Novosti


Esoteric Grandioso F1 Integrirano pojačalo - Audiofil - feel the sound

Esoteric Grandioso F1 Integrirano pojačalo

Glazbeni izraz, simfonijska ljepota, umjetnička strast, osjećaj prostora koncertne dvorane, uzbuđenje publike...
Koncepcija "Master Sound Works" tvrtke Esoteric je način konstrukcije i izvedbe koji u potpunosti rekreira sve glazbene informacije iz izvorne master snimke korištenjem najnaprednije tehnologije današnjice. Potpuno balansirani ustroj Grandioso F1 ima balansirano pretpojačalo podrijetlom iz većeg i ozbiljnijeg brata, Grandioso C1. Bešumno je i može čisto i snažno pojačati signal niske impedance.Dual mono konfiguracija
Integrirano pojačalo F1 konfigurirano je kao dual-mono, s potpuno odvojenim lijevim i desnim kanalom, od sklopa pretpojačala do izlaznog stupnja. To osigurava superiornu kakvoću zvuka i separaciju kanala.

ES-LINK Analog - vrhunska metoda za prijenos struje
Za Grandioso F1 Esoteric je razvio "ES-LINK Analog" metodu prijenosa struje. Konstruiran je poseban HCLD buffer sklop koji je u stanju velikom brzinom osigurati struju kako bi se prenio čisti i jaki signal s minimalnim utjecajima impedance na put signala.
To je idealna metoda za prijenos analognih audio signala jer razvija maksimalni potencijal sustava kad se priključi na kompatibilni uređaj *.
*Standardno se K1 povezuje balansiranim kabelom (XLR), ali se "ES-LINK Analog" metoda može koristiti samo s kompatibilnim uređajima jer je to zaštićena metoda.

Esoteric-QVCS
Esoteric-QVCS (Quad Volume Control System - četverostruki sustav kontrole glasnoće) sadrži četiri precizna umrežena preklopna otpornika, koji sinkrono mijen jaju vrijednosti u skladu s okretanjem dugmeta za glasnoću. Takav sklop omogućuje da putevi signala za lijevi i desni kanal i njihove pozitivne i negativne faze budu totalno neovisne i kratke koliko je to moguće.
Posljedično, zvuk je nevjerojatno čist i prozračan, izuzetne separacije kanala i vrlo precizne fazne karakteristike.
Eliminacija ožičavanja tiskane pločice i potenciometra glasnoće nadalje doprinosi skraćenom putu signala dok sprječava degradaciju kakvoće zvuka i pomaže zadržavanje izobličenja na razini koja se očekuje od ovakvih referentnih uređaja.

Logičke kontrole ultra niskog šuma
Svi kontrolni sustavi u Grandioso F1 integriranom pojačalu su električki odvojeni od pretpojačala korištenjem izolacijskih čipsetova smještenih na prednjoj ploči kako bi umanjili šum.

Kontrolna dugmad s ugrašenim preciznim kugličnim ležajima
Dugmad za kontrolu glasnoće i odabir izvora opremljeni su visoko preciznim kugličnim ležajima koji osiguravaju glatko okretanje bez mrtvog hoda. Ne štedeći, prednja ploča i sva dugmad su izrađeni preciznom strojnom obradom iz punog aluminija.

Dual mono phono predstupanj
Kao i sve ostalo, tako je i phono predstupanj izveden u dual-mono konstrukciji a neovisni sklopovi posebno napajaju lijevi odnosno desni kanal.

Vrhunsko pojačalo za slušalice
Snažno pojačalo za slušalice ima obilje snage za pogon i najzahtijevnijih slušalica.

Tonske kontrole za tri područja
Neobično je da pojačala visoke klase imaju tonske kontrole, ali način na koji su riješene u Grandioso F1 uklanja svaki strah o narušavanju kakvoće zvuka. Svaki je dio frekventnog opsega (niski, srednji, visoki) kontroliran u dual mono konfiguraciji pomoću četiri neovisna sklopa (L/D, +/-). Takav sustav omogućuje podešavanje tonskih kontrola bez pogoršanje ili izobličenje zvuka.
Pomicanje promjenjivog opsega prema niskom ili visokom frekvencijskom području (14 kHz/63 Hz) dopušta fino podešavanje niskotonskog i visokotonskog spekra bez utjecaja na izvorni signal. Potpuno elektronske kontrole omogućuju fino podešavanje do +/- 12 dB u koracima od 0,5 dB.

Snaga i dinamika
Svakim danom sve je teže pronaći vrhunske diskretne komponente sa vrhunskim soničnim dosezima. Zato je Esoteric, ponosan na produkciju "u kući" odlučio pokrenuti suradnju sa New Japan Radio Co., Ltd., kako bi razvili posebne, zaštićene MOSFET-ove najviših standarda. Nakon više od dvije godine razvojana, napokon su izrađeni Esoteric Model 200 silikon-karbidni MOSFET-ovi nove generacije. Podnose maksimalnu kratkotrajnu struju od 150 A, odnosno trajnu od 78 A. S obzirom da kontroliraju jaku struju brzim startom, izuzetno su pogodni za pogon najnižih frekvencija i mogu reproducirati glazbu velikom dinamikom.
Nadalje, veliki napredak u reprodukciji tranzijenata omogućuje nisku razinu šuma preko cijelog frekventnog opsega i, posljedično živu i vibrantnu reprodukciju glazbe.

Paralel push-pull, A klasa, 2 x 30 W
MOSFET-ovi su spojeni u novo dizajniranoj paralelnoj push-pull konfiguraciji i daju 2 x 30 W u A klasi na 8Ω. Takvim rješenjima Grandioso F1 se, u smislu kakvoće reprodukcije, približava odvojenim komponentama.

Napajanje velikog kapaciteta i snage
Napajanje, kao srece svakog pojačala snage izvedeno je robustnim 1000 VA toroidalnim transformatorom i 40.000 µF blok kapacitetima po kanalu. Svi elementi napajačkog sklopa povezani su kabelima velikog presjeka kako bi se smanjio utjecaj impedance. Ovakvo snažno i kvalitetno napajanje osigurava linearnu izlaznu snagu od 30 W na 8Ω do 60 W na 4Ω i vjernu reprodukciju glazbe bilo koje dinamike.

Ostale karakteristike i funkcije:

Kućište
3D optimizirana konstrukcija kućišta - svaki sklop je smješten u poseban, namjenski odjeljak.
Interferencija između sklopova je smanjena skraćivanjem duljine spojnih kabela.
Vanjski dio kućišta izrađen je korištenjem masivnih aluminijskih ploča beskompromisne izrade slijedeći istu filozofiju dizajna zasebnih Esoteric uređaja. Naravno, Grandioso F1 ostvaruje kontakt s podlogom na patentiranim nožicama sa čeličnim šiljcima kako bi se smanjio utjecaj vibracija.

Utor za dodatni sklop
Utor za dodatne sklopove omogućuje umetanje opcijskog OP-DAC1 D/A pretvarača, koji dodaje kompatibilnost sa 11.2 MHz DSD i 384kHz/32-bit PCM ulazima.
• Organski EL predočnik (normalna/velika slova)
• Podesiva ulazna osjetljivost za sve ulaze (±18dB; koraci 0.5dB)
• Balans
• Okretanje faze za svaki ulaz
• Nazivi uređaja na predočniku mogu se programirati
• Aluminijski daljinski upravljač (koristi se i za Esoteric SACD/CD reproduktore

info: audiocinema-art.hr


Teac Reference 7 Serija, NR-7CD - Audiofil - feel the sound

Teac Reference 7 Serija, NR-7CD

Nasljeđe
Od osnutka, 1953. godine, Teac ne odustaje od istraživanja, razvoja i primjene najnovijih tehnologija u svojim uređajima na polju snimanja i reprodukcije. To je povijest prikupljanja znanja i tehnologija koje bi se moglo imenovati "čežnjom za zvukom". U tom smislu, nova serija Reference 7 dobila je ime od milja "New Vintage" (novo-staro). To je serija koju su mogli napraviti samo u Teac-u, a spoj je najnovijih tehnologija i 60 godišnjeg iskustva.Filozofija
Što je dobar zvuk? Iako jednoznačan odgovor ne postoji, moglo bi se reći da to reflektira želju svih uključenih u stvaranje i snimanje da glazba koju stvaraju bude točno prenesena slušateljima.
Teac koji proizvodi uređaje za snimanje i reprodukciju smatra da je dobar zvuk "uživanje slušatelja u glazbi", a složena tehnologija to i onogućuje.

Visoka razlučivost
U Teac-u ,visoka razlučivost počinje sa višekanalnim snimačima DA serije za profesionalnu uporabu. Osim HiRes zapisa, koriste se za DSD snimanja u mnogim svjetskim studijima. Ponosni su što podržavaju HiRes snimke od samih početaka digitalne ere.

Zlatno uho
U procesu razvoja uređaja s ciljem postizanja idealnog zvuka, Teac ima ekipu koja se bavi slušanjem onih sastavnica glazbe koje nije moguće mjeriti, a članovi se biraju kriterijem "zlatnog uha".

NR-7CD
Do sada, Teac je uspjevao ponuditi široki raspon rješenja koja su spajala kompaktnost i univerzalnost vrhunskih uređaja sa daškom klasičnog, bezvremenskog dizajna.
Novi NR-7CD je vrhunski all-on-one uređaj koji sadrži CD reproduktor, mrežni streaming, Bluetooth povezivost, D/A pretvarač (DAC) i pojačalo, sve smješteno u privlačno, elegantno kućište. Nešto je veći od prethodnih linija, ali vidljivo slijedi isti pristup dizajnu. Prednja ploča je od punog aluminija oblih bridova. Unutrašnjost pokazuje da su osnovni moduli izrađeni kao odvojene cjeline kako bi se smanjili negativni učinci. Na primjer, pojačalo je izvedeno tzv. AMAC postupkom (aluminium-block-mounted amplifier construction), tako da je sklop pojačala potpuno odvojen od ostalih elemenata.
Dizajn je simetričan, dual mono sa sofisticiranim digitalnim procesorom signala na početku. To je postignuto uporabom AK Verita AK44909 DAC-a koji može linearmo procesirati podatke do 32 bita i 384 kHz, kao i DSD do DSD 11.2. Upsampling (naduzorkovanje) obavlja RDOT-Neo algoritam tako da se sadržaj uvijek procesira do DSD 11.2 odnosno PCM 384 kHz.
Kontrola glasnoće temelji se na Teac OVCS sustavu (Octa Volume Control System) i vrlo je precizna kroz cijelo područje.Pojačalo je izvedeno ICEpower 50ASX2 BTL modulima i isporučuje 100/170 W po kanalu na 8/4 Ω.
Na mrežu se priključuje RJ45 ethernet sučeljem, a pristupa sadržajima preko UPnP, ali i online servisima (Qobuz, Tidal).
Podržani su Apple iOS kao i Google Android sustavi.
Mobilni uređaji kao što su pametni telefoni ili dlanovnici mogu se spojiti Bluetooth vezom, a Teac putem svojeg LDAC -a protokola osigurava povezivost velike propusnosti ali samo među uređajima koji imaju LDAC podršku.
Sa stražnje strane nalazi se USB priključak za spajanje USB uređaja, a ostali se mogu spojiti i optičkim i koaksijalnim S/PDIF priključcima. Analogni izvori imaju svoj par RCA konektora.
Prednja strana vrvi mogućnostima koje usrećuju većinu hi-fi entuzijasta - raskošne, osvjetljene VU-metre, centralno smještenom ladicom za diskove i predočnikom, dva velika okretna dugmeta za odabir ulaza i podešavanje glasnoće, i više manjih koji kontroliraju ostele funkcije, preklopnikom za uključivanje i ulazom za slušalice.

audiocinema-art.hr


Unison Research Unico 90/150 integrirana pojačala - Audiofil - feel the sound

Unison Research Unico 90/150 integrirana pojačala

Unico 150 je dizajniran da zadovolji high-end audiofile ali i visoke znanstvene kriterije. Takav dvojaki pristup razvoju doveo je do proizvoda koji se razlikuje od svih ostalih sličnih pojačala. Snažno, sjajno zvučeće pojačalo sa samo tri stupnja pojačanja: dva cijevna i izlazno MOSFET. To je ideja da se sačuvaju fluidnost i finese cijevi i zadrži pregršt snage i čvrstoće. Mnoge su tvrtke pokušale spojiti te dvije topologije, a Unson to radi stalno i uspješno.

Lijepo izrađeno kućište impresivnih je dimenzija i treba ostaviti dosta mjesta na polici kako bi se pojačalo moglo hladiti. Kakvoća izrade je odlična, trodjelna prednja ploča lijepo je obrađena, a samo kućište djeluje vrlo čvrsto. Uredni detalji kao otmjeni RCA priključci i zvučnički terminali vlastite izrade uzdižu pojačalo iznad norme. Završna obrada je srebrna ili crna.Karakteristike Unico 150:
Izlazna snaga:: 2 x 150/220 W RMS na 8/4Ω
Frekventni odziv:: -1dB @ 12Hz - 45kHz, -3 dB @ 6Hz & 80 kHz
Ulazna impedanca: 24kΩ // 100pF
Ulazna osjetljivost: 860mV RMS
Prvi stupanj pojačanja: A klasa, dvostruke ECC83 triode
Drugi stupanj pojačanja: A klasa, 6H30 triode
Izlazni stupanj pojačanja: AB klasa thermostabilni, komplementarni Hexfet (4 para po kanalu)
Ulazi: 6 linijskih (3 nebalansirana, 2 balansirana, 1 “bypass” nebalansirani)
Linijski izlazi: 1 tape, 1 sub (s kontrolom glasnoće)
Izlazni priključci: 4 + 4 bi-wiring
Povratna sprega: 0 dB
THD (ukupna harmonijska izobličenja): < 0.9% od 20 do 20 kHz na 150 W
Izlazna impedanca: <0.4Ω
Potrošnja: 550 W (na najvećoj snazi)
Dimenzije: 43.5 cm x 18 cm x 44 cm
Masa: 25 kg


Unico 90 je hibridno pojačalo A klase bez povratne sprege, sa samo dva stupnja pojačanja. Prvi stupanj sadrži ECC83 i ECC81 cijevi, određuje sam karakter zvuka , a pojačanje je dovoljno za direktni pogon izlaznog stupnja.


Karakteristike Unico 90:
Izlazna snaga:: 2 x 100/160 W RMS na 8/4Ω
Frekventni odziv:: -1dB @ 12Hz - 45kHz
Ulazna impedanca: 21 kΩ // 300 pF
Ulazna osjetljivost: 860 mV RMS
Prvi stupanj pojačanja: A klasa, ECC83/ECC81 cijevi
Izlazni stupanj pojačanja: AB klasa thermostabilni, komplementarni Hexfet (3 para po kanalu)
Ulazi: 6 linijskih (3 nebalansirana, 2 balansirana, 1 “bypass” nebalansirani)
Linijski izlazi: 1 tape, 1 sub (s kontrolom glasnoće)
Izlazni priključci: 4 + 4 bi-wiring
Povratna sprega: 0 dB
THD (ukupna harmonijska izobličenja): < 0.15% na 1 kHz/1 W Izlazna impedanca: <0.4Ω
Potrošnja: 550 W (na najvećoj snazi)
Dimenzije: 43.5 cm x 18 cm x 44 cm
Masa: 20 kg


Info: audiocinema-art.hr


Arhiva stranica:   << Prev   1   2   3   4   5   6   7  8  9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   Next >>

NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: Audiofil.net klub
- Sjednica Audiofil kluba HR 20.01.2018g.
Forum: Retro audio
- Yamaha A-700
Forum: Prostorna akustika
- Apparatus Room
Forum: Audio komponente
- Zvučnici
Forum: Predstavite se
- Pozdrav svima !
Forum: Uradi sam
- Phono stage
Forum: Računala i audio
- Utjecaj brzine mreže na network pleyer
Forum: Live
- Najave koncerata i festivala

UPRAVO SE ČITA


Soundstring Cables
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Interkonekcijski kabel
napisao: Darko Brlečić
Thorens TD 085 vs NAD PP 2
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Fono sklop
napisao: Darko Brlečić
Krklec - Sound Carrier
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Integrirano pojačalo
napisao: Darko Brlečić
Vecteur L-4.2 CD Player
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Cd player
napisao: žac
Synergistic Research - Alpha Sterling
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Interkonekcijski kabel
napisao: Darko Brlečić

GLAZBENA PREPORUKA

John Coltrane - The Complete 1961 Village Vanguard
Jazz

Miles Davis - Kind Of Blue
Jazz

Albert King with Stevie Ray Vaughan - In Session
Blues