Novosti


Audiofil - feel the sound - Rega Aria

Rega Aria

Legendarna britanska tvrtka Rega je izbacila novi phono stage, ovaj put sa i MM i MC opcijom. Unutar novog, skraćenog kučišta (nalik na ostale iz zadnjih Rega pojačala, DACova i CD Playera) smještena su dva potpuno odvojena phono stupnja visokih performansi. Svaki stupanj je dizajniran i osmišljen kako bi potencijal Vašeg vinil sistema izrazio do maksimuma, a da pritom i dalje ostaje jednostavan za uporabu i postavljanje.Aria je u potpunosti analogno pojačalo bez digitalnih sklopova. Kučište izrađeno u potpunosti od aluminija štiti unutarnji sklop od bilo kakvih neželjenih signala. Aria objedinjuje mnoge inovativne dizajnerske ideje, uključujući samopodesivu servo kontrolu kako bi se MC ulazni strujni sklop zadržao na optimumu, kompenzirajući sve varijacije u radnoj temperaturi. Oba stupnja imaju zasebne ulaze i ulazni sklop. Prebacivanje se obavljana visokoj razini i niskoj impedanciji (putem releja) a to je jamstvo da ne postoji degradacija signala. MM ulaz koristi ulazne bipolarne tranzistore niskog šuma, konfigurirane kao spojeni par. Postoje dva odvojena strujna napajanja za svaki kanal te daljnja strujna podnapajanja za svaki ulazni sklop. Nichicon FG elektrolitski kondenzatori korišteni su na svim bitnim pozicijama kroz strujna napajanja. MC ulaz koristi paralelno spojene Field Effect tranzistore, konfigurirane kao spojeni par. Korištenje FET tranzistora osigurava da nema skretanja struje u namot zvučnice, kako nebi uznemirila delikatnu magnetsku geometriju zvučnice. Aria nudi kompletno i vrhunsko rješenje za sve ljubitelje vinila koji žele imati fleksibilnost i laganu mogućnost prebacivanja MM/MC stupnjeva, pritom dobivajući ogromnu vrijednost za malo uloženog novca.

Info: www.audiodream.hr


Audiofil - feel the sound - Midnight Jazz & Harbeth M40.1

Midnight Jazz & Harbeth M40.1

Nakon uspješne prezentacije u Zagrebu ovog petka pozivamo vas na ponovno druženje uz lagane jazz note, ali ovaj puta u Rijeku. Slušati će se zvučnik Harbeth Monitor 40.1.
Spomenuti zvučnik je najveći i najbolji proizvod britanske kompanije Harbeth, koja je u svijetu poznata po zvučnicima klasičnog dizajna i prirodnog zvuka.
Općepoznato je da u današnje vrijeme se u moru raznolikih proizvoda nije lako istaknuti, no Harbeth zvučnici su to uspjeli upravo svojom nenametljivošću.Za vas smo pripremili bogati glazbeni program sa raznih medija.
Za vinilke će biti zadužen Rega RP6 gramofon u kombinaciji sa Sound Carrier Phono Seven pretpojačalom, a za visokorezolutne datoteke KingRex UC384 USB DAC. Kako niti u trenutku zanosa nebi usfalilo snage zvučnike će pogoniti Gryphon Diablo integrirano pojačalo. Cijeli Hi-Fi sustav će biti povezan sa “Spina” kablovima od čistog srebra specijalne konstrukcije razvijene od velikog Hifi gurua iz Istre gospodina Igora Paljara, on je živi dokaz da Istra nije samo regija dobrog maslinovog ulja i vina.
Vidimo se u našim slušaonicama na adresi Stanka Frankovića 9, Rijeka, u petak 03.5.2013., od 17 h do... sitnih sati. Dodatne informacije na 051/541-103 ili /www.cadoro-rijeka.com te www.audiodream.hr


Audiofil - feel the sound - Rotel RA1570 & RCD1570

Rotel RA1570 & RCD1570

Novo integrirano pojačalo iz serije 15 - RA-1570
Rotelova integrirana pojačala pronašla su svoje mjesto u Hi-Fi svijetu kao centralne komponente svakog superiornog a opet isplativog glazbenog sistema. Prava evolucija dogodila se kada je većina audiofila „migrirala“ na digitalne izvore glazbe.
Novi integrirac RA-1570 je vjerojatno jedan od najboljih primjera sinergije klasičnog analognog dizajna u kombinaciji sa svim poznatim digitalnim sklopovima koji će oživiti sve izvore vaše digitalne glazbe kao vjerne replike originalnih snimaka. Za digitalno-analognu konverziju brine se Wolfson WM8740 stereo DAC a pojačalo isporučuje 120 Watta snage po kanalu (na 8 ohma) i spada u AB klasu koja osigurava preciznu reprodukciju svih signala bez obzira na izvor ili vrstu zvučnika. Kao i kod većine Rotelovih pojačala, RA-1570 koristi napajanje bazirano na toroidalnim transformatorima, koji pomažu u prevenciji zaostalih uzoraka zračenja koji mogu utjecati na audio signale.RA-1570 može se pohvaliti fleksibilnošću koja je rijetko viđena u integriranih pojačala, a koja omogućuje spajanje zaista široke palete uređaja, uključujući i Apple iPod, iPhone i iPad uređaja (koje možete jednostavno spojiti putem prednjeg panela!), te čitanje svih poznatih audio formata.
Rotelovo novo pojačalo sadrži koaksijalne (RCA) i optičke (TOSlink) ulaze za jednostavno povezivanje s uređajima koji omogućuju reprodukciju 24 bitnih audio formata (npr LPCM), te analogne XLR (balansirane) i RCA (nebalansirane) ulaze.


A ovako bi trebao izgledati CD player za 21. stoljeće...
Oni koji nisu čuli za novi Rotel RCD-1570 mogli bi pomisliti kako nema ništa novo u svijetu CD playera.
Još od 1982. godine, kada je predstavljen prvi CD, Rotel je usavršavao svoju tehnologiju i radio na evoluciji sklopovlja, a bez pretjerivanja možemo reći kako su s novim RCD-1570 CD playerom postigli svoj cilj – reprodukciju vrhunskog zvuka.
Novi CD player iz Rotelove slavne serije 15, fokusiran je na finu izvedbu čak i najsuptilnijih tonova, a jedna od njegovih najznačajnijih tehnologija je Wolfson WM8740 DA konverter. Wolfoson DAC dizajniran je za reprodukcijuaudio izvora visoke rezolucije, a može procesuirati digitalne signale dubine do 24 bita i frekvencijskog raspona od 8 do 196 kHz. Iako se ovi rasponi čine kao puko pretjerivanje za reprodukciju CD sadržaja koji isporučuju audio na prilično nižim rasponima, ove veličine osiguravaju maksimalnu moguću kvalitetu reprudukcije u svim uvjetima.RCD-1570 nudi balansirane XLR izlaze, koji su poznati po superiornim karakteristikama eliminacije šuma, dok visokokvalitetni RCA konektori nude jednostavan put do široke palete audio uređaja s nebalansiranim ulazima.
Još jedna velika prednost novog RCD-1570 CD playera je njegova slot-loading tehnologija, koja izolira CD od svih potencijalno destruktivnih vibracija koje mogu utjecati na glazbenu reprodukciju.
Osim toga, pogledajte ga iz estetske strane – jeste li ikad vidjeli toliko elegantan prednji panel?

Info: www.sonusart.hr


Arhiva stranica:   << Prev   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23  24  25   26   27   28   Next >>

NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: HIFI komponente ...
- preporuka jeftinog sistema
Forum: CD i ostali mediji
- JAZZ KLUB
Forum: High-End
- dCS Puccini & U-Clock
Forum: Računala i audio
- Roon Labs
Forum: Računala i audio
- Raspberry pi
Forum: HIFI komponente ...
- SACD player Marantz SA7003
Forum: CD i ostali mediji
- Video klub
Forum: Uradi sam
- TDA 1541A

UPRAVO SE ČITA


Xindak XA3250 & XA8550

Crystal Cable Piccolo

Simaudio Moon i-3 & Moon Equinox

Lyngdorf Audio u Hrvatskoj

Shanling SLM-A40Mk II


GLAZBENA PREPORUKA


Patricia Barber - Cafe blue


Sting - Sacred love


The Police - Every Breath You Take