HOME FORUM KLUB KONTAKT
HI-FI KUĆNO KINO HOW TO VAŠ HI-FI INTERVIEW NOVOSTI PREPORUKA OGLASNIK  

Audiofil - feel the sound - Teac-a WAP 6000 - Media Centar
Teac-a WAP 6000
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Media Centar
napisao: DB
 

Budući da je HTPC (home theater personal computer) još uvijek za naše pojmove skupa investicija, a i sami Blu Ray playeri nisu pretjerano jeftini, u prvi plan dolaze uređaji naziva Media Centar, Media Streamer ili kako ih već ih svaka tvrtka ponaosob naziva. Kako većina takvih uređaja ima različite mogućnosti i cijene su im prilično različite. Mi smo za testiranje izabrali jedan ultimativnan uređaj nešto više cijene, ali ima opremu i mogućnosti opremu koja korisniku omogućava izvući maksimum iz ovako koncipiranog uređaja.
U opremi velike većine ovakvih uređaja nalaze se osnovni audio i videokabeli, a uz TEAC-ove uređaje dolazi apsolutno sve što korisniku treba, tako da neće imati dodatnih izdataka. Najvažniji su: HDMI kabel, Cat 5e Ethernet kabel, kompozitni kabel te četiri mala vijka za tvrdi disk.
Radno načelo ovakvih uređaja ovakvih uređaja je jednostavno - oni bežično prenose audio/videopodatke koji se nalaze na osobnom računalu preko kontrolera ili izravnim spajanjem ethernet kabelom, a imaju i mogućnost učitavanja s USB mdija, vanjskog ili ugrađenog tvrdog diska u sami uređaj, što ne omogućavaju svi ovakvi uređaji.


Mogućnosti i formati koje podržava Teac WAP V 6000

Audioformati:
AAC, MP4, M4P, AC3 (digitani izlaz), DTS (digitani ulaz), WAV, PCM, MP3 (ID3), WMA (Voice, Lossless, Pro), ASF, Flac, FLAC24/96

Videoformati:
DivX3, 4,5-SD/HD, 6-SD/HD, H264, MPG, MP4, MOV, AVI, TS, DAT, VOB, WMV, ASF, ISO, IFO, MKV (Matroska), DVD izbornici, potpisi

Slikovni formati:
BMP, JPG/JPEG/JPE (EXIF), JPEG 2000, TIF/TIFF (EXIF), GIF, PNG, WDP, HDP

Valja reći nešto i o ostalim mogućnostima TEAC-ovog V 6000. Unutar same struktrure čitača audio/video/photo podataka, TEAC ima i ugrađen jako popularni You Tube preglednik, internet radio koji je licenciran od Live365.com, jednog od najpoznatijih distributera internet radia, u kojem, za razliku od drugih proizvođača, ima najveći broj licenciranih besplatnih stranica i televizijski stream (određeni, nama manje poznati, televizijski kanali koje je moguće izravno gledati). Kao šlag na kraju, uređaj ima i internet pretraživač koji je moguće jednostavno nadizrati na vašem ogromnom LCD-u putem običnog USB miša, a tu je i podrška za skidanje sadržaja s poprilično popularnih torrent stranica, izravno na tvrdi disk koji se može naknadno staviti u ovaj player. Dakle, ako ste ikad željeli imati multimediju na jednom mjestu i niste zagriženi audiofil, onda je ovo pravi uređaj za vas jer čita sve što je na tržištu aktualno, uz mogućnost da izbjegnete mnogo komponenata i sve stavite u ovu malu simpatičnu kutiju.

Testiranje uređaja:
TEAC je sa ovim uređajem napravio odličan posao, budući da je sama instalacija uređaja u sustav izrazito jednostavna i sljede li se upute, koje nisu u pisanom obliku nego na instalacijskom CD-u, ne može se pogriješiti sa namještanjem ovog prekrasnog malca. TEAC-ov, za razliku od nekih drugih uređaja, ima već ugrađena dva bežična kontrolera, koji se inače posebno kupuju, čime TEAC ostvaruje još jednu prednost u nadmetanju sa suparnicima. Nakon što smo spojili uređaj žično i bežično, samo prepoznavanje mreže prošlo je bez ikakvih problema. Izbornik je izrazito jednostavan i pregledan, a može se izabrati više jezika, među kojjima je i srpski (hrvatskog nema!). Daljinski upravljač je odlično napravljen i kontrole su odlično raspoređene.

Kvaliteta reprodukcije:
Što se tiče videa tu nismo imali problema a bilo kojim trenutno aktualnim kodekom i videom koji se nalaze na tržištu DVD-a. ISO je također radio bez problema, a slika na MKV (Matroska) tj. trenutno najpopularnijim video kodekom ili blu-ray kvaliteta je besprijekorna i radi u Full HD razlučivosti, bez ikakvih zastajkivanja u žičanom povezivanju. Kod bežičnog povezivanja to nije moguće jer bežični prijenos ima ograničen protok podataka. Jedini problem na koji smo naišli u ovom slučaju je neprepoznavanje naših slova na titlovima, što vjerujem da će biti ispravljeno nekom novijom inačicom firmwarea, kao što je bilo regulirano i kod ostalih uređaja ovog tipa. Sa audiom je također sve prošlo sve u redu, a izdvojio bih jednu stavku koju trenutno imaju samo TEAC-ovi uređaji - FLAC audio na 24/96 kodek ili u prijevodu, najveća kvaliteta čitača za FLAC audio koja se nalazi u uređajima ovakvog tipa. You Tube radi besprijekorno, omogućeno je gledanje svih datoteka, uključujući i one koje su HQ (high quality), internet radio je odličan jer je Live 365 naširoko poznat po kvaliteti zapisa koji se puštaju u visokoj razlučivosti ad 128 kbps pa naviše. Televizijski internet kanali su zanimljivi jer su nepoznati za ovo područje. Ima i raznih od kanala s filmovima i zabavom glazbom. Ovdje također ide mala zamjerka kvaliteti tih programa, ali kako su besplatni, malo je oni koji će se zbog toga buniti. Internet preglednik je jako zanimljiv budući da daje mogućnosti kojih nema kod svih ovakvih uređaja. USB stick ili vanjski tvrdi disk također su bili prepoznati bez ikakvih problema. Postoji još par zanimljivih dodataka koje ćemo pustiti da ih sami otkrijete.

Zaključak:
Što reći o ovakvom jednom uređaju u kojem se može naći sve što jedan prosječni konzument može poželjeti? To je uređaj koji u mnogočemu olakšava stvari s kojima se ljudi danas susreću, a to su problemi sa životnim prostorom, brojnost uređaja kao i bezbroj raznih CD, DVD i blu-ray diskova koje zauzimaju dragocjeni prostor. Ovo je uređaj koji nas rješava svih tih problema i to za stvarno jako povoljnoj ciieni s obzirom na mogućnosti koje nudi. TEAC definitivno spada u sam vrh proizvođača takvih uređaja i definitivno, ako ste kompjuteraš i usto audiofil plićeg džepa ili filmofil, ovo je idealna stvarčica za vas!
 


 


info
Teac-a WAP 6000
Cijena: 2990,00kn

Ustupio:
Audio Art
Mesnička 9, 10000 Zagreb
01/4847-875
www.audiocinema-art.hr
za
Slika i zvuk, FLAC 24/96, ugrađeni bežični kontroleri, televizijski kanali, velik broj besplatnih internet radiopostaja, internet preglednik, You Tube, mogućnost ugradnje tvrdog diska.
protiv
neprepoznavanje hrvatskih slova u titlovima, nedovoljna kvaliteta televizijskih kanala.


ZADNJIH 10 ČLANAKA


NOVO U FORUMU

 Forum: Uradi sam
  Strujni kabel

 Forum: Audio komponente
  Dobre SH prilike

 Forum: High-End
  SET

 Forum: Računala i audio
  Preporuka za PC zvučnike

 Forum: Audio komponente
  Amp za KEF LS50

 Forum: CD i ostali mediji
  Što slušate?

 Forum: Prostorna akustika
  DSP korekcije akustike

 Forum: Car Hi-Fi
  Aux in u auto radio

 Forum: Računala i audio
  Preporuka on/over-ear slusal...


NOVI ČLANOVI FORUMA

cesarus
Gabrijela
Majti
Grounin
david70
nikola123
oliver2006
spartak
dalki108
mk2018

BRZI LINKOVI
aktivne teme
Login