Novosti


Audiofil - feel the sound - Onkyo LS3100 bluetooth zvučnički TV sustav

Onkyo LS3100 bluetooth zvučnički TV sustav

Nakon dobro prihvaćene crne inačice LS3100 2-1-kanalnog aktivnog zvučničkog sustava namijenjenog za rad uz panelne TV prijemnike, na traženje korisnika u Onkyju su odlučili proizvesti i bijelu. Zvučnički sustav je u bijeloj boji, ali je kontrolna jedinica/pojačalo ostala u crnoj boji kao i kod izvornog modela, zato jer je i većina kućišta TV prijemnika crna. Sve ostalo isto je kao i kod temeljnog modela.
2.1-kanalno ustrojeni zvučnički sustav ima SRS sustav za unaprijeđenje zvuka kao i bluetooth bežično streamanje. Namjena ovog sustava je popuniti przninu između velikih i skupih zvučničkih sustava za kućno kino i onih, također ne baš jeftinih, dvokanalnih.Sustav se, dakle, sastoji od tankog digitalnog integriranog pojačala, dva satelitska zvučnika sa širokopojasnom jedinicom i aktivnog bežičnog subwoofera sa zvučničkom jedinicom okrenutom podu. Stalak s kojim se isporučuju može se ukloniti i omogućiti postavljanje zvučnika na zid. LS3100 dolazi korisniku predprogramiran tako da je njime moguće upravljati većinom daljinskih upravljača s funkcijom učenja naradba. To znači da će se Onkyjov sustav uključivati/isključivati istovremeno s TV prijemnikom i odgovarati na naredbe, kao što je glasnoća zvuka, iz daljinskog upravljača TV prijemnika.Zahvaljujući suradnji Onkyja sa SRS Audio Research Labom, u LS3100 nalazi se TruVolume, dinamičko rješenje za podešavanje glasnoće kojim se uklanjaju iritantne razlike u glasnoći zvuka pojedinih kanala. Tu je i WOV HD, audioprocesorska tehnologija koja stvara znatno širu zvukovnu sliku. Dialogue Mode brine o uravnoteženju glasnoće glasova u filmovima, vijestima i drugim oblicima TV programa.Bluetooth Version 2.1+ERD omogućava korisniku streamanje glazbe s kompatiblinih uređaja kao što su mobiteli, pametni telefoni i tableti, ali i računala.
Ovaj niz naprednih rješenja učinilo je LS3100 sustav jednim od najboljih za korištenje uz TV i jednim od najjednostavnijih za upravljanje.

Info: www.audiocinema-art.hr


Audiofil - feel the sound - Hi-Fi Show od 11. do 13.Listopada.2013 u Ljubljani

Hi-Fi Show od 11. do 13.Listopada.2013 u Ljubljani

Jedan od vodećih i najpoznatijih sajmova u regiji na području potrošačke elektronike Multimedia Hi-Fi Show, koji se održava svake godine u Ljubljani, u jesen ove godine ponovno otvara vrata za posjetitelje i audio entuzijaste.
Multimedia HiFi Show 2013 održat će se tradicionalno u poznatom Ljubljanskom M hotelu od 11. do 13. listopada. Na ovom hifi sajmu potrošačke elektronike će se predstaviti domaći i inozemni proizvođači i distributeri.
Očekuje se puno noviteta i svjetskih premijera prvenstveno od strane domaćih proizvođača. Uz dosta dodatne opreme vezane za hi-fi sustave u već tracicionalnoj ponuti će biti i razni nosači glazbe.Ljubljana Hi-Fi sajam ugostit će izlagače iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i susjednih država. Posjetitelji će imati priliku, u ugodnoj atmosferi salona i soba poslušati neke od svjetskih klasa stereo sustava koji će biti izloženi u četiri etaže M Hotel.

Sajam otvara vrata 11. listopada, u 12:00 sati i traje do 13. listopada do 17:00 sati.

Radujemo se Vašoj posjeti.

Izložba če biti otvorena:

petak 12:00-19:00 subota 10:00-19:00 nedjelja 10:00-17:00 sati

Dodatne informacije mogu se naći na službenim stranicama organizatora: www.multimediashow.netAudiofil - feel the sound - Dobrodošlica Thiel Audio zvučničkim sustavima

Dobrodošlica Thiel Audio zvučničkim sustavima

Thiel Audio Products Company iz Lexingtona, u američkoj saveznoj državi Kentucky, preko tridesetpet godina spada u sam svjetski vrh proizvodnje vrhunskih zvučničkih sustava. Filozofija tvrtke utemeljena je dubokom uvjerenju da će glazba u slušatelja pobuditi sve one emocije koje sadrži samo u slučaju kad je precizno reproducirana.
Otkako je glasoviti dizajner zvučničkih sustava Jim Thiel 1976. godine utemeljo tvrtku i dvije godine kasnije svijetu predstavio njezin prvi proizvod, zvučničke kutije Model 03, ime tvrtke ne silazi sa stranica svjetskog audio tiska. Pa ni s naslovnica.Jim Thiel je rodonačelnik fazno poravnatih zvučničkih kutija. Vođen neprijepornom spoznajom da se sve frekvencije ne prostiru jednakom brzinom i da najniže frekvencije sporije dolaze do slušatelja nego one visoke, već s prvim modelom postavio je temelje dizajnu kojeg će se tvrtka držati sve do danas. Danas je taj dizajn poznat kao Coherent Source koncept. Njegova je bit u tomu da zbog različite udaljenosti zvučničkih jedinica u kutijama od slušatelja (bas jedinica je najbliže, visokotonska najdalje) sve frekvencije koje one isijavaju do slušatelja dolaze istovremeno. Na taj način u cijelosti je očuvana fazna komponenta zvuka, nema kašnjenja pojedinih frekvencija iz spektra za drugima, tako da slušatelj dobiva dojam da zvuk dolazi iz jednog izvora, jedne točke, a ne iz nekoliko zvučničkih jedinica od koliko su obično sastavljene zvučničke kutije. To se ponajbolje osjaća u doživljava u reprodukciji prostornih elemenata zvukovne slike.Danas je Thiel Audio tvrtka koja vrlo uspješno brodi i vodama kućnoga kina i multiroom sustava. Njihov program subwoofera, ugradbenih zvučničkih sustava kao i onih klasičnog dizajna i postave prilično je širok i iznimno zapažen od kritike i publike.Tijekom tri i pol desetljeća postojanja, Thielovi su zvučnički sustavi dobili preko 55 priznanja u audiotiskovinama diljem svijeta. Među njima su 22 Innovations Design & Engineering nagrade, 6 Absolute Sound / The Perfect Vision Editor’s Choice nagrada i 11 nagrada Product of the Year od uglednih časopisa kao što su Stereophile, Electronic House i Stereosound. Legendarne Thielove zvučničke kutije CS3.6 proglešene su u Stereophileu jednim od 100 najboljih, najinovativnijih i najposebnijih zvučničkih dizajna svih vremena.

Thiel Audijovi zvučnički sustavi danas se, osim u domovini, mogu nabaviti u više od 30 država svijeta, među kojima je odnedavna i Hrvatska. U programu tvrtke je 14 modela koji mogu zadovoljiti gotovo sve tipove korisnika i njihove zahtjeve za vrhunskom reprodukcijim kvalitetno snimnljenog glazbenog predloška.Jim Thiel spada u najobrazovanije i najutjecajnije audioinženjere u povijesti audija. Diplomirao je fiziku i matematiku, a bio je i odličan pijanist. Neizlječiva bolest nepovratno ga je udaljila iz svijeta audija. Umro je 2009. godine i za sobom ostavio baštinu kojoj se i danas klanjaju brojni poklonici kvalitetne reprodukcije zvuka, kao i svi oni koji se bave konstrukcijom zvučničkih sustava.

Info: www.audiocinema-art.hr


Arhiva stranica:   << Prev   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17  18  19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   Next >>

NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: HIFI komponente ...
- preporuka jeftinog sistema
Forum: CD i ostali mediji
- JAZZ KLUB
Forum: High-End
- dCS Puccini & U-Clock
Forum: Računala i audio
- Roon Labs
Forum: Računala i audio
- Raspberry pi
Forum: HIFI komponente ...
- SACD player Marantz SA7003
Forum: CD i ostali mediji
- Video klub
Forum: Uradi sam
- TDA 1541A

UPRAVO SE ČITA


Usher S-520

NAD C325BEE

Ayre CD CX-7e

IsoTek GII Solus / IsoTek Premium

Nuforce IA7


GLAZBENA PREPORUKA


NORAH JONES - Come away with me


NORAH JONES - Feels like home


GEORGE MICHAEL - Songs from the last century