Hi-Fi

pretraga  


Multimedia Hifi Show Ljubljana 2008 - Audiofil - feel the sound - Hi-Fi sajam

Multimedia Hifi Show Ljubljana 2008

Ove godine nas je bilo malo iz Hrvatske na sajmu u Ljubljani. Prošlih godina je to izgledalo kao hrvatska okupacija M hotela, bili smo skoro izjednačeni s domacima... Ali izgleda da su vinjete napravile svoje. Bio sam s kolegom analogueom i još jednim prijateljem koji ne sudjeluje na forumu. Sa Sajma smo se sva trojica, nakon sredjivanja dojmova, vratili zadovoljni. Što reći? Bilo je dobrog zvuka, ali još više manje dobrog, kao i uvijek na sajmovima.

Nije bilo zagrebačkih forumaša, ali smo zato našli domaće. Audiofill nam je pripremio četvrti CD, hvala mu. Još ga nisam stigao u cijelosti poslušati, ali stječe se dojam stilskog odmaka od ranijih kolekcija. No ništa zato, ovo što sam poslušao je jako dobro.

Sreli smo i 11duca, ovaj put bez svečanog odijela. ;-) U sobi sa crvenim Jamo 909 zvučnicima. Sreli smo i ckzv kojeg nismo poznavali, ali je on nekako prepoznao nas. Vrlo ugodan čovjek i dobar poznavatelj glazbe 50-tih, 60-tih na ovamo. Samo radi ovih susreta vrijedilo je poći.

Osobno mi je najbolji zvuk bio u sobi NAT audio, gdje je bila NAT elektronika i gramofoni Mirka Smolčića (valjda nisam pogriješio ime). Odličan zvuk, sve kako treba, čisto uzivanje... Do te sobe je bila soba firme AUDIO EXPERT. Imali su neka kineska jeftina pojačala, ali su svirala dobro. Izvori su bili stariji SONY CD-i, malo bolje serije, ali ništa posebno. Zvučnici su bili open baffle oko 215 cm visine s po 6 bas jedinica. To je sviralo prilično dobro, možda je falilo malo rezolucije, ali imalo je dušu. Eto može i jeftino svirati, jer je u ovoj sobi bilo više muzikalnosti nego u cijelom prizemlju sa skupim sistemima, koji su uglavnom razočarali... Da ne zaboravim, CA i KEF su svirali sasvim pristojno, bolje od puno skupljih i razvikanijih sistema.

Vrlo ugodno sam popričao s vlasnikom i kostruktorom slovenskih TRM Audio cijevnih pojačala. Pojačala su zaista prekrasno dizajnirana i izrađena. Stil i klasa, a ne ona kineska cijevna strašila. Čovjek nam je vrlo otvoreno odgovorio na sva pitanja, a to je znak da zna što radi, i da nema što skrivati. A moram reci da je bilo prezentera koji su odgovarali u zagonetkama i samo se smijuljili. Za te znam da ne znaju ništa o onom o čemu ih pitam.

Hrvatski učesnici i proizvodi na sajmu nisu razočarali. AE Isse su svirale dobro a ALB Black Master jako dobro. Sad je to vrlo dobar zvučnik, velike brzine, i može dobrano čovjeka uvući u izvedbu. Bravo za konstruktora!

Najviše me razočarao zvuk kombinacije Unison/Opera, iako su imali jednu od najvećih prostorija. Takodjer, cijeli Naim sistem od Supernaima do njihovih zvučnika je svirao loše... Čovjek se zapita kako im uspije to tako sloziti i dobiti takav zvuk?

Bilo je i par soba s DIY-erima, i ti su imalo dobre sobe i pristojan zvuk.

Jos jednom hvala audiofillu i ostalim kolegama iz Slovenije na ugodnom društvu.

NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: Vinyl
- budget gramofon
Forum: Audio komponente
- Dobre SH prilike
Forum: Audio komponente
- Oscilacija brzine CD playera
Forum: Uradi sam
- Što radim ovih dana
Forum: CD i ostali mediji
- Što slušate?
Forum: Audio komponente
- Problem sa predpojačalom
Forum: Live
- Najave koncerata i festivala
Forum: Audio komponente
- Pioneer N50 Ak - Android aplikacija

UPRAVO SE ČITA


Carat A57
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Integrirano pojačalo
napisao: Milan Rupić
Unison Research Unico Secondo
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Integrirano hibridno pojačalo
napisao: Milan Rupić
Multimedia Hi-Fi Show-Zagreb 2008
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Hi-Fi sajam, Reportaža
napisao: žac
Audio Aero Capitole Classic SE
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: CD Player
napisao: Erden Radončić
State-of-the-Art from Audio Art
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Prezentacija, Reportaža
napisao: žac

POSLJEDNJE NOVOSTI


Stoljeće točnosti zvuka - 100 godina Ortofona
Nova Monitor Audio Monitor serija
JAMO Studio 8 Series Dolby® Atmos
What HiFi ? nagrade za 2017. godinu