Hi-Fi

pretraga  


Karan Acousics - KAI-180 - Audiofil - feel the sound -

Karan Acousics - KAI-180

Karan Acoustics je tvrtka iz susjedne nam države, koja je prije više od petnaest godina stupila na tržište high-end uređaja. U njihovoj se ponudi osim pojačala nalaze zvučnici, DAC te dodatni audiofilski pribor poput mrežnih filtera. Na test smo dobili Integrirano pojačalo KAI-180 koji je na zapadnom tržištu zahvaljujći dobrom dizajnu i kvalitetnoj reprodukciji prikupio hrpu pohvala i epiteta.

Najmanji amplifikacijski uređaj iz Karanove produkcije je KAI-180 balansirano integrirano pojačalo snage 180W pri impedanciji od 8 Ohma dok je na 4 Ohma KAI-180 u stanju isporučiti 300W. Kućište pojačala je prilično unikatno dizajnitano i potpuno metalno. Na masivnom prednjem panelu nalazi se samo selektor izvora kojeg želimo slušati lijevo i kontrola volumena desno. Centalno je smješten display na kojem se prikazuje logo proizvođača i trenutno aktivan ulaz. Na stražnjem panelu nalaze se tri RCA ulaza te jedan balansirani, izlaz za tape monitor te WBT zvučnički terminali. Zanimljivo je spomenuti da je konstruktor odlučio prekidač sa uključivanje uređaja smjestio sa stražnje strane uređaja. Na bočnim stranicama kućišta nalaze se masivni hladnjaci koji osiguravaju kvalitetno hlađenje pojačala. Samo pojačalo je dizajnirano u dual mono ustroju čije napajanje osigurava masivni troidalni transformator 720 VA, 80.000 mF i 4 stupnja stabilizacije naručen po Karanovim specifikacijama. Cijela unutrašnjost je malo umjetničko delo, poptpuno balansirani dizajn, AB klasa, potpuno odvojen lijevi i desni kanal, plavi ALPS motorizirani potenciometar, četiri masivna kondenzatora po kanalu, Burr Brownovi IC-ovi za regulaciju napona, četiri Sankenova tranzistora po kanalu... Da to nebi bilo sve uz uređaj dolazi i vrlo kvalitetan naponski kabel (Transparent Cable) te daljinski upravljač nesvakidašnjeg okruglog oblika kojim se regulira samo volumen.Konstruktor gospodin Milan Karan je očito sve podredio kvalitetnoj reprodukciji glazbe. Iako cijena ovog uređaja i nije tako mala za naše pojmove, mnogo je skupljih uređaja na tržištu s kojim bi KAI-180 ravnopravno stao rame uz rame. Ovaj integrirac može se pohvaliti detaljnim i dobro izbalansiranim zvukom, odličnom dinamikom te potpunom kontrolom zvučnika. KAI-180 se odlično snalazi sa svim žanrovima glazbe bez obzira slušate li akustične orkestre ili neku moderniju elektronsku glazbu. Jednostavno zvuk koji morate zavoljeti. Prekrasno detaljni i dobro definirani visokotonski spektar zvuka, jasan, čist i neobojen srednjetonski pojas te čvrst i brz bas koji je uvijek pod kontolom pojačala bez obzira koliko glasno slušali. Pošto je ovaj uređaj zahvaljujući distributeru bio malo duže na testu nego što je to običaj, stvarno sam imao vremena preslušati cijelu cd kolekciju i uživati u glazbi. Zvučna slika je odlično predočena pred slušatelja bilo da se radi o malim kvartetima ili o velikim simfonijskim orkestrima. Slušajući male komorne orkestre ili velike zborove snimane u crkvi stvarno dobijete osjećaj prostora i zvuka koji se odbija od visokih svodova i velikih zidova. Misa Criolla (Mercedes Sosa) je nešto što obavezno morate poslušati na ovom pojačalu kako bi shvatili o čemu vam govorim. Bilo da slušate Pink Panther (Henry Mancini) ili The foggy Dew (Chieftains & Sinead O`Connor) jednostavno uživate u vjernom zvuku i zaboravite da je ispred vas hrpa elektronike nego pravi sastavi u svojem najboljem izdanju.

KAI-180 je zasigurno uređaj vrijedan pažnje svakog audiofila. Dovoljno snažan i za zahtjevnije zvučnike, balansirani dizajn, odlične sonične kvalitete, uređaj koji će vam omogućiti da slušate glazbu u pravom smislu riječi.Tehnički podaci:
- potpuno balansiran uređaj
- separatna napajanja sa 720 VA toroidnim transformatorom, 80.000 mF i 4 stupnja stabilizacije
- frekventni opseg: DC - 300kHz / - 3dB
- odnos signal-sum: >112dB - IMD: 0,03% pri impedanciji 8 ohm-a
- damping faktor: >1.200/8 ohm na cijelom frekventnom opsegu
- sinusna snaga (pink noise): 180,300W/8,4 ohm-a
- dimenzije uređaja: 90 x 500 x 390 mm, težina: 16 kgINFO BOX

Karan Acousics KA I 180
cijena: 38.500,00 kn

Ustupio:
Sonus Art
Preradovićeva 17, Zagreb
tel: 01/4813-025
www.sonus-art.com
OCJENA
Izrada: 100%

Performanse: 100%

Cijena / kvaliteta: 100%

Ukupno: 100%


pozitivno
kvaliteta izrade, balansirani ustroj, vrhunska glazbena izvedba u svim žanrovima
moglo bi bolje
ništa posebno

NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: Uradi sam
- Izada maske za zvuničke kutije
Forum: CD i ostali mediji
- Što slušate?
Forum: Audio komponente
- Dobre SH prilike
Forum: Prostorna akustika
- Novi prostorni plan slušaonice
Forum: Triode festival
- Triode festival 2020. - Pula
Forum: CD i ostali mediji
- JAZZ KLUB
Forum: Audio komponente
- Pojačalo za Focal Aria906/Supersonic DAC
Forum: CD i ostali mediji
- O dobrom zvuku - nova knjiga o hifi

UPRAVO SE ČITA


Zagreb Audio Video Show 2012
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Hi-Fi sajam, Reportaža
napisao: žac
Sota Comet
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Gramofon
napisao: Nenad Grakalić
Otišao je velikan audija
Tip članka: Ostalo
Kategorija: In memoriam
napisao:
Micromega MyDAC
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Asinhroni USB DAC
napisao: Baxa
Kuzma - 30 godina na vrhu
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Događaji, Reportaža
napisao: Nenad Grakalić

POSLJEDNJE NOVOSTI


Stoljeće točnosti zvuka - 100 godina Ortofona
Nova Monitor Audio Monitor serija
JAMO Studio 8 Series Dolby® Atmos
What HiFi ? nagrade za 2017. godinu