Hi-Fi

pretraga  


Sumić Audio - Silver Cotton 3.L.E. - Audiofil - feel the sound - Interkonekcijski kabel

Sumić Audio - Silver Cotton 3.L.E.

Proizvođači a/v kabela svojski se trude da nađu rješenja kako bi mnogi audiofili bili zadovoljni. Svaki proizvođač danas u ponudi ima kabele s dvije vrste vodiča.Bakar kao vodič je danas najrašireniji u proizvodnji zbog više razloga a to su : niska cijena, dobra vodljivost, mogućnost višestruke obrade.Srebro kao vodič ima nešto bolje karakteristike nego bakar ali i puno višu cijenu.Visoke cijene stranih proizvođača su dobar poticaj za pokretanje proizvodnje u domaćim okvirima. Iz domaće radionice - Sumić Audio - na test sam dobio interkonekcijski kabel Silver Cotton 3.L.E.

Opis
Sam kabel se sastoji od 4 vodiča koji su od čistog srebra:1 je na plusu, 2 na minusu, 1 je drain.Svaki vodič se nalazi u u svojoj teflonskoj cjevčici. Između vodiča i teflona je zrak koji služi kao izolator. Cjevčice su međusobno použene te na krajevima zalivene i premazane lakom radi veće trajnosti. Sve zajedno je omotano teflonskim vrpcama i presvučeno silikonskim bužirima.Na svakom kraju se nalaze WBT konektori. Kapacitet ovog kabela je 60pF. Postoje izvedbe u RCA i XLR verziji a može se dobaviti i varijanta zvučničkog kabela.

Zvuk
STOCKHOLM GUITAR TRIO - ALBENIZ/GRANADOS/RAVEL/PETERSON-BERGER
Švedski način sviranja akustične gitare u klasičnoj glazbi izazvao je u meni osjećaj laganog opuštanja. Žičani instrumenti trojice svirača imali su pomalo topao zvuk,ali ne premekan.Stekao sam dojam da su glazbenici svirali iz čistog užitka.Kroz cjelokupan album provlačila se topla atmosfera. Zvuk unutar same atmosfere imao je svoju dubinu,širinu i lepršavost. Moj cd Adcom koji inače ima dosta topao zvuk s S.C.3.L.E. kabelom je dobio na brzini i lepršavosti.
VAN CLIBURN - BEETHOVEN,LISZT,TCHAIKOVSKI
Dok sam preslušavao klavirski koncert u mislima sam se prebacio u koncertnu dvoranu u Moskvi. Sam izvođač i njegov instrument su bili precizno pozicionirani.Ljepotu zvuka klavirskih tipki sam posebno osjetio u kompoziciji "LIEBESTRAUM"Nocturno No.3 F.Liszta. Tokom slušanja albuma osjetio sam fluid koji me nije ostavio ravnodušnim a mislim da će tako djelovati i na druge.
4NON BLONDES - BIGGER,BETTER,FASTER,MORE
Rock glazba imala je u ovom slučaju svoju potrebnu dinamiku,brzinu i čvrstoću.Glas pjevačice je imao svoju snagu ali i potrebnu mekoću. Svi instrumenti su imali svoj prepoznatljiv timbar.Pozornica je bila dobro definirana.Zvuk električne gitare je imao svoju čvrstoću ali i potrebnu energiju.Ono što je posebno plijenilo moju pažnju je zvuk pun ritma i dinamike. U ovom slučaju slušanje rock glazbe nije bilo zamorno.

Zaključak
Kakav interkonekcijski kabel kupiti ? To pitanje je problem mnogim ljubiteljima dobrog zvuka.Tržište je bogato raznim konstrukcijama tako da može zbuniti i iskusnijeg audiofila. Pojava Silver Cottona 3.L.E. je dobro došla na naše tržište. Njegov zvuk se može opisati kao brz i transparentan. Osobna preporuka za sustave kojima nedostaje otvorenosti i transparentnosti. Sve u svemu jako dobar domaći audio proizvod na koji treba obratiti pažnju.

TESTNA GLAZBA
STOCKHOLM GUITAR TRIO - ALBENIZ-GRANADOS-RAVEL-PETERSEN-BERGER
VAN CLIBURN - BEETHOVEN,LISZT,TCHAIKOVSKY
4 NON BLONDES - BIGGER,BETTER,FASTER,MORE

TESTNI SUSTAV
Pojačala- Vincent SV-238,Parasound PHP-850,Phono Thorens MM001
Cd reproduktor- Adcom GCD 750
DVD/SACD - Pioneer DV-757Ai
Gramofon - Dual Golden 1
Zvučnica - Benz Micro MC Silver
Zvučnici - Acoustic Energy AE120,JAMO E875
Interkonekcijski kabeli - Kimber Kable KS 1010(RCA),VDH The Second(XLR),VDH The Source(RCA),Audioquest Jaguar(RCA),Audioquest Jade(RCA)
Zvučnički kabeli - VDH CS 122,The Royal Jade Hybrid
Strujni vodovi - MIT Z-CORD,ADCOM POWER CORD


Silver Cotton 3.L.E.
Dužina - 1M
Cijena - 2.500,00 KNOCJENA
Izrada: 90%

Performanse: 90%

Cijena / kvaliteta: 90%

Ukupno: 90%NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: Vinyl
- Vratio se gramofon
Forum: Audio komponente
- Najljepši zvučnici na svijetu
Forum: Uradi sam
- lakiranje zvucnika
Forum: CD i ostali mediji
- JAZZ KLUB
Forum: Vinyl
- Čišćenje ploča
Forum: Audio komponente
- Dobre SH prilike
Forum: Audio komponente
- Akustyk RD12
Forum: Uradi sam
- Schaffner EMI/RFI filteri

UPRAVO SE ČITA


Xindak XA-6900
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Integrirano hibridno pojačalo
napisao: Milan Rupić
PSB Image B25
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Zvučnik
napisao: Milan Rupić
Denon DCD 2000AE
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: CD/SACD player
napisao: Milan Rupić
Studio Lab SLB 202.2
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Zvučnik
napisao: žac
NAD 720BEE
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Stereo Receiver
napisao: Milan Rupić

POSLJEDNJE NOVOSTI


Stoljeće točnosti zvuka - 100 godina Ortofona
Nova Monitor Audio Monitor serija
JAMO Studio 8 Series Dolby® Atmos
What HiFi ? nagrade za 2017. godinu