Novosti


Audiofil - feel the sound - Micromega MyGroov

Micromega MyGroov

Novi hit u MyRange seriji francuske tvrtke Micromega, nakon već planetarno popularnog modela MyDAC i izvrsnog pretpojačala za slušalice MyZIC, je gramofonsko MM/MC pretpojačalo MyGroov. Da je ponovo radi o pomno dizajniranom uređaju namijenjenom visokim audiofilskim zahtjevima pokazuju detalji njegove konstrukcije. Diferencijalna struktura ulaznog stupnja sprječava negativnu strujnu interakciju za zvučnicom. Probrani elementi znače izostanak elektrolitskih kondenzatora u svim stupnjevima što je raritet u ovoj klasi uređaja. Napajanje vlastite izvedbe, ekstremno brzo i ultra tiho osigurava postojan i tehnički optimalan rad uređaja, te je preduvjet njegovih visokih zvučnih dometa.MyGroov je moguće adaptirati praktično svim zvučnicama ovisno o njihovoj impedanciji i osjetljivosti. Deklarirano pojačanje za MM iznosi 40 dB a za MC 60 dB, THD (Total Harmonic Distortion) je iznimno nizak – manji od 0,001% za MM odnosno manje od 0,005% za MC (mjereno na 1 kHz), dok je S/N odnos (signal/šum) izvrsnih za MM 88 dB te MC 76 dB. Kompletna proizvodnja kao i svih ostalih Micromega modela odvija se u Francuskoj, također kao i svi ostali modeli MyRange serije i MyGroov biti će dostupan u bijelom i crnom finišu, a tradicionalno nenadmašan odnos uloženo/dobiveno nastavlja se jer će mu cijena biti 1590 kuna. Više nego pristupačno za taj nivo performansi. U Hrvatskoj ga preko domaćeg distributera Sigma Audio Koncept očekujemo na jesen.

Info: www.sigma-audiokoncept.hr


Audiofil - feel the sound - Rega RP40

Rega RP40

U povodu svoje 40. godišnjice, legendarna britanska tvrtka Rega će izbaciti potpuno novi gramofon, temeljen na svojem višestruko nagrađivanom modelu RP3, pod prikladnim nazivom RP40.
RP40 Anniversary Edition će biti dostupan kao "limited edition", dakle, u ograničenim količinama, po principu "tko prvi - njegova djevojka" te će biti dostupan samo u 2013.
RP40 će dolaziti sa "special edition" Elys40 zvučnicom, posebno dizajniranom i testiranom da postiže poboljšanu stereo sliku, balans i detalje. Tu će se naći i novi silikonski remen, isključivo izrađen za RP40 koji će se nalaziti u budućnosti na novijim i skupljim Reginim gramofonima.Ovaj će remen garantirati poboljšanu stabilnost i smanjenje mogućnosti oscilacija. Uz to, RP40 će dolaziti sa "custom" TT-PSU vanjskim napajanjem koje će biti ručno baždareno prema svakom motoru, nešto što se do sada činilo samo na legendarnom P9 modelu te na RP8 modelu. To će garantirati maksimalnu efikasnost anti-vibracijskog sklopa te nuditi bezbolnu promjenu brzina reprodukcije. www.audiodream.hr

Ključne značajke:
-"Custom" ručno podešen TT-PSU
-Ekskluzivni "Red Silicon" remen i crveni mat
-Ekskluzivna Elys40 MM zvučnica
-Uteg od nehrđajućeg čelika
-"Custom" Titanium podnožje

Info: www.audiodream.hr


Audiofil - feel the sound - GamuT Phi MKII

GamuT Phi MKII

6 godina nakon prvog pojavljivanja svoje vrlo uspješne početne Phi serije zvučnika, poznata danska audio tvrtka GamuT predstavila je potpuno nove, značajno revidirane i unapređene modele, sada pod Phi MKII nazivom. Za sada su to dvostazni „standmount“ Phi3 MKII i trostazni samostojeći Phi5 MKII modeli, a do kraja 2013. godine linija bi trebala biti kompletirana sa Phi6 LCR MKII centralnim i po potrebi univerzalnim „left/right“ zvučnikom, Phi2 MKII stražnjim/surround modelom, kao i Phi Sub aktivnim subwooferom.Kao dio Kvist Industries grupe, poznatog danskog proizvođaća vrhunskog namještaja, GamuT danas u svojoj kući ima na raspolaganju moderne i ponajbolje resurse za proizvodnju zvučničkih kabineta beskompromisnih akustičkih i estetskih zahtjeva. Oni se na vlastitim specijalnim strojevima izrađuju od višeslojnih prešanih drvenih laminata kakvi se uobičajeno susreću kod zvučničkih konstrukcija visoke klase, kao što je to slučaj i sa tvrtkinom referentnom El Superiores serijom, ili sa svjetski poznatom B&W 800 serijom za koju je donedavno upravo Kvist Industries izrađivao kabinete. Upravo takva potpuna kontrola i prilagodba izrade kabineta omogučila je njihova vrhunska akustička svojstva – iznimnu čvrstoću i inertnost, kakva se do sada rijetko susretala u ovom cijenovnom razredu zvučnika, ali širom otvorila vrata i inženjerima da na željeni način optimiziraju i sinergiziraju ostale komponente kako bi postigli željene, maksimalne zvučne performanse. Osim toga, takve karakteristike kabineta iziskuju minimalnu količinu primjene akustički prigušnog materijala, što rezultira osjetno boljim dinamičkim karakteristikama, brzim tranzijentnim odzivima, kvalitetnijom i točnijom reprodukcijom bas dionica.

Dizajnirane su nove srednjetonske i bas jedinice sa membranama na bazi drvenih vlakana, uz prilagođene invertne fazne nastavke, magnetni sustav sa aluminijskim prstenima iznimno niskih distorzija, te dinamički linearan ovjes. Membrane su tretirane posebnim organskim uljem kakvo se primjenjuje i kod srednjetonskih i bas jedinica „flagship“ El Superiores serije. Visokotonci su poznati i cijenjeni dual-ring modeli, dodatno unapređeni i prilagođeni pripadajućom NRLI (Non-Resonant Linked Impulse) skretnicom. Upravo ta, patentirana i godinama razvijana skretnica odgovorna je za idealnu integraciju zvučničkih jedinica međusobno, kao i u interakciji sa kabinetom. Sve to ne čudi kada se zna da je na čelu razvoja zvučnika tvrtke GamuT Lars Goller, donedavni vlasnik tvrtke i prethodno dugogodišnji glavni inženjer jednog od najcjenjenijih proizvođaća zvučničkih jedinica u svijetu – danske tvrtke Scan-Speak. Upravo on potpisuje neke od najboljih modela kao što je npr. Revelator visokotonac. Goller, jedan od najpriznatijih inženjera kada su u pitanju zvučničke jedinice, danas je također povremeno angažiran u Scan-Speak-u, a na raspolaganju su mu i njihovi resursi pri izradi jedinica za GamuT zvučnike, kao što je bio slučaj i sa novom Phi MKII serijom.

Kombinacijom prednosti novih kabineta, zvučničkih jedinica i NRLI skretnica postignute su impresivne sonične performanse, posebno imajući u vidu pripadajući cjenovni razred. Zapravo su prvi dojmovi iznimno pozitivni, te iznad očekivanja u klasi. Phi3 MKII i Phi5 MKII već su sada pokazali da za vrhunske zvučnike nije nužno potrošiti čitavo bogatstvo. Proizvode se u Black Ash i (nešto skupljem) White Birch finišima, a kod nas bi trebali postati raspoloživi tijekom jeseni. Nije na odmet napomenuti, iako se iz predstavljanja to da primjetiti, da se kompletan proces proizvodnje odvija doma – u Danskoj.

Info: www.sigma-audiokoncept.hr


Arhiva stranica:   << Prev   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19  20  21   22   23   24   25   26   27   28   Next >>

NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: HIFI komponente ...
- preporuka jeftinog sistema
Forum: CD i ostali mediji
- JAZZ KLUB
Forum: High-End
- dCS Puccini & U-Clock
Forum: Računala i audio
- Roon Labs
Forum: Računala i audio
- Raspberry pi
Forum: HIFI komponente ...
- SACD player Marantz SA7003
Forum: CD i ostali mediji
- Video klub
Forum: Uradi sam
- TDA 1541A

UPRAVO SE ČITA


Dynaudio Excite X36

KEF C7

TOP Audio & Video Show - Milano 2008.

Multimedia Hifi Show Ljubljana 2008

Sumic Audio - Black Hole 7


GLAZBENA PREPORUKA


Beethoven, Liszt, Tchaikovsky by Van Cliburn


Fleetwood Mac - Say you will


Jim Brock & Van Manakas - Letters from the Equador