Novosti


Sigma Audio Vas poziva - Audiofil - feel the sound

Sigma Audio Vas poziva

Poštovani kolege i prijatelji, ljubitelji dobroga zvuka i slike, filmofili i audiofili,

Tvrtka Sigma Audio Koncept i ove će godine nastupiti na zagrebačkom AV sajmu koji će se održati u hotelu Sheraton od 24. do 26.10.2014. Predstavit ćemo vrhunski sustav kućnog kina i sve njegove čari.

A za subotu 25.10.2014. u popodnevnim i večernjim satima u zagrebačkom Audiofil.net klubu pripremamo za sve ljubitelje glazbe i njezine visoko-vjerne reprodukcije premijernu prezentaciju i demonstraciju u Hrvatskoj i regiji svjetskog hita high-end audia, najnovijeg Mark Levinson No.585 integriranog pojačala koje nam direktno dolazi s najeminentnijih svjetskih HiFi sajmova.


Više informacija o ova dva naša iznimno zanimljiva nastupa možete saznati na stranicama našeg novog weba

www.sigma-audiokoncept.hr

Sigma Audio Koncept tim veseli se Vašem dolasku!


NAD C 510 HiRes DAC i pretpojačalo - Audiofil - feel the sound

NAD C 510 HiRes DAC i pretpojačalo

Nakon globalnog uspjeha koji je polučio M51 DAC/pretpojačalo iz njihove referentne Masters serije, tvrtka NAD je na istoj platformi predstavila svoj novi, nešto pristupačniji cijenom, ali zato performansama vrlo blizak C 510 model, prvi HiRes (High Resolution) DAC/pretpojačalo kao standardna HiFi komponenta u Classic seriji. Godinama su ljubitelji glazbe i dobrog zvuka formirali svoje audio sustave prvenstveno s CD playerom kao izvorom zvuka. Međutim danas se to dramatično mijenja, a CD playere zamjenjuju računala ili glazbeni serveri povezani s internetom ili lokalnim mrežama. Posljedica toga je i mogućnost reprodukcije visoko-razlučivih 24-bitnih (192 kHz) audio zapisa studijske kvalitete u kućnim uvjetima, a koji su danas dostupni širokoj publici. Zahvaljujući fantastičnom komforu i kvaliteti zvuka koju pružaju takvi „Computer Audio“ sustavi, mnogi su se odlučili svoju omiljenu glazbu pohranjenu na CD-ima nadomjestiti digitalnim audio fajlovima. Upravo u tu svrhu kreiran je novi NAD C 510.Iznimna procesorska snaga i preciznost NAD-ove patentirane Direct Digital™ tehnologije bazirane na 35-bitnoj arhitekturi, promovira C 510 kao novu eru definicije pristupačnih state-of-the-art HiFi uređaja, posebno HiRes DAC-ova. Široka paleta digitalnih ulaza uključujući i USB Tip B sučelje koje operira u asinkronom modu i u suradnji s vrlo preciznim generatorom takta (clock) osigurava maksimalnu kvalitetu reprodukcije visoko-razlučivih glazbenih fajlova, nudi mogućnost povezivanja s različitim digitalnim audio izvorima podržavajući sve do 24 bit/192 kHz formata. Analogni izlazni stupanj funkcionira u pravom balansiranom modu s operacionim pojačalima u A klasi, tako da su simetrični XLR ili alternativno RCA analogni izlazi logičan izbor. Posebna pažnja posvećena je napajanju i svim ostalim kritičnim točkama, kao i visokoj kvaliteti korištenih elemenata, radi optimizacije i stabilnosti željenih performansi. Kontrola glasnoće i ulazni izbornik u digitalnoj domeni bez i najmanjeg šuma i/ili distorzije omogućuje da C 510 može preuzeti i funkciju visoko-kvalitetnog pretpojačala. Čistoćom i jednostavnošću dizajna C 510 kao i ostali NAD modeli tradicionalno predstavlja iznimnu vrijednost u kontekstu performansi high-end zvuka. Zato je savršen izbor za srce suvremenog digitalnog HiFi sustava.NAD C 510 već je stigao u Hrvatsku putem NAD distributera – tvrtke Sigma Audio Koncept i njezinih autoriziranih maloprodajnih partnera za NAD proizvode.

Više informacija na novom webu distributera: www.sigma-audiokoncept.hr


Imagine X serija PSB zvučnika - Audiofil - feel the sound

Imagine X serija PSB zvučnika

Prirodan zvuk cilj je dizajna svih PSB zvučnika, pa tako i najnovijih X modela u Imagine seriji. Oni donose potpuno novu i do sada najvišu razinu realizma kada je riječ o cijenom pristupačnijim zvučničkim konstrukcijama primjenjujući napredne materijale i tehnologije iz najpopularnijih PSB modela. Fokus je usmjeren na jednostavnost i najčišću esenciju zvuka kako bi slušatelji u potpunosti doživjeli glazbu na način kako oni to toliko vole.Tijekom niza godina istraživanja u kanadskom nacionalnom istraživačkom centru - NRC (National Research Council), mjestu gdje se nalazi jedan od najnaprednijih akustičkih laboratorija u svijetu, dizajnerski tim PSB-a s Paul Bartonom na čelu naučio je ne samo ono što ljudi vole čuti, već i kako čuju u datim akustičkim okruženjima. U razvoju Imagine X modela ključnu je ulogu odigralo upravo takvo istraživanje ljudske percepcije zvuka kroz tzv. dvostruke slijepe testove. Temeljem tih testova isključuje se bilo kakva pristranost slušatelja i dobivaju najprecizniji mogući rezultati. Na taj je način omogućeno inženjerskom timu PSB-a da razumije slušateljima najbitnije parametre u doživljaju zvuka, te kako postići idealan spoj performansi i cijene za svaku primjenu. PSB je prva tvrtka koja je još davne 1974. godine počela koristiti resurse NRC-a za razvoj zvučnika, a i danas je njihov najaktivniji korisnik. Upravo ta dugogodišnja iskustva naučila su ih kako interpretirati dobivene rezultate i sprovesti ih u dizajn zvučnika čime se izdvajaju od brojnih drugih proizvođača. Takav pristup osigurao je usredotočenje tvrtke na njihov primarni cilj – prezentaciju stvarnog zvuka za stvarne ljude („Real Sound for Real People“). Da se u tome uspjelo pokazuju brojne pohvale kritičara i ljubitelja glazbe već više od 40 godina.Četiri nova modela, jedan cilj – najtočnija moguća audio reprodukcija po pristupačnoj cijeni. Dva samostojeća modela Imagine X2T (7.999.- kn/par) i Imagine X1T (5.499.- kn/par), jedan bookshelf Imagine XB (2.799.- kn/par), te centralni zvučnik XC (2.399.- kn/kom). Svi su pažljivo usklađeni u pogledu timbra tako da nude maksimalnu fleksibilnost glede međusobnog uparivanja u različitim prostorima i sustavima. Već ih sada možete potražiti kod domaćeg uvoznika i distributera tvrtke Sigma Audio Koncept.

Info: www.sigma-audiokoncept.hr


Arhiva stranica:   << Prev   1   2   3   4   5   6   7   8  9  10   11   12   13   14   15   Next >>

NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: Uradi sam
- Smaknute frekvencije na Denonu
Forum: Audio komponente
- Najljepši zvučnici na svijetu
Forum: Uradi sam
- Tube sockets Dynaco MK IV
Forum: Audio komponente
- Dobre SH prilike
Forum: Audio komponente
- Marantz 10
Forum: Live
- Najave koncerata i festivala
Forum: CD i ostali mediji
- Record Store Day 2015
Forum: High-End
- dCS Puccini & U-Clock

UPRAVO SE ČITA


Transparent Audio PowerIsolator Reference
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Strujni filter
napisao: Milan Rupić
SIM Audio Moon LP5.3RS
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Fono pretpojačalo
napisao: Milan Rupić
AudioCinema Art & Colibri Labs u Rijeci
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Reportaža
napisao: žac
Wadia 170iTransport
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: iPod dock
napisao: Milan rupić
Bryston BP26DA
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Pretpojačalo
napisao: Milan Rupić

GLAZBENA PREPORUKA

Albert King with Stevie Ray Vaughan - In Session
žanr: Blues

Art Blakey & The Jazz Messengers - Ugetsu
žanr: Jazz

John Coltrane –A Love Supreme:The Complete Masters
žanr: jazz