Novosti


Audiofil - feel the sound - MC Zvučnica Ortofon ANNA

MC Zvučnica Ortofon ANNA

Najnovija zvučnica iz produkcije jednog od vodećih i najvećih svjetskih proizvođača zvučnica svih profila i namjena, danskog Ortofona, predstavlja sam vrh njihova proizvodnog programa i namijenjena je vrlo zahtjevnim korisnicima koji imaju vrhunske gramofone i ručke. ANNA je state-of-the-art zvučnica u kojoj su primjenjene brojne Ortofonove vrhunske ideje i tehnološka rješenja koji su tvrtku učinile i drže je liderom u branši već preko pola stoljeća.Nastavljajući lijepu tradiciju da svojim vrhunskim modelima daju imena ljudi koji su značajno zadužili audio i glazbenu kulturu – primjerice SPU Meister, MC Rohman, Kontrapunkt BACH ili Winfield – ovaj put su svoju najbolju zvučnicu nazvali po trenutno najpoznatijoj opernoj pjevačici mlađe generacije, proslavljenoj divi Anni Netrebko. Njezine virtuozne izvedbe i tehnička savršenost njezinih interpratacija bili su nadahnuće Ortofonovoj inženjerskoj posadi. Time iz iz Ortofona poručuju posvećenost tvrtke glazbi i neprestanom težnjom da je se čim vjernije i kvalitetnije reproducira. Baš kao što Anna Netrebko svojim izvedbama očarava sve one koji je slušaju/gledaju, tako i Ortofon vlasnicima ANNA zvučnica nastoji u dom prenijeti najviše moguće od toga doživljaja.

ANNA zvučnica ima impedanciju od 6 ohma i nizak/srednji izlazni napon od 0.2 mV, što ju čini vrlo kompatibilnom većini vrhunskih MC fono pretpojačala i transformatora, poput novog Ortofonovog ST-80 SE. Uravnoteženost kanala je 0.5 dB, a odvajanje kanala najmanje 22 dB. Frekvencijski odziv je vrlo linearan od 20 Hz – 20 kHz, a sljedljivost na preporučenoj gaznoj sili 80 um.Igla zvučnica je posebno polirani Nude Ortofon Replicator, koja oblikom oponaša razač ploča, a masa zvučnice je 16 g. Kućište ANNA zvučnica je od titanijuma, oblikovanog tvrtkinom vlastitom SLM tehnikom obrade, dokazanoj kod izrade ostalih vrhunskih Ortofonovih zvučnica.
Zvučnnica ANNA namijenjena je beskompromisnoj reprodukciji glazbe pohranjene na pločama. U njezinu zvuku težilo se uspostaviti punu ravnotežu između preciznosti i muzikalnosti i slušatelju priuštiti sasvim posebno slušno iskustvo.
Zahvaljujući sposobnosti ANNA zvučnice da jednako kvalitetno reproducira mikro i makrodinamiku i uspješno iznosi tonalne osobine i teksturu glazbenog zapisa, pomaknute su granice i smanjene razlike između žive izvdbe i reprodukcije snimka u stanu.

Info: www.audiocinema-art.hr


Audiofil - feel the sound - Planet audio pozivnica

Planet audio pozivnica

Planet audio poziva drage prijatelje kao i sve ljubitelje glazbe i dobrog zvuka na Zagreb AV Show, koji se tradicionalno održava ovaj vikend u hotelu Sheraton – Zagreb, od 10 – 18 sati. Kao i svake godine, Planet audio predstaviti će rijetko viđene uređaje iz svog bogatog programa. Ove godine naglasak dajemo super brendovima Accuphase, Luxman i Tannoy.

Svaki od tri dana sajma, očekuju Vas nove I drugačije audiofilske poslastice.18.10. petak

Tannoy Turnberry Gold Reference zvučnici imat će svjetsku premijeru na predstojećoj Zagreb AV Show izložbi. Biti će spojeni na novi početni model Accuphase E-260 integriranog pojačala, u kojem se će se nalaziti digitalno analogni DAC-40 pretvarač, u obliku slot kartice. Izvor zvuka biti će novi model muzičkog server Aurender S10. Interkonekcijski kablovi su Accuphase, zvučnički ASI Liveline.19.10. subota

Tannoy Turnberry Gold Reference zvučnici biti će spojeni na top model integriranog pojačala Accuphase E-560 u A klasi. Izvor zvuka biti će najnoviji Accuphase DP-550 SACD player, dok će se za filtraciju struje brinuti jedinstveni power conditioner Accuphase PS-520. Sustav će biti povezan Accuphase interkonekcijskim kablovima, dok će zvučničke žice biti ASI Liveline iz radionice Franck Changa20.10. nedjelja

Tannoy Turnberry Gold reference zvučnici bit će spojeni na Luxman L-550aX integrirano pojačalo. Izvor zvuka uz fantastični Luxman D-08 SACD player, biti će i najnoviji DSD Luxman digitalno analogni pretvarač DA-06 pogonjen Aurender S-10 muzičkim serverom. Za filtraciju struje brinut će se top model AR6-TSS iz američkog Audienca. Kompletno ožičenje Audience AU24 serija E.

Veselimo se Vašem dolasku … Planet Audio


Audiofil - feel the sound - Mark Levinson No.52

Mark Levinson No.52

Iz Mark Levinson laboratorija poručuju da je No.52 najbolje pretpojačalo koje su ikada konstruirali, kombinirajući iznimne performanse i svestranost s naglašeno elegantnim izgledom. Upravo zbog toga se na njega i čekalo tako dugo. Riječ je o u potpunosti analognome linijskom pretpojačalu, prave dual-mono konfiguracije s dva kućišta koja fizički razdvajaju kritične analogne sklopove od upravljačke sekcije čime se osigurava najčišći mogući put audio signalu. Iz pravog bogatstva sučelja izdvajamo čak 3 balansirana linijska XLR i 4 RCA ulaza, zaseban gramofonski ulaz s uključenim podesivim vrhunskim MM i MC stupnjem, po dva seta XLR i RCA linijskih izlaza, dodatni AUX par XLR i RCA izlaza koji se mogu konfigurirati kao fiksni ili varijabilni, poseban SSP (Surround Sound Procesor) izlaz koji pruža mogućnost integracije s npr. višekanalnim sustavom kućnog kina a da se pri tome zadrži optimalan i neovisan rad primarne stereo postave.Tu je i niz kontrolnih sučelja za povezivanje putem Etherneta, vlastiti ML Net, 12V okidač veze, IR kontrolni portovi, kao i USB za buduće programske nadogradnje. Uz No.52 kao standardni dio opreme dolazi uvjerljivi i prikladno dizajnirani daljinski upravljač kojim se mogu kontrolirati sve funkcije pretpojačala.
Kompletna izrada je na najvišem nivou. Kontrolna sekcija posjeduje simetrično DC napajanje i AC regeneracijske krugove za maksimalan i stabilan rad uređaja. Tri izolirana kabela služe za povezivanje s audio sekcijom u drugom kućištu. Ustroj audio sekcije također je u potpunosti simetričan, s izoliranim i potpuno nezavisnim sklopovima za potenciometar glasnoće, primarne i sekundarne signalne putove, a sve osjetljive komponente pažljivo su oklopljene. Rigidna i masivna aluminijska kućišta tako u sebi kriju apotekarski precizno posloženu elektroniku na kakvu su nas već Mark Levinson uređaji naviknuli. A u Mark Levinson stilu začinjen je i zapanjujuće neodoljiv izgled No.52 s raskošnom prednjom pločom od brušenog metala u crno/srebrnoj kombinaciji te istaknutim crvenim osvjetljenjem na staklenom displayu.
No.52 imat će se prilike i poslušati na ovogodišnjem Zagreb AV Showu u hotelu Sheraton u postavi Sigma Audio Koncept tvrtke, distributera za Mark Levinson.

Info: www.sigma-audiokoncept.hr


Arhiva stranica:   << Prev   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14  15  16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   Next >>

NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: HIFI komponente ...
- preporuka jeftinog sistema
Forum: CD i ostali mediji
- JAZZ KLUB
Forum: High-End
- dCS Puccini & U-Clock
Forum: Računala i audio
- Roon Labs
Forum: Računala i audio
- Raspberry pi
Forum: HIFI komponente ...
- SACD player Marantz SA7003
Forum: CD i ostali mediji
- Video klub
Forum: Uradi sam
- TDA 1541A

UPRAVO SE ČITA


Crystal Cable Piccolo

Simaudio Moon i-3 & Moon Equinox

Lyngdorf Audio u Hrvatskoj

Shanling SLM-A40Mk II

Prezentacija Sonus Faber - Elipsa


GLAZBENA PREPORUKA


ANDREAS VOLLENWE- IDER- Behind the gardens


Roseana Vitro-Catchin'some Rays:The music of Ray


The fabulous Baker boys - soundtrack