Novosti


Audiofil - feel the sound - Integrirana pojačala McIntosh

Integrirana pojačala McIntosh

Pojačala, najprije cijevna, danas tranzistorska, svojevrsni su zaštitni znak McIntosha. Iako tvrtka danas u svojem programu ima cjelovitu paletu audio i videouređaja, pojačala su bila i ostala njezini najupečatljiviji proizvodi. Poglavito ona s karakterističnim velikim VU metrima na prednjoj ploči. Dokazuju to generacije audiofila iz svih krajeva svijeta već gotovo 65 godina. Iako nekada neomiljena kod audiofila, integrirana pojačala danas uživaju podjednak ugled u audiosvijetu kao i odvojene kombinacije predpojačala i pojačala snage. Među najzaslužnijima za tu renesansu integriranih pojačala je i tvrtka McIntosh.

U McIntoshu več desetljećima u svojim integriranim pojačalima vrlo uspješno kombiniraju osobine njihovih najboljih odvojenih uređaja, predpojačala, odnosno pojačala snage.Tako, bez značajnog gubitka na kvaliteti zvuka, korisnicima nude integrirane uređaje za znatno nižu cijenu od razdvojenih.Najmoćnije tranzistorsko pojačalo u trenutnom tvrtkinom programu je MA8000. Njegova snaga od 2 x 300 W dovoljna je da bez problema pogoni bilo koji zvučnički sustav na tržištu, pa bio on smještan i u većim prostorijama. Pojačalo je uporabno vrlo komforno. Ima čak 15 ulaznih priključaka – 6 RCA, 2 balansirana VLR, 5 digitalnih te dva fono priključka, za MM i MC zvučnice, koji se mogu podešavati prema osobinama zvučnice koja se koristi.

Slijedi MA 7000 pojačalo. Ustrojem je istovjetno MA8000 pojačalu, ali je manje snage, 2 x 250 W, i nešto manje raskošno opremljeno, ali je zato i znatno jeftinije.Slijedi MA6700 pojačalo. Njegova je snaga 2 x 200 W. Ovo je model koji bi mogao imati najviše poklonika među širom audiofilskom publikom.
Snagom je dovoljno moćno da izađe na kraj s glavninom zvučničkih sustava bilo kojeg ustroja, a s 11 ulaznih priključaka dovoljno je komforno da zadovolji i vrlo zahtijevne korisnike. Ono što će posebno oduševiti one mlađe među njima, pripadnike digitalne generacije, su tri posebna digitalna ulazna priključka koji mogu dekodirati signale do 32 bita/192 kHz i tako osigurati reprodukciju audiodokumenata najviše razlučivosti.MA6600 razvija također 2 x 200 W snage. Ono nije opremljeno kao druga McIntoshova pojačala ista snage, ali je po načemu ipak posebno. Ono je priređeno za ugradnju tunerskog modula TM2, što omogućava da ovo pojačalo postane – receiver. Prvi McIntoshov receiver u zadnjih 15 godina.Integrirano pojačalo MA5200 ima 2 x 100 W snage. Opremljeno je kao i većina drugih McIntoshovih integriranih pojačala (MM fono priključak,
23-bitni/192 kHz DAC...) i ima 11 ulaznih priključaka raznih tipova.Posljednje u nizu je MA6300 pojačalo. I ono ima 100 W po kanalu i od svih je drugih tranzistorskih pojačala u tvrtkinom programu najoskudnije opremljeno. No, to ne znači da ne nudi nešto posebno. Sedam ulaznih priključaka zadovoljit će većinu korisnika, a ugrađeno kvalitetno pojačalo za slušalice pozdravit će brojni ljubitelji kvalitetnog reproduciranog zvuka koji vole izravno zaroniti u glazbu.Info: www.audiocinema-art.hr


Audiofil - feel the sound - Cambridge Audio Minx

Cambridge Audio Minx

Pod sloganom „Vaša glazba bilo kako i bilo gdje“, Cambridge Audio ima seriju malih, prijenosnih zvučnika koje je moguće koristiti gotovo na bilo kojem mjestu na kojem kod sebe imate pametni telefon.

Minx Go

Zahvaljujući korištenju najnovije bluetooth tehnologije, Minx Go sustav može streamati glazbu s pametnog telefona, tableta ili računala. Iako se radi o zvučničkom sustavu malih dimenzija, zvuk koji iz njega dopire nikako se ne može označiti malim. U njemu ima dovoljno energije da kvalitetnim zvukom ispuni svaku sobu normalnh dimenzija. Kako se radi o aktivnom sustavu, on se napaja baterijom koja može potzrajati do 18 sati. Radi se o najnovijam naraštaju stamina punjivh baterija koje se odlikuju izrazitom dugotrajnošću i radnom pouzdanošću. Instalacija sustava je brza i jednostavna, izrada vrlo kvalitetna, a dizajn suvremen i lijep. Minx Go dostupan je u crnoj i bijeloj boji.Iako je malen, u njega su Cambridgeovi inženjeri smjestili čak pet zvučničkih jedinica! Zato zvuk ne bi trebao nikoga iznenaditi. Međutim, teško će bilo tko očekivati da zvuk, koji je čist i pun detalja, može biti tako masivan iz tako malog sustava. Glavnu zaslugu sa to im sklop nazvan Active Bass Radiator.Osim što se može bežično povezati s izvorom zvuka, Minx Go moguće je povezati i s uređajijma koji nemaju bluetooth, kao što su MP3 playeri ili TV prijemnici.Minx Go pamti do 8 uređaja koji su bili s njim povezani, tako da ga mogu koristiti svi članovi obitelji.


Minx Air

Ovo je bežični sustav koji može reproducirati glazbu s pametnog telefona, tableta ili računala. Radi se o vrlo suvremenom sustavu koji omogućava streamanje glazbe s pametnog telefona (koji može biti korisniku u džepu), uz istovremeno korištenje tableta, dok kvalitetan zvuk ispunjava sobu.U Minx Air seriji dva su modela - 100 Wi-Fi i 200. 100 Wi-Fi je ujedno Air Wi-Fi i bluetooth zvučnički sustav koji omogućava streamanja glazbe s iPhonea, iPada, pametnih telefona, tableta i računala, kao i glazbe s glazbenih aplikacija kao što su Spotfy i Napster. I ovaj se mali zvučnički sustav odlikuje iznimno kvalitetnim i raskošnim zvukom koji omogućavaju Cambridgeove patentirane BMR zvučničke jedinica koje jamče zvuk širokog raspona, velikog rasapa i naglašene čistoće, čime nadmašuje brojne slične sustave.Za slušanje tisuća internetskih radiostanica iz svih krajeva svijeta dovoljno je na Apple ili Android uređaje instlirati odgovarajuću besplatnu Minx Air aplikaciju koja će osim reprodukcije glazbe omogućiti i pamćenje radiostanica, kontrolu glasnoće kao i ekvalizaciju zvuka prema željama korisnika odnosno akustičkim osobinama prostorije.Na Minx Air je, zahvaljujući odgovarajućem priključku, moguće priključiti i TV prijemnik ili blue-ray player i uživati u kvalitetnom zvuku. Uređaj je izrađen od čvrstog, akustički prigušenog materijala i zato je sasvim otporan na pojavu mehaničkih vibracija. Zanimljivo riješena ručka djeluje ujedno i kao bas refleks otvor koji omogućava reprodukciju niskih frekvencija nedostižnih većini sustava sličnih dimenzija.Drugi uređaj u seriji Minx Air je model 200. Istog ja ustropja i istih mogućnosti kao model 100, ali ovaj ima ugrađeni subwoofer i 200 W pojačalo što omogućava korištenje i u velikim sobama. Naravno da je zbog toga većih dimenzija od modela 100, ali i dalje nije prevelik – širok je samo 45 cm i lako ga je smjestiti bilo gdje u prostor.

Info: www.audiocinema-art.hr


Audiofil - feel the sound - Planet Audio otvara high-end salon

Planet Audio otvara high-end salon

Planet Audio, 9. prosinca u 16 sati otvara vrata svog novog ekskluzivnog high-end salona. Prodajno izložbeni prostor smješten je u srcu Zagreba, u ulici kralja Zvonimira 13.
Uz dobro poznate poslastice iz Planet programa, domaći audiofili će po prvi puta imati priliku upoznati se sa legendarnom japanskom tvrtkom Shindo Laboratory kao i jedinstvenim visoko osjetljivim zvučnicima WHT Loudspeakers, australskog muzičara i konstruktora Marka Mozgawe.Novi Planet audio dućan biti će otvoren radnim danom od 16 – 19 sati, a subotom od 10 – 13 sati.
Ostalo vrijeme predviđeno je za privatne prezentacije uz prethodnu najavu.

Info: www.planetaudio.hr


Arhiva stranica:   << Prev   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11  12  13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   Next >>

NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: HIFI komponente ...
- preporuka jeftinog sistema
Forum: CD i ostali mediji
- JAZZ KLUB
Forum: High-End
- dCS Puccini & U-Clock
Forum: Računala i audio
- Roon Labs
Forum: Računala i audio
- Raspberry pi
Forum: HIFI komponente ...
- SACD player Marantz SA7003
Forum: CD i ostali mediji
- Video klub
Forum: Uradi sam
- TDA 1541A

UPRAVO SE ČITA


Celestion F28

Audio Story - Horizon

Unison Research - Unico SE

Primare CD21

Gradient Revolution


GLAZBENA PREPORUKA


LARS ERSTRAND - Two Sides Of Lars Erstrand


CELTIC SPIRIT


THE TURTLE CREEK CHORALE - Postcards