Novosti


Scandyna Podspeakers - Audiofil - feel the sound

Scandyna Podspeakers

Ambiciozan rast u segmentu kućne zabave i lifestyle elektronike, poboljšanja postojećih modela, novi izgled i pribor, samo su neki od elemenata na kojima inzistira novi vlasnik. Prije nekoliko godina tvrtka EET Europarts kupila je Scandynu, Dansku kompaniju koja od devedesetih godina prošloga stoljeća dizajnira i proizvodi jedinstvene skulpturalne zvučnike - Podspeakers.

Od pojave prvih modela, daleke 1990. godine, Podspeakers su oduševili oči i uši korisnika diljem svijeta. Okruglim, organskim oblikom, hrabrom estetikom, vrhunskim dizajnerskim zahvatima (dizajner Simon Ghahary) i odličnim reproduktivnim svojstvima, Podspeakers su ubrzo postali ikone novog načina uživanja u glazbi - prvo očima, zatim ušima. Zbog oblika, materijala i unutarnjih ukruta, efekti kutije i unutarnje rezonancije svedene su na minimum.Nova generacija Pospeakers zvučnika

S ponosom predstavljamo novu generaciju Podspeaker zvučnika - poboljšanog zvuka, novim zvučničkim jedinicama, poboljšanim "kutijama", elementima za personaliziranje, koji će oblikovati vašu budućnost slušanja glazbe. Poboljšane su zvučničke jedinice, kabineti su tvrđi, čvršći i teži, koristi se više reciklirajućih materijala.

MiniPod se u novoj generaciji pojavljuje u mat crvenoj, mat crnoj i satenskoj bileoj završnoj obradi. Tamno sive kevlarske membrane novih zvučničkih jedinica i konkavne kapice protiv prašine jako doprinose boljem izgledu kao i poboljšanom zvuku.
Novi zvučnici imaju mogućnost reprodukcije glazbe bežičnim spajanjem na stacionarne ili mobilne uređajie koji sadrže glazbene zapise, ili reproduciraju glazbu iz bilo kojeg online servisa.

Uparivanje MiniPod Bluetooth zvučnika jamči izvanredan stereo zvuk uz bežično povezivanje.
Dodatni ukrasni elementi omogućuju personalizaciju odnosno izgled po vašoj želji korištenjem dodatnih drvenih ili metalnih nožica odnosno drvenih ili metalnih prstenova.

Urbani stil svih zvučnika, boje, oblik, smještaj, zvuk - sve govori o tome kako se razlikuju od svega viđenoga... U svako prostoru postaju središni dio uživanja, izvrsnog zvuka bez obzira gdje i kako su postavljeni - savršeni spoj zvuka i estetike.

Info: audiocinema-art.hr

Multipak 2017 - Audiofil - feel the sound

Multipak 2017

Od ponedjeljka 5..6.2017. počinje još jedna u nizu pakračkih manifestacija pod imenom Multipak. Za one koji možda još uvijek neznaju, prije pet godina pokrenut je projekt koji u jednu cjelinu objedinjuje sadržaje poput video projekcija, predavanja, radionica, kulturne sadržaje te nama najzanimljiviju izložbu audio i video opreme. Kada se sve to zajedno začini s još nekoliko koncerata, jednostavno opravdanja da i ove godine ne posjetimo grad Pakrac. Kako je u cijelu organizaciju uključen i sam grad, ponovno ćemo se družiti na nekoliko lokacija. Kao zatvoreni prostori, za tu namjenu rezervirani su Muzej grada Pakraca, Gradska knjižnica Pakrac, Robertoshop i Hotel Pakrac, dok je Dvorište kompleksa Janković i ovaj puta rezervirano za događaje na otvorenom.

Sama multimedijalna izložba je odavno poprimila regionalni predznak. Tako nas i ove godine oćekuje preko 30 izlagača. Uz kremu ponude domaćih distributera, očekuju se i izlagači iz Makedonije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije, Slovačke i Engleske. Naravno da niti ove godine nećemo biti zakinuti za premijere, pa tako ovaj puta kao jednu od poslastica možemo istaknuti predstavljanje zvučnika KEF Blade za čije je pogonjenje predviđena Mark Levinson amplifikacija.Otvaranje Hi-Fi izložbe predviđeno je za petak, 9.6.2017 sa početkom u 12:00 h sa trajanjem do19h s nastavkom u subotu od 10:00 sati. Kao šećer na kraju pripremite se za koncert legendarne pjevačice Zdenke Kovačićek (petak, 9. lipnja, Hotel Pakrac) te Tomija Novaka i Anastasije Kaptelove pod vedrim nebom u Dvorištu Janković (subota 10. lipnja).

Službeni program:Info: multipakexpo.com


Opera Grand Callas - Audiofil - feel the sound

Opera Grand Callas

Novi Grand Callas su trostazni samostojeći zvučnici koji zamjenjuju prethodne istoga imena. Potpuno su redizajnirani tako da su performanse na sličnoj razini kao model Tebaldi, ali sa značajno smanjenim dimenzijama, fleksibilnijim smještanjem u prostor i nižom cijenom. S prednje strane ugrađeni su 2 x 200 mm niskotonci, 178 mm srednjotonac i Scanspeak 9700 visokotonac, dok sa stražnje strane posao obavljaju dva visokotonca konfiguriana kao dipol. Reprodukcija stražnjih jedinica nerazlučiva je od prednjih zvučnika, a zvukom puni refleksni prostor bez interferiranja sa direktnim zvučnim valovima i znatno popravlja tranzijentni odziv. Unaprjeđivanje percepcije detalja znači i bolju percepciju prostora.Prednja ploča oblikovana je tako da omogućuje i "near field" slušanje, čak i s 1,5 m udaljenosti. Fleksibilnosti doprinosi i preklopnik kojim se modificira odziv niskih tonova, a uz mogućnost blokiranja (zatvaranja) refleksnih otvora, moguće su višestruke konfiguracije odziva. Podešavanja su nužna i potrebna ako se zvučnici moraju smjestiti npr. blizu kuteva prostorije. Za razliku od premještanja teških kutija po prostoru tražeći najbolji zvuk, postavite ih na najpogodnije mjesto i podesite odziv navedenim postupcima.

Grand Callas ocrtavaju pozornicu koja se širi u prostor bez napora uz izvrni pulsni odziv. Snaga, dinamika i dubina najnižih oktava su veliko postignuće tvrtke Opera.Niskotonske jedinice su, po posebnim specifikacijama proizvedeni u Scanspeaku. Aluminijske 200 mm membrane su pričvršćene na šasiju gumenim prstenima, dok simetrični magneti imaju prstenove za stabilizaciju magnetskog toka. Iako je rezna frekvencija 200 Hz, sposobni su reproducirati opseg do 1500 Hz, što jamči savršeno preklapanje frekvencije skretnice između niskotonaca i visokotnske jedinice i to dvije oktave prije i poslije rezne frekvencije. Iz istih razloga srednjetonac ima linearnu ekskurziju membrane od 12 mm. Takvi pomaci, očito nesrazmjerni, upravo su ono što je potrebno za zvučni pritisak od 115 dB na 200 Hz. Granica sigurnosti je više nego dovoljna da osigura vrlo nisku razinu intermodulacije.

Membrana srednjetonske jedinica izrađena je kaljenjem polipropilena i ima vrlo dobro interno prigušivanje, ali nsiku krutost. Izlažući ga termalnom stresu postiže se potrebna čvrstoća bez gubitka prigušnih svojstava. Takvom tehnologijom SEAS proizvodi zvučnike pod imenom Excel. Scanspeak 9700 ne treba posebno predstavljati - jedan je od najboljih ikad proizvedenih i još uvijek je nedostižan. Opera ih koristi u svim modelima.

Svaki sustav koji reproducira visoke frekvencije na koncu postaje usmjeren, što znači da se akustička snaga emitirana u prostor smanjuje porastom frekvencije. Taj fenomen postaje važan iznad 2000 Hz. Kako bi se takva deformacija kompenzirala mogu se koristiti dva rješenja: koristiti omnidirekcionalni sustav ili dodatni izvor koji emitira prema stražnjem zidu. Zvuk emitiran prema stražnjem zidu neizbježno interferira s osnovnim zvukom, degradirajući impulsni odziv cijelog sustava i negativno utječući na prozračnost i čistoću zvuka. Rješenje je dodatni zvučnik koji emitira u svim smjerovima, osim uzdužno s osi prednjih zvučnika. Takav tip je poznat iz prirode - dipol.

Jednostavno, dva se visokotonca spoje u seriju izvan faze. Za stražnje visokotnce razvijena je posebna skretnica koja podešava rez i atenuaciju kako treba. Efekt stražnjeg dipola je evidentan: moguće je podesiti glasnoću prednjeg visokotonca a reprodukcija gornjih registara uvijek zvuči puno ali ne i agresivno.

Grand Callas je zvučnik značajnih dimenzija - od 92 litre volumena, 80 je namijenjeno niskotoncu. Srednotonac je ovješen i zatvoren u svoju posebnu komoru. Kabinet je izrađen iz medijapana i šperploče debljine od 25 mm (stranice) do 50 mm (prednja ploča). Unutarnji dio prednje ploče ima utore između otvora za zvučnike kako se u blizini membrana ne bi pojavile turbulencije.
U unutrašnjosti kabineta postavljene su ukrute da se izbjegnu problemi rezonancije i unutarnje refleksije. Za izbjegavanje unutarnjih refleksije srednjetonske komore, potpuno je napunjena šupljim elementima poliuretanske pjene piramidalnog oblika. Takav oblik i materijal osiguravaju prigušenje od 60% na 250 Hz i skoro 100% na 500 Hz. Strateški smješteni elementi unutar kabineta rješavanju i refleksije (koje maskiraju zvuk) i pojave vrtloženja koje proizvode neugodnu buku. Omjer pokretne mase i mase kabineta podešen je na 1 : 1000 (precizno 1022) što znači da se samo neznatan dio energije od pokretanja zvučnika prenosi na kabinet što podiže razinu horizontalne definicije ili jednostavno rečeno, artikulacije najnižih oktava.


Susav: samostojeće trostazne refleksne zvučničke kutije sa stražnjim otvorima i dipolnim visokoncima
Završna obrada: drvo i koža
Spajanje: bi-wiring
Podnožje: šiljci ili kotači
Zvučničke jedinice: prednje - 2 x 200 mm niskotonske, 1 x 178 mm srednjotonska, 1 25 mm Scanspeak 9700 visokotonac;
stražnje - 2 x 25 mm visokotonci, dipol
Frekventni odziv: 32 - 25000 Hz
Skretnica: dvije tiskane pločice - 12 dB/oktavi nisko/srednjotonac, 18 dB/oktavi prednji visokotonac, 12 dB/oktavi stražnji visokotonci
Rezne frekvencije: 200 i 2000 Hz
Najveća snaga kontinuirano: 240 W
Najveća snaga vršno: 500 W
Osjetljivost: 89 dB / 2.83 V / 1 m
Nominalna impedanca: 4 ? (najmanja 3,2)
Pozicioniranje: najmanje 20 cm od zadnjeg zida
Dimenzije (V x Š x D): 130 x 31 x 55 cm
Masa: 75 kg svaki
Završna obrada: furnir orah, mahagonij, sjajni lak

Info: audiocinema-art.hr


Arhiva stranica:   << Prev   1   2   3   4  5  6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   Next >>

NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: Audiofil.net klub
- Sjednica Audiofil kluba HR 20.01.2018g.
Forum: Retro audio
- Yamaha A-700
Forum: Prostorna akustika
- Apparatus Room
Forum: Audio komponente
- Zvučnici
Forum: Predstavite se
- Pozdrav svima !
Forum: Uradi sam
- Phono stage
Forum: Računala i audio
- Utjecaj brzine mreže na network pleyer
Forum: Live
- Najave koncerata i festivala

UPRAVO SE ČITA


Oppo BDP-83 SE Nuforce Edition
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Univerzalni player
napisao: Nebojša Uglješić
Sound Carrier Phono 7
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: MM/MC fono pretpojačalo
napisao: Nenad Grakalić
Spendor S9E
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Zvučničke kutije
napisao: žac
Nuforce Icon / KingRex T20 + PSU / JohnBlue No. 3
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Desktop audo sustav
napisao: Nebojša Uglješić
Triode Festival - Krasno 2010
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Događaji, Reportaža
napisao: žac

GLAZBENA PREPORUKA

John Coltrane - The Complete 1961 Village Vanguard
Jazz

Miles Davis - Kind Of Blue
Jazz

Albert King with Stevie Ray Vaughan - In Session
Blues