Hi-Fi

pretraga  


Zagreb Audio Video Show 2009 - Audiofil - feel the sound - Hi-Fi sajam

Zagreb Audio Video Show 2009



Eto, dočekali smo i jesensku zagrebačku HiFi manifestaciju. Iako je ove godine bilo nešto manje izlagača nego prošlih godina za što se po kuloarima kao glavni razlog spominje datum događanja, netko spominje krizu dok je nekima potpuno sve jedno. Magazinu hifimedia, kao organizatoru se mora priznati jedna stvar, sajam je ipak organiziran. Kao potvrdu svojeg petnaestogodišnjeg rada, Zagreb AV Show se ove godine može pohvaliti suradnjom s Uredom za trgovinske poslove (Commercial Service) Veleposlanstva SAD u Zagrebu čime je SAD postala zemlja partner sajma, što bi svakako trebalo dati određenu težinu priredbi.



Kao i uvijek do sada prizemlje je bilo rezervirano za proizvode široke potrošnje na kojima su izlagali Američko veleposlanstvo, hifimedia, Grundig koji je predstavio novu Vision 9 seriju televizora, LG Electronics sa novom SL serijom TV-a, Panasonic sa novom linijom plazma televizora Viera NeoPDP te između ostalog i Micro 4/3 Lumix GF1 foto aparat, Philips se ponosio sa modelom LCD televizora formata 21:9 od 56 inča što odgovara originalnim dimenzijama filmova 2,39:1, Samsung je predstavio novu liniju LED LCD HDTV-a , Sharp sa LED seriom Aquos televizora iz serije 600 i 700, Olympus je uz ostale modele fotoaparata kao hit izdvojio model PEN sa retro okusom, Ascomm je između ostalog izložio Bose, Sonos i System Line, Audion je prestavio Auralex Acoustics,apsorpcijske materijale, difuzore, razna antirezonantna pomagala i izolacijska rješenja. Audio centar ove godine u nešto skromnijem izdanju sa DVDO, Peachtree Audio proizvodima. Nove boje zvuka su imali prostoriju i na katu dok su u prizemlju izlagali slušalice iz programa Sennhaiser. Oktava je predstavila novitete iz programa RCF, Coral, Mackie, Ciare te Indiana Line. I na kraju ali ne manje bitan Renoprom koji je ove godine svoje proizvode iz produkcije Denona, Marantza, Monitor Audia i Acoustic Energya, odlučio izložili u prizemlju.



No, prošećimo katom...




Acquisitum Magnum



Aquisitum Magnum se predstavio sa dva sustava ad kojijh je prvi bio sastavljen od Berkeley Audio Design Alpha DAC u kombinaciji sa Aple računalom, pretpojačala Spectral DMC 30SS i izlaznog pojačala Spectral DMA 250 i zvučnika EgglestonWorks The Nine i ožićenjem Kubala-Sosna Emotion i Elation te MIT/Spectral.



Audio san



Audio san je također predstavio dva sustava. PMC Fact 8 te pojačala Bryston i Mastersound Compact 845, Audio Physic Cardeas i T+A V10 MKII.



Hornet



Hornet se predstavio sa Audio Note proizvodima; gramofon TT2 s Arm 3 special ručkom i IoI zvučnicom, transport CDT 4 + DAC 4 Balanced, predpojačalo M8 Phono s izlazima P4 Balanced i zvučnicima AN-E SEC Signatur, ožičeni Sogon, Pallas i SOOTTO kabelima. Svakako jedan od boljih sustava na sajmu



Media audio / UBIQ audio



Je uz izbor komponemti iz game zastupstva izložen u predsobljima, predstavio dva vrhunska sistema sastavljena od high-end komponenti iz ponude: jedan sistem sa zvučnicima Sonus Faber Liuto potpomognut Audio Research / Ayre elektronikom dok je drugi sustav sastavljenu suradnji sa Ubiq Aaudiom, čije su zvijezde bili svakako Avangarde Duo Omega G2 zvučnici i gramofon Innovation iz Clearaudia



Nove boje zvuka



Nove boje zvuka su nas ove godine uz izložnene primjerke ugostili sa Yamaha / Dali set-upom.



Ozone



Ove godine Ozone nam je priredio premijeru Emerald Physics CS 3 zvučnika dok su setup sačinjavali:

izvor - Gamut CD3
atenuator - Audio Synthesis Passion
pojačala - Opera Audio Consonance M800SE Mono (x2)
(35W triode / 75W pentode, Mullard EL34 cijevi, 95% vremena su radili kao triode)
ekvalizacija - Behringer DCX2496
zvučnici - Emerald Physics CS3, javor finiš




Subing



Subing nam je priredio pravu malu poslasticu sa KR Audio cijevnim pojačallima i Davis Acoustic – Cesar Vintage zvučnicima.






I na kraju šetnje svakako treba spomenuti prodaju nosača zvuka za koju su bili zaslužni Aquarius Records, Dallas Records, Dancing Bear i Spirit Of Music i kao takva je bila primježena od mnogih audiofila,



Naravno bilo je tu još obaveznih druženja, upoznavanja razmjena iskustava, dogovora za klupsku prezentaciju ...





A našla bi se i pokoja prirodna ljepota ....






NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: Računala i audio
- DAC uređaji
Forum: Audiofil.net klub
- KLUB 24.02.2018 Kef & NAD
Forum: Audio komponente
- B&W cdm1NT
Forum: Audiofil web
- Što bi s forumom?
Forum: Retro audio
- Sansui kutak
Forum: Vinyl
- Kvaliteta izrade novih Vinyla
Forum: Audio komponente
- Zvučnici
Forum: Live
- Najave koncerata i festivala

UPRAVO SE ČITA


Rega Elicit
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Integrirano pojačalo
napisao: žac
Krell KID
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: iPod Dock
napisao: Milan Rupić
Mini-slušalice Klipsch
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Slušalice
napisao: Milan Rupić
Primare A33.2
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Pojačalo snage
napisao: Milan Rupić
Klipsch RF-83
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Zvučničke kutije
napisao: Milan Rupić

POSLJEDNJE NOVOSTI


Nova Monitor Audio Monitor serija
JAMO Studio 8 Series Dolby® Atmos
What HiFi ? nagrade za 2017. godinu
Klipsch Heritage One / Three / Sixes