Novosti


Audiofil - feel the sound - Wilson Audio Alexia

Wilson Audio Alexia

Nije čest slučaj da high-end tvrtke na tržište izlaze s novim modelima. Jedan od razloga tomu je sigurno skup razvoj novog proizvoda. Drugi, pak, je da se radi o tako kvalitetnim uređajima koji i tijekom dugog niza godina mogu izdržati sud vremena i nasrtaje konkurencije.
U takve tvrtke spada i američki zvučnički specijalist Wilson Audio. U svojoj preko 20-godišnjoj povijesti na tržište su izašli s jedva desetak modela. Najnoviji među njima je Alexia, prvi zvučnički sustav u zdanjih pet godina koji se može nazvati sasvim novim. U tvrtkinoj hijerarhiji, mjesto ovom novom sustavu je između Sasha W/P i MAXX modela. Izgledom sliči Sasha W/P sustavu do mjere da imaju razmjerno mali tlocrt, što znači da u sobi neće zauzimati veliku površinu. I tu, otprilike, prestaje svaka bitna sličnost Alexija s bilo kojim zvučničkim sustavu iz obitelji kojoj pripada.
Naravno, Alexia je zvučnički sustav koji na sebi nosi potpis Wilson Audija i kao takav će biti lako prepoznat od bilo koga tko se ikada susreo s bilo kojim njihovim zvučničkim sustavom, pa makar i samo preko fotografija. No, iako je izgledom sličniji i bliži Sasha W/P sustavu, tehnološki i, što je puno važnije, zvukovno, Alexia sustav puno je bliži perjanici Wilson Audijevog programa, Alexandria XLF sustavu.U najboljoj tradiciji Wilson Audija, Alexia sustav je vrhunski dizajniran i krajnje precizno izrađen od najkvalitetnijih i posebno izabranih materijala. Trostaznog je ustroja i modularne konstrukcije koje omogućava korisniku da precizno ugodi vrijeme propagacije zvuka iz pojedinog modula i tako ostvari doživljaj gotovo točkastog izvora.
Alexije su razvijane pune dvije godine, a veliki dio tog vremena utrošen je upravo na istraživanje propagacije zvuka, jer istraživanja pokazuju da slušatelji mogu uočiti kašnjenje zvuka i manje od 20 mijuntinke sekunde. To se očituje u nedostaku transparencije, gubitku fokusa i krivoj interpretaciji timbralne strukture.Postoje, naravno, zvučnički sustavi dizajnirani tako da su im zvučničke jedinice postavljene tako da se kompenzira brzina dospijevanja zvuka do slušatelja. Međutim, takvi sustavi će svrhu kompenzacije kašnjenja zvuka ispuniti samo na jednoj visini i na jednoj udaljenosti. U Wilson Audiju otišli su korak dalje i kabinete Alexia sustava opremili tako da se kupole u kojima su smještene srednjotonska i visoktonska jedinica mogu pomicati do određene mjere, ne samo gore i dolje već i oko osi. Aspherical Propagation Delay sustav do Alexia bio je primjenjen samo u Wilson Audijovim najvećim modelima, MAXX Series 3 i Alexandria.Novost je i Convergent Synergy visokotonska jedinica koja ima tri zadaće: a)prenijeti iznimno širok frekvencijski odziv i biti krajnje linearna, b) biti ujednačana u podnošenju snage s ostalim jedinicama u sustavu i c) moći reproducirati frekvencije iz donjeg dijela visokotonskog/gornjeg dijela srednjotonskog spektra.
Nova su i dva subwoofera s 200 i 254 mm membranama, testirana 18 mjeseci da bi se dobio željeni stupanj bas ekstenzije. Jedino što je ostalo isto je izvanredna srednjotonska jedinica razvijena za Alaxandria 2 sustav koju je David Wilson osobno testirao u dvorani glasovitog bečkog Musikvereina. Ta jedinica ugrađuje se danas u sve samostojeće Wilson Audijove zvučničke sustave, a inačica u Alexijama gotovo je ista kao i u tvrtkinom vrhunskom modelu Alexandria XLF.
Srednjotonska jedinica ima membranu promjera 178 mm, a promjer visokotonske membrane je 25 mm. Osjetljivost sustava je 90 dB, nazivna impedancija 4 ohma (min. 2 ohma), najmanja snaga pojačala koje se može koristiti je 20 W, a frekvencijski odziv 20 Hz – 32 kHz. Dimenzije Alexia su 1353 mm x 387 mm x 537 mm, a masa jedne kutije 116 kg.

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas u suradnji s Roberto Shop-om, na hrvatsku premijeru Alexia ,trenutno najtraženijih Wilsonovih zvučnika, koje mozete poslusati i pogledati u Pakracu, na HI-FI izložbi "Multipak" ,koja će se održati 25.05.2013. godine.
Radujemo se Vašem dolasku!

Info: www.audiocinema-art.hr


Audiofil - feel the sound - Dan D'Agostino pojačala

Dan D'Agostino pojačala

Iako u audiju postoji dosta imena koja audiofilima jamče da će im uređaji s njihovim potpisom jamčiti vrhunski glazbeni užitak, ime Dana D'Agostina zauzima posebno, ako ne i prvo mjesto na ljestvici najupečatljivijih. Njegovo ime po prvi smo puta čuli kad se pojavila tvrtka Krell Industries, rodonačelnik proizvodnje moćnih, vrhunski zvučećih tranzistorskih pojačala snage, čiji je utemeljitelj i glavni dizajner bio upravo D'Agostino. Zapravo, Krell je bio prva tvrtka koja je svojim pojačalima uspjela ozbiljno konkurirati do tada nenadmašnim cjevašima.Nakon napuštanja Krella, D'Agostino pokreće vlastitu tvrtku pod svojim imenom. Ta tvrtka nije doživjela takvu slavu kao Krell, a niti joj je program tako širok kao Krellov. Međutim, u visokim audiofilskim krugovima, D'Agostinova pojačala/pretpojačala zauzimaju sami vrh potražnje. Gotovo svi proizvođači najkvalitetnijih zvučničkih sustava prilikom demonstracija svojih najboljih proizvoda nastoje koristiti D'Agostino opremu.
Njegovi današnji uređaji gotovo ni po čemu ne sliče onima iz doba Krella. Unatoč tomu zvuče fantastično, što jasno pokazuje širinu D'Agostinovih pogleda i golemo znanje koje znade primijeniti na različite načine.
D'Agostinova pojačala, premda ogromne snage, iznimno su energetski učinkovita. Za razliku od velikog broja uređaja koji troše stotine vata čak i kad su u mirovanju, D'Agostinonova su, zahvaljujući inovativno riješenom napajačkom sklopu, iznimno štedljiva i ne griju se ni približno kao druga pojačala iste ili slične snage.
U Momentum seriji pojačala/predpojačala sadržano je sve ono što je D'Agostino naučio tijekom 30-godišnjeg dizajniranja pojačala, ali i drugih elektroničkih uređaja.Seriju čine mono blokovi, stereo pojačalo snage i predpojačalo
Momentum stereo pojačalo po svemu je odraz konstrukcije mono blokova, s ultraučinkovitim bakrenim hladilima i venturi hlađanjem, klasičnim tiskanim pločicama na koje se ručno leme komponente kao što su 1% metal-film otpornici i 68 MHZ izlazni tranzistori te potpuno istovjetna balasnirana konstrukcija, ali prilagođeno kompaktnijem kućištu stereo pojačala, a s time i manje snage.Svi D'Agostinonovi uređaji nastaju u tvornici u Connecticutu i prije izlaska na tržište prolaze kroz niz krajnje rigoroznih testova.A u tvornici vlasnicima stereo pojačala mogu učiniti nešto što vjerojatno nijedna druge tvrtka ne može ili ne želi – stereo pojačalo pretvoriti u par mono blokova, za koje u tvrtki jamče da se ni po čemu neće razlikovati od izvornih. Naravno, taj zahvat će koštati, ali ni izdaleka kao kupnja novih mono blokova.Zahvaljuljući našoj tvrtki i naši će se audiofili uskoro moći uvjeriti stoje li tvrdnje da D'Agostinonova pojačala zvuče toplije, muzikalnije i prirodnije od bilo kojih pojačala koja je D'Agostinono do sada dizajnirao. Odnosno, kako iz D'Agostinonova tabora samouvjereno poručuju – od bilo kojeg pojačala. Velik broj nagrada i priznanja u tako kratkom periodu od nastanka tvrtke to i neosporno dokazuje.D'Agostino Momentum mono blokove premijerno u suradnji s Roberto Shop-om mozete poslusati i pogledati ove subote u Pakracu u sklopu Multipak Hi-FI izlozbe s Wilson Audio-Alexia zvucnicima i Transparent kabelima.
Iskreno se veselimo Vasem dolasku!

www.audiocinema-art.hr


Audiofil - feel the sound - Vivid Audio

Vivid Audio

Daleko najveći dio audiouređaja svih vrsta i namjena nastaje i izrađuje se na sjevernoj Zemljinoj polutci. Na prste jedne ruke mogli bi se nabrojati izuzeci od tog pravila. Svega nekoliko poznatijih tvrtki iz Australije i Novoga Zelanda (Metaxas, Plinius...) tijekom godina uspjelo je svojim jedinstvenim uređajima zadobiti povjerenje audiojavnosti diljem svijeta. U dvijetisućitim godinama to je uspjelo i jednoj južnofričkoj tvrtki. Njezino ime, Vivid Audio, nedvojbeno je poznato upućenijim audiofilima, ali za širi krug poklonika kvalitetne reprodukcije zvuka ona je i dalje maglovita činjenica. Sad kad smo u Hrvatskoj dobili njezina zastupnika vrijeme je da o tvrtki i nezinu programu progovorimo i koju riječ više.
Na njihovim mrežnim stranicama stoji da tvrtka postoji već četiri desetljeća, da je smještena u šumovitom predgrađu velike južnoafričke luke Durban i da im je specijalnost izrada vrhunskih, inovativno dizajniranih i ustrojenih zvučničkih sustava.Pokretačka snaga tvrtke su južnoafrički i britanski inženjeri koji su se našli okupljeni oko ideje da izrade zvučničke sustave kakvi još nisu viđeni na tržištu. Nijedan element od kojih su sačinjeni Vivid Audijovi zvučnički sustavi ne uzima se zdravo za gotovo, već je izložen pomnom preispitivanju i poboljšanjima. Bitna činjenica u tomu je da se sve zvučničke jedinice koje ugrađuju u svoje modele nastaju "u kući", odnosno vlastite su proizvodnje. Isti je slučaj i s kabinetima.
Priča o Vivid Audiju kakav je danas počinje 2000. godine kada Philip Guttentag, šef današnjeg pogona u Durban, upoznaje Roberta Trunza, bivšeg predsjednika Bowers & Wilkinsa. Na njegov nagovor, Guttentag u tim zove Laurencea Dickieja, čovjeka koji potpisuje legendarna dostignuća Bower & Wilkinska, Matrix koncept i Nautilus, jedan od najpoznatijih i najposebnijih zvučničkih dizajna u povijesti audija. Dickie je i autor manje poznatih, ali ništa manje vrijednih, dostignuća kao što s Turbosound Polyhorn i Dendritic sustava s rogom koji se masovno primjenjuju u profesionalnom audiju.
Dickiejev jedini uvjet za pristupanje timu bila je potpuna sloboda u dizajniranju. I dobio ju je. Plodovi toga ubrzo postaju vidljivi i vrlo dobro prihvaćeni u audiosvijetu.Proizvodni portfolio tvrtke čine dvije skupine zvučničkih sustava. Prva je GIYA Reference Line koja se sastoji od tri iznimno smjelo dizajnirana samostojeća zvučnička sustava - G1, G2 i G3. Svaki se model isporučuje u šest različitih boja. Druga serija je nešto manje zahtjevno dizajnirana, ali i dalje se radi o vrhunski i jedinstveno ustrojenim i izgledajućim zvučničkim susavima. Naziv serije je OVAL i u njoj su četiri zvučnička sustava - K1, B1, C1 i V1. Zajednička im je osobina ovalan kabinet čiji integralni dio je i elegentno postolje. Naime, to je u suglasju s jednim od glavnih zadataka i nastojanja Dickieja - maksimalno smanjivanje mogućnosti pojave vibracija koje onečišćuju zvuk u svim njegovim elementima. Oval sustavi isporučuju se u sedam boja koja će se uklopiti u svaki ambijent.Vivid Audio nova Giya G3 i model Oval K1 je dobio prestižnu nagradu uglednog audio američkog magazina Streophile za zvučnik godine 2012., možete ih premijerno u suradnji s Roberto-shopom poslusati i pogledati na Multipak Hi-Fi izlozbi koja ce se održati u Pakracu, 25.05. 2013. godine, od 10-19 sati.Veselimo se vašem dolasku.

Info: www.audiocinema-art.hr


Arhiva stranica:   << Prev   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22  23  24   25   26   27   28   Next >>

NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: HIFI komponente ...
- preporuka jeftinog sistema
Forum: CD i ostali mediji
- JAZZ KLUB
Forum: High-End
- dCS Puccini & U-Clock
Forum: Računala i audio
- Roon Labs
Forum: Računala i audio
- Raspberry pi
Forum: HIFI komponente ...
- SACD player Marantz SA7003
Forum: CD i ostali mediji
- Video klub
Forum: Uradi sam
- TDA 1541A

UPRAVO SE ČITA


NAD C320BEE

Marantz SA-14 Reference Serija

Arcam T61 AM/FM Tuner

Digital Audio Recorder

Alesis Monitor One


GLAZBENA PREPORUKA


Marcus Miller - M2


Ludwig Van Beethoven - Symphony NO.9


Paco De Lucia - Antologia