How To

pretraga  


Kako kupovati - Audiofil - feel the sound

Kako kupovati

Tražite novu komponentu i spremni ste odvojiti određenu sumu novca. Na svakom koraku obasipaju vas blještavim reklamama i raznim ponudama. Svatko hvali baš svoje komponente, podcjenjuju se ostale trgovine a prodavači su u stanju sve učiniti kako bi kupili baš u njihovoj trgovini. U principu to je sa strane trgovaca i razumljivo ipak oni žive od prodaje. Ali vi ste taj koji želi kupiti najbolje za svoj novac, zato vjerujte samo svojim ušima. Obavezno preslušajte ono što želite kupiti kako bi se uvjerili da je to onaj zvuk koji tražite.

Preslušavanje mnogo komponenti obično dovodi do zbrke i vrlo je vjerojatno da će vas zbuniti nego vam pomoći pri izboru. Koristite se internetom i časopisima kako bi napravili uži izbor onog što vas zanima, pa tek onda krenite u preslušavanje. Za preslušavanje koristite one cd-ove koje inače slušate. Najbitnije je da se dobro čuje ona muzika koju najviše slušate.

Neovisne trgovine obično imaju stručno osoblje koje će vam pomoći pri odabiru komponente. Većina njih ima slušaonice u kojima možete preslušati ono što vas zanima, a u nekima ćete dobiti i komponentu na probno preslušavanje kod kuće. Ne zaboravite da su u specijaliziranim slušaonicama vrlo pažljivo postavljeni namještaj, podne obloge kao i zvučnici kako bi se sve čulo idealno. Vrlo je pametno pitati možete li komponentu odnijeti kući na probu kako bi je čuli u ambijentu svoje sobe.

Neautorizirane dućane trebalo bi izbjegavati pod svaku cijenu. Obično se u takvim prodavaonicama komponente nabavljaju iz treće ruke što bi moglo dovesti do problema sa garancijom i servisom.

Ako je moguće nemojte kupovati komponente u robnim kućama, pogotovo ne u onim koje nemaju prikladne slušaonice u sklopu prodaje. Obično robne kuće ne zapošljavaju stručno osoblje te vam nemogu dati potrebne savjete. Ako imaju slušaonicu uvjetujte kupnju probom jer u robnoj kući sigurno nećete dobiti komponentu na probno slušanje kod kuće.

Najbolje je da zvuk neke komponente procijenite sami. Slobodno se koristite časopisima i internetom ali na kraju ipak vjerujte svojim ušima jer ipak ste vi oni koji će slušati određenu komponentu u svojem sustavu ma što drugi mislili o tome.
NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: Audio komponente
- Stigla komponenta veoma lijepa
Forum: Audio komponente
- Vintage
Forum: Vinyl
- Koje LP-e slušate?
Forum: Uradi sam
- Strujni kabel
Forum: Audio komponente
- Zvučnički kabeli za OPERE
Forum: CD i ostali mediji
- Što slušate?
Forum: Vinyl
- Vratio se gramofon
Forum: Uradi sam
- DIJELOVI: TREBA MI...

UPRAVO SE ČITA


RobertoShop 2012 - Avalon ISIS
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Prezentacija, Reportaža
napisao: žac Foto: Jadranko, žac
Boston Acoustics A 25
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Zvučnik
napisao: žac
Harmonic Technology Magic Link 2
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Interkonekcijski kabel
napisao: Nenad Grakalić
Teac CD-3000
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: CD/SACD + DAC kombinacija
napisao: žac
Planet Audio Prezentacija - Sheraton 2012
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Prezentacija, Reportaža
napisao: žac

POSLJEDNJE NOVOSTI


Stoljeće točnosti zvuka - 100 godina Ortofona
Nova Monitor Audio Monitor serija
JAMO Studio 8 Series Dolby® Atmos
What HiFi ? nagrade za 2017. godinu