HOME FORUM KLUB KONTAKT
HI-FI KUĆNO KINO HOW TO VAŠ HI-FI INTERVIEW NOVOSTI PREPORUKA OGLASNIK  

Audiofil - feel the sound - Focal JMLab Dome - Zvučnički sustav
Focal JMLab Dome
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Zvučnički sustav
napisao: žac
 

Focal JMLab, obnovio je ponudu Dome linijom zvučnika, namijenjenoj kako sustavima kućnog kina kao i lifestyle 2.0 ili 2.1 stereo sustavima. Nova linija sama po sebi i nebi bila neka novost od jednog proizvođača Focalovog ranga. Dome je poznatiji po tome što je to do sada najmanji kompaktni zvučnik koji je proizveden od ovog proizvođača a čiji je kabinet načinjen od aluminijske legure i u potponosti koristi Focalovu patentiranu Invertiranu tehnologiju membrane.

Dome je dvosistemska kutija koja se kompletno izrađuje u Francuskoj a u čije je aluminijsko kućište ugrađen Titanium visokotonski driver promjera 25 mm, koji se odlikuje lakoćom i odličnim termalnim svojstvima čiji Invertni obik omogućuje manji promjer membrane i veću efikasnost. Bas srednjetonski driver promjera 10 cm načinjen je od Polyglasa i savršeno se preklapa sa visokotonskim driverom. Kako je frekventni raspon Dome satelita 80 Hz -28 kHz, u ponudi je i Dome subwoofer koji bilo u stereo konfiguraciji ili u kombinacijama kućnog kina omogućuje zavidan raspon zvuka u odnosu na veličinu.

Upravo zahvaljujući svojoj celičini i dizajnu Dome omogućuje cijeli niz kombinacija postavljanja u prostoru, od najednostavnijih na policama, stalcima ili pak montiranja na strop što bi trebali znati cijeniti vlasnici kafića koji žele kvalitetno ozvučiti prostor a da pri tome ne potroše bogatstvo. Dok će zahvaljujući visoko sjajnom finišu i obliku vrlo lako uklopiti u modernije uređene stanove kao lifestajle komponenta.

Vjerujem da je konstruktorima dizajniranje zvučnika čija zapremina kabineta iznosi samo 0,8 l bio pravi izazov ali prema rezultatima očito je da su uspjeli. Ako slušate 2.0 sustav ili drugim riječima bez subwoofera iznenađujuća je volumioznost i brzina zvuka koju Dome može reproducirati. S onim što može radi kvaliteno a za ono što nije dizajniran jednostavno ignorira i čeka pomoć subwoofera koji je kao logičan nastavak vrlo poželjan ukoliko želite ozbiljnije ozvučiti sobu. Ukoliko vam je zvučnik potreban na radnom mjestu i neobavezno slušanje, zadaću će sasvim solidno odraditi i 2.0 kombinacija.
Iako subwofer ima mogućnost ručnog podešavanja, također posjeduje i preddefinirane modove koji bi vlasnicima trebali omogućiti jednostavno priključivanje i brzi prelazak iz faze montaže u fazu uživanja u glazbi ili filmu. Pravi plug & play. Možda je zgodna napomena da je subwoofer dizajniran tako da najbolje radi u kutu prostorije što ga čini manje uočljivim i ostavlja više životnog prostora, što će vlasnici sigurno znati cijeniti.

Ova mala Focalova avantura mogla bi biti pravi mali hit među lifestajle konkurencijom, što zbog kvalitete izrade, što zbog vrlo živahnog a u kombinaciji sa subwooferom full range zvuka, što zbog cijene koja je negdje u sredini fokalovog kataloga.

 


 info
Focal JMLab Dome
Cijena.
Dome 2.0 par 3.600,00 kn
Dome 2.1 set 7.250,00 kn

Ustupio:
Sonus Art
Preradovićeva 17, Zagreb
tel: 01/4813-025
www.sonus-art.com
ocjena
Perfomanse:


Cijena / kvaliteta:


Ocjena:


za
Dizajn, kvaliteta izrade, lakoća postavljanja u prostoru, volumiozan i brz zvuk
protiv
Ništa posebno


ZADNJIH 10 ČLANAKA


NOVO U FORUMU

 Forum: Računala i audio
  Raspberry pi

 Forum: Vinyl
  Zadnji LPi koje ste kupili/d...

 Forum: HIFI komponente ...
  Sennheiser HD600/Muziker.hr

 Forum: Retro Audio
  Telefunken S81

 Forum: HIFI komponente ...
  KEF Q300 ili B&W 685 s2

 Forum: Predstavite se
  Dobar dan

 Forum: Audiofil.net Klub
  Klub 18.02. '17 Flikoma...

 Forum: Dodatni pribor
  Prepuruka za lampe

 Forum: Uradi sam
  Antenska i ethernet instalac...


NOVI ČLANOVI FORUMA

 vescom
 kroto
 Viktor M.
 Pojanac
 rzeljko
 karlo84
 delboy