Novosti


Audiofil - feel the sound - Sigma Audio Koncept distributer za NAD i PSB

Sigma Audio Koncept distributer za NAD i PSB

Sigma Audio Koncept ponosno objavljuje da je od 1. Rujna 2013. godine distributer tvrtki NAD i PSB za Republiku Hrvatsku. Riječ je o tvrtkama koje nije potrebno posebno predstavljati i koje spadaju u sami vrh najcjenjenijih u audio svijetu. Zajednička im je filozofija da u ponudi imaju proizvode iznimnih soničnih performansi – prije svega prirodnog zvuka – po vrlo pristupačnim i razumnim cijenama zbog čega je njihova vrijednost na audio tržištu posebno u današnje vrijeme teško dostižna, naglašeno jednostavne za primjenu i implementaciju u svakodnevnom životu, pouzdane i dugotrajne. Dvojac koji spada među vodeće audio stručnjake današnjice na čelu njihovih respektabilnih inženjerskih timova, Bjorn Erik Edvardsen (NAD) i Paul Barton (PSB), garancija su kontinuirane produkcije takvih vrhunskih audio komponenti.NAD je tvrtka jedinstvene reputacije i tradicije u audio industriji, te pripada najužem krugu najznačajnijih i najuvaženijih. Njihovi modeli, od kojih mnogi imaju legendarne statuse (poput npr. najprodavanijeg integriranog pojačala svih vremena 3020), već više od 40 godina sinonim su kvalitete, vrhunskih performansi, pouzdanosti, dugovječnosti, jednostavnosti, pristupačne i razumne cijene, kao i iznimne vrijednosti uloženo/dobiveno. Da je nedvojbeno riječ o tvrtki posebnog statusa pokazuju brojni zadovoljni vlasnici diljem svijeta, od površnih pratitelja glazbenih zbivanja do najambicioznijih audiofila, kao i od onih koji slušaju glazbu u pokretu do onih koji žele vrhunski zvuk svojih kućno kino i multimedijalnih sustava.PSB je danas poznata i cijenjena tvrtka u cijelom svijetu, te je jedan od lidera specijaliziranih za proizvodnju zvučnika vrhunskih performansi i nenadmašne vrijednosti omjera cijene i kvalitete. Svi njihovi modeli dizajnirani su da reproduciraju glazbu na maksimalno prirodan način u realnim svakodnevnim okruženjima, te da se optimalno uklope u njih. Da se u tome uspjelo pokazuje podatak da PSB modeli imaju najviše preporuka u najuglednijim specijaliziranim audio medijima, ali što je još značajnije i od strane brojnih zadovoljnih vlasnika. To pokazuje kako su u tvrtki dobro prepoznali i razumjeli potrebe ljubitelja glazbe te u potpunosti odgovorili njihovim zahtjevima. Zato njihove modele karakteriziraju najviši zvučni dosezi u okviru pripadajućih klasa i kategorija, po najboljim mogućim cijenama. Upravo u skladu s njihovim sloganom: „Real Sound for Real People“ (stvaran zvuk za stvarne ljude).

Večina NAD i PSB modela, posebno onih najnovijih, najtraženijih i najatraktivnijih, već je dostupna u Sigma Audio Koncept distribuciji.

Info: www.sigma-audiokoncept.hr


Audiofil - feel the sound - 12 novosti u novom PMC Fact 12 zvučniku

12 novosti u novom PMC Fact 12 zvučniku

Iz PMC-a nam dolazi novi fact-12 zvučnik, najnoviji izdanak hvaljene fact serije zvučnika visokih performansi, konstruiranih s mnogo noviteta te dizajniranih da bi pružili snagu, muzikalnst i dinamiku velikih PMC studio monitora kućnim konzumentima , u obliku uskih, elegantnih i moderno dizajniranih zvučnika.Samostojeći fact.12 je prvi trosistemski zvučnik koji će biti predstavljen u afirmiranoj fact seriji zvučnika, koja već uključuje dvosistemski "stand-mount" fact.3 i dvosistemski, samostojeći fact.8. Poput svojih kolega, fact.12 ima visoki kabinet s vrlo uskom prednjim prednjom pločom, u kojem se nalazi najnovija verzija "Advanced Transmission Line (ATL) bas tehnologije“Ovaj puta su mnoga ispitivanja akustičkog dizajna fact.12 zvučnika provedena u suradnji s britanskim Nacionalnim Fizičkim Laboratorijem (NPL), vodećim svjetskim centrom izvrsnosti u području preciznih mjerenja, znanosti i tehnologije. Kao prvi proizvođač zvučnika koji je radio s akustičkim odjelom NPL-a, PMC dizajneri su bili u mogućnosti koristiti sofisticirane laserske tehnike mjerenja kako bi vidjeli disperziju zvuka koji proizlazi iz zvučnika. To je pomoglo u dizajniranju zvučničkih jedinica, kabineta, skretnice i važnih detalja kao što su visina, oblik i profil srednje srednjo-tonske kupole, kako bi se osigurala optimalna distribucija i integracija zvuka.

S izuzetkom dokazanog fact. visokotonca, koji se koristi na drugim fact. modelima, fact.12 je od temelja dizajniran kao potpuno novi proizvod. Osnivač tvrtke i glavni dizajner, Peter Thomas, dao je zadatak dizajnerskom timu , uključujući i R&D projekt menadžera Oliver Thomasa te dizajnerskog tehničara Phil Millross-a. Cilj je bio prenjeti dinamiku, i preciznost afirmiranih PMC velikih studijskih monitora u elegantno kučište bez gubitka muzikalnosti i cjelovitosti glazbe.
To su uspjeli daljnjim istraživanjem svih opcija za svaki dio u zvučnika, zadržavajući osnovnu koherenciju između individualnih komponenti kako bi se osiguralo da je cjelina bude mnogo više nego samo zbroj dijelova. Počevši s zvučničkim jedinicama, odluka da se proizvede trosistemski zvučnik omogućila je dizajnerima da naprave potpuno nove bas i srednjetonske jedinice. Prva je 140 milimetarska, legurom premazana, bas jedinica s mnogo dužom linearnom ekskurzijom.Rezultat je najučinkovitiji "ATL" zvučnik do danas, koji isporučuje maksimalnu energiju povrata iz transmisije. Kombinirani otvor od dva bas drivera i dva "ATL" otvora donosi performanse niskih frekvencija veoma blizu onih kod velikih IB2 studio monitora.

Čistoća PMC-ovog srednjefrekvencijskog pojasa postala je sinonim za brand, zahvaljujući uglavnom svjetski poznatoj PMC75mm srednje-tonskoj kupoli. Koristeći to kao osnovu dizajna, nova 50mm srednje-tonska meka kupola kreirana za fact.12 nastavlja u toj tradiciji reprodukcije srednjo-frekvencijskog opsega s apsolutnom čistoćom, baš kao što je bio i slučaj kod 75mm kupole.Ferofluidno hlađenje oko zavojnice omogućuje factu 12 isporuku visokih razina zvučnog tlaka bez straha od toplinskih oštećenja jedinica. R&D tim je proveo mnoge sate finog ugađanja dizajna oboda srednjetonca, koristeći rezultate dobivene i od originalnih NPL testova disperzije kako bi usavršili debljinu i profil oboda, te poziciju i veličinu udubljenja koje okružuje kupolu.Iznutra, posebna pozornost detaljima nastavlja se s dizajnom trosistemske skretnice od 24 dB po oktavi. „Steep filter slopes“ pruža izvrsnu integraciju visokih, srednjih i nisko frekventnih zv. jedinica a korisnički podesive kontrole dozvoljavaju suptilno krojenje odziva visokih i niskih frekvencija kako bi odgovarale slušateljovoj sobnoj akustici, veličini obliku i konstrukciji te zvučnim značajkama uparene opreme. Fact.12 je jedini pasivni zvučnik koji sadrži pravu kontrolu pjačanja LF-a (increased from flat), detalj također posuđen iz PMC-ove profesionalne serije i iskustva s dizajnom aktivnih skretnica.

Ploča skretnice je proizvedena od vojnog "fibre-glass" materijala, s ručno odabranim i pilagođenim komponentama, izabranim nakon opsežnih testova slušanja i isprobavanja. Dvostrana skretnica je razvijena po prvi puta kako bi se omogućilo putevima signala da budu što kraći te kako bi se iskorijenila interakcija između komponenti bez ugrožavanja kvalitete i kvantitete korištenih komponenti.

Ključni detalji iz PMC profesionalne serije nastavljaju se s konstrukcijom kabineta.Rigidnost kabineta pojačana je korištenjem prednje pregrade visoke gustoće i debljine 35mm te 50 milimetarske baze.U dodatku na prirodan učvršćujući efekt ATL pregrade, fact.12 također sadrži dodatne učvršćujuće elemente na kritičnim pozicijama, kao što su gornji panel gdje se pokazalo da je zračni tlak untar transmisije enorman.To stvara iznimno inertnu strukturu i idealnu platformu za kombinaciju pogonskih jedinica i ATL-a.

Kako bi upotpunili suvremeni dizajn interijera, predstavljen je novi finiš za sve modele fact serije - bijela svila (white silk). Osim njega, trenutno su još dostupni furniri: "rich walnut, grapahite poplar i tiger ebony".

Miles Roberts, PMC izvršni direktor, pohvalio je fact.12 dizajnerski tim rekavši: "Oliver i njegov tim napravili su sjajan posao proizvevši zvučnik koji je dostojan svog položaja na vrhu fact serije".Njegova izvedba je takva da se s pravom može usporediti s našim svjetski poznatim studijskim monitorima, te nastavlja: "Nova 50mm srednjepojasna jedinica je remek-djelo koje ima izvanredne performanse, veoma blizu PMC 75mm i sigurno će učiniti fact.12 zvučnik jako poželjnim u nadolazećim godinama.

Peter Thomas, PMC osnivač i glavni dizajner, kaže: "Sretni smo što smo uključeni u sve faze procesa snimanja u velikim studijima širom svijeta".To nam daje saznanje iz prve ruke o krativnom procesu, detaljima i strasti stvarne izvedbe.Cilj dizajna novog fact.12 zvučnika bio je povečati rezoluciju i detaljnost na viši standard, zadržavajući pritom našu predanost dinamici i točnosti. Naš cilj je, kao i uvijek, omogućiti da izvedba u domu bude istovjetna originalu snimljenom u studiju.

Dvanaest fact.12 stvari prvi puta napravljenih:
*Prvi fact trosistemac
*Prvi puta da je PMC surađivao s "Nacionalnim fizičkim laboratorijem"
*Prva upotreba nove 50mm srednje-tonske zvučničke jedinice
*Prvi puta da PMC koristi hollow pole piece u srednjetonskoj zvučničkoj jedinici
*Prvi puta upotrijebljen novi 140mm bas zvučnik
*Prvi puta da je PMC konstruirao bas jedinicu s "power bulge-om" za produljenu ekskurziju
*Prvi puta da je PMC koristio legurom obložene kupole za reprodukciju niskih frekvencija
*Prvi puta korištena obostrana skretnica u PMC zvučniku
*Prvi pasivni zvučnik kod kojeg korisnik ima mogućnost podizanja bas odaziva
*Prvi upareni otvor "ATL-a"
*Prvi proces dizajna koji je vodio Oliver Thomas
*Prvi PMC zvučnik koji može dolaziti u novom "white silk" finišu

Info: www.audiodream.hr


Audiofil - feel the sound - Harman Luxury Audio Group u Sigma Audio Konceptu

Harman Luxury Audio Group u Sigma Audio Konceptu

Sigma Audio Koncept s ponosom objavljuje da je od Kolovoza 2013. godine postala distributer Harman Luxury Audio grupe. U njoj su pod kapom velike i močne Harman International Industries korporacije okupljena 4 prestižna high-end branda – JBL Synthesis, Mark Levinson, Revel i Lexicon – kako bi koristeći zajedničke resurse ponudili najnaprednije moguće performanse kada su u pitanju state-of-the-art stereo i višekanalni audio sustavi. Njima svakako treba pribrojiti i Lumagen video procesore koji su bez konkurencije globalno postavili nove standarde u obradi slike, te koji se također distribuiraju kroz Harman Luxury Audio grupu.Oslanjajući se na naslijeđe legendarne JBL tvrtke, današnji JBL Synthesis sustavi kombiniraju najnaprednije procesore, ekvilajzere, pojačala i zvučničke sustave koji će kreairati najrealističnije audio/video doživljaje u interijerima svih mogućih oblika i dimenzija. Utemeljen 1972. godine, Mark Levinson postao je sinonim za izvrsnost audio performansi i high-end audio dizajna. Definiraju ga točnost i pouzdanost, dok kod slušatelja pobuđuje potpuni emocionalni doživljaj glazbe. Revel na čijem čelu inženjerskog tima je legendarni Kevin Voeck, razvija i konstruira inovativne i beskompromisne zvučnike koji unapređuju umjetnost visoko-vjerne reprodukcije zvuka. Doista ih treba poslušati i vidjeti kako bi shvatili zašto su jedni od ponajboljih i najcjenjenijih zvučnika na svijetu. Od svoga osnutka 1971. godine Lexicon je priznati lider digitalnih komponenti koje procesiraju signale namijenjene kućnim kinima i različitim multimedijalnim sustavima, te profesionalnim aplikacijama.Njihovi proizvodi kreiraju nenadmašan zvuk koncerata i filmova, kao i ostalih glazbenih sadržaja. Kompletnu priču zaokružuju apsolutno ponajbolji na svijetu Lumagen video procesori. Oni će kvalitetu slike dovesti do maksimuma uz studijsku razinu skaliranja i kalibriranja, upravo onako kako je to zamislio redatelj. S njima se u potpunosti redefinira pojam kvalitete video reprodukcije.

Prve modele iz Harman Luxury Audio ponude, s naglaskom na one najnovije, očekujemo tijekom jeseni.

Info: www.sigma-audiokoncept.hr


Arhiva stranica:   << Prev   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18  19  20   21   22   23   24   25   26   27   28   Next >>

NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: CD i ostali mediji
- JAZZ KLUB
Forum: HIFI komponente ...
- preporuka jeftinog sistema
Forum: High-End
- dCS Puccini & U-Clock
Forum: Računala i audio
- Roon Labs
Forum: Računala i audio
- Raspberry pi
Forum: HIFI komponente ...
- SACD player Marantz SA7003
Forum: CD i ostali mediji
- Video klub
Forum: Uradi sam
- TDA 1541A

UPRAVO SE ČITA


Jamo R 909

Sonus Faber Concertino Domus

Unico 200

Primare I30

Audiolab 8000CD


GLAZBENA PREPORUKA


LAMBCHOP - Is a woman


Shostakovich Symohony No10 / Ostankino Large Symph


Frederic Chopin , Alexander Scriabin - Preludes /