Ispiši stranicu | Close Window

Audio kazete koje posjedujete.

Web: Audiofil - feel the sound -
Kategorija: Hi-Fi
Ime foruma: Retro audio
Opis foruma: Povijest Hi-Fi-a.
URL: Http://www.audiofil.net/forum/forum_posts.asp?TID=15152
Datum ispisa: 11.srpanj.2020 u 20:10
Verzija Softwarea: Web Wiz Forums 11.10 - http://www.webwizforums.com


Tema: Audio kazete koje posjedujete.
Objavio: FANCY
Tema:: Audio kazete koje posjedujete.
Datum objave: 14.lipanj.2020 u 19:27
Ne znam dali je ova tema (možda nisam dovoljno tražio).
Zanima me koje audio kazete posjedujete?  
Ja imam još uvjek zapakovanih i ne otvorenih kazeta, mahom Typ II , nešto Typ III i Metal  Typ IV, već korištenih i kojekakvih drugih, 60-ak komada, kao i dosta originala..
Evo nekih iz kolekcije.


A čekam i da mi dođu "ukrasne" reel-to-reel.smijeh

I naravno, sve kazete koristim, bez obzira koji su typ. 
Znam da mnogi ne žele ništa u deckovima ispod typ III ali ja se ne držim tog pravila. 
Za kupiti kazeta nemam pojma gdje ima. 
Ono što sam vidjeo na ebay graniči sa psihopatijom, ciene su astronomske za malo bolje typove kazeta..
Ako negdje naletim na bolje kazete kupit ću ih ali samo ako je cjena realna. 
 

Odgovori:
Objavio: Sten
Datum objave: 15.lipanj.2020 u 13:22
Prije cca. godinu dana se riješih pune ladice snimljenih kazeta (jedno 40-50 komada), koje su tamo čamile skoro 25 godina, otkad umirovih zadnji deck. Očito se i to nekom isplatilo kupiti, pogotovo ako veliš da se danas traže sumanuti novci. No, uvijek je pitanje je kako su kazete skladištene. Za moje znam da čovjeka nisam zeznuo. Barem se nije javio proteza
 
Šteta da nemam sliku, ali u mom šarenilu je prevladavao TDK i bijah skroman pa je kromirana bila čisto dovoljna. Normalke sam izbjegavao ili koristio za ne baš bitne snimke. Metalka mi je bila overklill za deck ranga 300-400 DM-a i ondašnji sistem.


Objavio: FANCY
Datum objave: 15.lipanj.2020 u 17:37
Kad ti bude dosadno, samo malo pogledaj na ebay-u, pa da vidiš čudesa od cijena.  Kao da će kazete opet da se vrate na velika vrata...
Meni je žao ostaviti se nekakve nostalgije 80-ih i kad su kazete  bile najjeftinija mogućnost za nešto snimiti i poslušati po svom ukusu. 
A danas baš i nema nekakve velike koristi od istih, osim čiste nostalgije.


Objavio: Sten
Datum objave: 16.lipanj.2020 u 15:22
 Nisam nostalgičan tip i nikad mi nije dosadno mig
 No, vjerujem ti na riječ, iako mislim da nisam zagledao cijene kazeta u ovom tisućljeću, čak ni kad sam ih prodavao. Stavio sam nekih 10-20kn po komadu i vrlo brzo sve otišlo. Meni je više bilo da se riješim tog drloga (i ajde, da ih ne bacim baš u smeće proteza) te oslobodim ladicu.


Objavio: FANCY
Datum objave: 17.lipanj.2020 u 22:32
Originalno postano od strane člana: Sten Sten napisao:

 Nisam nostalgičan tip i nikad mi nije dosadno mig
 No, vjerujem ti na riječ, iako mislim da nisam zagledao cijene kazeta u ovom tisućljeću, čak ni kad sam ih prodavao. Stavio sam nekih 10-20kn po komadu i vrlo brzo sve otišlo. Meni je više bilo da se riješim tog drloga (i ajde, da ih ne bacim baš u smeće proteza) te oslobodim ladicu.

A ja ipak jesam pomalo nostalgičan..
Kad kažeš "drlog" složio bih se u potpunosti ali i da zauzima mjesto i kupe prašinu.  
Jedino što meni ponekad drlog zna malo uvesiliti...
Čini mi da više nitko od forumaša ne koristi kazete i dekove,, osim mene. . haha


Objavio: zed_alive
Datum objave: 17.lipanj.2020 u 22:47
morti tu slabo, da, ali ta nostalgija za deckovima je pravi pokret, maltene ili čak i faktično postoji tržište voljno da se proizvodnja kazeta vrati

ako netko ima svoju staru kolekciju dragih kazeta, albuma ili mikseva, nostalgija je pogotovo vrlo razumljiva


-------------
kupujem tehnički ispravni audio


Objavio: FANCY
Datum objave: 18.lipanj.2020 u 20:46
Ne znam ni sam, kako sam sačvao nekakve stare kazete sa kraja 80-ih godina. 
Kazete su prošle kroz tri države, nisu baš u super stanju ali još uvjek kad ih poslušam, znam koja pjesma je iduća. A prošlo je oko 35 godina od tada..glup Vrijeme ide..
Nije to ništa kvalitetno snimljeno, sa 14 -17 godina je bilo bitno da se čuje i da je "novo" u trendu...
Tad je prao pubertet i oči se "parile" na kojekakvim izlozima hifi opreme a mašta je radila 200 na sat..
Ali kako vrijeme prolazi, tako prolazi i sve ostalo. 
Tako mora da bude.Objavio: jerga
Datum objave: 20.lipanj.2020 u 09:38
Još bi se dalo kod mene naći koja kazeta, naravno snimljena. Kad se sjetim dućana u Trstu sa cijelim zidom praznih kazeta...uhhhh koji prizor za nas 15-16-17 godišnjake. U pravilu sam koristio TDK SA mislim i Maxell UD2, kasnije i nešto Sony.  CrO2. Snimalo se sa ploča kao u tvornici, po narudžbi haha


Objavio: izizek
Datum objave: 21.lipanj.2020 u 16:53
Generalno mišljenje je da se nove kazete više ne proizvode. Međutim, još uvijek se može naći Maxell UR kazeta (type I ili normalke) novo proizvedenih i to kod nas u Muller dućanima, međutim kolko znam ovaj u Avenu Mall-u ih više nema, barem kolko sam vidio u zadnjih 2-3 mjeseca. Ali povremeno dopune police kad ih dobe valjda iz glavnog skladišta. To znači da ih netko redovno kupuje  kad se pojave. Cijena im je 15,60 HRK, i ako imaš dobar deck sasvim solidno mogu poslužiti svrsi. To su još jedine kazete od takvozvano poznatih starih brendova koje su ostale u proizvodnji i na tržištu.

Međutim obzirom na pojačano zanimanje za kazete, pojavili su se i novi proizvođači kazeta, pa tako imamo jedan za sada još uvijek neuspjeli pokušaj iz Amerike - NAC ili ti ga National audio company. To je tvrtka koja se bavi snimanjem i pakiranjem "velikih" narudžbi predsnimanih original kazeta i obzirom da im je ponestalo starih zaliha BASF "pancake" - ova su bili prinuđeni da sami počnu proizvoditi svoju traku i to iz premontirane linije za proizvodnju magnetnih traka za kreditne kartice. Muće se s time već više od dvije godine i finalni proizvod im je dosta loš. Za sada im na Webu stoji da im kazete trenutno nisu dobavljive jer kao usavršavaju formulu tak da bude prilagođena kućnim snimačima.....

https://www.nationalaudiocompany.com/audio-cassette-tapes/" rel="nofollow - https://www.nationalaudiocompany.com/audio-cassette-tapes/

Drugi na tržištu su francuska tvrtka "Recording the masters" koja je nedavno počela proizvoditi kazetu Fox C60 od 60 minuta koja je dosta dobre kvalitete i trenutno uskoro izlazi verzija od 90 minuta. Naime kazeta im je 60 minuta jer zapravo koriste Real2Real traku za trakaše koje neki tonski studiji koriste za analogno snimanje i koja je ovoj tvrtki zapravo glavni proizvod, pa su ju počeli pakirati u ove Fox kazete. Ovo je također Type I kazeta, Nove type II kazete se više ne proizvode iz ekoloških razloga.

https://www.recordingthemasters.com/audiocassettes/" rel="nofollow - https://www.recordingthemasters.com/audiocassettes/

Osim na e-bayu kazete stare NOS (new old stock) mošeš kupiti i na ovoj web stranici cassette comeback:

https://www.cassettecomeback.com/" rel="nofollow - https://www.cassettecomeback.com/

Naime tu ima hrpa starih kazeta, starih poznatih i manje poznatih proizvođaća s tim da im cijene počinju od 2 funte za type I kazete, Tpye II od 4 funte i type IV od 20 funti nas više.


-------------
Samo kazete slušam.


Objavio: izizek
Datum objave: 21.lipanj.2020 u 19:10
A što se tiće kazeta koje ja posjedujem, ima tu svega, imam otprilike preko 300 komada i uglavnom su to Type II kazete, Imam nešto type I kazeta i možda desetak Type IV, type III ili ferocrome nemam niti jednu, a ovu "ukrasnu" r2r kazetu imam jednu jedinu i trebalo mi je godina da ju nabavim.

S time da 30 kazeta imam koje sam kupio i koristio dok sam bio mlađi, tada sam imao razno razne hife od Gorenjovog kazića preko šit linije od Kamacrowna do nekog ajmo reč hi-fi sistema u obliku Dual CC5050 deck-a, Technics SU-810 pojačala i nekih Technics zvučnika od njihove neke sve u jedan linije.

Danas imam Nakamichji deckove, odnosno cijelu liniju i uživam u glazbi s kazeta, kad god nađem malo slobodnog vremena snimim neku dobru kazetu, skombiniram neku dobru kompilaciju ili snimim album dva, neznam ima nešto magično u tim pravokutnim stvarcama s ta dva okrugla kotača koja se okreću polako , gotovo hipnotički, obožavam kazete obožavam ih slušat i volim gledat kak se okreču kotači. Da se razumijemo, imam i CD player i PC za youtube, i ostale digitalne formate, ali kazete su kazete.

Kaj se tiće muzike s kazeta osnovno je nabaviti dobar deck, treba uzet neki s 3 glave tak da možeš odma preslušavat snimku dok snimaš i mora ima dobru kalibraciju ili  barem štelanje bias-a.

Kaj se tiće kazeta, ako je deck dobar, gotovo sve kazete su dobre, naravno da ima razlika među kazetama, ali dobar deck je osnovna stvar.

Malo o kazetama koje imam:
Type I - klasika su TDK D, SONY HF, Maxell UR to je klasika i njima ništa ne fali, međutim vrlo dobre kazete su također TDK AD, TDK AR, MAXELL XL-I, SONY HF-S, HF-ES, to su super kazete i ove Sonyeve ću mjenjat za TDK SA type II kazetu bez pardona.

Type II, uglavnom njih imam najviše i volim ih koristiti jer za razliku od type I kazeta imaju manje šuma a pošto ne volim korsititi dolby sisteme za uklanjanje šuma kao niti high com ili dbx onda to ipak ima nekog utjecaja pogotovo na glazbi gdje ima dosta vrlo tihih dionica.
Od kazeta koje imam to su uglavnom TDK SF, SA, SA-X, SA-XS, Maxell UD-II, XL-II, XL-II S, Denon CR II, Fuji JPII, K2, FR II, Sony UX, UX-S, UX-Pro, That`s CD-MH, CD-II, Raks SD-S BASF (EMTEC) Crome Extra II Crome Super II, Crome Maxima II, Scotch XS-II, XS-IISX, i još hrpa raznoraznih od Goldstara, Philipsa, Univerzuma....po komad dva. Želja mi je nabaviti Denon HD6 HD7 HD8 od kojih nemam niti jednu.

Type IV imam možda desetak komada i to su uglavnom Sony Metal SR, Metal XR, TDK MA, Fuji JP-Metal i imam jednu Scotch XM. Metalke od maxella nemam ni jednu kao niti od BASF-a i Denona i to škicam da nabavim ako uleti di kakva pogodna prilika.

E sad, kako sam ih nabavio, dio kazeta sam dobio od kolega s posla, možda čak i 200-tinjak komada a ostalo sam pokupovao preko njuškala i e-baya dok su im cijene bile povoljnije nego sad. Čak sam i nedavno na njuškalu kupio  160 komada kazeta za 50 kuna među kojima je bila i ta jedna r2r ukrasna kazeta i 30-tak boljih koje ću iskoristiti, ostale idu u arhivu na tavan.-------------
Samo kazete slušam.


Objavio: 11duc
Datum objave: 22.lipanj.2020 u 01:15
Neznam zašto ali su mi kasete fetiš iz staraih vremena. Imam sačuvanih oko 250 snimljenih kaseta 80ih koje ne slušam, imam četri delujuča kasetofona in jedan koji čeka na rifreš ( Nakamichi RX505, Sony TC-K990ES, Pioneer CT-93, Akai GX9 i nedelujuči Marantz SD9000). Svojedobno sam jih imao još više. Takodje jedno 20 zapakovanih kaseta, koje nikada neču snimiti, medju njima tri malo traženije Maxell Metal Vertex. Niti neznam kada sam koji dek poslednji put uključio, ne moram, dosta je mi je da bacim pogled  Beer Možda bi mi još trebao da ubodem Technisc SR-B965 i koju Aiwa Excelia i sreči nema kraja.haha


Objavio: FANCY
Datum objave: 22.lipanj.2020 u 17:16
11duc imaš lijepu ergelu deck-ova.Bravo 
Ovog tvog  Sony-a TC-K990ES sam ganjao  godinama, ali nikad da mi ispadne dobra prilika. Ili su cijene astronomske ili je deck u stanju za sjesti i plakati kraj njega.  
A kaseta imaš isto tako podostada.. Ove Maxell Metal Vertex su dosta na cijeni danas i veoma ih je teško naći u dobrom stanju. 
Ja tražim Basf-ove Metal Maxima typ 4 po ebay-u, ali cijene su im previsoke.
Ipak kad ubaciš kasetu i poslušaš na njoj muziku, nekako je drugačije, nostalgično-čudan osjećaj. 
A ova dva decka Technics i Aiwa, ha ja, mokri snovi, ali ja sam zadovoljan Revoxom B215, koristim ga maksimalno i samo neka radi,,,u rezervi je Technics a i ostalo ću poraviti čim uhvatim vremena.Objavio: Dubs
Datum objave: 24.lipanj.2020 u 07:45
Evo mog blaga

https://postimages.org/" rel="nofollow">

Sad kad sam vidija ovu temu, narucija još 20xBasf Chrome, 10xBasf normal, 1xSony normal....i jedan Technics 765 za pričuvu .

Strašna pojava ta nostalgija
https://postimg.cc/DmZCGyjG" rel="nofollow">


-------------
Right here, right now


Objavio: Fantocci
Datum objave: 24.lipanj.2020 u 14:57
A ja pre dve godine bacio sve u smeće. Bilo je tu podosta XLII-S, SA-X, UD-II i sličnih "dragulja". A dosadilo mi je premještanje iz ladice u ladicu, selio sam se 3-4 puta... a kažete da se to moglo čak i prodati?
A sjećam se užitka kod raspakiranja ranih SA-X iz 80-tih (moj favorit, one iz 90-tih više nisu bile na tom nivou), malo je pomirišeš prije nego što je staviš u deck, pa ručna kontrola predmagnetizacije na AIWA ADF-990 kaziču.... I onda fantastična snimka (za ta vremena). Baš divne uspomene.


Objavio: Dubs
Datum objave: 24.lipanj.2020 u 17:39
Ako su bile snimljene, one ne vride ništa u novcu. Jedino tebi,emocionalno,još ako si sam slaga playlistu i stiska record.....

Prazne (i to samo zapakirane)....u. Kako koja, a nijedna nije jeftina. Od 2 Eur/kazeti za običnu jeftinu normalku ili čak Ferro pa do....puno više za chrome (od 5E/kom naviše)  i metal (puno).

Prazne otpakirane isto ne vride ništa.

Ajmo reć da ima jeftinijih ispravnih deckova (oni su u pravilu jeftini, osim onih kultnih a tu je široka poljana) nego praznih kazeta.

Hoće ovo nekom donijet osmijeh ili sjećanje - ili oboje na lice ?

https://postimg.cc/mhQKrRSC" rel="nofollow">

https://postimg.cc/xXdZgmV3" rel="nofollow">

https://postimg.cc/PLgFtFpS" rel="nofollow">

https://postimg.cc/HrPhNLpD" rel="nofollow">

https://postimg.cc/4HZLc71t" rel="nofollow">

https://postimg.cc/ftYqkjYD" rel="nofollow">

Ili ovo?

https://postimg.cc/H8872Bs7" rel="nofollow">

https://postimg.cc/NK6mSJ86" rel="nofollow">

https://postimg.cc/nsnBJ4T6" rel="nofollow">

https://postimg.cc/MvjybKvr" rel="nofollow">

https://postimg.cc/xJCmk9w5" rel="nofollow">

-------------
Right here, right now


Objavio: gord
Datum objave: 24.lipanj.2020 u 18:34
Ja sam pred  cca 10- tak godina  nabavio preko  brata iz Amerike po kutiju (10kom) Maxell MS90 Audio Pro i TDK SM90  Professional  neka se nađe  za stare dane :)

-------------
"Ako prestanem vjerovati u snove,život više neće imati smisla.To je razlog zašto ću i dalje težiti snovima sve dok ne umrem." Soichiro Honda


Objavio: Dubs
Datum objave: 24.lipanj.2020 u 18:37
Originalno postano od strane člana: gord gord napisao:

Maxell MS90 Audio Pro i TDK SM90  Professional   

Vidija sam puno kazeta

Al ove nisam

Ako ti nije tlaka....može slija pliz?


-------------
Right here, right now


Objavio: gord
Datum objave: 24.lipanj.2020 u 20:45
Kako su pre par godina počeli zafrkavat oko photobucket-a, odustao sam  sa  "ljepljenjem "sličica  ....ali utipkaj nazive  spomenutih kazeta preko google-a  pa ćeš ih vidjeti (provjerio).

-------------
"Ako prestanem vjerovati u snove,život više neće imati smisla.To je razlog zašto ću i dalje težiti snovima sve dok ne umrem." Soichiro Honda


Objavio: Dubs
Datum objave: 24.lipanj.2020 u 21:08
Jesan već.  Ona Maxelica mi se  pari europska XL II ica. 

Teška kazeta, preteška.  Doslovno :D

TDK SM90  Professional   je europska TDK SA, možda SA-X čak.

Riješeno.

Btw EU dizajn je 10 godina ispred amerikanskog.....


***probaj postimage
-------------
Right here, right now


Objavio: izizek
Datum objave: 24.lipanj.2020 u 23:55
Originalno postano od strane člana: Fantocci Fantocci napisao:

AIWA ADF-990 kaziču....


Jel imaš još taj Aiwa kazić?-------------
Samo kazete slušam.


Objavio: FANCY
Datum objave: 25.lipanj.2020 u 20:04
Prije par dana sam otvorio jednu BASF, nisam više mogao gledati u nju. A imam ij još par komada neotpakovanih.. Koji užitak,.. 
Nakon otvaranja omota miris me ponovno podsjetio na prošlost..
I dakako odmah nešto nasnimao..migObjavio: Gašo
Datum objave: 25.lipanj.2020 u 23:41
Skroz vas kuzim. 

Koliko je ovo zabavnije od dosadnih daceva i streamera, i glazbe po hardovima i NASevima.

Ja sam imao finih kazića, pa i Studera vrlo slicnog ovom Revoxu, pa i onog Dragona, nekog troglavog Teaca, ali presato sam biti hrcak i otišlo sve.


-------------
RPi3+Digi Pro(Soundness mod), AD1865 filterless non oversampling DAC ,Marohei Maduro S, Pioneer C-21,Marohei Maduro S, Pioneer M-22, Acoustic zen-Satori, ATC SCM 19 V2


Objavio: 11duc
Datum objave: 26.lipanj.2020 u 01:50
Revox je prava mašinica Bravo  Pre više godina mi čovjek za dobre novce nudio zlatnog Teac V-8030S pod račun za monoblokove. Generalna greška da ga nisam uzeo.  Inače od svega što sam imao, Pioneer CT-F1250 bio je po dimenzijama najimpresivniji, dok je bila Optonica RT-9100 totalni science fiction. 


Objavio: Fantocci
Datum objave: 29.lipanj.2020 u 14:03
Originalno postano od strane člana: izizek izizek napisao:

Originalno postano od strane člana: Fantocci Fantocci napisao:

AIWA ADF-990 kaziču....


Jel imaš još taj Aiwa kazić?


Ne, ukrali mi ga tamo usred 90-tih.

Dubs, ovo su bile po meni najkvalitetnije SA-X

http://vintagecassettes.com/tdk/tdk_files/tdk_type/tdk_sa-x.htm" rel="nofollow - http://vintagecassettes.com/tdk/tdk_files/tdk_type/tdk_sa-x.htmObjavio: zed_alive
Datum objave: 29.lipanj.2020 u 14:18
a ne, ne...

ove su bile najkvalitetnije:

haha


-------------
kupujem tehnički ispravni audio


Objavio: zed_alive
Datum objave: 29.lipanj.2020 u 14:18
nemojte samo reći da se toga ne sećate haha


-------------
kupujem tehnički ispravni audio


Objavio: Fantocci
Datum objave: 29.lipanj.2020 u 14:37
Volim SE-X i rado ga se sjećam :)


Objavio: Gašo
Datum objave: 29.lipanj.2020 u 15:09
60minutne su bile jos kvalitetnije

-------------
RPi3+Digi Pro(Soundness mod), AD1865 filterless non oversampling DAC ,Marohei Maduro S, Pioneer C-21,Marohei Maduro S, Pioneer M-22, Acoustic zen-Satori, ATC SCM 19 V2


Objavio: Dubs
Datum objave: 30.lipanj.2020 u 00:04
Corona


https://postimages.org/" rel="nofollow">

Rythm of the night


Svira s Type 1 normalke...

-------------
Right here, right now


Objavio: Dubs
Datum objave: 30.lipanj.2020 u 00:07
@Gašo
Imam i od 50 min, u dolasku ovog lota iz prijateljske Španjolske

https://postimg.cc/nMZp8FNT" rel="nofollow">


To je onda još......kvalitetnije :)

Sony UX Pro X, Type II Chrome.

Mogu se ja zezat al kazeta je vrhunska

Ako ne bolja onda u rangu sa TDK MA XG,. Lažem, bolja je (nastala od velikog Sonya pri samom kraju....nestanka kazeta) podnosi viši peak a još uvijek je i relativno jeftina.-------------
Right here, right now


Objavio: Gašo
Datum objave: 30.lipanj.2020 u 10:43
A gle smijesno ili ne, kazete s manjom minutažom koriste kvalitetniju traku, deblja stjenka trake na koju je nanesena feromagneticna emulzija, duze traju, manje se traka rasteze, manje magnetskog preslikavanja među slojevima (pre i post echo)


-------------
RPi3+Digi Pro(Soundness mod), AD1865 filterless non oversampling DAC ,Marohei Maduro S, Pioneer C-21,Marohei Maduro S, Pioneer M-22, Acoustic zen-Satori, ATC SCM 19 V2


Objavio: Dubs
Datum objave: 03.srpanj.2020 u 11:35
Nisam ni shvatio kao šalu.

Bolje i kraće (po trajanju) kazete u pravilu imaju bolji mehanizam i deblju traku.

Najbolja koju imam (Sony UX Pro X) ima dupli coating+backcoat, ali je samo 50 min.

https://postimg.cc/d7v269RL" rel="nofollow">

https://postimg.cc/dhGRGfyb" rel="nofollow">-------------
Right here, right now


Objavio: FANCY
Datum objave: 05.srpanj.2020 u 10:24
Najčudnije od svega je da još nisam kod sebe pronašao kazetu koja je za baciti, ono totalno, nizašto dok sam već otkrio da imam par CD-a originala koji su neupotrebljivi, ogulili se kao pečenka nakon 6 sati na ražnju.placo
A neke od kazeta su stare i šreko 30 godina, ne izgledaju baš najbolje, a neke od njih su bile i nekoliko puta "sažvakane" i ponovno vraćene u žviot i to radi, A nisu u pitanju utra skupe kazete, najčešće domaćih, Jugoton, DIskoton..
Dok je eto kod CD-a druga pjesma. 
A smatram da je kazeta dosta osjetljivija-kompleksnija, vrpca-mehanizam od CD-a ali izgleda da je kvalitet nekih CD-a nevjerojatno loš. 
Dakako sve mi to stoji na istom mjestu uredno poslagano u dnevnom boravku gdje se ne puši i temp je  18-25 C. max..


Objavio: Dubs
Datum objave: 06.srpanj.2020 u 19:46
Istina. 

Gledano po kriteriju pouzdanosti, CD je daleko inferiorniji kazeti.

Od svih kazeta koje imam (oldstock preko 600 kom) samo jedna (Jugoton original) zavija.

Moglo bi se i to riješiti prebacivanjem u ispravno kućište.....Da imam neko kućište s lošom trakom.

Ili da mi je jako stalo do tog zapisa a nije,generički album.

Nevjerovatno otporan medij,zapravo. A bio je i jeftin ako se tko sjeća,,,,,


-------------
Right here, right nowIspiši stranicu | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net