Novosti


Suonitus Acoustic u Audio dreamu - Audiofil - feel the sound

Suonitus Acoustic u Audio dreamu

Najvažnija sporedna stvar u Hi-Fi hobiju je akustika prostora. Naime koliko god kvalitetan i sinergijski posložen Hi-Fi sustav imamo krajnji rezuiltat će ovisiti o akustici prostaora u kojem se sustav nalazi tj. o sobi ili slušaoni.
Varijacije mogu biti od toga da u određenim akustički lošim prostorima čak i najbolja ili najskuplja oprema može zvučati loše, a s druge strane u dobrim akustičkim prostorima i prosječna oprema može zasvirati prekrasno. Mnogi ljudi nisu niti svijesni što imaju jer im je soba loše pogođenih proporcija a zidovi su goli i od lošeg materijala.Međutim dovoljno je u takvu sobu ubaciti na prava mijesta nekoliko odgovarajućih akustičkih apsorbera ili difuzora i Hi-Fi zasvira kao nikad prije. Mnogi audiofili dožive katarzu nakon akustičkog tretmana slušaone jer tek onda shvate koliko je akustika bitna.
Od sada kod nas možete nabaviti Sounitus Acoustic akustičke elemente vrhunske kvalitete, te vas naše stručno osoblje može savjetovati o paravilnoj primjeni.

Više informacija na stranici www.audiodream.hr


PSB Imagine T3 – Novi flagship iz Kanade - Audiofil - feel the sound

PSB Imagine T3 – Novi flagship iz Kanade

Kada genijalni konstruktor zvučnika kakav nedvojbeno je Paul Barton dobije potpuno odriješene ruke u apsolutno svakom pogledu da na temelju svojeg bogatog znanja i iskustva te praktično neograničenih resursa dizajnira referentni model, onda je to doista nešto posebno. Upravo je tako nastao Imagine T3, novi flagship renomirane kanadske tvrtke PSB, čiji je osnivač upravo Paul Barton (i njegova supruga Sue), a koja se danas zajedno sa sestrinskom tvrtkom NAD – jednom od najcjenjenijih u svijetu Audio/Video elektronike, nalazi u privatnom obiteljskom vlasništvu Lenbrook grupe.PSB Imagine T3 predstavlja sintezu najnovijih i najnaprednijih saznanja inženjerskog tima Paul Bartona. Tako su za ovaj model razvijene potpuno nove sve zvučničke jedinice, željenih i do sada najboljih specifikacija, složene od vrhunskih elemenata – tri bas jedinice po kanalu sa zasebnim individualno ugođenim internim zapreminama, specijalno projektirani srednjotonci, strogo selektirani visokorazlučivi visokotonci. Sve perfektno usklađeno optimalnom skretnicom i smješteno u akustički pomno promišljene, ali i moderno dizajnirane kabinete čiji izgled potpisuje poznati industrijski dizajner David Farrage iz kuće DF-ID. Vrhunski i ručno finiširani dostupni su u visokosjajnoj crnoj i trešnja boji. Posebna pažnja posvećena je svakom detalju pa tako i šiljcima/nogicama za idealan kontakt s podlogom, terminalima za povezivanje s amplifikacijom, prigušnom materijalu, dodatnim mogućnostima ugađanja bas područja, itd.Uz sve to ne odstupa se niti od temeljnih načela tvrtke i Paul Bartona kako bi se postigao što je moguće prirodniji zvuk u realnim akustičkim okruženjima (u ovom slučaju sobama). Brojna mjerenja i preslušavanja (uključujući višestruke slijepe testove), kombinirana s eksperimentima u poznatoj kanadskoj Nacionalnoj istraživačkoj komori NRC (National Research Council) sastavni su dio proizvodnog procesa, a svaki se par zvučnika još jednom individualno završno testira, mjerno i slušno. Najvažnije dijelove tog puta široj javnosti otkriva i Paul Barton osobno putem sljedećeg video zapisaRezultat je spektakularno čist i linearan zvuk kroz kompletan frekvencijski opseg s dubokim ali fantastično integriranim bas odzivom (full-range), raskošne i precizne zvučne slike, te izvrsne dinamike. Da se u tome uspjelo pokazuju i u vrlo kratkom roku priskrbljene nagrade (CE Pro Best Product 2014.) i naglašeno pozitivne kritike (HiFi Stars, SoundStage), kako medija tako i javnosti. I na kraju treba spomenuti i cijenu (42.999.- kn/par), koja definitivno nije mala (posebno ne za domaće prilike), međutim u odnosu na referentne modele mnogih drugih tvrtki čini se razumno pristojnom. I tu je PSB pokazao da ne odstupa od svoje izvorne filozofije dokazujući kako za vrhunske zvučnike nije potrebno založiti čitavo bogatstvo, te kako po pitanju omjera uloženo/dobiveno nemaju prave konkurencije.

Više informacija o novim PSB Imagine T3 zvučnicima možete dobiti kod domaćeg distributera – tvrtke Sigma Audio Koncept.

Info: www.sigma-audiokoncept.hr


NAD M12 i M22 - Audiofil - feel the sound

NAD M12 i M22

Legendarna tvrtka NAD, inače posebno cijenjena po pitanju pojačala, predstavila je svoju najnoviju referentnu stereo amplifikaciju. Radi se o pretpojačalo/DAC-u oznake M12 i izlaznom pojačalu snage M22 u njihovoj prestižnoj Master seriji.
NAD M12 puno je više od klasičnog audiofilskog pretpojačala. Koristeći neke od najnaprednijih tehnologija u audio industriji objedinjuje pretpojačivačke funkcije te visokorazlučivi, vrhunski i moderan DA pretvarač (DAC).Poznato vlastito DirectDigital™ procesiranje zaduženo je za vrlo točnu i preciznu 24-bitnu obradu audio signala u realnom vremenu, te njegovo slanje u izlazni stupanj (prema pojačalu snage ili aktivnim zvučnicima). Brojna raspoloživa analogna i digitalna sučelja, uključujući i asinkronu USB vezu (do 192 kHz/24 bit formata), omogućuju povezivanje s praktično bilo kojim izvorom zvuka (od gramofona s MM ili MC zvučnicama do računala). Također prepoznatljiva modularna koncepcija tvrtke MDC (Modular Design Construction), zaustavlja funkcionalno zastarijevanje i čuva vrijednost uređaja pružajući mogućnosti brojnih budućih nadogradnji putem modula. Novorazvijeni BluOS™ modul tako pruža funkcionalnost bežičnog multiroom sustava uz streaming visoke rezolucije (HD) s različitih glazbenih Internet servisa, s mreža i vanjskih memorija, itd. Integrirana WiFi veza, Ethernet i aptX Bluetooth povezivost također su podržani uz program za potpunu kontrolu upravljanja od strane korisnika putem iOS ili Android uređaja.
NAD M22 je snažno izlazno stereo pojačalo snage s 250 Watta po kanalu (na 8 Ohma). Koristi najnoviju nCore™ tehnologiju licenciranu od tvrtke Hypex, koja se već potvrdila kao dobitna formula, s izobličenjima ispod razine mjerljivosti, ultra visokim damping faktorom i bezuvjetnom stabilnosti kontrole zvučnika različitih konstrukcija. Ustroj je u potpunosti simetričan.
NAD M12 i M22 konstruirani su za suvremene generacije ljubitelja glazbe i audiofila, a nastavak su tradicije izvrsnosti već duže od 40 godina u izradi vrhunskih pojačala. Gledajući u kontekstu high-end segmenta ponude audio uređaja za visokovjernu (HiFi) reprodukciju zvuka, NAD s ovim dvojcem ponovo pomiče granice i standarde u pogledu performansi i mogućnosti.
Za daljnje informacije obratite se domaćem NAD distributeru – tvrtki Sigma Audio Koncept.

Info: www.sigma-audiokoncept.hr


Arhiva stranica:   << Prev   1   2   3   4  5  6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   Next >>

NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: Uradi sam
- Smaknute frekvencije na Denonu
Forum: Audio komponente
- Najljepši zvučnici na svijetu
Forum: Uradi sam
- Tube sockets Dynaco MK IV
Forum: Audio komponente
- Dobre SH prilike
Forum: Audio komponente
- Marantz 10
Forum: Live
- Najave koncerata i festivala
Forum: CD i ostali mediji
- Record Store Day 2015
Forum: High-End
- dCS Puccini & U-Clock

UPRAVO SE ČITA


Kotač na kotač
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Magnetofon kao izvor zvuka u sustavu
napisao: Baxa
Best of JBL & Mark Levinson
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Prezentacija, Reportaža
napisao: žac
Simaudio Moon CD 3.3
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: CD player sa digitalnim ulazom
napisao: žac
Acoustic Preference Gracioso 1.0
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Zvučnik
napisao: dM
Zagreb Audio Video Show 2011
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Reportaža
napisao: žac

GLAZBENA PREPORUKA

Albert King with Stevie Ray Vaughan - In Session
žanr: Blues

Art Blakey & The Jazz Messengers - Ugetsu
žanr: Jazz

John Coltrane –A Love Supreme:The Complete Masters
žanr: jazz