Hi-Fi

pretraga  


Multimedia HIFI Show - Audio & Video - 2006 - Audiofil - feel the sound - Hi-Fi sajam

Multimedia HIFI Show - Audio & Video - 2006


Da je stereo ponovno "in", jasno se moglo čuti i vidjeti na ovogodišnjem sajmu Multimedia HIFI Show - Audio & Video, koji se održavao desetu godinu zaredom u Ljubljani. Iako sami naziv manifestacije ne sugerira takvo stanje i usprkos rijetkim izlagačima kojima je video segment prioritet, stereo sustavi su zauzeli gotovo 90 posto sajma. Vjerujem da je takav "rasplet situacije" na ovogodišnjem sajmu išao na ruku mnogobrojnim posjetiteljima, posebno audiofilima. Iako su izostale neke renomirane tvrtke komercijalnijeg karaktera poput Accuphasea, Classea, Primarea, Rotela, Dalia, B&W-a, Focala, Marantza itd., uzbuđenja nije manjkalo, prije svega zbog spontanog naglaska na egzotičnu elektroniku. Svaka pohvala organizatorima koji su uspjeli okupiti na jednom mjestu najznačajnije slovenske zastupnike i distributere, ali i određeni broj hrvatskih. Cijeli sajam je bio dobro organiziran, prijatne atmosfere i pun ljubaznog osobljaOno što je neke zasmetalo (uključujući i mene) je povremena gužva u pojedinim sobama, ali to samo dokazuje da postoji veliki interes za ovakve specijalizirane sajmove.

Sami sajam se održavao u "M" hotelu, na tri etaže. Sudeći prema impresijama prisutnih, mogli bismo reći u paklu, čistilištu i raju. Pa krenimo od pakla (podrum) gdje smo mogli čuti dva najsnažnija setup-a. MBL (Media Audio) i PMC (Audio Dream) nisu nikoga štedili.Bile su to nemilosrdne lekcije u kojima smo se svi prisutni preispitivali zašto smo uopće audiofili i upozorenje što će nam se dogoditi budemo li u životu imali previše novaca. U svakom slučaju impresivno i za dugo sjećanje.

Bijeg u čistilište (prizemlje) doveo nas je do zanimljivih sustava, rekli bismo, više zemaljskih. Tu smo mogli, između ostalih, čuti Burmesterovo viđenje puritanskog zvukaPokupljeno iskustvo iz "Made in Germany" sobe, ostavilo je mnoge u nevjerici jer se najmanji zvučnici (prototip) od predstavljenih nisu trebali nalaziti ovdje već kat više, dakle, u raju. Čistilište su prošli i svi koji su se zatekli u sobi u kojoj su se prodavale ploče, CD-i i DVD-i. Izbor je bio više nego zadovoljavajući, uz umjerene cijene, što se i očekuje od sajma ovakvog tipa.


U raju (1. kat) osjećaj povezanosti HIFI-a i novca izgubio se u dovoljnoj mjeri da se većina posjetitelja mogla opustiti i prepustiti sjajnim stereo sustavima. Bilo je tu svega, od DIY projekata, pa sve do "čudnovatih" uređaja s potpisom. Kad pišem čudnovatih, tada prije svega mislim na produkte koje zaista nemamo prilike često vidjeti uživo, još manje čuti, a o kojima smo eventualno negdje pročitali.

Od takvih rariteta izdvojio bih KR Audio Electronics, i SR1 Emitter II Exclusive i jedan hrvatski proizvod, zvučnici Black Master o kojima će zacijelo biti još riječi.Obzirom da je ipak u pitanju bio Audio & Video Show, svakako bih spomenuo sjajnu video prezentaciju Philipsovih LCD ekrana na kojima smo mogli vidjeti sliku u HD formatu, odnosno najbolje što se u ovom trenutku na tržištu nudi, a to je nativnih 1080p. Na žalost, izvor signala je bio Philipsov uređaj, tzv. demonstrator, s ugrađenim hard diskom. Slika je bila božanstvena, dostojna katu na kojem je bila prikazana.

Na kraju ove kratke reportaže ne skrivam zadovoljstvo viđenim i poslušanim. Uz želje da se ponovi ovako kvalitetan događaj, pogledajte nekoliko sjajnih slika sajma koje je "uhvatio" Tomislav Gašparić.
NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: CD i ostali mediji
- Što slušate?
Forum: Vinyl
- Vratio se gramofon
Forum: CD i ostali mediji
- JAZZ KLUB
Forum: Vinyl
- Zadnji LPi koje ste kupili/dobili/ukrali
Forum: Računala i audio
- Kako radi LAN izolator?
Forum: Uradi sam
- DIY Zvučnički kabeli
Forum: Audio komponente
- Trebam razdvojni trafo i filter za probu
Forum: CD i ostali mediji
- KLASIKA

UPRAVO SE ČITA


NAD 375 BEE
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Integrirano pojačalo
napisao: Milan Rupić
NAD C 565BEE
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: CD Player
napisao: Milan Rupić
Cambridge Audio DacMagic
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: D/A Pretvarač
napisao: Milan Rupić
Fohhn Audio - posjet tvornici
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Reportaža
napisao: Jurica Barić
Tangent Lounge L6
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Zvučničle kutije
napisao: Nilan Rupić

POSLJEDNJE NOVOSTI


Stoljeće točnosti zvuka - 100 godina Ortofona
Nova Monitor Audio Monitor serija
JAMO Studio 8 Series Dolby® Atmos
What HiFi ? nagrade za 2017. godinu