HOME FORUM KLUB KONTAKT
HI-FI KUĆNO KINO HOW TO VAŠ HI-FI INTERVIEW NOVOSTI PREPORUKA OGLASNIK  

Audiofil - feel the sound - SHINDO LABORATORY stiže u Planet audio
SHINDO LABORATORY stiže u Planet audio

Gospodin Ken Shindo ukazao je rijetko povjerenje i uvrstio Planet audio među malobrojne svjetske distributere dragulja stvorenih u tvrtki Shindo Laboratory. Već u listopadu naši ljubitelji dobrog zvuka imat će privilegiju poslušati Shindo amplifikaciju povezanu Shindo srebrnim ožičenjem. Japanska tvrtka Shindo Laboratory osnovana je 1977. godine s jednim ciljem, a to je stvaranje audio uređaja koji ce pružiti najbolje glazbeno iskustvo u kućnim uvjetima.Proteklih 36 godina, Ken Shindo i njegova supruga Harumi mukotrpno su dizajnirali proizvode koje oni u cjelini nazivaju "glazbenim umom". Za postizanje najvišeg nivoa realizma u stereo sustavu , potrebno je nešto više od elektrotehničke diplome; Potrebna je strast, vještina, otvoreni um i životna težnja ka savršenstvu.Otvaranje "haube" ovih uređaja otkriva vrlo pedantno izrađenu matičnu ploču, te nepostojanje bilo kakvih štampanih elektroničkih pločica. U Shindo pojačalima nalaze se najbolji dijelovi prošlosti i sadašnjosti, uključujući sve NOS cijevi iz 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća, a proizvedene u Europi i Americi (Mullard, Tungsram, Telefunken, GE, Amperex, RCA, Philips itd.), kondenzatori, ručno rađeni transformatori i sl. Ti dijelovi kombinirani na ispravan način čine pravi "Shindo zvuk".Što je to uopće "Shindo zvuk"???

To je čista glazbena emocija, zastrašujuća dinamika, visoka rezolucija, pozadina crna kao noć. Shindo amplifikacija posjeduje muzikalnost, emocionalnu povezanost i kvalitetu izrade "starog kova" u kombinaciji sa transparentnošću, proširenom frekvencijom i bass kontrolom "današnjice". Ukratko, visoko prirodan zvuk koji će Vas držati budnim čitavu noć.Svi Shindo uređaji pažljivo su rađeni po narudžbi, jedan po jedan.

Dok opskurne audio tvrtke skupo naplaćuju svoje poluproizvode, a audiofili gube strpljenje u potrazi sa svojim svetim gralom, veliko je olakšanje pronaći tvrtku kao Shindo Laboratory. Vaša potraga za skoro pa savršenim potpuno cijevnim sustavom ovdje završava.

Best of the best... Točka.

Info: www.planetaudio.hr
Postavljeno 26.9.2013.

Audiofil - feel the sound - SHINDO LABORATORY stiže u Planet audio Audiofil - feel the sound - Audiofilska radionica Intek d.o.o. i Kuzma
Audiofilska radionica Intek d.o.o. i Kuzma

Nije rijetkost da dvije ili više tvrtki koje se bave srodnim, kompatibilnim poslovima pokrenu suradnju na obostrano zadovoljstvo. Tako su i naši susjedi, slovenske tvrtke Intek d.o.o. i Kuzma d.o.o. krenule u održavanje radionica koje će pružiti, osim uživanja u analognoj reprodukciji glazbe i informacije, upute i odgovore na najrazličitija pitanja iz tog područja. Same tvrtke nije potrebno posebno predstavljati, jer svaka u svom djelokrugu zauzima značajno mjesto na lokalnoj i globalnoj razini.
Audiofilska radionica održati će se u salonu KUZMA d.o.o., Hotemaže 17a, 4205 Preddvor, Slovenija u subotu, 28. rujna 2013. od 10.00 do 18.00 sati.Za istinsko uživanje u analognoj reprodukciji tvrtke su pripremile sustav za reprodukciju glazbe sastavljen od sljedećih komponenti:
KUZMA gramofon
ZANDEN phono pretpojačalo
ZANDEN pretpojačalo
ACOUSTIC TRANSDUCER COMPANY (ATC) aktivne zvučničke kutije
SHUNYATA RESEARCH električna filtracija
SHUNYATA RESEARCH analogni kabeli
STILLPOINTS antivibracijske podloge
U okviru audiofilske radionice, stručnjaci tvrtki Intek d.o.o i Kuzma d.o.o. biti će na raspolaganjau za sva pitanja, komentare i savjete.
Prema parkiralištu tvrtke Kuzma d.o.o. biti će postavljeni putokazi.
Za suha grla osiguran je vrhunski tretman.
Radi ograničenog broja parkirnih mjesta molimo da svoj dolazak potvrdite elektronskom poštom (intek@siol.net ili kuzmaltd@siol.net) ili telefonom (+386 1 23 22 000 ili +386 4 253 54 50)

Postavljeno 22.9.2013.

Audiofil - feel the sound - Audiofilska radionica Intek d.o.o. i Kuzma Audiofil - feel the sound - Nova NAD Digital Classic serija
Nova NAD Digital Classic serija

nova modela koji reprezentiraju značajan iskorak u digitalnoj reprodukciji glazbe. To su DAC/pojačalo D 3020 (3.790.- kn), 192/24 USB DAC D 1050 i digitalni mrežni receiver D 7050. U svojim lijepim i moderno dizajniranim diskretno crnim kučištima midi dimenzija, postižu iznimne sonične dosege posebno kroz perspektivu cijene i funkcionalnosti.

D 3020 redizajnirani je sljedbenik originalne 3020 legende iz 70-tih godina prošloga stoljeća, najprodavanijeg pojačala svih vremena koje je generacije ljubitelja glazbe uvelo u svijet visoko-vjerne reprodukcije zvuka.Konstrukciju novog modela, kao i povijesne 3020 ikone potpisuje također isti, legendarni inženjer – Bjorn Erik Edvardsen, uvodeći tako izvorni NAD 3020 koncept u 21. stoljeće primjenom najnaprednijih digitalnih audio tehnologija. Novi D 3020 posjeduje 3 digitalna ulaza (koaksijalni, optički i asinkroni USB za Hi-Res zapise do 96 kHz/24 bit formata), a od analognih jedan klasičan RCA linijski i jedan mini 3,5-milimetarski, te također jedan mini izlaz za slušalice. Uz par terminala za zvučnike tu je i vrlo koristan linijski izlaz za subwoofer. Snaga pojačala je 2 x 35 W (na 8 Ohma), s time da po potrebi u vršnim opterečenjima posjeduje rezervu da isporuči 2 x 65 W (na 8 Ohma), po čemu su i inače poznata NAD pojačala. Bezžična Bluetooth funkcija omogučuje streaming glazbe sa različitih prijenosnih multimedijalnih uređaja i to u najvišoj Bluetooth aptX kvaliteti zvuka.D 7050 ultimativni je Plug'n'Play mrežni digitalni glazbeni sustav. U kombinaciji s računalom ili pametnim telefonom putem iTunes aplikacije i lokalne mreže čini elegantan i jednostavan paket za ljubitelje glazbe. Baziran je na naprednoj digitalnoj platformi kakva se koristi i u ponajboljem M2 pojačalu tvrtke iz referentne Masters serije, s dodatkom AirPlay Wi-Fi streaming tehnologije i UPnP podrške za streamanje audio sadržaja. Kako bi se u potpunosti iskoristio sonični potencijal kompletno digitalno konstruiranog pojačala bez analognih ulaznih krugova i nepotrebnih AD konverzija, D 7050 raspolaže samo digitalnim ulazima – i to sa po 2 koaksijalna i 2 optička pojačana USB i LAN sučeljima.

D 1050 idealno je rješenje za implementaciju Computer Audio aplikacija u HiFi audio sustave. Tome je prije svega namijenjeno USB sučelje koje u asinkronom operativnom modu koristeći vrlo precizan generator takta kontrolira prijenos audio podataka uz najmanji mogući jitter, a podržava sve HD standarde do 192 kHz/24 bit formata. Uz USB tu su još i 2 koaksijalna te 2 optička digitalna ulaza. Svi digitalni i analogni sklopovi D 1050 izvedeni su od elemenata visoke audiofilske kvalitete i maksimalno su optimizirani, bazirani na više od 40 godina iskustva i izvrsnosti tvrtke NAD u postizanju vrhunskih zvučnih performansi. Ozbiljnost konstrukcije uz standardne RCA potvrđuju i balansirani XLR linijski analogni izlazi. Uređaj posjeduje i ugrađeno iznimno kvalitetno pojačalo za slušalice.

Nova generacija NAD audio uređaja Digital Classic serije počevši sa D 3020, D 7050 i D 1050, pokazuje kako downloading, streaming i brz pristup svim glazbenim platformama današnjice može biti kombiniran sa kvalitetnom reprodukcijom kao nikada prije. Upravo ovi NAD modeli demonstriraju da nema potrebe žrtvovati kvalitetu zvuka zbog praktičnosti, postižući neograničeni pristup glazbi istovremeno bez premca u audio performansama. Kompletnu priču zaokružuje i suvremeni izgled ovih uređaja koji potpisuje poznati dizajner David Farrage iz DF-ID tvrtke. Rezultat su moderne audio komponente koje jednako dobro izgledaju i uklapaju se u životne sredine kao i što reproduciraju glazbu.

Sva tri modela već su dostupna i u Hrvatskoj posredstvom domaćeg Sigma Audio Koncept distributera, kao i njihovih maloprodajnih partnera – Audio Dream u Zagrebu, te Cadoro salonom namještaja i audio opreme u Rijeci.

Info: www.sigma-audiokoncept.hr
Postavljeno 19.9.2013.

Audiofil - feel the sound - Nova NAD Digital Classic serija
Arhiva  Page:   << Prev   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16  17  18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   Next >>

 NOVO U FORUMU

 Forum: Računala i audio
  Raspberry pi

 Forum: Vinyl
  Zadnji LPi koje ste kupili/d...

 Forum: HIFI komponente ...
  Sennheiser HD600/Muziker.hr

 Forum: Retro Audio
  Telefunken S81

 Forum: HIFI komponente ...
  KEF Q300 ili B&W 685 s2

 Forum: Predstavite se
  Dobar dan

 Forum: Audiofil.net Klub
  Klub 18.02. '17 Flikoma...

 Forum: Dodatni pribor
  Prepuruka za lampe

 Forum: Uradi sam
  Antenska i ethernet instalac...


NOVI ČLANOVI FORUMA

 vescom
 kroto
 Viktor M.
 Pojanac
 rzeljko
 karlo84
 delboy