Novosti


NAD DAC 2 bežični USB DA pretvarač - Audiofil - feel the sound

NAD DAC 2 bežični USB DA pretvarač

Glazba reproducirana putem računala napokon je dosegnula nivo visoke vjernosti (HiFi). Čak i bežičnim putem. Upravo je to misija novog bežičnog DA pretvarača oznake DAC 2 u katalogu renomirane audio tvrtke NAD. On predstavlja zvučno superiorno, krajnje jednostavno i u konačnici zabavno rješenje za slušanje glazbe pohranjene na računalu ili pak „streamane“ putem računala na kvalitetnim audio sustavima.Bežična „point-to-point“ tehnologija omogućuje najjednostavnije priključivanje dvodijelnog DAC 2 (između čijih je komponenti – odašiljača i prijamnika - prijenos glazbenih informacija bežičan) s jedne strane u USB sučelje računala a s druge putem klasičnih linijskih RCA konektora na pojačalo, nakon čega može započeti pouzdana i visoko kvalitetna reprodukcija glazbenih datoteka uključujući i one do 96 kHz/24 bit formata. Raspoloživ je i digitalni koaksijalni izlaz za potrebe izravnih digitalnih konekcija (npr. s AV receiverom ili vanjskim DAC-om). Time je eliminirana potreba za bilo kakvom lokalnom mrežom ili pak fizičkim povezivanjem kabelima računala i HiFi sustava. Za postizanje najboljih mogućih zvučnih performansi u skladu s NAD reputacijom, odašiljač u digitalnoj formi prenosi glazbu iz računala do prijamnika koji potom provodi DA konverziju koristeći vrhunske Burr-Brown komponente u kombinaciji sa selektiranim elementima u provjerenoj vlastitoj NAD topologiji.Posvećenost detaljima i odabir probranih dijelova promovira DAC 2 u DA pretvarač iznimne vrijednosti. On je jednostavan i ekonomičan izbor koji jamči još veći užitak slušanja omiljene glazbe. DAC 2 je dostupan u Hrvatskoj, kod distributera za NAD - tvrtke Sigma Audio Koncept, kao i njezinih autoriziranih maloprodajnih partnera za NAD proizvode.

Info: www.sigma-audiokoncept.hr


Sigma Audio na društvenim mrežama - Audiofil - feel the sound

Sigma Audio na društvenim mrežama

Danas je nemoguće zamisliti moderno poslovanje bez sudjelovanja na društvenim mrežama. Osim što osiguravaju najbrži komunikacijski kanal između tvrtke i korisnika, društvene mreže pomažu oko stvaranja šire slike o uslugama i brandovima koje tvrtka zastupa. S tim na umu, Sigma Audio se pridružio najpopularnijim društvenim mrežama Facebook, Google Plus i Twitter. Uz redovite objave iz audio/video svijeta, korisnicima je omogućeno postavljanje pitanja, komentiranje, izmjena iskustava i neobavezno druženje. Stoga, želite li biti 'up to date' s informacijama, saznati što se '60-ih godina serijski ugrađivalo u automobile, kako osvojiti audiofilska 'Opus 3' SACD izdanja ili otkriti gdje se nalaze najveći dućani gramofonskih ploča, pratite Sigma Audio na društvenim mrežama.Facebook - https://www.facebook.com/sigmaaudio

Google+ - https://plus.google.com/u/0/b/118163360690190549800/118163360690190549800/posts

Twitter - https://twitter.com/sigmaaudi0


Wilson Audio Sasha-2 - Audiofil - feel the sound

Wilson Audio Sasha-2

Kad su se predstavljene, Wilson Audijove zvučničke kutije Sasha pratila je glasovita francuska parola: „Le roi est mort, vive le roi“ (Kralj je mrtav. živio kralj), prvi puta izgovorena 1422. godine tijekom krunidbe francuskog kralja Charlesa VII po smrti njegova oca, Charlesa VI, kojom se istovremeno obavještava javnost o smrti starog kralja i odaje počast novomu. Sasha kutije su, naime, naslijedile njihov najpoznatiji i najprodavaniji model WATT/Puppy. A podatak da je u 23 godine proizvodnje (od 1986. do 2009.) prodano preko 15.000 pari ovih kutija koje su tijekom života doživjele sedam inačica, jasno govori da zvučničke kutije koje će ih naslijediti u programu, moraju biti bolje od njih. Što, možda, ne bi bilo teško postići uz naglašeno povećanje cijene. Međutim, zadržati se u okvirima zadanih cjenovnih gabarita, a kvalitetom postignuća izaći iz okvira dostignutog standarda, e, to nije nimalo lako. Jer, svi koji se ozbiljnije bave audijom, znaju da se velika postignuća ne događaju za mali novac. A nadmašiti WATT/Puppy, jedne od najpoznatijih zvučničkih kutija u povijesti zvučničkog dizajna, sve je samo ne lako.Svemu tomu usprkos, u Wilson Audiju bili su uvjereni da je došlo vrijeme za umirovljenje legende i da su spremni i sposobni stvoriti joj dostojna zamjenika. Zamjenika koji će zadržati sve dobre osobine prethodnika, ali neće imati ograničenja koje nije bilo moguće ukloniti u WATT/Puppy modelu. Sasha kutije su veće od WATT/Puppyja. Tomu zahvaljujući u njih stanu i veće zvučničke jedinice, što sve zajedno rezultira 20 Hz dubljim frekvencijskim odzivom u bas području i nestankom blagog zagušenja u višim dijelovima bas spektra, što su bile i glavne (pa i jedine!) zamjerke WATT/Puppy kutijama. Nova konstrukcija kabineta omogućila je i primjenu naprednije arhitekture upornica, čime je ionako poboljšana krutost kabineta i njihova neosjetljivost na rezonancije, što je bila osobina koje je resila, pa i proslavila, WATT/Puppy modele u svim njihovim otjelovljenjima.Uklanjanjem skretnice iz gornjeg modula (u WATT/Puppy modelima) kod Sasha, smanjena je refleksija energije kroz srednjotonsku jedinicu i tako poboljšana opća čistoća i transparencija zvuka. Srednjotonske i visokotonske jedinice preuzete su iz tvrtkinog velikog modela MAXX Series 3, a bas jedinice su novonastale, s magnetskim ansamblom puno veće moći koji pokreće membrane iste mase kao što su bile one u WATT/Puppy modelu, što rezultira boljom reprodukcijom dinamike i većom akceleracijom u bas području. Skretnica je sada u donjem kabinetu, izrađena od probranih vrhunskih dijelova i postavljena uz sam zvučnički priključak i s njim spojena posebno izabranim kabelima.
Nakon što je u svega par godina postojanja postao najprodavaniji model Wilson Audijovih zvučničkih kutija, prošle godine Sasha sustav doživio je značajna unaprijeđenja i sad pod nazivom Sasha-2 čini drugu inačicu zvučničkog sustava koji je zamijenio tvrtkin najpoznatiji model WATT/Puppy. Sada su u Sasha kutije ugrađeni Wilson Audio Convergent Synergy visoktonci, onakvi kao u vrhunskim tvrtkinim Alexandria XLF kutijama, kojima su su im temeljito preobrazili zvuk, ovdje samo donekle prilagođeni manjim kabinetima. Sljedeće unaprijeđenje tiče se poboljšanja fazne karakteristike kutija koja je presudna za iznošenje harmonika, dinamike i muzikalnosti.Srednjotonska jedinica u Sasha kutijama pokriva gotovo cijelo srednjotonsko područje, uključujući i registar muškog glasa, i to bez potrebe za skretnicom u tom osjetljivom području. To, međutim, znači da je jedinica velika i da ima stanovita ograničenja u reprodukciji viših dijelova srednjotonskog spektra. Visokotonska jedinice u prvom modelu Sasha su imale konkavnu titansku membranu koja se fino slagala sa srednjotoncem. Prije četiri godine započeo je razvoj Convergent Synergy visokotonca. U njemu više neme egzotičnih materijala, vać je membrana kupolasta, svilena. To se pokazalo boljim ne samo u prezentaciji muzikalnosti već i u puno boljoj sinergiji sa srednjotoncem.
Odziv na osi ovog visokotonca zahtijevao je i različitu geometriju kabineta od one s titanskim visokotoncem. Sada je ploča na kojoj se nalazi visokotonac od nove generacije X-Materijala (kao i u Alexia kutijama), dok je srednjotonac i dalje na S-Materijalu, razvijenom posebno za njega.

Krutost kabineta i kontrola rezonancija dodatno su povećani novom strategijom upornica. Sasha-2 kutije sada imaju i odvojene zaštitne pokrove, dizajnirane tako da maksimalno smanje difrakciju zvučnih valova.
Sasha-2 kutije imaju dvije bas jedinice s membranama promjera 203 mm, srednjotonsku jedinicu čija membrana ima promjer 178 mm i visokotonac s membranom promjera 25 mm. Osjetljivost im je 92 dB, nazivna impedancija
4 ohma (min. 2,17 ohma), frekvencijski odziv 20 Hz – 27 kHz, a minimalna snaga pojačala potrebna za rad 20 W po kanalu.Dimenzije Sasha-2 kutija su 1146 x 356 x 562 mm, a masa jedne kutije 94 kg.

Info: www.audiocinema-art.hr


Arhiva stranica:   << Prev   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10  11  12   13   14   15   Next >>

NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: Uradi sam
- Smaknute frekvencije na Denonu
Forum: Audio komponente
- Najljepši zvučnici na svijetu
Forum: Uradi sam
- Tube sockets Dynaco MK IV
Forum: Audio komponente
- Dobre SH prilike
Forum: Audio komponente
- Marantz 10
Forum: Live
- Najave koncerata i festivala
Forum: CD i ostali mediji
- Record Store Day 2015
Forum: High-End
- dCS Puccini & U-Clock

UPRAVO SE ČITA


Sumic Audio Black Hole 27-D
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Digitalni kabel
napisao: dM
Simaudio MOON 300D
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Digitalno / Analogni Konverter
napisao: žac
Prezentacija Robertoshop & Storm
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Prezentacija, Reportaža
napisao: žac
Kotač na kotač
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Magnetofon kao izvor zvuka u sustavu
napisao: Baxa
Best of JBL & Mark Levinson
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Prezentacija, Reportaža
napisao: žac

GLAZBENA PREPORUKA

Albert King with Stevie Ray Vaughan - In Session
žanr: Blues

Art Blakey & The Jazz Messengers - Ugetsu
žanr: Jazz

John Coltrane –A Love Supreme:The Complete Masters
žanr: jazz