Novosti


Vivid GIYA G1 SPIRIT - Audiofil - feel the sound

Vivid GIYA G1 SPIRIT

Dobrodošli u beskrajnu potragu za savršenstvom! Rečeno je da bi pokušaj usavršavanja zvučnik G1 ličio na pozlaćivanje nježnog cvijeta. Kao dobitnik mnoštva nagrada i superlativnih testiranja, nema sumnje da je Giya G1 postavio letvicu vrlo visoko. Ipak, pokretački duh koji stoiji iz Vivid zvučnika je samo i jedino težnja za savršenstvom.

Opaska koja se tiče G2 i G3 modela ide u smjeru suptilnog ograničenja ekstenzije najnižih frekvencija, koje bi moglo biti posljedica neproporcionalne veličine motora niskotonskih jedinica u odnosu na volumen u koji su smješteni. To je i glavni razlog zbog kojeg su dizajnirane potpuno nove niskotonske jedinice C225-100.Nova niskotonska jedinica, C225-100, razvijena je tako da je zavojnica povećana od 75 na 100 mm i produljena za 50% dok je povećanje zazora magneta rezultiralo zvučnikom koji je u svim parametrima nadmažio prethodnika. Linearnost ekskurzije membrane povećana je za 30% dok je toplinska disipacija udvostručena. Lijevana šasija je nanovo projektirana u skladu s potrebama i sasvim je novog dizajna i strukture. No, povećanje veličine magnetnog sustava ima i posljedice: zbog konfiguracije pokretanja/zaustavljanja sustava, nove se jedinice nisu mogle samo ugraditi u stari G1 kabinet, tako da je G1S kompletno redizajniran kako bi ih udomio na najbolji način.

Dizajniranje nove školjke dalo je priliku da se promijene i ostali detalji. Ugrađen je dulji i širi otvor za reprodukciju dubljeg, linearnijeg odziva najnižih oktava, a postavljene su i nove sendvič kompozitne ukrute (izrađene računalno vođenim strojevima).

Redizajnirana je i C125 srednjotonska jedinica (nazvana C125-75) tako da je frekventni opseg povećan od 4,3 - 10,5 kHz optimiziranjem oblika kupole uz primjenu prstenova od karbonskih vlakana.

Stalno smo se pitali ima li potrebe da Vivid Audio zvučnike počnemo raditi u aktivnoj inačici. Uporno smo odolijevali iskušenju: razvijati svoj sustav ili vezanje uz bilo kojed drugog proizvođača? Kako bismo olakšali povezivanje s alternativnim sustavima, G1S se može isporučiti s vanjskom pasivnom skretnicom koja je NL8 konektorom povezana sa zvučnikom.Uvjereni smo da Giya G1 Spirit najčišći prozor u svijet glazbe koji se danas može nabaviti bez obzira na cijenu. Pozivamo Vas da prvom prilikom čujete što Giya G1 Spirit nudi, uz upozorenje - mogli biste shvatiti kakva prosječnost vlada u području koje se zove High-End!

Info: audiocinema-art.hr


Monitor audio Silver 6G serija - Audiofil - feel the sound

Monitor audio Silver 6G serija

Monitor Audio s ponosom najavljuje novu (6G) generaciju uspješne Silver serije zvučničkih kutija. Za novu seriju Silver zvučničkih kutija (6G - šesta generacija), na temelju patentiranih C-CAM membrana, razvijene su potpuno nove zvučničke jedinice koje uključuju i RST tehnologiju. Membrane su zrađene iz jednog komada C-CAM materijala i oblikovane u kontinuirani zakrivljeni oblik, što osigurava isporuku čistog, neizobličenog zvuka unutar zadanog frekventnog opsega. Konvencionalne membrane u pravilu imaju otvor na sredini kroz koji kod montaže prolazi zavojnica što za posljedicu ima smanjenu krutost i povećana izobličenja. Dizajn Monitor Audio membrana bez središnjeg otvora, koristi se već 30 godina s ciljem da bude što krutija kod tzv. klipnog pomaka (pomak naprijed-natrag) i tako izbjegne uvijanje i izobličenje kao kod membrana izrađenih od mekih materijala. Najnoviji mehanizam ovjesa osigurava određivanje idealnog načina pomicanja membrane. Ovjes je "posuđen" iz vodeće serije Platinum II zvučnika. Rezultat je značajno smanjenje prelamanja membrane (izobličenje) i čišće, vjernije reprodukcije.
Srednjotonske jedinice u Silver 300 i 500 rađene su u tzv. tehnologiji podvješanja (under-hung) - zavojnice su kraće od zazora magneta i tako se osigurava ista sila u svim uvjetima rada.Rezultat je čujno smanjenje izobličenja i najčišća reprodukcija srednjotonskog područja u klasi. Osim toga, srednjotonske i visokotonske jedinice ugrađene su u modul u obliku suze, njihovi akustički centri su jako blizu, što daje precizno i konzistentno oslikavanje prostora u i izvan osi. Visokotonska jedinica je potpuno novoga dizajna, C-CAM membrana ima zlatnu kupolu, a inženjeri su uspjeli smanjiti izobličenja za glatku, kristalno čistu reprodukciju najviših tonova bez traga tvrdoće i agresivnosti.

Dizajn sustava:

HiVe II otvor izbrazdan je kako bi se ubrzao protok zraka i reducirale turbulencije. Takav dizajn osigurava brže strujanje zraka unutra/van nego klasičan otvor. Uslijed toga bas odziv je brži, puniji i superiorne tranzijentnosti.
Skretnice: polipropilenski kapaciteti, indukcijske zavojnice motane na zraku osiguravaju integritet signala, poboljšavaju osjetljivost, reduciraju izobličenja, stabiliziraju impedancu što osigurava mogućnost kombiniranja s velikim brojem drugih komponenti.
Kabineti su konstruirani uz pomoć laserskog vibrometra kako bi se identificirale rezonancije i precizirala postava unutarnjih ukruta. Ništa nije rađeno po instinktu, već na temelju preciznih mjerenja i znanstvene interpretacije problema i njihovog rješavanja.Mehanički i vizualni dizajn:

Pristup "manje je više" korišten je u cijelom procesu dizajna i proizvodnje kako bi se osigurala najbolja moguća selekcija kvalitete komponenata. Svi Hive II otvori su smješteni na stražnju stranu kutije što doprinosi elegantnijem izgledu prednje strane. Prednja ploča od brušenog aluminija daje ekskluzivan izgled i osjećaj kad se skinu zaštitne mrežice. Samostojeći zvučnici imaju nova podnožja od punog metala i pružaju veću stabilnost. Zaštitne mrežice su tanke, rafiniranog izgleda i magnetski pričvršćene. Kabineti srebrne završne obrade su ručno rađeni iz medijapana visoke kvalitete koji osigurava ultimativnu krutost i sjajno prigušivanje. Za završnu obradu izgleda drva, koriste se furniri vrhunske kvalitete birani tako da jedan zvučnik izgleda kao slika u ogledalu drugoga - orah, ružino drvo, hrast. Završna obrada u sjajnom laku postiže se sa 10 nanosa laka. Dodatno, uvedena je i satensko bijela završna obrada.
U glavnom, ovdje nema masovne produkcije, već se ručnoj izradi pristupa s ponosom, na način izrade vrhunskog namještaja koji će trajati generacijama.

Što je sve promijenjeno i zašto:

• Veća fleksibilnost - super vitki kompaktni modeli i pripadajući centrani zvučnici
• Dva potpuno nova centralna zvučnika - manji i veći, performanse bez kompromisa
• Manji modeli (Silver 50 i Silver 200) mogu se koristiti blizu zadnjeg zida - bolje mogućnosti smještanja u prostoru
• Manja izobličenja
• Miran, uglađen zvuk, obilje detalja, precizan i bez grubosti
• "Trickle down" tehnologija iz Platinum II patentiranog DCF filtera
• Potpuno nove zvučničke jedinice
• Znanstveno utemeljen pristup rješavanju ukruta u kutijama - NPL istraživanje
• Lakši za pogoniti i kombinirati - optimizirane skretnice i viša impedanca
• Dodatna završna obrada - saten bijela
• Super tanak dizajn zaštitnih mrežica
• Razmaknute noge podnih modela - bolji izgled, manji vizualna agresivnost, poboljšana stabilnostDva nova centralna zvučnika omogućuju kompletiranje diskretnog, stilskog ili velikog, snažnog sustava kućnog kina. Silver 50 i Silver 200 su kompaktniji, atraktivniji za uklapanje u moderan životni prostor uz reproduktivne sposobnosti koje se mogu očekivati od mnogo većih zvučnika. U kombinaciji sa centralnom jedinicom Silver C150 daju tonski ujednačen i vizualno atraktivan višekanalni sustav izvrsnih karakteristika. Centralna jedinica Silver C350 kombinira se sa Silver 100, Silver 300 ili Silver 500 zvučnicima dajući beskompromisan sustav kućnog kina sposoban za reproduktivne dosege najviše kvalitete.

Novi modeli i oni koje zamjenjuju:
Silver 50 zamjenjuje Silver 1
Silver 100 zamjenjuje Silver 2
Silver 200 zamjenjuje Silver 6
Silver 300 zamjenjuje Silver 8
Silver 500 zamjenjuje Silver 10
Silver C150 novi model
Silver C350 novi model
Silver FX isti izgled - nove jedinice i mrežice
Silver W-12 ostaje isti - nove mrežice

Info: audiocinema-art.hr

Roxan Xerxes.20 plus - Audiofil - feel the sound

Roxan Xerxes.20 plus

Roxan Xerxes je dobio ime po Perzijskom kralju Xerxesu I, a proizvod je Londonske (kako s ponosom tvrde) tvornice Roxan Audio, od nedavno o vlasništvu Monitor Audija. Dizajn potpisuje osnivač tvrtke Touraj Moghaddam i od pojave davne 1985. godine vođena je nemilosrdna bitka s glavnim konkurentom - škotskim Linn Sondekom. Za mnoge nema dvojbe, Xerxes je referentni gramofon. Naprednom konstrukcijom i radikalnim rješenjima nudio je točniju i muzikalniju prezentaciju glazbe snimljene na vinilnim pločama. Svi smo ga željeli, rijetko ga je tko imao.

Gledajući današnju inačicu, ushit koji je taj ljepotan izazivao lako je shvatljiv. U sadašnjosti, vremenu novih materijala i tehnologija ovaj gramofon nema svoj veliki come-back, već je samo nastavio život bezvremenskog uređaja, pomlađen, uljepšan i jednako izazovan.Čiste linije, čvrsta konstrukcija, trostruki sustav izolacije i sjajna završna obrada čine gramofon lijepim, kvalitetnim i lišenim klasičnih problema - nepoželjnih vibracija i smetnji koje mogu utjecati na sustav zvučnica/ploča ili tanjur/motor i na kraju na kvalitetu same reprodukcije.

Komentari recenzenata puni su hvalospjeva a ako je količina zvjezdica odraz kvalitete, ovaj proizvod ima ih maksimalan broj u svakom časopisu u kojem se o njemu pisalo. Opremite ga ručicom i kvalitetnom zvučnicom i ovaj će gramofon izmamiti smješak na vašem licu.Info: audiocinema-art.hr

Arhiva stranica:   << Prev   1   2   3  4  5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   Next >>

NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: Audiofil.net klub
- Sjednica Audiofil kluba HR 20.01.2018g.
Forum: Retro audio
- Yamaha A-700
Forum: Prostorna akustika
- Apparatus Room
Forum: Audio komponente
- Zvučnici
Forum: Predstavite se
- Pozdrav svima !
Forum: Uradi sam
- Phono stage
Forum: Računala i audio
- Utjecaj brzine mreže na network pleyer
Forum: Live
- Najave koncerata i festivala

UPRAVO SE ČITA


Vincent SV-238
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Integrirano pojačalo
napisao: Darko Brlečić
Hi-Fi Show Zagreb 2003
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Hi-Fi sajam, Reportaža
napisao: icon & žac & DARKOB
Rack of Silence - švedski antivibracijski sustav
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: pribor
napisao: Darko Brlečić
Gospodari zvuka u prostoru i vremenu
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Opis Uređaja
napisao: Darko Brlečić
The Multimedia Show - Ljubljana
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Hi-Fi sajam, Reportaža
napisao: darkob / icon / žac

GLAZBENA PREPORUKA

John Coltrane - The Complete 1961 Village Vanguard
Jazz

Miles Davis - Kind Of Blue
Jazz

Albert King with Stevie Ray Vaughan - In Session
Blues