datum objave: 07.svibanj.2017 u 12:08

Različiti su uređaji pa različito izgledaju... ali ako malo bolje pogledaš Vivaldi vidjet ćeš da postoji 20-30 cm običnog flat kabela između dac-a i pločice sa konektorima. Na slici lijevo, u lijevoj bočnoj stranici.-------------


Objavio: vdem
Datum objave: 07.svibanj.2017 u 12:38
Originalno postano od strane člana: alexatpos alexatpos napisao:

Na toj istoj prezentaciji je lik iz DCS a u nekom privatnom razgovoru 'priznao' kako je trenutacni 'zvuk' stvar 'mode' ili 'trenda' , izmedju ostalog, te da su oni primjenom slozenih algoritama i softwerskih upgrade a u moucnosti manipulirati zvukom samih uredjaja po zelji ili potrebi, te 'proizvesti' bas onakav kakav zele ili trziste ocekuje ili zahtijeva
Nije samo stvar mode i trenda. Ukupni nivo nečeg šta doživljavamo kao "zvuk" uređaja ovisi o dosta stvari koje proizvođači nemaju "pod kontrolom".
 
Uređaji se spajaju na uređaje drugih proizvođača, i rezultat je vidljiv tek kroz kombinaciju, tj sistem. Mora se jako paziti da zvuk uređaja "sinergijski" bude što kompatibilniji sa ostatkom sistema. Pretpostavljeno elektronikom i zvučnicima drugih firmi (istog ranga).
 
Sinergija sa ostatkom svijeta je jako bitna. Veći odmaci od toga su ok jedino u eksperimentalne svrhe... ali za klasično slaganje i korištenje hifi sistema - nisu poželjni.
 
 


-------------


Objavio: Kale.v.2.0
Datum objave: 07.svibanj.2017 u 13:29
OK, vidim da neki da bi potkrijepili svoje tvrdnje koje su u domeni magije, imaju potrebu za izvrcanjem recenog kod drugih clanova.
Prvo dakle, rijec je bila o zamjeni tvornickog flat kabela sa silver core zicom koja je naslagana jedan do drugog i onda lemljen na zadnjih 1 cm tog istog tvornickog kabela (s jedne i druge strane).
Dakle, napisao sam komentar u vezi toga! Gdje sam igdje spominjao audio RCA kabel, gdje sam igdje spominjao igdje kabele zaduzene za prijenos analognog audio signala??? Ali ne, u nedostatko ikakvih temeljnih znanja i argumenata, amigo je prvi potegnuo za interkonekt kabelom i napisao, citiram:

Pa onda uzmi 1 m običnog bakrenog interkonekta sa krimpanim konektorima u 2 primjerka. Na drugom primjerku odmah iza konektora odreži žicu i zalemi Neotech srebro. Tako i s druge strane. Onda nakon 50 sati usviravanja reci koji interkonekt je bolji.

I sad kakve to veze ima sa mojim prvim pisanim postom u ovoj temi??? NIKAKVE! Ali ne, treba treba covjeka diskreditirati bez osnove!

Nadalje, isti taj amigo je napisao goranu ovaj post, citiram:

Možda bi trebao razmisliti da ovo nije mjesto na kojem se glasno razmišlja? Možda bi prije upotrebe tipkovnice trebalo razmisliti kako to razmišljanje izgleda drugima i kako utječe na druge?

Sto kazati... ovo napisati na otvorenom forumu... pa nemam rijeci!

A onda dolazi 11duc, sa ovom izjavom:, citiram:

Prenos elektrona? Koji vodiči su za njihov prenos bolji? Probajte me ubediti da če lošiji material pozitivno utjecati na njihov zadatak, i da je razmak medju vodimičima značajniji od vodiča samog.

Naglasavam, ovo je napisano u kontekstu visezilnog flat kabela namjenjenog prijenosu raznih digitalnih podataka! I sad kako sam mogao reagirati nago kako sam reagirao, iako neki 11duca drze kao renomiranog audiofila, sto mozda covjek i je, ali ovom izjavom je debelo promasio ceo fudbal, ma kakva chunka u audiofilskom svijetu on bio!

Probao sam sa banalnim primjerima pokazati svu kompleksnost prijenosa raznih signala u nekom flat kabelu, pokazujuci paralelu sa SCART kabelom, u kojem isto tako brdo raznih signala putuju unutar jednog scart kabela, ali ni to nekima nije dovoljno, pa evo pala mi je jos jedna paralela, bliza ovom primjeru!

Ne znam koliko audiofila se sijeca Paralel ATA standarda u racunalnoj tehnologiji, ali evo slike:Dakle prvo je postojao paralel ATA 33, i za njega se koristio flat kabel sa 40pinskim konektorom i 40 zilnim flat kabelom, no ukazala se naravno potreba za puno brzim standardom, pa je izasao ATA66 (kasnije i ATA 100 i ATA133) sa boljim algoritmima prijenosa, no usko grlo je bio... pogadjate... flat kabel!
I sto se napravilo, zadrzao se isti 40 pinski konektor ali se koristio 80 pinski flat kabel,i to na nacin da je izmedju signalnih zila isla zila mase, bas da se sprijeci medjusobni utjecaj signalnih zila jedan na drugi koji onda rezultiraju greskama, pa time i smanjenoj brzini protoka podataka. Dakle, nije se islo na teflonsku izolaciju, niti srebro, niti zlato...

Ponoviti cu, potpuno se slazem sa Gasom, ako se ne zna sto taj flat kabel prenosi, koje informacije, kojeg karaktera, pa onda shodno tome izabrao koji tip vodica - kabela uzeti,  po meni nikad ga ne bi dirao, ali ja sam ja, Appy je odlucio da ce njegov zahvat donijeti poboljsanja, i to je covjek ucinio, i vidim da je vrlo zadovoljan, i to je to! Njegov uredjaj, njegovo piomanje dobrog zvuka, i postujem to! Mozda kod drugog covjeka bi rezultat bio drugaciji, a mozda i nemi... No po Appyu je to bio pun pogodak. Ja sam u prvom postu u ovoj temi iznio samo moja gledanja na to, pa valjda imam pravo, ili je ova tema trebala biti kolumna....

Toliko od mene o tome! Ako ni nakon ovog posta nekima nista nije jasno... ja vise se necu truditi, slobodno pljucajte, nije ni prvi ni zadnji put, zato i je ovaj forum pun otvorenog duha....Objavio: Doomsday
Datum objave: 07.svibanj.2017 u 13:48
Originalno postano od strane člana: Apparatus Apparatus napisao:

...
Kako spomenuh, stvari bi bile znatno jasnije da postoji shema, što se naravno može odmah zaboraviti. Odmah na početku sam onaj najdulji flat kabel (0,5m-20 žičica) prepoznao kao najveći problem i to primarno zbog duljine. To je onaj koji vodi signal iz Ring DAC-a do stražnje pločice s konektorima i mute relejima. Skužio sam da oko pola od tih 20 žica predstavlja masu. Signalne žice su okružene masama, a kabel vodi zasebno balansirane i single ended linije pa se tu skupilo podosta drota. Pola flat kabela je jedan kanal, a pola (geometrijski) je drugi kanal. Dakle, radili su neku vrstu paralelnog, djelomičnog shieldinga. Zato nisam mogao kabele zgruvati u bunt nego sam se patio izradom vlastitog falat kabela.

Sve što iz Ring DAC-a, putem tog flat 20 žilnog kabela ide prema stražnjoj pločici, konačni je i potpuno formiran analogni signal. Na stražnjoj pločici nema više nikakve obrade, samo distribucija prema konektorima.
...


@Kale - stvarno se isplati pročitat par Appy-evih postova u ovoj temi još jednom, za razumit voljni moment i rezon iza ovog tweak-a... Kako ja iščitah iz svega toga, samo onaj najduži strip kabel je u biti isplatilo se promjeniti za ovaj DIY srebro strip kabel... Baš zbog toga što su u ptanju analogni signali, a ne digitalni... Ali, jer nema sheme i nije 100% jasno što je što, ovako je napravljeno, i prema autoru, donijelo je pozitivne pomake... Možda bi se teoretski moglo i bolje, ali vjerojatno ne bez puno više truda, mogućnosti havarije, i teškog do nemogućeg povrata na original...

smijeh


-------------
PERONOSPORA AD OPEL ASTRA...


Objavio: vdem
Datum objave: 07.svibanj.2017 u 14:23

Za začuditi se šta su sve ovi u dCS-u, Meridianu i Ayreu propustili.Za investiciju od $10 su mogli prodavati uređaj znatno boljeg zvuka. Uređaj bi pomeo konkurenciju, prodao bi se u puno većem broju komada i donio enormnu zaradu obzirom na rang cijena $10-20k.-------------


Objavio: amigo
Datum objave: 07.svibanj.2017 u 14:34
@ Kale v2:
RCA kabel sam ti predložio, jer je to jedini način da saznaš isplati li se Appyjev poduhvat. Drugi način je da vjeruješ Appyju. Trećeg načina nema. Možeš znati mnogo toga o mnogo čemu, ali ovo ne znaš, ako nisi isprobao.

Gašo je iznio dobre ideje, no pitanje koliko u konkretnom slučaju izvedive. Osim toga Appy je napravio ovako i bespredmetno je lamentirati je li mogao bolje.

Što se tiče toga da prije tipkanja treba uključiti mozak, ne znam što je tu sporno. Siguran sam da Goranov podsmjeh s visoka ne ulazi u pristojni način komuniciranja. A osim toga, lupeta napamet, bez sa zna stvarni zvučni doseg Appyjevog zahvata, isto kao i mnogi drugi.

-------------
     http://www.audiofil.net/gal_news_item.asp?NewsID=147 - Moj HiFi


Objavio: Gašo
Datum objave: 07.svibanj.2017 u 14:50
Izvedive su 100%, nema tog slucaja gdje je takvo što neizvedivo, slagao sam i puno zayebanije uređaje (koji nisu audio kante) puno više cijene i sve se može s pravim alatom i promišljenim radom.

App ne brini ti što ko može kupiti, osobno mogu kupiti što želim, s naglaskom na što želim. dCs mi je jednostavno izvan interesne sfere. To što si ti pod stare dane skrpao neku lovu, ne znači da su svi ostali nekakvi jadnici koji nemaju za faking dCs ili bilo kaj drugo.

Količina seljaštva i obračanja s visoka u incijatorovim postovima jasno pokazuje tip metaliteta i dovela do zaključka da je to tip osobe s kakvima inace u zivotu ne želim imati posla, zato, nedaj bože da mu se ikada više obratim.

Uglavno, j.. mi se živohaha


Objavio: amigo
Datum objave: 07.svibanj.2017 u 15:49
Originalno postano od strane člana: Gašo Gašo napisao:

Izvedive su 100%, nema tog slucaja gdje je takvo što neizvedivo, slagao sam i puno zayebanije uređaje (koji nisu audio kante) puno više cijene i sve se može s pravim alatom i promišljenim radom.

App ne brini ti što ko može kupiti, osobno mogu kupiti što želim, s naglaskom na što želim. dCs mi je jednostavno izvan interesne sfere. To što si ti pod stare dane skrpao neku lovu, ne znači da su svi ostali nekakvi jadnici koji nemaju za faking dCs ili bilo kaj drugo.

Količina seljaštva i obračanja s visoka u incijatorovim postovima jasno pokazuje tip metaliteta i dovela do zaključka da je to tip osobe s kakvima inace u zivotu ne želim imati posla, zato, nedaj bože da mu se ikada više obratim.

Uglavno, j.. mi se živohaha
Ok Gašo, to što ti tvrdiš tek ide u prilig tome da je dCS namjerno, ili ne, zbrljao, ili ih jednostavno više zanima dobiti "moderan sound"?.

Ovdje se radi o tome je li zahvat donio napredak u odnosu na tvorničku izvedbu. Prema Appyju je.

Naravno, može se postaviti pitanje da se to izvede još bolje, ali je pitanje ima li smisla, nakon što je zahtjev već izveden.

Drugo, Appyjeva izvedba je posve neinvazivna, može li se uraditi nešto bolje bez lemljenja po unutrašnjosti?

Treće, svi zaboravljate otkud Appyju ideja da u to krene. To je bio trenutak kad je promijenio clock kabel i čuo značajni napredak. Osim tebe, gotovo nitko od mudrijaša nije se usudio komentirati tu zamjenu clock kabela.

-------------
     http://www.audiofil.net/gal_news_item.asp?NewsID=147 - Moj HiFi


Objavio: vdem
Datum objave: 07.svibanj.2017 u 16:02
Originalno postano od strane člana: amigo amigo napisao:

Drugi način je da vjeruješ Appyju...
Da li vjeruješ Appy-ju na riječ šta se tiče problematike strujnih kabela?
 


-------------


Objavio: icon
Datum objave: 07.svibanj.2017 u 16:18
haha, opet strujaši
evo jednih koji bi mogli biti tema nekog idućeg razgovora:

silver SATA power cable (možda i oni utječu na zvuk u globalu!?)


Objavio: 11duc
Datum objave: 07.svibanj.2017 u 16:56
Fudbaleru skroz jednostavno pitanje. Dali kvalitet i oblik vodiča + izolator, dielektrik ... uteču na greške u prenosu digitalnog signala ili ne? Dali ti misliš da je žica mase medju žicama signala najbolje rešenje za smanjenje grešaka, ili postoje bolja rešenja?
Zadatak kablova je samo jedan, preneti informaciju od točke A na točku B sa što je moguče manje grešaka, i prvi problem u tome radu je material koji se koristi.Ispiši stranicu | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net