WEB  FORUM
 

SPONZORI

Klub 9.6.2007
 

Zahvaljujući vrlo uspješnoj ovogodišnjoj prezentaciji na kojoj smo uživali u Naimu i ProAcima, Audio sustavi su se pobrinuli za nove audiofilske delicije.

Subota, 09.06.2007., bila je rezervirana za slušanje sustava u sastavu Vandersteen 2Ce zvučnici, Creek Destiny integrirano pojačalo i CD player. Međutim, za ovu priliku Audio sustavi pripremili su još jedno iznenađenje, Creek Destiny integrirac koji je potpuno oduševio novinare Stereophilea

Moram priznati, nakon ove prezentacije zaljubio sam se u Vandersteen. Potpuno su me oduševili (svirali su 1C), i to ne onakav način kako su to napravili Mimetsm i AA Capitole svojevremeno sa svojom superiornom prezentacijom, već na način da je zvuk bio zaista živ, a ne samo reproduciran.

Gašo je imao pravo, Vandersteen zaista sviraju samo glazbu. Dok ih slušamo, sve što namj je potrebno je tu, ali njihov temeljni adut je u toj prezentaciji punoj života i vibrantnosti. Ti zvučnici sviraju bez kompleksa, ne trude se biti bolji nego što jesu, niti lažno prezentirati nekakav karakter, jednostavno sviraju kako sviraju, a sviraju fenomenalno. Sve je opušteno, bez one tenzije koja nas često prati da će se sad dogoditi nekakva greška, nekakav eksces i nekakvo brljanje. Prostor ispred slušatelja je prekrasno ocrtan, a svaki zvuk je masaža za uši. Ima tu možda i veze činjenica da su jedinice skrivene ispod crne maske, pa se dioma da je sve jako povezano i neopterećujuće. Kako god bilo, prekrasno, preslatko, muzikalno, živo i razigrano.
Pretpostavljam da je i Creek odgovoran za cjelokupni dojam, mislim da je riječ o zaista finoj elektronici.


Napisao Vilim on 10. lipnja 2007. u 13:19

Klub 02.06.2007.
 

Još jedna interesantna subota u, kako se čini, sve gušćem rasporedu prezentacija Audiofil.net kluba. Nova zastupnička kuća egzotičnog imena (Acquisitum Magnum), ovaj puta je prezentirala proizvode iz svojeg zastupničkog asortimana, a prezentaciju je vodio osnivač i vlasnik g. Mario Dolinar. U, sada već, nadaleko poznatoj, odličnoj klupskoj atmosferi, posjetitelji su imali prilike vidjeti i (najvažnije) čuti sustave protkane ezoterijom i ekskluzivnošću. Okosnica večeri bila su dva sustava u kojima su 'pod svjetlima reflektora' bili elektronika francuske hi-end radionice YBA-e i američki brand kabela koji je svoje ime dobio po prezimenima osnivača - Joea Kubale i Howarda Sosne. Dizajnerske 'ljepotice', Cremona Auditor, talijanskog Sonus Fabera na sebe su preuzele čast vršitelja elektromehaničke pretvorbe signala.
Kronološkim slijedom gledano, g. Dolinar je taktički 'podgrijavao' situaciju u klupskoj slušaoni počevši sa'entry-level' sustavom sastavljenim od novih YBA YA201 integriranog pojačala i YC201 'vrtilice'. Ožičenje Kubala Sosna Imagination linije popratilo je 'entry-level' postav. Dakako, kako su se gosti okupljali i atmosfera u slušaoni je postajala sve 'napetija', a svi su pogled uperili u YBA komponente, nadaleko poznate i hvaljene, Passion linije. I u strateški odabranom trenutku, sustav je nakratko utihnuo kako bi se iste komponente upogonile. Integrirac je zamijenila pre/power kombinacija Passion 400, kojem je priključen i pripadajući front end iste serije. Isto tako su i Kubala Sosna kabeli iz Fascination linije, koja koristi trademark OptimiZ arhitekturu, dobili priliku pokazati sve prednosti...i Faberi su se zadovoljno složili s ovom odlukom. Da se razumijemo - unutar zadanih cjenovnih okvira, oba sustava su svakako pokazala potencijal. No 'kol'ko para tol'ko muzike', barem prema mojem skromnom mišljenju. U krajnjoj liniji, niti sam proizvođač ne bi baš išao samom sebi 'skakati u usta' proizvevši jeftiniju komponentu koja svira bolje od skuplje.
Time rečenim, iskoristivši zadnje trenutke trajanja prezentacije, taman kada su svi već napustili 'poprište' događanja, u slušaoni
smo ostali ja, šačica upornih slušatelja i Rimsky Korsakov 'spreman za megdan'. Osobna ocjena 'jačeg' sustava? Vrlo, vrlo dobro. Čak i neusviran, sustav je pokazivao natruhe onoga što se smatra vrhunskim zvukom. Pomalo suh bas i blago 'zaslađen' karakter odlično su se složili sa slušanim materijalom. Samo...voditi računa i o cijeni. Osobno, lako bih se mogao družiti sa sustavom, takvim kakav je bio postavljen u klupskoj slušaoni. Dulje vrijeme. Netko možda ne. Ukusi, ukusi...

Sve u svemu, još jedna uspjela prezentacija i oprema koja se ne viđa svaki dan. Bilježim se sa štovanjem...


Napisao Vlado Tomašević on 4. lipnja 2007. u 16:30

Klub 26.5.2007
 

Sinoć se u Klubu okupila hrabra ekipa željna da u praksi isproba "jeftin zvučnik, skupo pojačalo, odličan zvuk" i obratno "skup zvučnik, jeftino pojačalo, prosječan zvuk"

Moram napomenuti da nam je falio istinski "skupi" zvučnik, ali i klupski SN Dino je dobro poslužio iako ne spada u grupu ultra skupih zvučnika, tako da test nije bio baš relevantan, al smo ze barem dobro zabavili...

Uzimam si za pravo da "copy paste"-am iz druge teme, a koja se odnosi na sinoćnje druženje, Kalleov post. Siniša je kratko, točno i bez puno filozofiranja opisao sinoćnje druženje...

Kalle242:
"...U početku smo slušali E-308 spojen na Wharfedale diamond 9.1, što je polučilo solidne rezultate s obzirom na cijenu zvučnika. Zatim su isti zvučnici spojeni na Nuforce IA7 integrirac koji je osvojio izuzetnom brzinom i kontrolom. Zaključili smo da je ipak nešto ugodniji zvuk bio sa Accuom.

No zvučnici kao takvi su brzo pokazali svoje limite s obzirom na veličinu slušaonice i nemogućnost dobre reprodukcije zahtjevnijeg materijala.

Odlična sinergija je postignuta spajanjem SN Dino zvučnika na E-308, ostatak večeri je prošao u izmjeni cd-a i uživanju u glazbi.

Zbio se i kratki sukob 2 modificirana cd playera od strane apparatusa, Marantza i Sony-a. Razlike su bile neznatne vjerojatno radi istog majstora lemilice."

U Klubu su nas po prvi puta posjetili članovi foruma Denza i Devo. Denza je održao obećanje i pojavio se u Klubu (bez kravate), a Devo je došao nenajavljan ugodno nas iznenadivši. Dečki, očekujemo vas i ubuduće, a svim (ne)članovima foruma, a i šire, vrata Kluba su uvijek otvorena.


Napisao Nebojša on 28. svibnja 2007. u 22:10

Arhiva<< Natrag  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40 41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  Naprijed >>

Dobro došli !
Na ovim stranicama ćete moći pratiti sve aktivnosti vezane uz naš klub.Do ovog trenutka Audiofil.net klub broji 28 članova.
Tko su nam članovi pogledajtke OVDJE
_______________________________ Naš IBAN je:
HR7423600001101828925


Naša adresa je prostorijama tvrtke

GDi GISDATA Zagreb,
Baštijanova 52a, 4. kat

Ukoliko niste sigurni gdje je to pogledajte kartu OVDJE


Članovi Audiofil.net kluba ostvaruju pravo na popuste u slijedećim trgovinama: