HOME FORUM KLUB KONTAKT
HI-FI KUĆNO KINO HOW TO VAŠ HI-FI INTERVIEW NOVOSTI PREPORUKA OGLASNIK  

Audiofil - feel the sound - Novi McIntosh zastupnik
Novi McIntosh zastupnik

Američka tvrtka McIntosh nastala je u Silver Springsu, u saveznoj državi Maryland 1949. godine. 1956. godine započela je gradnja sadašnje tvornice u Binghamtonu u saveznoj državi New York. Sve je to bio plod želje Franka McIntosha da konstruira i izradi bolja pojačala od svih dotadašnjih. Prvi korak na tokm putu bio je poznati «Unity Coupled Circuit», kojeg potpisuje zajedno s kolegom Gordonom Gowom. 1951. godine u tvrtku dolazi Sidney Corderman i preuzima ulogu šefa istraživanja, inženjeringa i razvoja. Tijekom njegova četrdesetgodišnjega rada McIntosh se uspeo do najviših svjetskih vrhunaca u audiju. Vrlo značajnu ulogu u svijetloj povijesti McIntosha ima i Maurice Painchaud, stručnjak za finacije, odvjetnik i glavni planer tvrtke. U McIntoshu ga nazivaju «tihim herojem» tvrtke.Iako danas u programu tvrtke prevladavaju tranzistorski uređaji, zaštitni znak McIntosha bili su i zauvijek će ostati cijevni uređaji. Iako malobrojini, cijevni uređaji McIntosha predstavljuau vrhunsko dostignuće te tehnologije. Legendarni mono blok MC275 prije dvije godine, tijekom 2011. godine, proslavio je 50. godišnjicu izrade. Slični primjer, da se jedan audiouređaj u gotovo nepromijenjenom obliku prozvodi više od pola stoljeća, gotovo da i ne postoji i zorno pokazuje koliko je to bio napredan uređaj u vrijeme kad je nastao.Svaki se McIntoshov uređaj pomno dizajnira i izrađuje od probranih materijala najbolje moguće kvalitete za cijenu koštanja uređaja. Nerijetko prođe i do dvije godine od ideje do realizacije. Tiskane pločice, temelj svakog audiouređaja, izrađuju se u tvornici u Binghamtonu. Većina pločica nastaje strojnom obradom i strojno se na nju postavljaju elementi, ali pločice za najbolje uređaje koji se izrađuju u manjim količinama tretiraju se ručno. Mrežne transformatore za većinu svojih uređaja, jedinstvene Output Aufoformere, također izrađuju u vlastitoj tvornici i to po metodi koja se nije bitno promijenila od nastanka tvornice.McIntoshova su pojačala nadaleko prepoznatljiva po velikim, plavo osvijetljenim vat metrima koji pokazuju razinu izlazne snage. Osim estetske i informativne, ovi pokazavači imaju i sigurnosnu funkciju. Svi McIntoshovi uređaji iznimno su precizno izrađeni. Tako se prednje ploče boje lakom u 12 slojeva, što uređajima osim pojavnosti osigurava i dugotrajno nepromijenjen izgled.McIntoshove uređaje koristile su kod kuće i u poslu neke od ključnih zvijezda rocka kao što su glasoviti producent Tony Visconty, Ralph Johnson, jedan opd osnivača Earth, Wind and Firea, skupina Grateful Dead, na glasovitom okupljanju u Woodstocku 1969. korišten je McIntoshov razglas, a Brian Wilson, pokretačka snaga Beach Boysa, masterirao je Pet Sounds, jedan od ključnih albuma u povijesti riocka, na McIntosh uređajima.

McIntosh uređaji već su neko vrijeme nazočni na našem tržitu, a odnedavna ih distribuira naša tvrtka
Audio Cinema Art.
Postavljeno 9.2.2013.

Audiofil - feel the sound - Novi McIntosh zastupnik Audiofil - feel the sound - Naim Uniti Lite – Budućnost Hi-Fi-ja
Naim Uniti Lite – Budućnost Hi-Fi-ja

Svaki audiofil koji osim dobrog zvuka voli slušati i glazbu, možda ne bi trebao pretjerivati i mogao bi dugo i sretno živjeti s integriranim pojačalom, solidnim CD reproduktorom, u novije vrijeme DAC-om, dodamo još par dobrih kablova, solidne zvučnike i veselje može početi. Kada u priču stavimo ženu koja ne voli vidjeti nikakve kablove i kutije u vidokrugu, nameće se ideja da bi bilo dobro imati samo jednu komponentu dobrog zvuka, koja još dobro i izgleda, a kada bi se mogla upravljati putem iPhone-a, to bi stvarno bilo - to.Inženjeri u Naimu su već duže vrijeme svjesni potreba suvremenog čovjeka pa su stoga kreirali čitavu seriju „All in one“ uređaja pod nazivom UNITI od kojih ćemo predstaviti "drugi odozdola" - Naim Uniti Lite.
Radi se o lijepom i elegantnom uređaju koji je teoretski spreman na sve, naime to su praktički 6 uređaja u jednom! Krenimo redom: Naim CD player, pojačalo sa Naimovih 50W, te Naimovi: FM/DAB radio, Internet Radio, Streamer i DAC. Sigurno se pitate zašto smo na popis uređaja dodali pridjev „Naimovi“. Jednostavno zato što uspoređujući zvuk odvojenih komponenti iz početne Naim serije „5“ i "All in one" uređaja više nismo sigurni što nam bolje zvuči. Kada bolje razmislimo, Uniti integracije mogu imati čak i neke zvukovne prednosti, npr. puno kraći put signala, tj. kraći za cijeli metar interkonekcijskog kabela.O praktičnosti i cijeni koju kada podjelimo na 6 ne treba trošiti riječi. Valja još spomenuti da je aplikacija za upravljanje putem iPhone-a ,iPada ili iPod Toucha dizajnirana u pravom "Steve Jobs stilu" te zapanjuje brzinom rada i praktičnošću. Ako ne vjerujete ovom članku povjerujte svojim ušima.

Info: www.audiodream.hr
Postavljeno 25.1.2013.

Audiofil - feel the sound - Naim Uniti Lite – Budućnost Hi-Fi-ja
Arhiva  Page:   << Prev   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27  28

 NOVO U FORUMU

 Forum: Računala i audio
  Raspberry pi

 Forum: Vinyl
  Zadnji LPi koje ste kupili/d...

 Forum: HIFI komponente ...
  Sennheiser HD600/Muziker.hr

 Forum: Retro Audio
  Telefunken S81

 Forum: HIFI komponente ...
  KEF Q300 ili B&W 685 s2

 Forum: Predstavite se
  Dobar dan

 Forum: Audiofil.net Klub
  Klub 18.02. '17 Flikoma...

 Forum: Dodatni pribor
  Prepuruka za lampe

 Forum: Uradi sam
  Antenska i ethernet instalac...


NOVI ČLANOVI FORUMA

 vescom
 kroto
 Viktor M.
 Pojanac
 rzeljko
 karlo84
 delboy