Novosti


Audiofil - feel the sound - Onkyjovi AV mrežni receiveri

Onkyjovi AV mrežni receiveri

U Onkyjovom programu za 2013. godinu mogu se naći tri receivera koji će itekako zanimati veliki broj poklonika kvalitetno reproduciranog zvuka. Ne samo zbog vrhunske tehnologije kojom su opremljeni, već i zbog cijene koju za to treba platiti.
Radi se o modelima TX-NR727, TX-NR626 i TX-NR525. Glavna zajednička osobina ovih mrežnih receivera kojom ih je proizvođač, vodeća svjetska tvrtka u proizvodnji AV receivera, opremio je nazočnost Wi-Fija i Bluetootha, elemenata koji se do sada nisu mogli naći u uređajima cijene poput ovih Onkyjovih.
Ugrađena Wi-Fi podrška omogućava bezgubitno streamanje glazbe s uređaja iPhone i Android platforme, kao i streamanja visokorazlučivih audiodokumenata, kao što su FLAC, Apple Lossless, Dolby True HD, LPCM i DSD s NAS-a i osobnog računala putem mreže ili DLNA.Bluetooth, pak, omogućava brzo i pouzdano streamanje audiodokumenata s mobitela, pametnih mobitela, tableta i računala. Veliki izbor poslužitelja za streamanja glazbe i slušanje internetskog radija putem davatelja usluga poput Spotfyja, TuneIn Radija i Last.fma osigurano je pomoću aplikacija 4K Ultra HD putem HDMI-ja moguće je i iz medijskih playera i projektora (na svim trima modelima). Modeli 727 i 626 imaju i Qdeo 4K videoupscaling tehnologiju, dok je modelu potreban adapter da bi se omogućila primjena LAN i Bluetooth tehnologije.
Unaprijeđena Audyssey MultEQ korekcija nedostataka sobne akustike omogućava ekvalizaciju i kalibraciju kako subwoofera tako i satelitskih zvučnika.

Najjači model, TX-NR727 ima i THX Select2 Plus certifikat. Radi se o 7.2-kanalnom receiveru opremljenom Three Stage Inverted Darlington Circuitom, što ga čini idealnim za korištenje u većim sobama u kojima je postavljen visokokvaliteni zvučnički surround sustav. Receiver ima Dolby Pro Logic II, Audyssey DSX upmixing i Whole House postavu koji omogućavaju distribuciju zvuka u tri zone. Ima osam HDMI ulaznih priključaka, uključujući MHL podršku za 1080p videoprograme s pametnih telefona i tableta, a dva HDMI izlazna priključka služe za povezivanje s projektorom i TV prijemnikom.Visoka tehnologija ponekad znade biti složena za korištenje. Svjesni su toga u Onkyju i zato su ovaj receiver opremili InstaPrevue video switching tehnologijom kao i elegantnim i jednostavnim HDMI korisničkim sučeljem. Zato je streamanje s lokalne mreže, pretraživanje albuma, playlista i internetskih radiopostaja vrlo jednostavno u sve tri zone.
Druga dva modela nisu tako raskošno opremljena kao 727, ali nisu ni svi korisnici takvih uređaja jednako zahtjevni niti raspolažu jednako velikim budžetom. No, svi modeli opremljeni su Onkyjovom vlastitom vrhunskom WRAT (Wide Range Amp Technology) amplifikacijom kao i tehnologijom predprocesiranja zvuka. Sva pojačala imamu nisku negativnu povratnu spregu što osigurava reprodukciju punog dinamičkog potencijala snimke. Visoka struja, pak, osigurava brzu i postojanu reprodukciju zahtjevnih filmskih tonskih zapisa dok sklop za stišavanje pozadinske buke osigurava da zvuk bude kristalno čist i razgovjetan.

Info: www.audiocinema-art.hr


Audiofil - feel the sound - Micromega MyZIC

Micromega MyZIC

Nakon izuzetnog uspjeha koji je polučio MyDAC, francuska tvrtka Micromega napokon je predstavila i svoj drugi od ukupno 5 najavljenih modela iz atraktivne, po performansama izuzetne i cijenom pristupačne MyRANGE serije proizvoda – pojačalo za slušalice MyZIC. Upravo slijedeći dobitne formule koje su primjenili u konstrukciji planetarno popularnog MyDAC-a, Micromega inženjerski tim dizajnirao je i inovativno audiofilsko pojačalo za slušalice, u potpunosti proizvedeno u Francuskoj (kao i svi ostali Micromega modeli).Od karakteristika izdvojiti ćemo kompatibilnost sa svim slušalicama neovisno o njihovoj impedanciji i osjetljivosti, 1 MegaOhmski analogni RCA linijski ulaz za optimalnu tehničku sinergiju sa izlaznim stupnjem bilo kojeg izvora zvuka, analogni RCA linijski izlaz koji duplicira ulaz kako bi se izbjegla potencijalna potreba za „Y“ konekcijom, horizontalni rotirajući potenciometar za vrlo precizno i fino podešavanje glasnoće (minimalna razina postavlja MyZIC u „standby“ mod), izostanak „standby delay“-a za promptno aktiviranje, profesionalni Neutrik ulaz za slušalice (adapter za mini konektor je također uključen u opremi), kvalitetno interno „switch“ napajanje koje se već pokazalo izvrsnim u MyDAC-u (apsolutno najbolje napajanje u klasi, pa čak i iznad nje), kvalitetno kućište od ABS-a, 12 dB gain, više od 115 db S/N odnos, itd.

MyZIC je već dostupan kod domaćeg distributera, tvrtke Sigma Audio Koncept, u bijeloj i crnoj varijanti.

Info: www.sigma-audiokoncept.hr


Audiofil - feel the sound - TARA Labs - The 2 Analog audio

TARA Labs - The 2 Analog audio

“The 2 Analog” je novi TARA Labs interkonekcijski kabel i nasljednik legendarnog “The One™ Analog” koji se prvi put pojavio u kasnim 90-im. Nasljednik poznate „jedinice“ rezultat je višegodišnjeg istraživanja i razvoja kabela za spajanje audio komponenata. „Dvojka“ je u tom smislu podjednako namijenjena za upotrebi s digitalnim i analognim komponentama. Osnova novog kabla je posebno kaljeni bakreni vodič visoke čistoće, jedinstvene kristalne rešetke i posebne fizičke geometrije koja nosi oznaku SA-OF8N/RSC. Osim vodiča kabel čini i napredna konstrukcija izolacije koja značajno smanjuje njegov kapacitet. Novost je svakako i standardno opremanje kompleta s HFX stanicom koje omogućuje plivajuće uzemljenje i smanjenje šuma okoline.Konstrukcija – Vodiči koji su ugrađeni u novi „The 2™ Analog“ ručno su polirani i umetnuti u male teflonske tube koje su smještene u veće teflonske tube koje su međusobno zračno odmaknute. Vodiči su lagano spiralno zakrivljeni i zatim spiralno namotani oko veće teflonske tube koja je ispunjena zrakom. Izolacija oko vodiča ispunjena je mikroskopskim staklenim kuglicama čija je unutrašnjost vakumizirana, čime je smanjena ukupna dielektična apsorpcija ugrađene izolacije. Sam oklop kabela potpuno je izoliran od terminala i integriran u ovojnicu izolacije. Konačni rezultat ekskluzivne tehnologije izolacije je ekstremno mali kapacitet kabla. Kabel je dostupan u balansiranoj (XLR) i single ended (RCA) konfiguraciji.

Zvučne karakteristike – Novi „The 2™ Analog“ interkonekt pruža superioran transfer audio signala uz potpuno bogatstvo boja u višim oktavama i s izvrsnom dinamikom u nižim oktavama. Indukcija šuma iz okoline gotovo je uklonjena zahvaljujući integriranom HFX plivajućem uzemljenju. Kabel pruža vjernu glazbenu reprodukciju uz superiornu imaginaciju prostornosti. Svakako vrijedan dodatak svakom referentnom audio sustavu.

HFX Floating Ground Station – Tijelo HFX stanice izrađeno je od aluminija visoke kvalitete koji je preuzet iz vojne aplikacije. Čvrstoća korištenog materijala i posebna konstrukcija umanjuje utjecaj radio frekvencijskih i elektromehaničkih vibracija. Unutrašnjost kućišta HFX stanice skriva patentirani keramički kompozit izrađen od metalnih oksida i amalgama mineralnih elemenata koji su smješteni u keramičku ovojnicu. HFX zapravo privlači i anihilira elektromagnetske (EMI) i radio interferencije (RFI) koje se skupljaju u oklopu kabela izložen utjecaju okoline. Osim svojih nedvojbenih zvučnih učinaka, sama fizička pojavnost HFX stanice fascinira svojom elegancijom. Kućište je izrađeno od crnog anodiziranog aluminija, dok pozlaćeni mini konektori ostavljaju dojam “Cartier inženjeringa” iz audio draguljarnice.

SA-OF8N / RSC vodič - TARA Labs postupak kaljenja bakra poznat pod imenom Super Annealing (SA) koristi bakar visoke čistoće koji je dodatno frekvencijski ugođen (čistoća bakra je 99.999999%). Jedinstveni postupak izvlačenja vodiča omogućuje stvaranje duge i neprekidne “mono kristalne” strukture rešetke metala koja u konačnici omogućuje besprijekoran transfer audio signala u širokom frekvencijskom opsegu. RSC („Rectangular Solid Core“) je zaštitni znak TARA Labs i čini ga posebna pravokutna geometrija vodiča punog presjeka. Nasuprot drugim geometrijama kod kojih dio signala visoke frekvencije „bježi“ iz središta vodiča i putuje po njegovoj površini uz veći otpor, RSC svojim specifičnim presjekom bez izraženog centra dokazano smanjuje stvaranje takvih površinskih efekta. Osim toga sama geometrija čini RSC relativno tankim vodičem što omogućuje kvalitetan i koherentni transfer srednjih i visokih audio frekvencija. Puni presjek vodiča pruža nadalje dovoljno mase (slobodnih elektrona) za besprijekoran transfer niskih frekvencija. U konačnici SA-OF8N / RSC vodič čini kombinaciju materijala i geometrije koja je sposobna voditi velike struje bez prigušenja uz frekvencijsku linearnost u cijelom audio spektru.

Dodatne informacije o novom T2A i drugim TARA Labs kabelima možete potražiti kod hrvatskog distributera: HD-multimedia.com


Arhiva stranica:   << Prev   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24  25  26   27   28   Next >>

NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: HIFI komponente ...
- preporuka jeftinog sistema
Forum: CD i ostali mediji
- JAZZ KLUB
Forum: High-End
- dCS Puccini & U-Clock
Forum: Računala i audio
- Roon Labs
Forum: Računala i audio
- Raspberry pi
Forum: HIFI komponente ...
- SACD player Marantz SA7003
Forum: CD i ostali mediji
- Video klub
Forum: Uradi sam
- TDA 1541A

UPRAVO SE ČITA


Prezentacija Audio Epilog zvučnika - Osijek

Sound News - Falcon

Karan Acousics - KAI-180

Munchen - High End Society 2004 Show

Linn Majik


GLAZBENA PREPORUKA


The Grateful Dead - Grateful Dead


YELLO - The Essential


Diana Krall - The look of love