Novosti


Audiofil - feel the sound - Nova TEAC 501 serija

Nova TEAC 501 serija

TEAC je očito u zamahu. Njihov već ionako poprilično bogat program, svake sezone postaje sve bogatijim. Najnoviji prilog tomu je 501 serija uređaja koju čini kompletan audiosustav kojem nedostaju samo zvučnici.
Svi uređaji u sustavu izgledom podsjećaju na uređaje kakve obično nalazimo u tonskim studijima, ali su vrhunski stilizirani, tako da ne djeluju grubo i pomalo nedorađeno kako nerijetko izgledaju pravi studijski uređaji. Osim toga, djeluju i pomalo retro, što se posebno odnosi na najvažniji uređaj u sustavu, integrirano pojačalo AI-501DA.AI-501DA je pojačalo u D-klasi čiji ustroj potpisuje norveška tvrtka ABLETEC. Iako se radi o vrlo napredno i suvremenom dizajniranom pojačalu, dva okrugla VU metra na njegovoj prednjoj ploči u sjećanje prizivaju ne samo studijske uređaje već i davne dane audija kad je većina pojačala na prednjoj ploči imala pokazivače izlazne snage.
USB priključak omogućava povezivanje s PC-om i prijem digitalnih signala do 192 kHz što treba jamčiti reprodukciju kvalitetniju od one s CD playera. Za pretvorbu digitalnih signala u analogne zadužen je BurrBrownov PCM5102 DAC. Transformator je toroidalan i dovoljnog kapaciteta da postojano napaja sve sklopove u pojačalu.


PD-501PD-501 je DSD/PCM/CD player koji podržava reprodukciju DCD zapisa na snimljivim DVD diskovima kao i nativnu reprodukciju 5.6 MHz dsf dokumenata bez povezivanja s računalom. Osim toga, PD-510 podržava i reprodukciju 24-bitnih/192 kHz dokumenata. Zahvaljujući jedinstvenom sustavu za nadzor vibracija (po čemu je TEAC odavno poznat) nazvanom VACS (Vibration Acoustic Control Structure) očitavanje informacije je gotovo savršeno precizno, bit po bit. Napajački sustavi za analogne i digitalne sekcije uređaja odvojeni su, a korišteni su samo dijelovi vrhunske kvalitete, kao što je Cirrus Logic CS4398. Zahvaljujući primjeni „green“ tehnologije, potrošnja uređaja je maksimalno 11 W.


HA-510HA-510 je dvostruko mono ustrojeno i upečetljivo opremljeno pojačalo za slušalice. Pojačalo je u cijelosti diskretno dizajnirano i radi u A klasi. Primjenom aktivne DC Servo tehnologije eliminiran je offset električki potencijal i osiguran postojan rad pojačala. Tome pridonosi i toroidalni transformator. Preklopnik za izbor stupnja damping faktora omogućava najbolje moguće pogonjenje membrana slušalica. Pojačalo je opremljeno da može pogoniti i visokoimpedancijske slušalice, čak do 600 ohma.


UD-501Posljednji uređaj u seriji, ali sigurno ne i onaj koji će biti najmanje korišten, je UD-501 DAC koji može reproducirati DSD 5.6 MHz i PCM 32-bitne/384 kHz signale, ASIO 2.1 ili DoP metodama. DAC je dvostruko mono ustrojen, od napajačkog sklopa preko DAC-a do operacijskog pojačala. Najkvalitetniji dijelovi. poput BurrBrown PCM1795 i MUSE8920 jamče visokokvalitetnu reprodukciju zvuka. I ovdje „green“ tehnologija osigurava minimalnu potrošnju od svega 13 W.
Svi uređaji smješteni su u aluminijska kućišta istih dimenzija i dizajna u kojem se ističu masivne aluminijske ploča na bočnim stranicama sa stiliziranim ručkama.

Info: www.audiocinema-art.hr


Audiofil - feel the sound - Gradient 5.0

Gradient 5.0

Jedinstvena i pomalo kultna finska zvučnička manufaktura na čelu sa genijalnim Jormom Salmi, nakon višegodišnjih istraživanja i pokusa – što i jest jedan od prepoznatljivih atributa tvrtke koja ne izbacuje svoje nove modele svake godine kao na traci, već svoje ultimativne projekte pomno osmišljava, te kontinuirano unaprijeđuje, predstavila je kompaktne high-end zvučnike pod nazivom Gradient 5.0. Riječ je o dvostaznim monitorskim zvučničkim kutijama, u prepoznatljivoj Gradient maniri (kao kod „kapa“ njihovog referentnog Revolution modela), sa novim koaksijalnim zvučničkim jedinicama koje su specijalno za ovaj model proizvedene u suradnji sa poznatom norveškom tvrtkom SEAS.Njih čine 25-milimetarski visokotonac sa aluminijskom kupolom smješten u centar 176-milimetarske srednjetonske membrane od staklenih vlakana (fibreglass). Na poleđini se nalazi pasivni radijator dimenzija 140 X 200 milimetara koji je proračunat i ugođen tako da u sinergiji sa SEAS „driver“-om funkcionira kao perfektno uštimani elektro-akustički sustav, po istom principu kao i već spomenuta „kapa“ referentnog modela Revolution. Rezna frekvencija visokotonca i srednjetonca je na 2800 Hz. Od tehničkih specifikacija izdvajamo deklarirani frekvencijski odziv od 60 – 20000 Hz +/- 2 dB (45 Hz -6 dB), nominalnu impedanciju od 8 Ohma, osjetljivost 86 dB/2,83V/1m, a preporučljiva snaga (kvalitetnog) partnerskog pojačala trebala bi biti u rasponu od 20 do 150 W. Dimenzije pojedinačnog kabineta su 213 x 300 x 210 milimetara (Š x V x D), a masa 7 kg, te ih se za oslobađanje potpunog potencijala preporuča smjestiti na adekvatne zvučničke stalke. Gradient 5.0 u redovnoj ponudi biti će dostupan sa bijelom ili antracitnom konstrukcijskom bazom, crnim, bijelim ili prirodnim finišem od pravog punog drveta i crnim, bijelim, svjetlosivim ili svjetlosmeđim zaštitnim mrežicama, a uz nadoplatu biti će omogućena široka paleta opcionalnih završnih obrada. Između svih ostalih atributa novih Gradient zvučnika, temeljem nepromijenjenih načela i filozofije tvrtke, zasigurno će najistaknutiji biti realistična i bogata zvučna slika kompaktne organske strukture, prirodan timbar, uniformni zvuk, itd. Provjerite kod domaćeg distributera, tvrtke Sigma Audio Koncept.

Info: www.sigma-audiokoncept.hr


Audiofil - feel the sound - Meridian Explorer USB DAC

Meridian Explorer USB DAC

Meridian najavljuje svoj novi uređaj pod nazivom Explorer USB DAC. Riječ je o 'džepnom' USB digitalno-analognom pretvaraču visoke rezolucije, osmišljenog s ciljem pružanja najbolje moguće kvalitete reprodukcije glazbe s računala. Cijeli niz opcija povezivanja omogućava korisniku da Explorer koristi u svim prilikama, od privatnog slušanja uz korištenje slušalica do povezivanja na cjeloviti hi-fi sustav.Explorer služi kao zamjena za zvučnu karticu i u tu svrhu se koristi DAC koji se napaja preko USB-a, uz nagrađivanu Meridianovu tehnologiju povećanja kvalitete zvuka, tako da bilo koja glazbena datoteka, od MP3 do hi-rez datoteka, daje najbolji mogući zvuk.Priključite Explorer na Mac, Linux ili Windows računalo i iskusite kvalitetu neusporedivu s bilo kojom zvučnom karticom. Explorer je u potpunosti asinkroni, USB audio DAC klase 2 i pruža vrhunske performanse. Sadrži odabrane dijelove poput visokokvalitetnih filtar kondenzatora i 6-slojne tiskane pločice, smještene u elegantnom metalnom kućištu. Explorer je sastavljen ručno u Meridianovoj tvornici u Cambridgeu i u sebi nosi isti 'kod' kao i slavni Reference uređaji serije 800, što vam jamči najbolju kvalitetu zvuka.• 24bit/192kHz izvorna konverzija
• Zasebni low-jitter kristalni oscilatori za brzinu uzorkovanja od 44k1 i 48k
• Asinkroni prijenos podataka
• 6-slojna tiskana pločica
• USB2 mini B priključak – Plug and Play za MAC (Windows driver dostupan)
• Direct-coupled izlazi
• Varijabilni linijski izlaz – Full Analogue Volume Control za slušalice ili aktivne zvučnike
• Headphone pojačalo
• Fiksni linijski izlaz – 3.5mm priključak na audio sustav
• Optički digitalni izlaz - puna rezolucija za receivere ili DAC (do 96 kHz)
• Elegantno metalno kućište - izdržljivo i doprinosi audio performansama
• Svjetlosna oznaka za ulaznu brzinu uzorkovanja
• Mekani i praktični zgodan USB kabel za jednostavno postavljanje i zaštitu matične ploče računala od mehaničkog naprezanja
• Ručna izrada u Velikoj Britaniji

Info: www.mediaaudio.hr


Arhiva stranica:   << Prev   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26  27  28   Next >>

NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: HIFI komponente ...
- preporuka jeftinog sistema
Forum: CD i ostali mediji
- JAZZ KLUB
Forum: High-End
- dCS Puccini & U-Clock
Forum: Računala i audio
- Roon Labs
Forum: Računala i audio
- Raspberry pi
Forum: HIFI komponente ...
- SACD player Marantz SA7003
Forum: CD i ostali mediji
- Video klub
Forum: Uradi sam
- TDA 1541A

UPRAVO SE ČITA


Rotel RA-05

Arcam A32

Jamo R 909

Sonus Faber Concertino Domus

Unico 200


GLAZBENA PREPORUKA


Kraftwerk - Legenda koja traje


Bolero! - Orchestral Fireworks

John Sharp – Better Than Dreams